Войски от три страни разиграха контранастъпление по въздух и земя край Корен (снимки)

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов изгледа действията на бойното поле и нарече учението "интензивно, динамично и добре организирано"

Обратно в новината

Коментари - Войски от три страни разиграха контранастъпление по въздух и земя край Корен (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама я ни заблуждавате кой знае къде сте скрили американскито оръжие Русия с право каза че България и Румъния са ОЧИТЕ И УШИТЕ НА САЩ БГ е територия крастопът към фронта българите добре го знаят ама управниците са ни предатели чаоооооБГ

Адмирал командващ сухопътни войски къде се е видяло другаде такова чудо на чудесата?

Какъв тест, какво учение. Тез гърци и италианци поне те не донесоха ли по един дрон, че таз игра не е като оная игра... Тренират за пушечно месо. Още войните Азербайджан - Армения показаха на къде духа вятъра...те си играят на втората световна. Даже няма да разберат от къде ще им дойде ... контранастъпление ще правят...смях

Тази тактика вече е отживелица. Не се поучиха от войната в Украйна. Танковете вече не настъпват в първите редици а стрелят от далеч или от закрити огневи позиции. А българските МТЛБ за нищо не стават - нямат никакво въоръжение. Във войната в Украйна от решаващо значение са далекобойната артилерия, дроновете, щурмовите групи, високоточните ракети и ПВО.

Тия N ... не, N са твърде много, нека да са K танка, та тия K танка дали ще стигнат поне да напълнят площада пред парламата? Ей така, да го напълнят колкото да не влизат лимузините на краволизите? Опа, забравих, горивото е скъпо.

Така подредени са заминали за минути ! Кой настъпва така в 2023 !

Нека братята украинци да усетят нашето рамо. Когато знаят, че не са сами срещу врага, тяхното желания за победа ще бъде още по силно

Братята украинци да усетят задното ти отвърстие - какво чакаш, заминавай да ги облекчаваш !

Много сме интересни. Имаме началник на армията, който е Адмирал, тоест от ВМС. Само дето нямаме ВМС. Имаме 4 работещи гранични катера, които на практика нямат оръжия, но бойни кораби нямаме. 4-те Фрегати, които Станишев купи от Белгия не са излизали от пристанище Варна, за да не потънат. Всъщност преду 5 години ходихме на 6 май да гледаме парада на тези фрегати и не ги изкараха във водата защото цитирам "вали дъжд". Това ни каза някакъв военен човек, който бързо се прибра, защото дъжда, който валеше беше по-слаб от пръските от морето.

Тренират за източния фронт

За войната ли ни готвите, бе нещастници?

Башибозукът на НАТО - вън от България !

ми ни е от запаса сме за мирна руция другари да врнем НеРеБе

Брво, така се прави! Обаче украинците и днес не почнаха реконтранастъплението. Срамота!

това е генерална репетиция на контранастъплението. И хората ще са същите!

Единственият случай в новата ни история, когато български войници са пращани на чужд фронт е, когато през 1968 по нареждане от Москва български наборни войници бяха пратени в Чехословакия.

Миризливите мангали станахте българи бе !

Теляците в Афганистан също се водят войска...

Туй ще да е чаканото украинско контранастъпление. Значи готови са с перемогата и могат да си е прибират, колкото - толкова.

И как точно да спрели условния противник? Гърмели са 5 Мин, минали са няколкостотин метра, началството казало айде готово ???? А по тях стреляно ли е?

На бай Пешо кравите се разбягали от гърмежите, което било прието от кравопоклониците за победа и са приключили с тържествен моабет.

От три страни значи ли , и трите ни танка са били там? Или двете страни не са Български???

няма ли някой да организира и за тях инициатива "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!"

400 военни... Горе долу толкоз урки смилат на ден в Украйна. И не се знае колко орки, но от същия порядък. Та казват репетиция си направили за еднодневна поддръжка.

Мислех, че контранастъпление ще правят в Украйна! И ние ли репитираме за него?

Контранастръпление!!! Укрите като не могат, тези ще пратим. Гледай какви са ухилени.

Най добре да бяха играли реконтра отстъпление, тоест настъпление с предшестваща команда кръгом. Страшно ми е любопитно как дебелаците в армията ще изкопаят укритие, ще залегнат в него и ще прикладят автомата за стрелба по 800 метровата мишена, макар че повечето от тях и идея няма да имат зя коя става въпрос.Щото ще виждат по 4 а истинската в размазано състояние. За стрелба с противотанковото оръдие не смея и да мисля, то службата в артилерията си е к.вгз. по принцип ама ....

Браво. Колкото повече учения прави армията, толкова по боеспособна е. Търтеите - вън.

Преди 25г го играехме сьщото на Корен. Само че Момчилград срещу Крумовград. И 25г преди това пак са го играели.... полигона е много як.

И после гасяхме пожарите от градовете

Мойто момче, Крумовград и Момчилград, както и Ивайловград са поделения от Хасковската дивизия. Крумовград и Ивайловград са кадрирани поделения, което ще рече, че съставът им е попълнен само до 30% а останалото са щатове, които се попълват при заповед с мобилизирани граждани. Единствено поделението в Момчилград е на попълнено на 50% поради повечето струпана техника там. Така беше някога. Днес от поделенията в Ивайловград и Крумовград няма и помен. 1989г беше последното пълно взамимодействие с пълен състав на поделенията в Крумовград и Ивайловград. Беше ужасия. После войничетата ходеха 2 месеца по полето да събират лично оръжие. Добре, че боеприпасите се даваха само под списък и само в деня на стрелбите.