Волфганг Шойбле иска ”План Маршал” на ЕС в Третия свят

Европейският съюз трябва да инвестира милиарди евро в страните на произход на бежанците, смята германският министър на финансите Волфганг Шойбле.

Обратно в новината

Коментари - Волфганг Шойбле иска ”План Маршал” на ЕС в Третия свят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА СЕ КАЖЕ ОФИЦИАЛНО,ЧЕ ЗАПАДА ДОПУСНА ОГРОМНА ГРЕШКА ДА КОНЦЕНТРИРА БЛАГАТА НА СВЕТА В МАЛКА ГРУПА ХОРА!!!РАВНОМЕРНОТО РАЗВИТИЕ НА ИКОНОМИКИТЕ В СВЕТА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ С МИГРАЦИЯТА!!!АЛЧНОСТТА НА ЗАПАДА Е НЕГАТИВ ДЕЙСТВАЩ КАТО БУМЕРАНГ!!!ДОБРЕ Е,ЧЕ НАЙ ПОСЛЕ ГО ОСЪЗНАХА!!!

на руското общество, в което картинката (пропорцията) е същата, дори по-зле! При това за само четвърт век. При това богатите в Русия са или бивша номенклатура, на които са раздадени огромни народни пари, или клептократи (забогатели от власт)! Докато богатствата на повечето западни свръхбогаташи са трупани от няколко поколения или от създавани свръхмодерни технологии. Сравни примерно - от една страна Бил Гейтс, а от друга Аркадий Ротенберг. Питам директно КАК Е ЗАБОГАТЯЛ РОТЕНБЕРГ? Нещо да е създал? Или да е получил наследство от няколко поколения индустриалци? Как си представяш равномерното развитие на икономиките? След преврата през 1917 г. в Русия наистина (както са обещавали) са раздали земя на руските селяни - по равно според броя на домакинствата. И веднага се оформили три групи: най-работливите забогатяли, други изкарвали колкото да се изхранват, третите тънели в мързел, бедност и пиянство. Властта, въоръжена с любимата ти идеология, веднага унищожила (разстрели и лагери) първите, наричайки ги кулаци, конфискувала всичката земя и инвентар и насилствено натикала всички в колхози и совхози. И настанал първият голодомор.

последния век ДОКАЗА, че това е правилен подход. Разрушената от войната Западна Европа бързо се възстанови и изгради стабилни икономики и свободни и демокретични общества. За разлика от окупираната част от СССР. За самия СССР въобще не е нужно да говорим.

А България включвате ли ? Въпроса е сериозен, много страни от "3тия свят" ни задминават по доходи отдавна ! Ама с тия дългове в които сте затънали, незнам как я мислите тая, то за вас ша трябва както е тръгнало...

То скоро за вас от Западна Европа и Хамерика ще трябва както сте затънали в 200%ови дългове...

Айде, дайте на САУДИТСКА АРАБИЯ няколко трилиона те много камикадзетата от там идват ...

За нас - Натовците имаше план Икономически Разрушал, а за арабеските - немският План Маршал. Поука: докато не теглим на Нато една майна, все ще ни еб-ват, ако им телим ма-ната, ще еба-ат сатрапите ни...

Тия германски ръководители тотално изперкаха. Какви са тия предложения? Ние сме цъфнали и вързали та сега да оправяме и Африка, близкия изток и Азия . Унижават и тормозят собствените си народи да плащат на маймуните да стават хора. А за българите и румънците какво ? За нас няма план Маршал, а само ограничения , процедури и начукване на канчето. Ай сиктир да ви е*а и Европейския съюз. Накрая оная Виктория ще излезе права. Фък оф еу.

План Маршал е необходим за България и може би и за Румъния.

е това до сега 25 години какво беше? какъв план? Свободна търговия- от тях бемвета, а от нас чушки, но ако се родят

нещата никога не са такива , каквито ни ги представят ! аз бих казал , че истинския сблъсък е между алчността на едните и първобитността на другите !в резултат , тези които плащат сме ние !

Само Шойбле да не им помогне както на нас последните 20 години, че опустошиха страната... Пази боже от такава лицемерна помощ... Той си го знае и затова пак се реферира за план Маршал, че както помогнаха на Източна Европа си е срамота.

Решиха всички европейски проблеми и сега започват да помагат на Третия свят! Няма ли кой да ги подсети да погледнат към страните в Югоизточна ЕВРОПА, в които заплатите и условията са същите, но които чинно си плащат вноските в ЕС и даже им се възлага задача да пазят границите на милостивите двуличници?!

Идеята на немците на практика е готовност за плащане на рекет, но в същото време показва желанието им да платят, само да се разкарат гащниците.

защо шойбле е куцата кранта на меркел ли? ами защо трябва да обяснявам на тъпи, турски цензури, като ще ви бъде доказано - защо. лошото е, че както и да доказваш съ Факти, цензурата тъпа си трие масово, щото е на власт заедно с радан и ердоган. ноооо всичко е до Време! хахахахааа

Може би говорим за някакви си 5-6 трилиона евро, които ще дръпнете от отрудените европейци!

ЕС първо да си обърше насрания задник с 12%тната безработица и унищожаването на собственото си население, щото е поробено и не се размножава и тогава да мисли за третия свят!

Този г-н Шойбле изтърсил поредната си глупост. Поредното безумие, което няма да има ефект - просто ще се похарчат една огромна сума пари. Само не съм наясно каква точно е престъпната схема при тези т.нар. "инвестиции".

ще откраднат огромна сума, а ние ще я платим!

Шьойбе показа пълната си некомпетентост по въпроса. Първо за да успее плана Маршал този който го прави трябва добре да познава за кой го прави. Маршал е познавал отлично германската история и обичаи. Ако дадеш на арабин пари, той ще направи същото, каквото тези в Саудитска Арабия: ще се множат, ще големеет и ще си наемат роби от други страни. Ако иска да прави помощи подобни на тези в ЕО, т.е. аз ти давам пари да купуваш моите буклуци, арабите просто ще го изритат на втория ден. Изобщо Шьойбе не разбира проблема. Даже от финансии не разбира след като допусна кризата и изкуствено създаде дълговата криза.

На прав път е няма безплатен обяд. Ако построи заводи и даде високи заплати там, после кажем айде у дома, нещата ще изглеждат по друг начин. Арабите пак ще купуват неговите боклуци, ама на собствена територия

Едно е дa спонсорорaш в зaп. Европa,друго в мaнгaлски стрaни някaкви.Тези още ли не сa рaзбрaли с кaкви си имaт рaботa?!

Запада да престане да краде ресурсите на Африка и близкия изток. По този начин те сами ще си стъпят на краката. Лошото е, че демокрация означава олигархия, а комунизма е тоталитарен режим. Диктаторчетата и монархиите са най-примитивни. За всичко се използва религията... Само нов световен ред ще спаси света от гибел.

На местно ниво техните тикви ще ги окрадат и системата ще се затвори, Всеки гледа другия и по пътя на най-малкото съпротивление, всеки намира на баницата мекото.

Баси тъпата идея. Да даваш пари на държавата, от която идват бежанците, за да спреш бежанците. Ок, тея пари в кого точно ще отидат ? За Башар Асад да бие ИДИЛ ( които от части са съюзници на САЩ ) или на Опозицията ( сиреч ИДИЛ ),които да захлебят 12 милиарда, да свалят Асад ? Това означава ли, че ЕС признава Асад за легитимен държавен глава ? ( САЩ не смята така ) Чий интерес обслужва ЕС ? ( със сигурност не собствения си ) Че те ако искат могат да направят такива хубави огради по границите с Турция за тие пари... Управляват ни идиоти

Ясна е работата! Сега гледах Сорос от Давос, беше много доволен от предложението на Шойбле и приятно ''изненадан''. Не пропусна да уточни, че този път планът Маршал ще тряба да се финансира от европейците. Нека припомним, че точно той подкани Меркел да си ходи и после ''бежанците'' заляха Европа и последва медийна кампания за нейното отстраняване. Ясно е и къде и кои фондации ще приберат европейските пари. Опасявам се, че още дълго време ще има да четем тука неграмотни тролове, чието съществуване е цигански шамар за всяка една образователна система...

това го пиша от началото на бежанската вълна. Най-добре е да принудите вашите корпорации да направят по някой завод и да плащат заплати не по-малко от 50% спрямо другите си заводи и да получават сериозно намаление на данъците в месните си компании ако го направят.

Най-добре да престане с глупавите си инициативи, да се преквалифицира на пара олимпиец и да започне сериозна подготовка за пара олимпийските игри.

да ги дадат за пазене на границите на Европа, да създадат неутрална зона в Либия и в Африка и там да инвестират за поминък и здраве на бедстващите. След като участваха всички в разбъзикването на Северна Африка

"Европейският съюз трябва да инвестира милиарди евро в страните на произход на бежанците, смята германският министър на финансите Волфганг Шойбле." Стига глупости, на кого точно ще се дава парите , в Афганистан, Сирия, Либия, Ирак и др. ?

Малоумник. Плана Маршал е сработил в Европа защото е свършила Втората световна война. А в момента американци, германци, французи, руснаци и незнам кой ли още не изпращат оръжия в Сирия и засилват конфронтацията и войната. Нов "План Маршал" може да има едва след като свърши войната иначе е безсмислено. Все едно да хвърляш долари и евра в горящата печка. Този Шойбле от ден на ден все повече се излага същото важи и за Меркел. Ако продължават така, скоро Германия ще стане за посмешище на целия свят.

В онези страни населението не е трудоспособно, то живее само за да благославя божеството си и да мрази и коли всички, които не вярват в него-справка: Указанията на същото това "божество". На някои им прилича на сатаната!

Я да пускат газовите камери и да се приключва завинаги с мюслита и сериали и сушени плодове от типа на фурмите!

За 10 години са наляти минимум повече от 250 милиарда,какво да наливате още!

миниму повече , или максимум по малко ?

куцата кукла също ке падне заедно с меркел - цензураторката на туркия ке падне!!!

Туркия ке падне!!!

Хайде на бас че България ще даде повече пари от Гърция Както и че парите накрая ще отидат в ИД Но Европа трябва да помага защото при тези цени на петрола току виж че чалмите се гътнали даже преди Русия

Та ако забраиме за малко Бойко, требе да кажем, че и Шойбле мое да говори умно, де.

Бойко се произнесе вече по-проблема- нема план Маршал, нема шикълки, праиме ограда и това е. И другите да прават огради, ако топките им са между краката, а не по-настрани. И си изми тоалетната с прословутото казанче, дето авера му Миро Мършата ползва, кога оди на гости у Банкята.

не стигат роксана и иван , та и ти ! изселвам се в русия !

колонизаторите трябва да си платят репарации на бившите колонии. За сведение Франция и Белгия все още получават много облаги от "бившите" си африкански завоевания.

абе туркия много я е страх от истината. защо така?

щерев, това, че ще куцате цялата фамиля, нямай съмнение. аз не съм ердоган. който само ви плаща... хахахааааа