Следователите избраха Румен Георгиев за новия ВСС

Следователите избраха на първи тур заместник-директора на Национална следствена служба (НСлС) Румен Георгиев за своя представител в новия Висш съдебен съвет (ВСС).

Обратно в новината

Коментари - Следователите избраха Румен Георгиев за новия ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следователят, който вече веднъж е бил част от ВСС, каза, че сега разликата е в това, че трябва да напусне следствието. "Защото сегашният ВСС е постоянно действащ, а и ситуацията е много различна", посочи той, но не е притеснен. В книгата "Люти чушки" е допусната несъвместимата с всякакъв морал и законност а под заглавие "Басня" е поместена поговорката: "Хитрата сврака с двата крака". Над нея Борис Димовски е нарисувал изправен човек, стъпил върху две бюра, т. е. човек, който държи две власти.

Поредния боклук, който чака да се "налапа" още с далавери!! Цялото управление е такова, но по-лошото е, че няма алтернатива- всичко е БКП и съмишленици, ако някой не е разбрал още от 89година БКП се гаврят на гърба на обикновения човек, просто се пребоядисаха и се "нацепиха" на различни партии и партийки, което продължава и в момента- това е!!!

Това нещо "следствие" отдавна трябваше да се разформирова. Такова нещо в европа няма. Нито са прокурори, нио са полицаи, а са толково корумпирани и влачат дела по 10 години. Абсолютно паразитна структура, струваща на данъкоплатица милиони левове годишно.

Не е тъжно, а направо трагично. Законите са писани от хора, не са Божий заповеди. Като ви пречат законите да осъждате престъпници или има вратички в тях, променяйте ги. Вие като професионалисти в системата най-добре знаете къде са законовите пречки за ефективната работа на съда и следствието. Променете нормативната база ако трябва, създайте ясни правила за работа и повишения и дръжте изкъсо всички съдий да ги спазват. Само не се оправдавайте че няма пари. Повишете съдебните такси ако трябва и си напълнете бюджета. Да сте напълно независими от партий и частни интереси. Поставете си топ приоритети, като борбата с организираната престъпност и корупцията в съдебната система. Спазвайте ги и може би ще ви го вдигнем рейтинга. От вас зависи.