Катастрофални взривове във военна база в Кипър

Катастрофални взривове във военна база в южната част на Кипър погубиха 11 души, а най-голямата електроцентрала на острова е изравнена със земята. Министър подаде оставка заради трагедията.

Обратно в новината

Коментари - Катастрофални взривове във военна база в Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тва е работа на израелците. Все пак уж там имало оръжие на техни противници.

За най-голямо твое съжаление е нещастно стечение на обстоятелствата. Преди няколко дни пожарникари са предупредили че има опасност от взрив поради високите температури...Ако някой е виновен, са американците да бяха ги закарали в Америка тези конфискувани муниции, а не да застрашават живота на нищо неподозиращи хора

Бог да прости загиналите!Бързо и напълно възстановяване на ранените.На всички сънародници и народа на Кипър-здраве и по-добри дни.

Ето как се подават оставки - МАСОВО. А тук бате бойко и цв. цв. покрай всичките сканадали си стоят. Наглеци!

"ТИЯ" (както ги нарича Крумчо) са на светлинни години по манталитет от нас ,пък нека в Българи си ги наричаме както искаме. Живея в Кипър - Лимасол и от сутринта всички телевизии излъчват репортажи само за това.Статията в ДИР е повече от обективна,ясна и точна. Не съм забравил от къде е корена ми ,но в момента за пореден път се срамувам от сънародниците си пишещи тук.Споменах за манталитета...Защо винаги се бъзикаме,съмняваме,иронизираме...?Както и да е.... Става дума за електроцентрала.Нямат атомни.Наистина нищо не е останало от нея и е извън строя.Базата е в близост и от взрива на боеприпасите е станала белята.Голяма беля! Но како ме впечатли в "ТИЯ"?Налага се спиране на тока през определен часови интервал и по всички телевизии постоянно се ИЗВИНЯВАТ за това.Кога ще се случи това в БГ ?Минути преди тока да спре уведомяват навсякъде,а не като при нас-шат шалтера и готово. Бъдете здрави и чукайте на дърво да не случват подобни трагедии.

Да позволиш няколко поправки може ли? Първо - статията на дир-а не е чак толкова точна както казваш (пишеш), защото тук се пише за "Амуниции", което представлява вид конски впрегатен атрибут, а не за Муниции, както би трябвало да бъде написано и които вече са си взривоопасни! Второ - АЕЦ (атомните електроцентрали) също са си електроцентрали - в тая статия не пише какъв вид е засегнатата електроцентрала - ВЕЦ, ТЕЦ или АЕЦ!!! И трето - във всяко стадо си има мърша, но почнеш ли да се срамуваш от рода и родината си, се превръщаш в най-обикновен безродник! Не смей да се срамуваш от родината ни бе .... ще пропусна!

И къде видя,че човекът се срамува от България?Просто е споделил какво му е направило впечатление.Тук при спиране на тока,водата и каквото и да било,някой да ти се е извинил за неудобството?При инциденти от такъв род,някой да си е подал оставката?Да не казвам пък колко по-чиста и уредена е страната им от нашата...Иди и виж!Може да си обичаме България,но не може да си затваряме очите пред неуредиците и.

Кога най-после ще се научите да пишете правилно илитерати такива! Не се пише 5 пожарникарИ, а 5 пожарникаря. Не е 3 членове на на Националната гвардия, а 3 члена. Преди да публикувате неграмотността си, по-добре пробвайте да направите теста по български език за зрелостници! Може и да научите нещо!

...в контейнери с ирански амуниции, ... Купете си правоговорни и правописни речници на българския език! "Амуниции" значи кожени такъми или конски такъми, сбруя! Боеприпасите се азват "муниции"!

и тия да не видят нещо от нас , ама поне да бяха гледали по добре и да не изпращат хора като има още взривове . а европата ще им даде 1-2млрд да си построят каквато централа си поискат .

Нищо не разбрах от тази статия. Как така най-голямата електроцентрала в Кипър е изравнена със земята? Атомна електроцентрала ли? Вие четете ли изобщо каквото пишете? Може би военната база да е изравнена със земята, а от другите медии става ясно,че електроцентралата е спряна.Но пък изравнена със земята е доста пресилено.

Споко на острова няма атомни елцентрали. А тази дето е гръмнала, заедно с базата, е оставила 50м дълбока дупка. Всичко в радиус от няколко км е изравнено със земята. Е, тук ще се оправим и без помощи от Европа, а ако има такива, няма да идат в нечий джоб както това става в БГ. Е, имате повод да злорадствате! Това е така присъща на българина черта, а тук умряха млади момчета...войничета..деца...

Никой не злорадства! Поне не и аз. Това е голяма трагедия и го разбирам. Но се възмущавам на така написаната статия, че нищо не се разбира от нея.Впрочем благодаря за информацията!

"дядо йоцо" от "идеята" го направи. само тои ще да е!

Друг път да не конфискуват ирански амуниции.