Водолаз изчезна в подводна пещера край Котел

Водолаз от Варна изчезна в подводна пещера край котленското село Кипилово.

Обратно в новината

Коментари - Водолаз изчезна в подводна пещера край Котел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Вчера следобед екип от водолази от Варна прави опит за влизане в пещера Големия извор, с. Кипилово. Един от тях влиза, като по време на гмуркането нивото на водата се покачва. От този момент водолазът е в неизвестност. Сигнал за инцидента е подаден към телефон 112 около 17:00 часа следобед на 25 май. Късно вечерта е уведомено и ръководството на Пещерно спасяване. Започва процедура по организиране на акция. Днес сутринта регионалния началник на Пещерно спасяване е на мястото на инцидента. За момента полицията забранява влизане в пещерата. Към Кипилово пътуват пещерни спасители от Плевен и София, сред които има водолази. Очаква се шефа на полицията да пристигне на мястото на инцидента и да координира по-нататъшните действия...." ----------------------------------------- Този няма да го извадят жив, защото сигнала от 112 е препредаден на ПС чак "късно вечерта" и "За момента (Б.Р.: 11:27ам.) полицията забранява влизане в пещерата", и "Очаква се шефа на полицията да пристигне на мястото на инцидента и да координира по-нататъшните действия."

Само не разбирам, защо е влезнал сам и не си ли прави сметка, че сезона е супер дъждовен! Дано го намерят жив , здрав и просто уплашен!

Защото се мисли за безсмъртен и всеможещ!

стар пират разказва на млад, как е загубил ръката, крака и окото си. ръката и крака си загубил по време на абордажи. Вместо крак сложил дървена патерица а вместо ръката - кука. Как загубил окото си... посрала го една чайка. Ама това ли е причината - удивил се младия пират. А не бе - опитах се да се избърша с ръката.... ама ми беше първи ден с куката!

Рибките са се зарадвали!

Гмуркал се е САМ? Недопустимо - даже и с акваланг! Най-вече с акваланг! Скуба-дайвингът не е СОЛО-спорт; винаги по двойки (най-малко) и с резервни бутилки и апарат! Дано има късмет...

Преди години на Крушуна пак загинаха двама човека така, хем бяха опитни хора. Прекалената самоувереност за съжаление в пещерите се наказва бързо и безмилостно. Дано намерят човека жив а това да служи за акъл на останалите "мераклии". Не е търсил иманета но не е преценил ситуацията и се е надценил.

Братче...

е решил да отиде някъде

Така трябва!

Сигурно е загинал в някой планински пожар... като първо го е засмукал хеликоптерът, гасящ пожара...

Стискам палци водолазът да е добре и да бъде намерен в най-скоро време!

Стискаи между краката че може някои да влезе там без да усетиш

!

Шо я чешеш, като те боли?

За гмуркачите това е катерене по 8 хилядници ама вие нищо не разбирате затова само критикувате. Като застанете пред телевизора да гледате NG и Discovery охкате и пъшкате от кеф нали?

Когато ги нямаше тези канали по нашите географски ширини да не би да сме умирали? Всеки завършен ИДИОТ с акваланг или мотоциклет си заслужава съдбата. Жалкото е, че заради неговото безрасъдство ще трябва да се харчат пари за спасителни операции. А тези пари са от джоба на здравомислещите хора.

Типично изказване на дребничка и ограничена личност. Ако всички бяхме, като теб - "здравомислещи", още щяхме да си живеем в пещерите и ди си палим огън от мълниите. В хора, като теб няма никакво творчество, няма напредък, няма любопитство, няма нищо, абсолютно нищо. Хората, които водят човечеството напред, които откриват, са хората, които рискуват. Трай си в къщи и си гледай канал 1 и руската и не умирай.

Не, не пъшкам от кеф, а само се чудя какъв е смисълът. Толкова добре е да отделиш такава енергия, като си полезне с нещо, но и да си жив. Рискът за живота, когато е без смисъл, е ценност за хора, които нямат оформено съзидателно начало в себе си. И търсят да задоволят липсата му с ефекти, водещи до големи драми. Ама защо? Ами чувството било еди какво си. А аз имам такива чувства и без да правя простотии. Изобщо глупавото мъжество си остава мъжество и си остава глупаво. Предпочитам да съм мъжествен по мъдър и полезен начин.

"Вселената и човешката глупост са безкрайни, но за вселената не съм напълно убеден." Айнщайн Какво постигаш, като с такава трудност преодоляваш препятствие, безплодно. Какво добро рпавиш, какво изграждаш, каква ценност афишираш?! Една самоцел, нещо като ероична чекия, наистина безплодна. Но я праскаш и твърдиш, че е голям кеф. Това е геройството да качваш върхове и да влизаш в пещери. Нищо друго. А трудното е да правиш геройства сред хората всъщност. Навремето един филм, "7 години в Тибет", ме впечатли силно с един диалог. Главният герой (Пит) споделяше с непалската си съпруга какви върхове е изкачил и в какви вестници са писали за него. С известно неудобство момичето му каза, че подобни действия спорд местната ценностна система са чиста глупост. Беше и неловко да му го каже. Дори непалците, които живеят там, смятат такива "ценности" за ненужни и безплодни рискове. Когато разумът обаче липсва... идва безплодната лудост. Различна е от лудостта на Левски и Ботев! Напълно!

относно сините вирове. В БЪлгария има няколко такива вира, и за всеки има легенда за скрити съкровища, предимно от турско време. Имена на хайдути пък винаги се спрягат, най-известното съкровище е на Вълчан Войвода.

От собствената си тъпотия се е прецакал. Завира се по дупки пълни с вода при това...

Това много ми хареса! Предполагам, че като се размажеш със ските, гоуфо или мотора, и за теб така ще казват коментаторите.

Е кво друго да се каже?!? Не му е било на живот и смърт да се завира там предполагам...

ИМНЯРСКА МУ РАБОТА .. .. БОГ ДА ГО ПРОСТИ ..

За да кажеш такава глупост, значи трябва да мислиш, като иманяр. За да мислиш, като иманяр, трябва да си по-глупав и от набожните или религиозните. Едните глупци вярват в богове и за тях всяка икона е лечебна, другите - в скрити съкровища във всяка една дупка...

Там има проход.Отишъл е в средната земя при Фродо и Сауран.

При добра организация, може и да ти уцелят правилните лекарства...

Ако беше до организация ти нямаше да имаш достъп до компютър дори