Жълтият код за сняг и виелици важи вече за цяла България

В понеделник ще има сняг, вятър и поледици в цялата страна. Екоминистерството е мобилизирано заради очаквано повишение на реките.

Обратно в новината

Коментари - Жълтият код за сняг и виелици важи вече за цяла България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eто как се "чисти" в София.

Като дойде такова време, направо ме е страх да карам по магистралата! Не от количеството паднал сняг! Не от това дали е почистено или не. Отвращава ме простотията на някои водачи, за които никакви правила не важат, които не знаят какво е това толерантност и уважение. Такива могат и да те застрелят, ако по невнимание опръскаш с кал скъпото им возило...

моите вече тръгнаха с чадъри! не изоставаите, моля! току виж някоя снежинка ви цапардосала по главата!

Спомням си като малък преспи от сняг високи по 2 метра. Спокойни хора/ макар и бедни ,кой ти беше виждал лека кола/, без излишно напрежение, бащите ни си подаваха каните с вино през оградите докато ринеха сняг... Сега, още като се събудя и някой от телев. екран почва със загрижен глас да ми дава акъл- "...минимална температура минус 2 градуса, обличайте се топло" или пък..." възможни са превалявания , вземете си чадър"

съветват и какво хапче да глътнеш ако имаш газове ... вместо да ги пуснеш навън .... направо много са загрижени за народа ... ама пак сме бедни :)

Вчера тук имаше сняг и температури около нулата Стопи се. Сега е плюс 8 градуса...Какъв код е това не знам...Явно според новинарите Добрич не е в България...Много бързо ни отписаха...

Странно, че само преди 6 часа "жълтият" код беше само за северна България и високите полета. Няколко часа по-късно стана за цялата страна?! Уважаеми синоптици, ако все още не сте изтрезнели, поне не обърквайте народа с грешна информация (на всеки 6 часа)! Уж в събота и неделя щеше да е снежен ад, а то беше слънчево и приятно?! Това силно напомня за всички институции в страната - зле или изобщо нефункциониращи! Айде весели празници.

Ами всъщност БГ синоптиците само преписват прогнозите от вносните такива. Та не са те виновни. Каквото кажат световните, нашите само превеждат на български. Явно метеорологията си е тактично казано "неточна" наука.

вирусите ще изпукат. простотията, не.

Стою

"По-съществени повишения на речните нива се очакват в: Дунавски басейн - бла,бла... Черноморски басейн - бла,бла... Източнобеломорски басейн - бла,бла... Западнобеломорски басейн - бла,бла... Река Тунджа при Елхово остава в зоната на оранжев код" Край на цитата. Излиза, че освен мозъци и бели якички на запад нищо не изтича от Родината ни.

Стою

ПС Упс... и арбайтери.

Перманентен код КАФЯВО за триъгълника Доондуков 1, 2 и парламента.

Топло лошо, студено пак лошо! Нема оправия!

хайде глупаци палете гофовете и разходете 10 годишните летни гуми с 7 мм шарка из балкана и да ревете как държавата бяла зле

какво да правим ние при така обявения жълт код - да си седим вкъщи като другите държави,или да пълним ортопедиите премръзнали като кучета, защото за нас депутатите ни така са се погрижили....

ivo10

Вино и мезе нямаш ли? Гледай жълтия код през прозореца.

Вино има, нека вали ;-)

само така!!!

Не ща да те плаща, но вино на голо без мезе си е чист алкохолизъм.

.. И от времето - политика правите!! А, де!?

Щом си отвориш устата / или дупето/ и издадеш звук!! Веднага ще има политическо тълкувание!? Аман!! Не мога да си пърдя на воля.

Бай Васил хич не е неграмотен,с неговия коментар ме развесели. А иначе какво му е лошо на времето! Зима е,студено,пускат по магазините свинско филе по 7 лева,пуйки по 5 лева. За добрите пиячи и вино се намира. Само да сме здрави и всичко да бъде умерено. Наздраве сънародници!

ivo10

Ти какво разбираш под добър пияч?

Човек, който си пийва за удоволствие!

Кода е "жълт", с тенденция да бъде обявен и "кафяв" такъв - първия вече е отпред на гащите на държавата ни, втория - ще бъде отзад... Един сняг и се вижда колко сме лабави като организация, ресурси и т.н.... Хеле па сняг по време на празници - ти да видиш тогава...

В Перник ще изкараме и двата снегорина,нищо ,че са на кюмур-бачкат си идеално!!!

ivo10

Троловете и в прогнозата за времето правят политически коментари. Направо си е психично отклонение.

Хората имат чувство за хумор! А гейберастките тролове като теб, да не им правят забележка!

ivo10

Ами изявявайте го бе тъпани издънени. Само Бойко ли е в тая държава? Олигофрени смотани.

Че то ние сме отдавна в този код - жълтия! Какъв е цвета на Тиквата?

А розов код какво означава

..долните ми гащи!....

Нас, двамата, с Веждите ми, ни болат калашниците за цвета на кода. За нас отдавна е червен код- пием руйно вино и пукаме червени пържоли. Има и сив код- Веджите си шмърка лулата, па язека си дърпам пури от по 300 лева бройката .За бедния гладен робски народ- не ни е еня!!! Да му мислят! Даже за Веждите ми- кодът стана мозаичен или шарен, защото взе да повръща изеденото и изпитото.

ivo10

Наплака ли се ревльо. Племе дето само плаче за нищо не става.

Кажи го на вожда Боко тиквата и неговото племе!

Жълт код? Зелен, оранжев, червен, кафяв... Малоумници... Видяла жабата , че подковават вола- и тя вдигнала крак... какъв жълт код бе, да е септември, обявете жълт код за необичайни метео явления, ми сега е краят на декември, напълно нормално е да вали сняг, дъжд, да има поледици, северен вятър, преспи... Напълно нормално време за декември. По-добре да обявявахте жълт код за температурите от 20 градуса миналата седмица, че те са опасни и необичайни, не снегът... малоумни дебили, които пак държавата хрантути....

Тва ЖЪЛТОТО , да не е за НДСВ ,ба?? Червените - знаяV Зелените - пак знаяVV Аз - съм оранжевVVV Е, кви още майни значими има сега???!

Забрави сините, бе майна!

Маани ги тее, бе ! Тее мого избелеха в последно време, нищо че Бат, Пешо е от тука!?

Бе ,то тее по начало са си винено червени!?!?.....

А кафявите от ГЕРБ, които усраха всичко до което се докоснаха?

Що не пуснеме едно Такси с Вериги ?.....към всеки ресторант..

Идва равносметката за безхаберието на управляващите през последните години- студ, вятър, сняг и повишаването на коритата на реките- все едно да спреш стихията с помощта на детско чадърче. На всички е ясно, че коритата са непочистени, стените на язовирите са в аварийно състояние, техниката недостига, а париците за поддръжка най- вероятно недостигат поради голям апетит на стопанисващите ги- картинка, изписана с масло! По селата трябва да се организират доброволци от сега, че да обикалят старците и да проверяват да няма замръзнали от студ, ама съмнявам се да стане. Поне хората да си обзвънват възрастните роднини, че да реагират при евентуални проблеми.

Предстои ми пътуване на 30.12. Значи,лекинко,мекинко,без нерви и каквото-такова.С добри гуми и добри умения и нрави,спокойно и толерантно да се движим по пътя,защото най-важното е,всички да стигнем живи и здрави,за където сме тръгнали.Това е моят призив към всички пътуващи. Пък и ако,дай Боже,пътните служби,на които плащаме,си свършат работата....направо би било чудно.Весели Празници,в реално зимно време,сънародници!

Хо-Хо-Хо, здравствуйте, братушки! Ну, как дела у вас? Я слышал, что погода очень плохая. А у нас товаришч Путин разпоредился и погода будет за нами! Или май беше победа?...Карай да върви, важното е, че ви направиха китайци с тези жълти кодове и никаква реална подкрепа по улиците. Елате да видите в покрайнините и планинските региони какво е - поледица, спукани и замръзнали водопроводи и смърдящи шахти, а кофите преливат, несъбирани поне от седмица. Но на вас да не ви пука, така и така ще си платите таксите скоро, да ви е честита и тази нова година, хо-хо-хо!

При мен от два дни е нормално снежно....на обяд говорих с брат си от Пловдив....лек дъждец. Да ви еба кодовете,кодът идва отгоре.

С БМВ в тази поледица у Горна Баня и Драгалевци не можеш да стигнеш до никъде. Нивата си остава незаменим автомобил за лоши пътища. Ни го жалиш, нито те оставя. Поднесе, удариш я- не ти пука. БМВ то като го удариш, 5 часа го гледаш, цъкаш и цивриш на всичките си приятели по телефона.

Прав си,Нивата е малкия Джуган на пътя:)))

Ми карай си нивата! Чудно, като са толкова хубави, евтини и надеждни, защо почти не ги виждаме по пътищата бе Мен?

Докато ровичках из интернет, попаднах на тази статия: "Лада вече не е най-продаваната кола в Русия" Всеки може да я намери и прочете. Моделът, който е изпреварил най-продаваната до момента Лада Гранта, е Kia Rio Бе нещо и самите руснаци вече се оглеждат повече по чуждо, що ли...

Да въведат и розов код.

караите само лада нива

Няма по-добро от Лада нива. Всички други строшеняци закъсват.

Само дето гние по-бързо, отколкото върви :))

Прогнозите се сбъдват едва на 30%.

много завиждаш

да му мислят тия с японските и италянските коли.

Аз за "ИТАЛЯНСКА"кола не съм чувал нещо......Има надеждни,добре обути,с нормални драйвъри,коли.И най-вече,адекватно на условията,зад кормилно,устройство,без значение,каква кола управлява.Аз карам японка-Хонда Акорд от 12г.Ти,великият с "Бавареца"....какво против имаш на въпреки!?

Браво! В едно изречение си успял да опишеш пътната обстановка в страната...А то иначе зима като зима...не виждам повод за паника

А уж много учени казваха че тази зима щяла да бъде най топлата от 100 години насам! Ето на тези учени им казвам да си скъсат дипломите както и на синоптиците който предвиждаха много мека зима! -15 градуса минимална температура за софия това мека зима ли е или по скоро топла зима??? Къде е прочутото глобално затопляне? Лятото било най топло пълни глупости аз помня къде по горещи лета това лято даже беше прохладно. Къде е прочутото глобално затопляне господа философи учени и професори???

Препоръчвам ти да почетеш малко за глобалното затопляне и след това да коментираш.

Тва е Марин .Знам го.Викат му Марин кавала

Ако няма обявен код и цвят - същото ще се случи...каква е ползата от файдата-да не го мисля утре,да го мисля и днес и утре!

Аааа...Друго си е кода! Знаеш колко трябва да си стреснат, само като прочетеш заглавието..От там нататък няма нужда да четеш... Така се се "освобождава" допълнително време за по-доброто зомбиране!

Само да добавя, че в Монтана и Берковица вече вали сняг :)

Как искам да съм там,при нас няма сняг....

vie kude jiveete? :)

Ако въпросът е към мен - в Монтана живея :)

Голям срам и позор е зимата да ни изненада в края на декември и пак да не сме подготвени. Това е като да не си подготвен за за силни гръмотевични бури през пролетта и лятото и за плаж в края на юли... Иначе чакам здравата да си повали и снежна покривка от най-малко 20 сантиметра :))

Зима е. Хубаво е да е студено и да има сняг. Пикая на кодовете.

hola

Баси, зимата пак ни изненада!

От както има кодове зимата е студено......и има сняг.....

Еми мен не ме е изненадала. Пътувам из цялата страна. Гледам днеска сутринта по колата 20 санта сняг, а улиците са чисти. Ми не знам, ти и на нааканите си гащи може да се изненадваш :))

Ами зима е какво друго да очакваш през зимата освен сняг ,студ, вятър и поледици.но някакси по друго си е да ти го кажат с червен код оранжав код и тн:-)