Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме!

Детето, което трудно приема отрицателните числа, но стана брилянтен математик

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тоя ще се пържи в пъклото на Маркс, Ленин и Сталин...

Ето, докъде я доживяхме. Тъпунгери, неграмотници и калинки по форумите да оплюват световно признати учени. Същото като след 9-ти септември - неграмотните каскетаджии и шумкари видяха сметката на интелигенцията. Много си е прав човекът, като е казал, че нищо не се е променило - какви депутати, каква съвест, какво управление, какви пет лева. Вождовете и партията нареждат, другите изпълняват, дори когато е грешно. Това е. Лустросан със западно лустро олигархо-комунизъм в действие - това сме днес. Но понеже задникът ни е обърнат на Запад, а не на Изток - сме много Велики. Само че великите нации ги правят хора като Сендов, а не писачи по форумите.

Шо са ни гръмниш?! Къде е "световно признат" като "учен" тоя тарикат-нагаждач?! На каква възраст си, къде си работил, какво конкретно знаеш за тази персона, та изразяваш такова категорично мнение? Тук коментират хора, които го познават лично (както и аз) и знаят що за стока е.

Тогава в СУ никой политик нямаше думата. Бяха силни години с него. А тук недоучили и манипулирани плюят - ефект на Дънинг - Крюгер.

на Борда на директорите на Международната фондация за оцеляване и развитие на човечеството.“... лелееееее

Той директор на накакъв си "борд за оцеляване на човечеството", пък родна му България най-близо до тоталното крушение...

Не знам дали е бил добър или лош, но знам, че още едно от феотдалните старчета си замина, а с тях науката и БАН.

Отстъпи място на науката неграмотникът. Какъвто е бил като дете такъв си остана. Не ми е известен по-вреден човек за българската наука.

БАН и наука..

Е, па у нашта маала сите са таквиз академици! Хем ще те оберат, хем после ще кажат че те са жертвите, тъй като си имал малко пари!

някои комунисти сами си признаха, че "съгрешиха и непотребни станаха", но до последно не се отказаха от властта от пуста алчност

Той никога не е бил член на БКП, а "симпатизант"

А "демократите" що не си признах, че съгрешиха и ги изгониха от политическия живот? Само от време на време се обаждат от Отвъдното, ама е...ха майката на държавата преди това. По соца поне имаше какво да се яде...

Бог да го прости! Един умен и талантлив българин!

елементарно просто нещо не може да осъзнае?? "Най-голямата му детска лична драма е сблъсък с отрицателните числа, с които се запознава в четвърти клас. Отнема му много време да свикне с тях и да се научи да ги разбира, споделя самият той приживе. " какво остава за имагинерните числа и тяхната аритметика??? :)))

че много умеел да ръководи...

Цитатът не е съвсем точен. Сендов казваше: " На този свят всичко може да стане, но не всеки може да го направи." Математическото мислене и моделиране са непонятни за огромната част от хората и това е нормално. Затова рядко си даваме сметка, че човечеството дължи поне половината от просперитета си на ... Математиката. Светла памет на Академика! Да почива в мир!

аз съм българин и с написаното не подчертавам принадлежноста на евреии а Тагамлиски и Леви найстина бяха най великите математици в България Обичаха я и я представляваха по света! като Българи с написаното подчертавам нищожността на сендофф и на обкръжението му мръсотията на съвремието се дължи на такива като него

А кой беше този асистент в БАН, който затваряше отвън вратата на асансьора на 1 етаж на Бай Тошо и я отваряше на 4 етаж за да излезе ? Можете ли да се сетите ? Иначе Бог да го прости.

за мъртвите или добро, или нищо! за сендов в частност пълно мълчание!!

За кви отрицателни числа говори? Има изваждане на положителни числа.

Отвори си учебника по математика за 6 клас.

Голям български математик,ерудиран,премерен в изказванията си и действията си като политик! ПОКЛОН!

в България най велики математици бяха евреите Ярослав Тагамлици и Рони Нисим Леви сендофф винаги пречеше на Рони Нисим Леви и го унищожи Рони Леви му написа учебника, седнофф се подписа това е само малка част от „подвизите„ на ..това лице унищожил науката в България заедно с партийната номеклатура /заместниците си/ на Комитет По наука и Образование при ЦК на БКП

по-злобни,завистливи и ЗЛОНАМЕРЕНИ в цял свят от тези ,които възхваляваш като едно простичко нищожество .надявам се да не си никакъв българин .

Не се надявай! Българин е!! Само Българин е способен на такива храчки!!! Жалко, че и аз съм Българин, та си мисля, дали пък няма два вида Българи?

ОФ академик... .

Обичал да брои като малък и да командва, после обичал да си прави експерименти с образованието на деца. Ако беше продължил да брои и за всяко число му отива 1 секунда, към след 34 години броене щеше да стигне 1 милиард с броене. Това щеше вече наистина да е постижение....

Сендов е МОЗЪК, мижитурките да си затварят плювалниците! ... Четете в Епицентър: Акад. Сендов, 2017: Погромът над парламента през 1997-а бе добре организиран, Костов го дирижираше Бай Ваньо ще вдигне кръвно...

паниран...

Заможно комунистическо семейство, няма такова нещо. Само с кражби!

Благовест Сендов беше един подъл, лицемерен, долен интригант и мръсник. Пречеше умишлено на онези под него, които се опитваха да се издигнат. Знам със сигурност, че един такъв доцент се беше самоубил ... Физиономията му е на типичен лицемер, мазник, слагач, нагаждач и интригант. Нещо подобно е бил и артистът Георги Калоянчев, за когото никой от артистичната гилдия добра дума не казва. Та ... да го духа пишман-академика Сендов !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Крайно време е българинът да разбере, че хората с интелект не може да вземат наравно с масовия крос и това го казвам като обикновен човек живеещ скромно и на средно интелектуално ниво, и като човек нехранещ любов към комунизма и комунистите. Не може да очакваш акад Бл Сендов да не е заможен имайки предвид потеклото му и вродения му интелект, независимо от левите му убеждения. Мир на праха му.

сте плюли срещу умрял човек на мен пък ми беше симпатичен... не бил математик? а ти математик ли се ве, плюещият ? уважавайте хората на точните науки - без тях щяхте сега да сте нищо и нищо нямаше да има около вас!

Прост човек си, който лесно се земайва от високопарни изрази, които не разбира.

да претендирам че съм умен! би било твърде самонадеяно да го правя! прост съм, колкото ми трябва!

Когато плюскахте и продължавате да плюскате свински пържоли, ние ядем само зеле. Уравниловката "Свинско със зеле" съществува само в докладите на БКП.

А БКП е майка на всичките днешни партии, всички са потомци на БКП и ДС без изключение. Комунизмът никога не е напускал България!

За огормно съжаление, комунизмът напусна България на 10 ноември 1989 г., но хората продължват да отъждествяват партийната номенклатура с комунизма. Тази номенклатура няма нищо общо с комунизма. Тя роди партийки, които обслужват капитализма в България след 10 ноември 1989г. Та, в България е див капитализъм, независимо, че го обслужват същите политици, които преди това провалиха комунизма.

Не го познавах, но знам, че системата наречена КИП/ коплексно интегрален подход/, която той измисли и експериментира в българското училище се провали с трясък. Не само защото не беше основана на здравия разум, но си остана манияшка приумица да откриваш света чрез ..даден проблем. Не се съмнявайте, че бяха избрани най-добрите деца, които щяха да станат гении, но ..уви! Чудото не се случи и децата си останаха неграмотни като се провалиха на всички изпити за покриване нормите на образователните изисквания. Мир на праха му, но белята беше сторена. Не знам какъв математик е бил, но прекрасно се оправяше в политическото говорене. Този му талант не остана неоценен и той беше на върха на политическата пяна след свалянето на Тодор Живков. И затова той беше човек на онова време, което без да плаща членски внос заемаше върхови позиции. Дали е бил и член на други организации? Какъвто и да е бил, то Бог да го прости!

Те всички изпити, които покриват нормите, произвеждат функционално неграмотни какавани.

Не познавам системата му, но познавам човек, който е обучаван по нея. Много талантлив и смятам, че е получил много добро образование на база разговорите ни. А дали това му е помогнало в живота, не мога да кажа еднозначно.

Всъщност финландската систама и IB (International Bacculature), както и много други считани за най-успешни обучителни системи в света са много близки на неговата. Аз бях в едно от "Сендовите" училища, но едва сега разбирам нейната проглесивност. Сега в IB училището на сина ми в чужбина ни обясняват за модерните начини на изучаване на математиката, езиците, за интегрираното обучение по всички предмети и как това е бъдещето, а за мен е моето образование от преди 35 години.

Помня онази чутовна глупост, която извърши и която показа, че е носител на едни от най-лошите черти на българина и българския политик. Става дума за онова писмо, което написа до Израел и то в качеството си на заместник на парламента, че цар Борис III и царицата не били помогнали с нищо за спасението на евреите и за Треблинка. Цялата му глупост доведе до това, че евреите демонтираха паметните плочи в чест на България, царското семейство и български дейци и същите сега могат да се видят зад църквата "Св. София" В резултат на глупостта си да орезили България и да доносничи срещу умрели, академикът беше свален от поста си. Бог да го прости, но заслужава да го погребат под онези паметни плочи, за които сам помогна да се върнат в България!

Като чета постове се убеждавам за поред път чеа българина е много завистливо човече. Да, на българския казан няма нужда от дявол.

Дрън-дрън та пляс, както казват старите хора. Ако беше и ти жертва на неговите тъпи експерименти, щедро подкрепяни от комунистическата партия, друга щеше да пееш. И забележи, че след великият 10.11. същия комунистически герой обръща палачинката и става гъст с новите силни на деня. Аз такива хора НЕ уважавам!

когато предаваш класата, от която произлизаш, за да запазиш туй-онуй. Не го ли пратиха за посланик в Япония? Да напомним и една друга крилата фраза, но този път на древните римляни: "Който е навсякъде, той е никъде!" Просто си избираш и си носиш последствията от избора. Това е.

Има такива хора- "вечната Амбър"- винаги добре, при всяка система- как точно го правят- те си знаят. А ние се досещаме.

Нямам добра дума за този човек, какво и как е разбирал под наука , дали въобще ако не беше от заможно семейство някой някога щеше да разебере за него, но съсипа поколения с неговите глупави системи, експериментално насадени в училище, където до 7 клас се пишеше печатно и въобще нямам думи. Цели училища, пълни с ученици бяха разтурвани и пращани по други училища, за да му въвеждат комунистическите малоумия. И до ден днешен имам приятел, който е учил по тази система и има затруднения с писането на цифрите например, те са ги учили по друг начин, не е виновен той. А аз бях от тези злощастни деца, чиито класове бяха разтурени и разпръснати по другите училища, за да може експериментът върху децата на Сендов с благословията на БКП да бъде осъществен. Нямам добри думи за него! Бог да ум прости!

Плюс това никога този човек не е бил голям математик, ако беше роден в днешни дни, щеше да бъде диагностициран с някакъв вид аутистичен спектър, гарантирано. Виждаше нещата по странен начин - плосто, еднопластово и повреди няколко поредни набора ученици с тези си глупости.

Лека му пръст на човека. Дали е бил добър или лош, има кой да съди. За драскачите, бълващи глупости и жонглиращи с термини, първо се научете какво означават думите от клишетата дето ползвате, след това се опитайте да мислите и чак тогава напишете нещо свое. Независимо какъв е бил, го помните, ама вас никой даже не ви и знае, че да ви запомни...

Предпочитам никой да не ме помни, освен близките ми, отколкото да ме помнят много хора, но не с добро.

petrovito

светът се променя от личности, а се държи на масите... всеки сам избира, да променя или да живее и да чака промените

А бе ти наистина си много ограничен и упорит в тъпотата си! Александър Македонски, Чингиз Хан, Нерон, Наполеон, Ленин, Хитлер, Сталин, Пол Пот, Садам Хюсеин ... все "личности", които няма да бъдат забравени, докато съществува човечеството - виновни за милиони, милиарди унищожени и увредени - отговарят ли на твоите критерии за значимост и величие?

Някой много съгрешиха и богати станаха. Северкооп гъмза го направи много богат, а винпромите фалираха.

Още преди 30 години Сендов и приближените от номенклатурата знаеха, че се подготвя в България див капитализъм. Защо мълчаха и само ползваха?

един достойно изживян живот, дал много на науката, стойностно изживян живот...всеки се е лутал в безкрая за да намери подходящата среда....да почива в мир

И какво е дал на науката?! И на коя наука? Нищо съществено не е сътворил в математиката. Големите български математици са Никола Обрешков, Боян Петканчин, Любомир Чакалов, Кирил Попов, Ярослав Тагамлицки, Любомир Илиев, Георги Брадистилов... Нагаждачът Сендов не е между тях!

Дир, хайде гледайте какво пишете..приет в университета през 1598 година. Обидно е и за професора и за читателите. Така ли се информират хората?!

Той ми е чел лекции по Числени методи. Когато стана декан на Математическия факултет при СУ, напуснаха други брилянтни математици - Тагамлицки и Петканчин, защото въведе система за висше полуобразование /думи на Тагамлицки/. Имаше още един брилянтен математик - Васил Попов, но по някакви причини за него не се говори. Отиде си от този свят в САЩ през 1990 г. Нека почива в мир!

За мъртвия или положително, или нищо. Моето мнение е второто. Да почива в мир.

Беше отворен за помагане на талантливи хора. Бог да прости!

хамелеон!

Отиде си един брилянтен ум, който няма еквивалент в настоящето! Тъгувам много, защото България осиротя напоследък, няма умни политици, няма с кого да сравняваш с този или онзи, едно опростачване навсякъде и само тъга... Почивай в мир! Поклон пред светлата му памет! Бог да пази България!

Шо са ни гръмниш?! Какво знаеш изобщо за тая многолична и многостранно полуразвита персона и от какви източници черпиш ценната си информация?

Спомням си как по всяка неделя каза, че няма как да оставиш 1000 долара и да получиш 6000 след 3 месеца и лайф чойс фалира затвори още в понеделник, а Майкъл Капустин лежа 20 години в затвора.

Снимката на заседанието на БАН е покъртителна с тези мезета на масите...

За съжаление снимката е много показателна за това какво представлява българската наука...

Само сълзи .

Само един въпрос - Колко семестъра е изкарал в СУ, ако наистина е приет през 1598?

Докато завърши явно ... Жалко че списачите в дира не са учили ...