Петима войници загинаха при лавина във френските Алпи

Петима войници загинаха, шестима бяха ранени при лавина във френските Алпи.

Обратно в новината

Коментари - Петима войници загинаха при лавина във френските Алпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Марширувай или умри"

Вижте сега,колеги, не трябва да се присмиваме на елита на Френския Легион. На фона на турбоелитните кинокомандоси Делта Форс,които са дали огромна част от загубите си без изобщо да встъпят в бой,да не говорим,че нямат успешна мисия в историята си, тези "французи" са направо братчедите на Супермен;-). Въпросната "елитна" част е просто обикновена кашимерия. Силата им е била винаги в мобилността,не в някакви специални войнски умения. Просто тази наемническа сган тренира всякакви способи за бързо придвижване- пеша /единствената военна част в Западния свят, в която има 50 км. маршове веднъж седмично/, на ски, различни способи на десантиране и т.н. Имат достъп и до най-доброто оръжие,което предлага френската армия- и нищо повече! През 90-те Легионът определено беше станал сила- в редиците му се бяха влели огромна маса източногерманци,украинци и руснаци. Сега не знам какъв е етническият му състав,но така или иначе в тази сбирщина наемници с криминални досиета,търсещи ново начало и укриваща се от законите, няма никаква романтика. Само пуберите,непомирисвали пушка и предозирали с филмчета с Ван Дам, се възхищават на "непобедимите французи". Колкото конкретно до лавината- планина е,на всекиго се случва. Който е ходил в Алпите знае за какво иде реч. За няколко наемника,обслужващи колониалните интереси на Франция, аз няма да плача.

Прави сте .По-добре да си идват в Коиловци.Тук само бой ще ядат,няма да гинат.

Не се подигравайте с войниците от Легиона. За случката в Коиловци само наивници считат, че е случайна среща. Толкова случайна, колкото гръмналия РПГ-7 на полигона. Причината за двата случая идва от едно далечно място./// Едно време преди 22 години когато се срещахме с тях на 11 000 км източно от София, те имаха 2 год договор срещу 0бщо $100 000, като получаваха по 200 на месец, а останалите като изтече срокът, след оценка за службата от комисия. Пращат ги по всякакви точки на света, без право на отказ.

дя-до

Френска им работа - командосите им ги бият български селяни, дето не са ходили и войници, легионерите им ги затрупват лавини като първо аматьори... Дано не стане някоя европейска патаклама, че германците само да пръднат и франсетата ще сдадат властта.

Ама пълно с разбирачи, братко...Нали, като удари някое селско биче, после ще му говорят за правата на човека и т.н. И виж, а и останалите остроумни, коментара за разбирачите по-долу. Европа е на този хал не от липса на армия, а на политици....

Само дето българските селяни били повече и държали пушки, а легионерите не се съпротивлявали. Ама ти си карай с легендите...

Така си мислиш ТИ. Държали са не пушки, а съвсем обикновени тояги, с които са ги поотупали. Гола вода са тия легионери, да знаеш. Наскоро един обикновен идиот преби и уби с бой наш бивш легионер от френския чуждестранен легион, който работеше като охранител.

Тия са пълни головодници, също като михлюзите от говедарските Делта форс. Историята им е несекваща поредица от невъобразими провали.

И ти какво, да не си господар на дъжда, снега, ветровете, лавините, цунамите и т.н

1. Да се качите в Алпите, а може и до Пирина да отскочите, и после да се правите на големи разбирачи. 2. Легионът /както във Франция, така и в Испания/ са елитни части, които се тренират за инзвънредни условия на военни действия. И това струва много пари. 3. Дали са с криминално досие, вече не е толкова важно, защото първо трябва да издържат на това, което ги чака вътре. И то не е малко. 4. Понеже на много малко от средните дебелаци, с бира пред телевизора им пука дали ще измрат няколко от тези мъже /и жени, напоследък/, та затова ги пращат на най-гадните места по света. И ако не са те, то трябва да е братът или синът на накой среден гражданин... Така че, малко повече уважение....

...ДРЕМЕ МИ НА ПАТОКА ....Я СИ ПИЕМ ГРЕЕНИЦАТА ...ТИЯ ЧИЙ ГО ДИРЯТ ТАМ ....

Да им пратим онези селяни от Плевенско, да ги изровят от снега :)))

Заглавието ме подведе и се ужасих, че половината ни армия е загинала.

"Престижният френски чуждестранен легион"... няма що! Представям си какви загуби търпят в бойни действия....

Louis

"Петима войници от престижния Френски чуждестранен легион загинаха..." Чуждестранния легион е сбирщина от всякакви отрепки, които нямат никаква друга алтернатива в живота освен да оцелеят в този легион и после да им бъде изчистено досието и да вземат френско гражданство.