Военна техника пристига в София за парада на 6-и

От 3 до 6 май ще има тренировъчни полети на вертолети и самолети на българските ВВС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези крадливи политици какво ще показват... може би някакви музейни експонати? Според мен в контекста на новината трябва да се чете: граждани на София, бягайте от столицата тези няколко дни, че ще лети каквото е останало от БГ авиацията, т.е. едно нищо и за да не падне някой самолет или вертолет отгоре ви, по-добре си намерете някаква работа извън столицата тези 3 дни..... Всичко се разграби/ назначиха пенсионирани генерали за целта/, пари за ново не се дават.... този парад за кого го правите бе олигофрени-политици-крадци? Обикновено това е ден, в който има какво да покажеш- дисциплина, ниво на въоръжение, запълнени щатове в армията, а то нищо... по-добре по една винтовка от старите да раздадете и по един щик.... белким излезем по-мъжествени, ама нада ли? Турция и Гърция имат съвременна техника- Турция ще купува 100броя Ф-35, а пък нашите простаци не могат и 10 самолета да купят- трагичен 6-ти май!

Голямо събиране трябва да е падало за да докарат квото и да е но чак пък за парад;-)То най важното липсва-армия!

аха! значи 2-та самолета ще бъдат доставени в софия с ... влакове от някъде. Вие да не си мислихте, че софия е защитена и си има военна техника? дебили?!

По случай овчарския празник, няма ли над София да прелетят и ниско летящи овчари?

Ама как само я оплаквате тази българска армия, ще рече човек че преди 30 години е била най-боеспособната в света. През социализма бе твърде голяма, сравнителто лошо екипирана и обучена, а гълташе огромни ресурси на националното стопанство. Мотивацията на войниците бе огромна, гаври колкото искаш ... Сега нещата са наистина зле - не се отделят достатъчно пари за превъоръжаване, няма пари за поддръжка на техниката, но това е така и в много други армии при това на по-богати страни. Така е по време на мир. Руската армия бе много зле през войната в Грузия през 2008, победиха само заради огромното си превъзходство над една 4 милионна страна. Направиха изводите и превъоръжението и имаха известни успехи над Украйна. При бомбардировките на Либия на франсетата и англичаните им свършиха боеприпасите и се наложи американциет да им доставят спешно ракети и бомби. "великата" турска армия едвам се справя в Сирия срещу противник без тежко въоръжение и то заради огромното си превъзходство в жива сила и наличието на танкове и авиация. Оперират с танкове от 70-те години и по-стари. Хайде стига рев за БА. Сега ако се започне усилено превъоръжение трябва да се вземат от нещо друго пари, тогава ще има плач за пътищата, здравеопазването, образованието, пенсиите ... Не че ГРОБ не крае, ама и БСП, НДСВ също. При СДС бе друго, просто страната излизаше от страшната виденова крива.

Имам само две забележки! 1. Какво общо има БА със сегашния ЦСКА???? Преди време този спортен клуб беше армейски, сега нямат нищо общо... 2. Доколко е оправдано да се поема такъв риск???? Военна техника пред разпад да прелита над централната част на София?!?!?!

Добре че е парада... та поне летците ни да навъртят някой и друг летателен час;)

Направо се учудвам, че все още някаква си военна техника е останала и се движи.... Тези нагли крадци за 30 години един лев не заделиха за модернизирането й. Грозна гледка е да гледам в каква мършава сянка са превърнали войската ни..... Трагедия

Дано "техниката" успее да стигне след парада до изкупвателните пунктове...

Ще вземат малко техника назаем от Румъния сигурно, че нашата и за един парад не стига!

stankow

Т.е столицата се пази от войски, които не стигат дори за един парад. Та трябва да ги събираме от цялата страна. Добре сме, направо цъфнали !

Защо в София? Морето е голямо...

Честито!!! На 6-ти - парад, на 9-ти, следващия месец - прайд!!! Живот си жЮвеЙм в София, шъ знайтИ!!!

Най добре организираната и въоръжена част на БА е музея :)

stankow

Най-многобройната въоръжена част е БЛРС. 100,000 ловци ! :) Армията е 20,000.

ТОЧКАТА

Грешка----частните охранители са 200 000 армия,като прибавим и ,,скинарите,, от футболните агитки ....има кой да ни бие.