Край на лятото, от днес настъпва есента

В 17:21 часа днес настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.

Обратно в новината

Коментари - Край на лятото, от днес настъпва есента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоа па лудия.

от змейовете е останал само крокодила а другите са се превърнали в птици

А, някой в "хора".

Но гробарите остават.

И комунистите

Няма ги едновремешните змейове веке......

Тези змейове били култивирани и злите езици разправяват, че не носели на бой.................

Едновремешните любеха моми. Съвременните - финанси, медии, фармакология, геополитика...

Имаше в лятоска градинката едни змейове, но напоследък станаха хептен кротки - може и да поостанат, не пречат.....

Пустите му влечуги и те са едни мигранти...

Ееех Бойче, изгоре!

В Близкият Изток змеьовете дали са си отишли?Танцът на чудовищата в Близкият изток-статия на сириец ,живеещ в България,работещ в БАН.А и човешкият мозък в своето развитие има цяла история.Задният дял на мозъка е най старият мозъчен дял на земноводните или рептилският мозък. Емоционалният мозък е на низшите животни.Неокоректисът е мозъкът на висшите бозайници.Умствените способнисти и интелигентността на човека се определят от предният мозък,на челото.Целта на еволюцията е развитието на главният мозък.Чрез горната част на главата се приемат възвишени мисли.Зависи човек с коя част на мозъка работи .За съжаление доста пишещи се ръководители от света работят със задната част-рептилският мозък,с низшата част на мозъка.Войни,насилия ,убийства ,престъпления.Така ,че змеьовете не са изчезнали.Джордж Пиърс-книга за мозъка.

Точката на изгрев се мести непрекъснато. Изток е сектор от 90 градуса, а не точка. Т.нар. "Рождество Христово" е зимното слънцестоене, когато точката на изгряване спира да се движи на юг, за около 3 дена се задържа на едно място и след това пак почва да се придвижва на север и денят почва да нараства - "Исус се ражда".

За информация относно змейовете, прочетете поредицата "Драконче" от Николай Теллалов, няма да съжалявате!!! А относно посоката на изгряване на Слънцето - вярно е, че то изгрява от изток само два пъти в годината, и това древните хора са ги знаели, но много от днешните не го знаят.

ДНЕС НЯМА МНОГО КОМЕНТАРИ ПОНЕЖЕ ПРОТЕСТЪРСКИТЕ СОФИЙСКИ СЕЛЯНИ В МОМЕНТА СА ЗАЕТИ С ГРАБЕЖ НА ЗИМНИНАТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ В ПРОВИНЦИЯТА:)))

Щом ламята си отива, то следват избори. Ще отсечем всички змейски глави на продажните герберасти, реформатори, дупесари и прочие такива убийци на българщината.

тройната ламя се оттегли завинаги от българските земи в Чукотка,прободена смъртоносно от Свети Бойко Победноносец!

НО ПРЕДИ ДА СИ ОТИДЕ , МРЪСНИЦАТА ЛАМЯ ЗАБИЛА 800 МИЛИОНЕН ХХХ В ГАЗОВИЯ ХЪБ НА ЛИТЕРАТУРНИЯ ГЕРОЙ БАЙ МУТРЬО :)))

Затова пък дойде четворната ламя! А с нея и глутница афганистански чакали.

Абе мене лично много ме съмнва точно Голев да е каза това, ама айде... Това, е се променяла изгревната точка на Слънцето е безкрайно безмислено изречение и кой знае какво реално е било казано и как то е било интерпретирано от журналистите... А и Голев никога не е бил декан на физическия факултет, по едно време, за няколко години беше заместник-декан. А пък това, че днес бил един от най-енергийните дни, просто ме разсмя... нямаше как да напишете нещо по-псевдонаучно...

Ти поне един изгрев хванал ли си, или си лягаш по-рано?

Мен, да ти кажа, по ме интересува вярно ли е, не е ли, пък дали е "научно", да си се интересувате учЕните.

Колега, ами ще е вярно - ако е научно - иначе ще е религиозно или н'еква си подобна тъпня!!!

Ей,нашия змей подранил бре! Шефката ни напусна още на 14...

Честита есен на всички, най-пъстрия сезон! Това, с гонененто на змейове си е езически, старобългарски обичай. Онзи ден като ви писах, че в България, езическите обичаи все още си се празнуват, вие ми изтрихте коментара. Днес сте го пуснали като християнски обичай, есенното равноденствие : ) Този сезонен обичай, както и Великден, Коледа, баба Марта - нямат нищо общо с авраамовите религии - християнство и мюсюлманство, предимно защото люлката на тези религии (пепеливите пустини отдето е Ристо на магарето и родата му), няма толкова ясно разграничени сезони. Християнството усвоява нашите езически обичаи, за да приобщи масите по-бързо. И понеже, повечето хора не четат, си мислят, че и това е част от библията : ) Да живее невежеството!

днес на този празничен ден, нека си отиде търкския "змей" с полумесец на кафата! написах нещо за деня на независимостта =========================== dен на независимостта! ден на който сме станали малка държавичка, петно на картата нанесено от английските картографи със зелен цвят, върху голямото кафяво-ляйняно петнище с надпис "търкия". Хапка, преживяна и изплюта от овнешката кафа на търкската "обрязана" империя, на същото място от което е пасана от азиатския овен, но с много търкски "глисти" в буламача. Те сега са израсли и са направили партии, имат 14% и ровят в гъза на пагане и аспарух наследниците. Дразнят го, той се 4еше хапят го, но не може да ги махне, щот са вътре гъза-държава, сред същите лайна в които сме и ние аспаруховите и на пагане наследниците. В деня на независимостта трябва да станем независими, поне за един ден от търкитата!

Змейовете на мутрата най-вече!

наш гошо змея от селската кръчма никой не може да го изгони

Начин да се прогони зъл змей от селото е фолклорният обред Гонене на змей. При него всички неженени мъже от селото се събличат чисто голи, събират се в дружина и тръгват да обикалят въоръжени. Вдигат шум и мушкат навсякъде, където може да се е скрил духът на змея. Накрая всички заедно се изкъпвали в река, така че силата на водата да отнесе злите енергии.

къкво правят змейовете през пролета и лятото?

През пролеТТа и лятото змейовете се ФУКАТ- с плочки, мускули, татуировки... Сега като застудее се прибират, защото трябва да разчитат на това у главата...

строят магистрали и аец ..

Хора, кажете към коя пещера тръгваме да ДИРим змейове?

Пиши в гуглето "рептили".

Цяло лято само ремонти, чистене, копане, нерви...А останалите - кой я на Тасос, кой я на Ибиса. Пълна трагедия! Още едно провалено и безсмислено лято си отиде, та сега обмислям как самостоятелно да духна нанякъде - мисля, че за толкова години го заслужавам. Поне веднъж да опитам и аз какво е да си човек. Мерси.

Ахмак лозе копай...

Ебати тъпаците сте ,коментирате есента...