Коментари - Всеки трети софиянец е доволен от чистотата на града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. 66% сме недоволни!

Излиза, че всеки трети софиянец има проблеми със зрението...

70% Недоволни от чистотата в столицата Това е правилното заглавие!

да не е правена анкетата в общинския съвет на София

Охъа сега когато започнат да се вдигат температурите над 30 градуса ще видите че не само е много чисто в София ами и ухае на рози....

Охъа сега когато започнат да се вдигат температурите над 30 градуса ще видите че не само е много чисто в София ами и ухае на рози....

"...По данни на столичната община само около 13 хиляди софиянци, или едва около 1 процент от жителите на София, са се включили като доброволци в кампанията за пролетното почистване..." Нормално ! Другите са си били по родните места да напълнят щайгите та да си осигурят пълнеж с който да осират града последствие !!!

София е много мръсен и разбит град. В редица европейски градове има фестивали, базари, фест и т.н. След тях остава купчина мръсотия. Но за няколко часа общината почиства до блясък. В София за всичко е виновна общината. Нито нейните разпоредби са както трябва, нито се контролира тяхното изпълнение, нито чисти както трябва. След като в една Москва всичко е чисто и се мие с шампоан улиците, това говори много. Защо просто не се вземат правилата на Хелзинки, Берн или друг град и да се приложат в София.

"...По данни на столичната община само около 13 хиляди софиянци, или едва около 1 процент от жителите на София, са се включили като доброволци в кампанията за пролетното почистване..." Нормално ! Другите са си били по родните места да напълнят щайгите та да си осигурят пълнеж с който да осират града последствие !!!

А ти като си много знаещ ходи ли цял ден да събираш отпадъците?

Охъа сега когато започнат да се вдигат температурите над 30 градуса ще видите че не само е много чисто в София ами и ухае на рози....

Тези 70% недоволни правят ли нещо Сф да е почиста ?! И аз съм недоволен и редовно правя забележка на тези които цапат Сф ! Не хвърлям боклуци на улицата , не пуша , не си ремонтирам тараляснака(нямам такъв) пред блока и всичко около мен да е в масло. Не си хвърлям угарките на улицата и не тръскам на улицата защото не пуша ! Каквото зависи от мен да е чиста Сф го правя , а вие ?!

Задължението на общината е да чисти. Аз плащам данък за това. Данък е вид услуга или сделка. Има Данък смет за това.Срещу данък смет трябва да има чистене. Иначе , ако плащате за услуга която НЕ получавате е измама. Не съм длъжен да обикалям и да чистя. Не трябва да се цапа умишлено, но задължение на Фандъкова е да има кошчета на всякъде и да се изхвърлят. Да има грижа за всеки квартал, а не само за "представителните" Дондуков и т.н. Вижте какво съм писал с НИК Сф по-долу!

Ако 30% са доволни , значи 70% са недоволни. Ами защо заглавието не е написано: 70% са недоволни от чистотата. Кочината е видима. На първо място участва общината т.е. Герб и Фандъкова в нея. Като чистят града има цял "цирк" - то се затварят улици, вдигат се коли защото се мие ВЕДНЪЖ в годината. Една банда тъмно-зелени вървят с едни метли и просто метът и се вдига ужасен прах. Разбирай ФПЧ - Финни Прахови Частици. Най-обичам да гледам как започват да "мият" някоя по-голяма улица като започва да вали. За завода за преработка на боклук не ми се говори, че там далаверата е влудяваща, но пък го откриха гръмко. Благодаря ти ГЕРБ!!!

От какво да съм доволен!? Духне ли вятър-облаци от прах се разнасят на незнайни висоти.Политат всякакви торбички и хартийки.Коли паркират в калта по бивши градинки и тревни площи,превърнати в нерагламентирани паркинги.После-цялата тиня е на улицата.Разбити тротоари-ако настъпиш "късата"плочка-до коляно си в кална вода.Покрай бордюрите на тротоарите-микс от кал,листа от миналата есен в стадий на гнилоч,кучешки изпражнения на поне 30-40 см.към платното.....По градинките-препълнени кошчета от пластамаса,даже и да искаш,да изхвърлиш боклука културно-няма къде.Препълнените контейнери за смет,с купчини около тях,са вече редовна гледка и мирис. ОТ КАКВО ДА СЪМ ДОВОЛЕН!?

Уточнихме, че шопите са прасета, което обяснява мноооого неща...

София стана мръсен град, когато провинциалните прасета ни налазиха.

И в нашия град има хора от други градове и села но не е кочина... Та ко речи шопар ?

Композитор е написал песен за МРЪСНАТА СОФИЯ (песен, която изпява Богдана Карадочева), а те били доволни от чистотата!!! Боже, колко мъка има по този свят, Боже!

30% доволни на стабилния фон от кучешки изпражнениия с различна консистенция и в различен стадий на разграждане, клошари с или без колички(за каквото са им там), отпадъчна покъщнина около контейнерите, изхвърлена(въпреки че не и е там мястото) от "кореняци" столичани, и др. и др. и др.? Това из центъра. За "екстрите" в това отношение из кварталите не ми се и мисли. Проблемът в никакъв случай не е само в "даскалицата".

А бе вие луди ли сте или нас правите ЛУДИ, а..? За каква чистота говорите бе ..? Всеки втори в София е чукундур, свикнал с WC на двора, та и тук продължават да серат къде им падне!!! Първо започнете да работите за култивиране на съзнанието на тия пришълци БЕЗ ХИГИЕННИ НАВИЦИ и си свалете и "розовите очила", че ще загинем от смях да ви четем щуращините!!! Няма по-мръсен град в света, защо не погледнете и храчките по улиците, които се изплюват пак от простаците, ПФУуу...ГАДОСТИ, вървя по улиците и се поболявам само от тая гадна картина!!!

Извинявяй, но аз като българин , който уважавам поне малко страната си се чувсвтам засегнат от твърдението ти,което при това е напълно невярно. Нито София е най- чистия град, нито е най- мръсния. Явно никога не си ходил в Африка или Азия. В едно Кайро ако отидеш София ще ти се стори най- чистото място на света. Ходи и в една Атина, та дори и мегаполиса Париж да видиш какви мизерии има и там, които и тук не си виждал. Стига с този нихилизъм .Има и по- лоши места от България и от София. Проблемът до голяма степен в нас - нашата немърливост. Отделно тези непрекъснато отворени кофи, които вонят ужансно , в които непрекъснато някой бърка са отвратителна гледка. Наистина не съм виждал такова нещо в нито една друга европейска държава- дори в Сърбия са много по нормални боклуджийските кофи и стоят затворени. Отделно проблемът с клошарите също е огромен. Заведенията , които се пукат по шевовете изхвърлят ужасно количество храна, която може да бъде дадена на бездомни хора и те да не се налага да бъркат в кофите и да ядат развалена храна. В една Гърция таверните масово дават храна на бедни и бездомни хора, но за разлика от тях ресторените тук ежедневно изхвърлят огромно количество храна. Всичко е въпрос на организация. Отделно нещо, което изобщо не би струвало много средства на Ощината е да загради всички неасфалтирани пространства , на които да не може да паркират автомобилите. Иначе с паркирането им в калта разнасят огромно количество прахоляк , който всички после дишаме.

Може да са доволни само тия които не са ходили в други столици, за да направят сравнение каква кочина е София!!!

РАЗКАРАЙТЕ клошарите от града! Около кофите за боклук в радиус от 5 м става абсолютна кочина след ровенето им вътре! А боклукчиите на общината да не си подбират кой контейнер да изхвърлят и да прескачат, който им се стори пълен, защото това е абсолютна циганска работа! И пак! Изпочупените тротоари и парчетата от камънаци не се ли смятат за боклук и за боклучива работа по почистването?!? Може и да е добра чистотата, но само пред президентството.

Един клошар - млад мъж на около 25 - 30 години, целите му крака покрити с рани, мръсен, гнусен, се беше разположил в едно пространство между блоковете, постлал си старо одеяло и там спи. Едни деца го дразнеха и той хвърляше камъни по тях. Една майка се обади в полицията - те каза да звъни на лекарите, лекарите казаха, че не могат да го лекуват, ако той не иска.....Цяло лято се редуват цигани, клошари , да спят в храстите пред блока ни, и никой не може да ги изгони.

ама не искат, не искат да работят! Искат пари от въздуха! Да не мислиш, че около нас, "великия Лозенец", не е същото?! В радиус от 20 кв. м има разположени цели три свърталища с мръсни дюшеци и вонящи отпадъци от клошари! А кучешката гадост просто няма измерения!!! Бездомни кучета и безотговорни мърляви стопани допринасят неимоверно за чистотата, от която всеки трети софиянец бил доволен! Как пък не!!! Да си организират мъкнещата се общинска полиция да разкарва клошарите, да наложат данъци на наглите селяци с кучета и да си активират екополицията да събира помиярите! Не можело ли?!

Живея сама в момента, изхвърлям боклука разделно, на седмица не ми се събира и половин пликче боклук. До мен живеят 6 човека, всяка сутрин се изхвърля по един чувал - няма сортиране, няма разделяне. Плащаме еднакво такса смет. Няма да си мръдна пръста да чистя София, докато не се въведе по-справедлив начин за заплащане. Не искам с моите пари Фандъкова да плаща на приятелите си- садачите на цветя, а не за нуждите на квартала, в който живея. Колко гълтат от бюджета тези хора заради съмнителния " вкус" на кметицата за красиво? А някой няучил ли я е като кмет какво е екология, опазване на околкната среда, какво е устойчиво развитие,? Важно е да замажем очите на тия в центъра, а покрайнините - кал, мизерия и тъмнина

За Фандъкова е важно да построи блок върху блок, за да вземе комисионни, да бетонира де що имаше рекичка и водичка в София, за да направи място на строителните акули да си строят сградите. Тази жена имам чувството, че е толкова тъпа и неграмтна, че я използват една група хора да управляват града, а тя е само безмозъчна марионетка и послушна женичка

пак взеха да се плюят на селяни и гражданя.... и накрая пак в кочината.... а данните от това проучване най вероятно някой редакторче си ги е измислило докато си е чесал м.....те ... в коментарите обаче бурни изчисления кой колко и какъв е...

И аз съм много доволен от чистотата в Люксембург, но София и чистота са несъвместими !

Аз не съм доволен. Подлезът на бул. България и ул. Тодор Каблешков вони и пълен със зарази, макар че му правиха ремонт миналата година.

Това заглавие ми напомня вица от соц времето: Надбягвали се Брежнев и Никсън. Никсън победил. Заглавие в съветската преса: "Другарят Брежнев излезе втори на състезанието, а Никсън е предпоследен!"

В интерес на истината полагат се усилия, но поселението е просто и цапа яко. Ако има недоволни - да се сърдят на себе си и подобните си

Забавно. Ако всеки трети е доволен (както става ясно от статията "по-скоро доволен"), това значи, че 2/3, т.е. много повече, са недоволните. За медията обаче е жизнено важно да бъде политически коректна и да пуска политически коректни заглавия. В случая заглавието набляга на думата "доволен", въпреки, че според проучването едва 4% са наистина доволни от чистотата. :)

Аха. Не 70% недоволни, а всеки трети доволен. Хитряги дребни :)

Що не си смените заглавието? За да отговаря на съдържанието на статията, то трябва да бъде нещо от сорта на "Двама от всеки трима софиянци са недоволни от чистотата на града"

Това, че има толкова доволни от "чистотата",означава, че няма СОФИЯНЦИ участвали в анкетата! Аз като софиянец съм израстнал с чиста столица,много цветя,градинки с пейки и чешмички и не изпочупени детски съоръжения.Имаше така нареченият обществен ред, дори бяхя закачени едни правила/в рамка/от Столична община във всеки вход! В 5 часа часа сутринта, мургавите работници по чистотата почваха да мият кварталните улици,в 7 часа миришеше на свежо.Има много детски и игрални филми от архива,просто изтеглете и погледнете,но това е било в друго измерение,тогава когато хората не бяха принудени да напускат родните места и търсят препитание в голямият град,а който не е роден в тук,не е учил и израстнал,няма как да милее ,да спазва /а то идва от вътре/чистотата и реда.От 25 години София е една голяма цигания,селяния едно гето,не провинциално,защото по онова златно време и провинцията блестеше от чистота и тишина.Докато не седне софиянец на кметското място това ще е съдбата на иначе столицата на България/някога най-чистата в Европа!

Това, че има толкова доволни от "чистотата",означава, че няма СОФИЯНЦИ участвали в анкетата! Аз като софиянец съм израстнал с чиста столица,много цветя,градинки с пейки и чешмички и не изпочупени детски съоръжения.Имаше така нареченият обществен ред, дори бяхя закачени едни правила/в рамка/от Столична община във всеки вход! В 5 часа часа сутринта, мургавите работници по чистотата почваха да мият кварталните улици,в 7 часа миришеше на свежо.Има много детски и игрални филми от архива,просто изтеглете и погледнете,но това е било в друго измерение,тогава когато хората не бяха принудени да напускат родните места и търсят препитание в голямият град,а който не е роден в тук,не е учил и израстнал,няма как да милее ,да спазва /а то идва от вътре/чистотата и реда.От 25 години София е една голяма цигания,селяния едно гето,не провинциално,защото по онова златно време и провинцията блестеше от чистота и тишина.Докато не седне софиянец на кметското място това ще е съдбата на иначе столицата на България/някога най-чистата в Европа!

Доволни са селяндурите домъкнали се в София да подбиват пазара на труда. Седете си на село мьекащи изроди. Не ставате за нищо.

Щом са ти взели работата, смятай ти колко струваш!

Щ,о ти струваш ли нещо селяндур?

Тия, доволните 100% не са софиянци. То провинциалиста е свикнал да си живее в свинщиHа и не му прави впечатление ако цапа... А отностно чистотоата, да попитам, колко и кои улици измиха от общината??? Че аз видях само веднъж да мокрят една. Добре, че вали тази пролет, иначе ще дишаме такъв прахоляк, че свят ще ни се завие. Фандъкова на се маха!!!

Толкова е и софиянец ........

МНОГО ОТДАВНА ВСЕКИ ВТОРИ НЕ Е СОФИЯНЕЦ!

има, моят род е тук от 1908 г., и какво от това питам, имам приятели от провинцията в пъти по-читави от съседи например!

ас СЪМ софиянец, и приятели от провинцията живеят дълго тук не сме доволни от "чистота" в столицата, все още има бездомни помияри, кофите за боклук са поставени не на място, буквално се търкалят по шосетата, с две думи Фандъкова няма да е следващия кмет, да не си мечтае изобщо, ремоните за метрото се мотаят с години, едва се придвижваме за робата всеки ден, трафика затруднява и преминаването на линейки, което обезсмисля и всичко останало!

А нещо за бездомните кучета?!

Тресеш се от страх ли?

Анкетата е проведена с жители на Факултета, нали?

Аз съм доволен от чистотата на София върху жълтите павета . Защото там работят чисти мъже и жени, които са се посветили на държавата тя да бъде чиста и свята република.

бе вие луди ли сте.. кой е доволен от тая кочина.. дебили такива..

ЛЪЖА! ГОЛЯМА ЛЪЖА!

Явно в София вярно живеят много мръсни хора. А сега сериозно, това е поредната лъжа Никак не е смешно, че властта е тотално откъсната от реалността.. Ама никак!

На снимката - колата на тротоара в унисон със софийското автомобилно оскотяване!

Сериозно ли ? Ама сериозно ли сме били доволни от чистотата на Столицата ? Стига с това лазене в краката на управляващите бе журналя продажна ! И в тази медия ли плъзнаха пипалата на пеевски ...

Ахам и останалите 2/3 са селинджърите, дето цапат, затова и не им прави впечатление.

София беше чиста и ще бъде чиста, когато в нея живеят софиянци (~30% ).

София беше чиста, когато се миеше и чистеше! Вие в къщи сигурно никога не чиктите , щото си пазите !

трети бил доволен от чистотата в столицата ? Да няма някаква грешка ? Ако е около НДК сигурно е така! Само, че НДК не е София, а и като сгънат шапитото на цирка и там ще го осерат както преди да започне гала представлението!

Около блока ни са израснали храсталаци, по тревата се паркират коли, защото няма места, циганите сутрин ревизират кофите и каквото не им хареса, го разхвърлят по тротоара, отделно - ползват храстите за тоалетна, уж косиха тревата, но оставиха самопосадили се храсти и там се хвърлят торбички, кутии, пакетчета, шишета.....

тези журналисти които са написали тези глупости са слагачи, те са срам за гилдията. София беше чиста, когато булевардите се миеха всяка вечер след 22 часа, а квартални е улици един -2 пъти седмично, когато счупените кофи и контейнери се подменяха редовно, когато боклука се събираше всеки ден, центъра е ужасно мръсен, какво остана за кварталите. А сега се отчита само свършена работа на хартия, а комисионните ги прибира градската управа.

Градът ни е зарит в кучешки изпражнения. Някои са развили способността да не ги забелязват, но те са си там. Толкуз по въпроса за чистотата на града.

правилно: "всеки трети селяндур ,живущ,пребиваващ в София,доволен от чистотата "!!! започвам с кметицата!!!