Температурите ще доближат 40 градуса

Жълт код за високи температури е обявен в 23 области в страната за за 8 юли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Обратно в новината

Коментари - Температурите ще доближат 40 градуса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига сте създавали страхове с тия температури, бе! Съвсем нормално юлско време е, жътва е. Или така е наредено, да се шашакат всички, да консумират напитки...да не сме в Саудитска Арабия?!

Хакайте вечер по три рикий със салата и по четири кифтета с две бири и половин хлеб и нема страшно

Сутрин удрям ино шкимбе чорба с 4 филий леб и идно бира.На обед мачкам сланина и пражени ица и пия ина рикияи ина бира.Вечер му отпускам коланя 4 рикий салата кифтета кебапчета или свински уши с лук и бира на корем

ибамамаму. За теби криза нема ли ба?

В тази държава каквото и да се случи е бедствие или в краен случаи авария . Много ми е интересно преди две хиляди години като не е имало цветни кодове с какво ли са плашели населението ? как така хората не само са оцелели ами и са станали сто пъти повече . при условие че не е имало : Топлофикация , ЧЕЗ , БЕХ дори и сименс още не е бил на пазара . А годишните времена са си едни и същи .

Ясно,че е юли,но темепратури от 40 градуса са характерни за близкия изток , Испания, Гърция. В Дамаск и Техеран сега е толкова. В БГ около 35-6 да, но 40?! В последните години се случва често. Може да е в резултат на изсичането на горите. Станахме на места като в пустинята. Трябва да се садят дървета,а не да се режат само.

Ами ако погледнеш времето в близкият изток, ще забележиш, че там температурата тези дни е 47-50. И там ли сме изрязали дърветата?

При жълт код отивам да си натопя топките в басейна.

За да се намалят жегите и наводненията е редно да се засадят големи площи с дървета, гори. В България имаме достатъчно площи на които може да се засадят различни видове дървета, ама няма кой да го направи. На скоро четох, че въпреки пороя преди година във Варна, държавните служби излизат със заключението, че сечта на гората по хълмовете не била причина за пороя и в момента сечта продължава. В действителност гората задържа големи количаства вода и така водата от силен дъжд се изтича значително по-бавно. Явно службите гледат как да угодят на нечии частни интереси, а не на обществения интерес. Наличието на гори също означава задържане на вода и изпарението и при силно слънце. А това изпарение означава поглъщане на топлина и съответно по-ниски температури. Така екстремно високите температури ще са по-ниски. Засаждането на хиляди или милиони дървета означава, че след години ще има и какво да отрежем. Естествено трябва на ново да ги засадим. Напълно нормален процес - засаждаш нещо и след време береш някаква реколта, в случая дървесина. Тук е редно Държавата да въведе ред, за да могат всички собственици на подходящи терени да имат изгода да го направят. На държавни и общински терени също може да се засадят гори.

Баце, тези дни имаше големи жеги в Западна Европа. И там ли ние сме виновни? а?

Не, просто и там режат дървета. П.С. Не ти отговаря бацето - 3.

Посети Западна Европа и ако се поогледаш, ще забележиш, че имат повече гори и изобщо доста по-зелено е! Ако нямаш тази възможност, можеш да го видиш дори в Гугъл, сателитните снимки.

И като са обявили жълт код, голяма работа! Що не кажат чисто и пости че ще е адски горещо и точка.

барчед, ти на 40 градуса АДСКИ горещо ли викаш? На такава температура арабите ходят с по два пуловера от камилска вълна за да не настинат.

Абе престанете с тези кодове! Юли месец е!

личи, че преобладават мненията на сварени, телешки мозъци...

Как го установи, като твоето мнение е първото! На тавана ли ги прочете, след като слънчаса!