Руският посланик: Полша не е виновна за ВСВ

Руският посланик в Полша Сергей Андреев заяви, че не е имал предвид, че Полша носи отговорност за избухването на Втората световна война.

Обратно в новината

Коментари - Руският посланик: Полша не е виновна за ВСВ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, не знаех. Не съм бил там, за разлика от теб. Аз само чета и цитирам: "...Освен това командването на Войска полска било издало заповед да не се оказва съпротива на Червената армия. Отделните боеве и сблъсъци са изключения от правилото. Полското командване се е надявало, че БРАТЯТА СЛАВЯНИ идват на помощ, защото организирана съпротива срещу Червената армия не е имало..." Това е цитат, за разлика от лъжата и манипулацията ти. Полша да НАПАДНЕ Русия!!! Защо не пробва с Албания?

нещо за Катин а? Или - нееее, такова нещо няма - не сме избивали, те другите ни манипулират и лъжат. Границите на финландия и полша трябв да се преместят на Изток. Там където са етническите граници. А немската граница - също да се премести на изток в Полша . И така да се възстанови справедливостта. Арогантно е поведението на този посланик - полският народ е дал най-много жертви , неслучайно полякините дават кво ли не само мъж да се появи, понеже асово са избити, голяма част от тях от нквд в КАтин..!

Не разбирам защо руският посланик дава заден ход,може би са му дали инструкция.От моя гледна точка Полша също носи вина за разпалването на ВСВ.Нямам нищо против поляците ,но техния шовинизъм и русофобията им е болестно състояние.Чудя се защо не се казва ,че когато германците анексират Судетската област/80%-германско население/,Полша анексира Тешинската област/около 50 % полско население./Поляците демонтират паметник в град,чието немско име е Мелзак,а се нарича сега Пеньожно,понеже победителите са им дали този град!А също така поляците забравят,че в Полша има още доста градове,чиито истински имена са немски!

"... Червената армия е нанесла внезапен удар със секира по тила на Полша, която е стояла като стена на пътя на Хитлеровото движение на изток. На Червената армия й е било леко в Полша, защото основните сили на Войска полска са воювали против германската армия. Към момента на навлизането на Червената армия на полска земя Полша вече е била понесла огромни загуби. Освен това командването на Войска полска било издало заповед да не се оказва съпротива на Червената армия. Отделните боеве и сблъсъци са изключения от правилото. Полското командване се е надявало, че БРАТЯТА СЛАВЯНИ идват на помощ, защото организирана съпротива срещу Червената армия не е имало..."

Гешев, знаеш ли че малко преди ВСВ външния министър на Полша е ходил в Франция да иска помощ за да нападне СССР. Е как мислиш че Сталин е приел тази информация?

"..С подялбата на Полша Хитлер и Сталин преследват обща цел: да задушат за дълго време напред стремежа на поляците за свобода, да тероризират и поробят полския народ. За да постигнат тази цел е било необходимо да елиминират елита на страната и да установят в нея режим на терор. Така и става: през 1940 г. слугите на Хитлер създават концентрационния лагер Освиенцим, който първоначално е служел като лагер за унищожаване на полския елит и на съветски военнопленници, а по-късно е преустроен в лагер за избиването на евреите от цяла Европа. На това място са избити хиляди представители на полската интелигенция, духовенство и аристокрация. Но и не само там - паралелно с това палачите на Сталин разстрелват в Катинската гора, край Харков и село Медное общо 22 хиляди взети в плен полски офицери, които по професия са били юристи и учители, научни работници и предприемачи, държавни чиновници...."

Язък че си взел името на един истински българин и за капак си го написал с малка буква. Документите които извадиха, че Сталин е заповядал разстрела в Катин по молба на Берия са менте. То се вижда - даже ги има в Уикито. Човека дето ги е подправил го е било срам и го е направил по най некадърният начин за да се вижда от далеч. Ама чикча писате, чукча не читател.

дали е виновна? А България? Цар Борис отхвърли предложенията на Сталин за сключване на договор за взаимна помощ и какво, виновни за ВСВ? Товарщи, давайте немножко свежое дял нас , консуматори. Ето не годится!

Да виновна е България, за политиката си на шушумига! За подкрепата си за Хитлер също!! За зверското отношение на окупационните си корпуси и най вече българската жандармерия! За това чел ли си?А за списъците с български офицери представени след войната от Гърция и Югославия и описаното на извършеното от тях?

по руски . Що не мислИ, като говорИ? Сега - заешката поза, нещастник, като началника му и неговия началник - Путето.

и още как! И сега тя е най злобно куче, лае , хапи оглеждайки се на САЩ, което пак води до световна война. И пак ще казват, че не са били виновни.

1934 година( Пакт Пилсудски-Хитлер(Германия, Полша).) Полша както винаги започна гнусна политика срещу всички, надявайки се на Германия, както сега надява се на САЩ. И тази политика и допринася позитив докато Хитлер не я предава. Сега ще стане същото, САЩ ще я предаде в процесс на разделяне на Украина.

Абе, човек, как можа да кажеш такова нещо! Тук, копейкаджиите си счупиха пръстите да те защитават и да пишат глупости, а ти даваш " заден". Може ли такова нещо! Предаваш предателите.

Добре де, разбрахме, за втората не са я направили. Има време, ще се поправят.

Над 80 милиона жертви, практически цялото мъжко население в Европа е загинало, остават жени, деца, старци и инвалиди. Стига глупости, почти няма останали свидетели на това. Знаете ли какво ще остане след нещо подобно днес, ще настане пълна тишина. Откъде ще си дращите тогава глупостите ?

РУСИЯ ОТ КАК СЪЩЕСТВУВА ВОДИ 108 ВОЙНИ!!! МАЙ Е ВРЕМЕ ДА СПРЕ ДА СЪЩЕСТВУВА..

знаеш ли колко войни има само третата бългаска държава? Опълчение Кресненско разложко въстание Сединение Сръбско Българската война (войната на капитаните) ВМРО Балканската война Междусъюзническата война Първа Световна Война Септемврийско въстание Военен преврат 34-та ВСВ Анексация на поморавието и Вардарска Македония, включително и Кавала и о.Тасос Драмско Въстание Окупация на средна Сърбия Партизанските войни Война срещу Германия в Македония, Сърбия и Косово Нападение в Унгария и Австрия Намеса в Чехия (Пражка пролет) Намеса в Камбоджа Намеса в Косово Намеса в Ирак Намеса в Авганистан Намеса в Либия.... Брой ги ти.... За Първа и Втора Бългаска държава няма да говоря

Е??? Не са 108 завоевателни войни както руската катилска империя...

Щерев, Излагаш се! Такъв активен драскач си, а не знаеш, че се пише слято "ОТКАК", а не "ОТ КАК"! В Посолството не ви ли провеждат курсове по ограмотяване, или изискването е само да се плюе, независимо каква ще е плюнката?

Полша трябва да изгони руския посерко от Полша и ние също да изгоним руския посерка от София.

защото няма смисъл, ще дойде друг и кво, примитивна е логиката ви.

NIKI NIKOLOV

Скъсване на дипломатическите отношения , сега светна ли ти.Няма да идва никой.

Англия предлага гаранция срещу нападение на Полша от трета страна в момент, когато Хитлер вече иска от Полша сухопътен коридор до Източна Прусия, а тя се дърпа и му отказва. Полският премиер е приел предложението на Англия между две дръпвания от цигарата. Тоест моментално и без никакво мислене. Хитлер се ядосва и напада Полша, като не вярва че Англия ще се намеси. Обаче тя се намесва и така се стига до смъртта на 50 млн човека.

Да се обясняват причините за ВСВ по този смешен начин е признак на изключително невежество и ниска интелигентност.

Явно не си разбрал, че посланикът е изтрезнял и казва, че Полша не е виновна. Но ти явно не си изтрезнял и поддържаш тази идиотщина.

Посланикът е политик, политическата коректност не променя истината!Поляците са си мислели , че са фактор и са сключили пакт с Хитлер,анексирали са част от Чехословакия чакалите! Накрая франсетата и англетата ги изпързаляха и ги оставиха в блатото да се оправят сами!Ако чичко Сталин беше изчакал една година на руско полската граница поляците щяха да са екзотика!

Във всички конфликти е виновна Русия..

Кои точно Всички? Може би между САЩ и Виетнам... Гражданската в САЩ, както и между Ксеркс и Спарта...

Всички войни на Руската империя са завоевателни: Войните на Русия 1. 493 г. - Първи документирани хроники на сблъсъци на славянските племена с Византия. 2. 547 г. - 552 г. - Набези на славянски племена във Фризия 3. 561 г. - Войната на славяните с аварите 4. 584 г. - славянска обсада на Тесалоники 5. 602 г. - втората славянско-аварска война 6. 626 г. - славянска обсада на Константинопол 7. 688 г. - поход на Византия срещу славяните 8. 783 г. - поход на Византия срещу славяните 9. 830 г. - първи общоруски поход срещу Византия 10. 860 г. - втори общоруски поход срещу Византия 11. 860 г. - 865 г. - Каспиский поход на руснаците 12. 907 г. - Руско-византийската война 13. 909 г. - Втори Каспиский поход на руснаците 14. 913 г. - Трети Каспийски поход на руснаците 15. 941 г. - 944 г. - Руско-Византийска война 16. 943 г. - Военен руски набег в Бердаа 17. 964 г. - 969 г. - Хазарския поход на Светослав 18. 970 г. - 971 г. - Руско-Византийска война 19. 987 г. - Четвърти Каспийски поход на руснаците 20. 988 г. - Руско-Византийска война 21. 1024 г. - ограничен руски поход срещу Византия 22. 1030 г. - 1032 г. - Пети Каспийски поход на руснаците 23. 1043 г. - Руско-Византийска война 24. 1067 г. - Битката при Немиг 25. 1185 г. - Военен поход на княз Игор Святославич 26. 1093 г. - Битката при Стуга 27. 1174 г. - Шести Каспийски поход на руснаците 28. 1223 г. - битката на река Калк 29. 1237 г. - 1242 г. - Татаро-Монголското нашествие в Русия 30. 1240 г. - Битката на р.Нева 31. 1321 г. - Битката при река Ирпен 32. 1380 г. - Куликовската битка 33. 1480 г. - Отбраната при река Угрим 34. 1487 г. - 1494 г. - Първата Руско-Литовска война (предимно погранични конфликти) 35. 1495 г. - 1497 г. - Първа Руско-Шведска война 36. 1500 г. - 1503 г. - Втора Руско-Литовска война 37. 1507 г. - 1508 г. - Трета Руско-Литовска война 38. 1512 г. - 1522 г. - Четвърта Руско-Литовска война (т.н. десетилетна война) :

Мужикът е изтрезнял, но пак си е толкова тъп.

Ясно е кой е планирал, договорил и започнал ВСВ. Това са Сталин и Хитлер. С прослиовутия пакт Моотов-Рибентроп, и не толкова известния "Секретен протокол" към него. Където в прав текст сталин и Хитлер си разпределят сферите на влияние. Но по дати: 23.08.1939 - подписва се пакта за ненападение между СССР и Германия. Със секретния протокол към него. 01.09.1939. Немски войски нахлуват в Полша. 17.091939. Съветски войски нахлуват в Полша. 28.091939. Капитулация на Полша (пада варшава). Но и след капитулацията бима още войсови части, които се сражават. След това - съвместен парад на Победата в Лвов на Червената армия и Вермахта. Малко след това - договор за дружба приятелство и взаимпомощ между СССР и Германия. Е, на който не му е станало ясно кой точно е виновен за Втората световна война, занчи наистна е много тъп.

Ха-ха-ха!По-тъпа интерпретация на историческите факти не бях чел!Ти да не си от Нов български университет?Оттам ги ръсят "бисерите",като "турското присъствие"! Глупендър,отговори само на един въпрос: ЗАЩО Сталин сключва договор с Хитлер? И КОГА?

Какви интерпретации бълнуваш?! ВСВ започва на 1.9.39. с нападението на Полша от две страни. И селският идиот би го разбрал.

Според мен, не е правилно да унижават така руснака. Да го викат да се обяснява, той да се извинява, да пояснява... Не е честно просто! Спрямо великия руски народ!!! Нали, така ребята? Може да е грешка, но е наша, руска грешка, така че не се брои, ок?

руснаците са хубави хора, но са простаци в политиката

Имаше филм:"Как започнах втората световна война". Полски! Абсолютна комедия. 3 серии беше. Голям смях.

Полша възниква по времето на Наполеон поради някакви услуги от неясно естество. За първата не е виновна, нищо общо предполагам, за втората ту виновна ту невиновна, дай да видим по-нататък.

Полша е възстановена от Наполеон след поредната и ликвидация от "великите сили", за което поляците и днес са благодарни на Франция.

Полша възниква в края на 10-и век и става мощна държава. След 1795. не съществува. Но през 1815 г. има Варшавско воеводство, след това Полско кралство под контрол на Русия. След ПСВ е независима.

Негово превъзходителство плещи обидни групости за Полша, чиито военен и политически елит руснаците избиха ! При това в момент, когато гробокопача (наред с Рейгън) на Империята на Злото I Горбачов бере душа (кома) в московска клиника !

гого

Путин е виновен ? боли те много за поляците ? нали ? милият , не го взимай на вътре. Аз примерно го преместих в другия крачол и сега се чувствам много по добре.

Не разбирам ,защо полските проститутки реагират така истерично на исторически истини !?? Защо нашите медии не напишат цялата истина за разстрела на "невинните" полски офицери в Катин и прякото им участие в избиването на хиляди беларуси и украинци и затварянето на цели села в концлагери-мъже ,жени и деца ....извършено за пръв път в Австро-унгария през ПСВ и след това от Полша и Хитлер ??При така нареченото разделяне на Полша всъщтност СССР си взима заграбените територии от Полша по време на революциятя и това днес са западните части на Украйна и Беларус ! ....но историята днес се пише от силните на деня ,а не как е било в действителност !?????

Е толкова глупости и лъжи може да сътвори само болен мозък... То само като ти види ника човек и си ясен.

Това са глупости на пиян или идиот. Може би и двете.

През 1939г. полските политици са смятали, че Германия никога няма да посмее да ги нападне, защото имат договори за защита с Франция и Великобритания. А генералите пък са се чувствали непобедими, защото по онова време Полша е имала най-голямата конница в Европа. Това са факти, можете да ги проверите навсякъде. Показват колко опасно е да имаш глупави държавници и военни. Има за какво да се притесняваме!

Полските политици тогава са в отлични отношения с Хитлер и предишната година 1938г участват заедно с Германия в навлизането в Чехословакия и полската армия окупира една област в Северна Чехия....добре скриван факт от историята !??? За останалото ..полските проститутки тогава и сега са били достатъчно глупави ,за да разберат ,че Хитлер е бил подготвян за война срещу СССР и няма как да не мине през Полша и да очакват Англия и Франция да ги защити реално ...

Ако не бе намесата и помоща на САЩ,сССР щеше да бъде поделен м/у Германия и Япония,както Хитлер и Сталин си поделиха Полша!САЩ няколко пъти спасяват Русия,а и сега не искат да я съсъпят,а само да я цевилизоват и прочистят от болшевишките боклуци!Тогава Русия ще е благоденстваща и руснаците го искат!

Англия, Франция и САЩ щяха да са провинции на Третия Райх

Или се заблуждаваш, или лъжеш, че и обиждаш. Но няма значение. Истината е една и не е това, което твърдиш. САЩ не само финансираха подготовката на Хитлер за войната, ами и чакаха на гюме да видят кой ще е победителят, за да се включат при поделянето на "баницата", а резултатът е продължаващата все още американска военна окупация на Европа.

Всъщност отношенията между Полша и Русия сега не само са на най-лошо ниво от 70 години насам, ами и много наподобяват отношенията им в навечерието на ВСВ, т.е. историята има много лошо повторение, тъй като първите симптоми за смъртоносна за Европа инвазия са налице с единствената разлика, че сега чичо Сам финансира и праща ислямските джихадисти, вместо хитлеристките нацисти. Този път обаче Русия може да реши да пази само себе си, вместо да дава милиони жертви за освобождението на неблагодарна Европа. Да припомня, че за освобождението на Полша са загинали повече от 600хил. съветски воини, а неблагодарна Полша неотдавна заяви, че Освиенцим бил освободен само от укрите.

По- добре да не беше идвала, Пази Боже Русия да те освободи. От какво ни освободи Русия бе ТИКВА ? Ние ВИНАГИ сме били по--свободни от руснаците,

Чувствал си се по свободен, особенно когато си носил фес!!!

Ти си наистина капутопропаганден лумпен.САЩ и Европа и България в това число са съюзници.Имар общи интереси и са най могъщият икономически и военен съюз на света.Русия и много милиони руснаци наистина бяха спасени от изтребление и гладна смърт благодарение на американската материална и военна помощ.Това,че САЩ искат да завоюват Европа е глупава,налудничава идея на путин която неговата пропаганда повтаря.

СССР така освободи Полша, че 45 години поляците се мъчиха да се освободят от освободителите. Даже още един път ги освобождаваха с танкове , когато народът въстана.

На тези изтъркани клишета,за цветни революций ,вече никой нормален човек не вярва!!!САЩ,изнасят революций,а после хората били се бонтували!!!Сега Руснаци няма в Полша,но американци бол!!!Не само Полша,а целия ЕС,е окопяционна зона на САЩ!!!

Ама ти българин ли си , или що си ? Вземи научи малко граматиката , и то българската , след като си се заел да пишеш устроумия за България ! То не бе "революций" :)) , то не бе "бонтували"..:))) то да питам "бол" на какъв Бг-диалект е .. май клони към турския :)))

Сталин и Хитлер,Рибентроп и Молотов имаха договор и заедно окупираха и си поделиха Полша!Да не забравяме Катинската гора,където 17000 полски офицери и войници /военнопленици/бяха избити от болшевиките!

Шило

Преди ВСВ има куп договори, съглашения и т.н. Които в крайна сметка са довели до нея. По-долу колега ти ги е написал.

Когато искаш да кажеш нещо,то нека да е цялата истина!!!Половинчати изказвания,говорят за недостатъчна информираност или за умишлено подвеждане на съфорумците!!!

Вече споменах ,че тези хора не се нуждаят от истина - дърпат от история парчета и ги въртят като ветропоказател.

За Катинската гора няма нито едно сериозно доказателство, че е руско дело. Убиствата там са извършени от хитлеристите, след което следва гьобелсовата пропаганда, умело продължена от САЩ и подчинените му западни медии.

Документите в Уикито са менте - прочети ги ако четеш руски и можеш да се посмееш на тъпотиите писани от Берия. Ма берия може да е всякакъв, не не и тъп. Отделно гафовете с дати и номера. Който има представа от деловодство ще ги види веднага.

Като поляците са толкова анчелчета да ти кажа няколко думички: Стшалково, Брест-Литовск, Вадовице и Домбе - дотука 80 хиляди руснака дали фира. Сталин малко ги е трепал. И това му е голямата грешка.

1934 год. Пакт Пилсудски-Гитлер(Германия, Полша). 1935 год. Морско Англо-Германско соглашение 1936 год. Антикомиртерновски Пакт (Германия, Япония). 1938 год. Мюнхенский сговор (Англия, Франция, Германия, Италия). 1938 Великобритания и Германия декларация о ненападане. Аналогично Германии и Франции малко покъсно. 1939 год. Германо-Румынски экономически договор 1939 год. Договор за не нападане Германии и страни от Прибалтика. И само накрая някъде Молотов Риббентроп. Кой е в началотo на този списък? А разбира се Молотов е виновен. Полска пропаганда няма равни!

А сега, ако може и на полски език.

Га ядохте кифтетата с Хитлер беше добро, нали ..... комуняги мръсни, още ни управлявате.

Не знаех, че комунистите и фашистите са били дупе и гащи, че и в Б-я също.

При условие че в навечерието на втората световна войни, ти (респективно СССР) окупира половин Полша, да си отваряш устата и да говориш срещу полските политици през 30 те години е меко казано "нахално". Дори и да е вярно , което между впрочем е точно така, нямаш право дори да си отваряш устата а остави някой друг да го каже.

Няма да си губя времето да репликирам всеки полуидиот по-долу. Пообиколете Европа, отидете в Полша, поразговорете се с поляците и ще разберете кой за какво е бил виновен по време на ВСВ. Защото техните баби и дядовци а го яли, а не вашите. Спрете да говорите от името на другите хора, озверели от мъка по бившите си господари...

Шило

Поляците са доста интересни хора. Както и добри събеседници. Е, и те живеят с мания за величие отпреди няколко века, ама...А бе не са лоши като хора. Като цяло няма лоши хора, ама кофти политици-колкото щеш. Да, не харесват руснаците, щото имат "закачки" доста преди Катин, но не са особени фенове и на немците.

много народи в европа живеят с мания за величие

jingiby

С допълнителнен таен протокол към Договора за ненападение между Третия Райх и СССР от 28 август 1939 г. на СССР са признати права за окупация на териториите на Литва, Латвия, Естония, Финландия, Източна Полша и Молдова. Това е потвърдено и при подписването на Договорът за дружба и сътрудничество между СССР и Райха с който е определена общата им граница в окупираната вече Полша от 28 септември 1939 г. След това СССР се заема да окупира останалите територии посочени в протокола...

Факт е, че руснаците избиват повече полски офицери отколкото германците. Така че...

Шило

Колко цивилни поляка са избили немците по време на Варшавското въстание, което цитирате постоянно?

Шило

250 000. Това е за тези с минусите.

Този посланик в ред ли е?! Иска почит за 600 000 руски войници, които били "освободили" Полша??? Че нали през '39-та именно руснаците окупираха половин Полша, а след '45-та и цялата! Загубени грандомани...

Истината за поляците е,че винаги са гледали какво правят големите и силните,та те "барабар Петко с децата".Да ама на"хоп"големите скачат,а Полша страда!!!Полша страда от своята алчност,неподплатена с възможност,тя просто си е маша в голямата политика!!!"Когато се ритат атовете,магаретата страдат"!!!

Аз си спомням един полски филм - Как започнах Втората световна война. Там много ясно си беше показано как един полски войник беше заспал във влака малко преди влакът празен да премине границата и да влезне в Германия. Когато се събуди, влакът беше на германската гара, полякът видя немските униформи и реши, че германците са навлезли в Полша, отвори прозореца на купето и стреля... И така почна - загърмяха оръдия, самолети летяха... Войникът май се казваше Гржегорж Бжешипшкевич. Който го помни този филм, знае кой започна войната ;-)

:))))))

Вие сериозно ли ловите на филмовата адаптация!! моля ви се недейте. смешно е.

А Вие сериозно ли приемате този коментар. За сведение филмът беше комедия и който не го е гледал, е пропуснал доста, защото беше добър, както още много полски филми от онова време...

Изглежда Путин вече свършва парите тотално. Падането на рублата, липсата на хранителни стоки поради ембаргото, тази паника, тия демарши в ООН и на отделни посланици, подписване на всички договори, които могат да донесат и пет лева, вкл. с Украйна за газовите доставки, неистовото желание да се уреди нещо със Сирия...Разумният ход на Обама е да помогне на Русия по някакъв начин преди зимата защото финансова и икономическа криза в Русия може да доведат до тотален хаос в страната.

Шило

Уфффф, на коментар ли ви плащат? Независимо какъв?

но пълен бред! недейте да пиете преди да влезли в Дира. Тук са сериозни хора.

Поляците всъщност трябва да проявят малко разбиране, щото и те добре са запознати с проблемите, които създава водката. Кой го знае посланикът колко е бил къркан, като е изтърсил тая глупост. Вероятно е бил мотика.

Седят трима пияни в кръчмата. По телевизията съобщават, че полски мишки са изяли голяма част от житната реколта тази година. Единият пияница се надига и казва: - Ебати мишките... Другият: - Ебати реколтата... Третият: - Ебати поляците...

Шило

А бе и те ги цепят едни. Как се казваше оня, техния външен министър? Хеле пък с това, че ІІІ украински фронт бил съставен само от украинци. Май си прав, че са усетили и те "духа" на водката.

Сега остана и зап. балкани страните да кажат, че ги е освободил 3-ти укр. фронт, съставен само от украинци и на нас ще ни виснат носовете, язък и за нашите жертви.

Ами така е , откакто по думите на оня Гжежеш - министър на външни работи - "украници на украински фронт освободиха концлагера" Всеки вече може да плямка каквото иска.

Македония/Гърция там кой както иска да се извинят на Персийските наследници, че Александър Макендонски ги е завладял, Италия от името на Великата Римска Империя да се извини на всички завладяни и репресирани народи и етноси. Стига глупости ВСВ та ВСВ има толкова важни въпроси за решаване и нека не повдигат кокалите на покойниците. В крайна сметка Еврейте са си 1, ни лук яли ни мирисали.

Русия никога не е имала реални аргументи в повечето от споровете, които е водела. Най-честата тактика на руските управници през вековете е да обвиняват противниците си в собствените си грехове. Чух се Путин се изказа тези дни, че знаел колко точно долари са изхарчили американците, за да свалят "легитимния" Янукович от власт. Удобно, обаче, пропусна да спомене колко рубли изхарчи той, за да го доведе на власт малко преди това...

подкрепянето на легитимно-избрани президенти не е престъпление. свалянето им обаче е

Световният паритет е това да си мерят Ишките когато им скимне. Както Руският така и Американският президент разчитат на Армията, това е положението. Както по времето на ВСВ който е разполагал с неограничен човешки ресурс той е имал преимущество. Факт.

Янукович на власт дошел с законни избори - на които присъствали западни наблюдатели. А свален с военен преврат - дали долавяш разлика

Поляците сринаха един руски паметник! Новина, която беше подмината от ДИР.БГ.

Да вземем пример от тях и да не оставим и една руска мутра да се блещи над Родината ни.

не беше подмината, много се писа за това

Интересно кой месеци наред беше първи съюзник на Хитлер, преди немският тъпак да изглупи да се обърне срещу тях. Руските власти към онзи момент и в частност - най-голямата утрепка в световната история Йосиф Иларионович, са пряко отговорни за гибелта на тези 600 000 руски войници, както и за смъртта на стотиците хиляди издъхнали като кучета в окупираните съветски градове. Защото не всички успяха да избягат по Ладога, неУважаеми Сергей Андреевич... Не си мислете, че толкова лесно може да подмените историята!

Кой беше Йосиф Иларионович, подсети ме, че не си спомням нещо, пък ти много компетентно го казваш, сигурно знаеш

Това,за което говориш е следствие!!!Но не ти е ясна причината или не ти е угодно да я коментираш.Сталин не е разрешил обединението от страна на Хитлер,на разкъсаните от ПСВ ГЕРМАНСКИ ТЕРИТОРИИ.Сталин е подписал договор за защита на Чехия от Хитлер,който договор е анулиран от Англия и Франция!!!Сталин не е финансирал военната индустрия на фашистка Германия!!!Ето ти факти,които разкриват,че не Сталин,а запада Създават и подкрепят ВСВ!!!Целта е ясна,тотално унищожение над Русия!!!Наполеон,Хитлер,нато,все маши в ръцете на световните банкери!!!

Тази Утрепка случайно да не е Висарионович? Щото буквичките И и В върху клавиатурата са доста далече, както и О и У.... Но ако си сигурен в това, което си написал, май още малко история ще трябва да прочетеш. Както и малко от правописния речник

Полша е страна която склучва пакт с Хитлер много преди СССР а също е съюзник на Хитлер при войната му срещу Чехословакия такаче поляците да не се правят на ощипана мома!

Сталин и Хитлер си разделят Полша!

Защо минус ? Комунетата до кога ще отричате че СССР и Хитлер започват войната като съюзници ?

я ми припомни къде бяха българия, румъния, австрия, италия и унгария по това време?

през войната. Русия имаше посолство е София през ЦЯЛАТА ВОЙНА! НООО ТОВА НЕ ПОПРЕЧИ НА РУСИЯ ДА ОКУПИРА БЪЛГАРИЯ 1944г!

Не ядем доматите с колците. Чели сме това, онова, вкл. и Виктор Суворов, знаем кой носи отговорността за ВСВ.

Шило

Кой?

Рептилите, пич, рептилите!

Ако разчиташ,че прочитайки книгите написани от Виктор Суворов,картината за причината създала ВСВ са ти ясни,то ти си в дълбока заблуда!!!Определено трябва да се потрудиш още доста за да разбереш цялата истина!!!

за всв са си виновни англо-френците, с техните шикалкавения през з8-з9-та. ама хитлер излезе глупак, та тръгна да се бие със ссср. ако си беше останал да държи само западна европа, и във франция и в англия сега да говорят немски

Руската армия изчаква удобно, за да могат германците да разгромят полската въстаническа армия (Варшавското въстание), която не е угодна на Сталин (не е комунистическа). След това превзема Варшава. Тоест, руснаците трябва да се срамуват от поведението си в Полша през Втората световна война, и преди нея, когато Сталин и Хитлер си разделят страната (Пакта Молотов Рибентроп). Руското нахалство понякога наистина е смайващо.

и аз да съм, и аз няма да помогна на групировка, която е враждебно настроена към мен

"Групировката" е полският народ, без комунистите, готови да продадат Полша на Сталин. Заради това забавяне, умират много поляци, което е било възможно да бъдат спасени. Е, как поляците да обичат Русия, която след това им натресе и близо 50 години болшевишка диктатура? И да има паметник на Червената комунистическа армия в Полша?

Русия и СССР са гледали техните интереси, както поляците са гледали техните. За какво Сталин да хвърли да избият войниците, след като от другата страна повеждат несъгласувани с него военни действия ? Да не е глупак? А Полша винаги е била враждебно настроена срещу Русия. Запада и САЩ неуморно подклаждат и понякога дори плащат. Обективност от поляците страна е излишно да се търси. Дори официалната позиция е откровени и безочливи лъжи, полуистини и в най-добрия случай уклончиви отговори.

Руския посланник е дал политчески коректния отговор. Вместо да каже истината. Политика, какво да се прави.

Днес що имаше руски тролове по фортумите , го доказаха категорично. Вервайте им.