Над 85% от хората искат драстични глоби за кражба на вода

85.3% от българите подкрепят намерението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да се повишат драстично глобите за кражба на вода.

Обратно в новината

Коментари - Над 85% от хората искат драстични глоби за кражба на вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циганите, циганите там е проблема с водата и тока дето не ги плащат!!!

Абе кой, кога успява и КАК ги прави тия официални статистики?! Я кажете колко процента от българите одобряват да се повишат заплатите! Колко процента от българите смятат, че има картел на горивата! Колко процента искат всички депутати и министри от последните 15 години да бъдат дадени на прокуратурата с пряко следене на процеса от граждани! Да не се окаже внезапно по тия методологии, че тези са някакви минимални проценти?!

У маалата водата е без пари , ако ще глобата да е 1 милион , все тая , пак ще е без пари , пък глоба досега не сме платили на тез и други , няма да платим и никога . Глобата за нас е сладко нещо , щот никога не я плащаме пъкх и няма от къде , ние сме на созиални , ние глоби не плащаме. Може да си ги дигат колкото искат , ако искат и 100 милона да я направят , само бунаци булгаре може да се прецакат и да платят нещо .

Най-големият крадец на вода е "Софийска вода", чрез така наречените "общи разходи"! Нашият блок всеки три месеца "пълни" по един басейн с олимпийски размери, вода, която плащаме като "общи разходи"!

85 % искат големи глоби за кражба на вода, ама за другите, а те самите да крадат на воля, че ако може да им плащат за това. Аман от лицемери.

Краденето поначало е основният "спорт" в България! А постоянен и личен пример го дават управниците, а всички останали се равняват по тях колкото могат!

Калинкажа от агенциите за проучване мнението на Боко, Цецо и Ко хептен ни взе на мезе: Преди една седмица обявиха че в БГ имало 4 милиона вярващи. Нямам нищо против вярата, и аз на големи празници понякога ходя да запаля свещ, но това не ме прави вярващ. И силно вече се съмнявам че в БГ има 4 милиона пълнолетни граждани. Преди два дни обявиха че 71% поддържат въвеждане на ТОЛ СИСТЕМА(ПЛАЩАНЕ). Аз пак силно се съмнявам дали 70% от българие знаят кво животно е това ТОЛ ПЛАЩАНЕ. Очаквам в най скоро време да обявят че 111% процента от българите искат Боко за ЦАР и Цецо за престолонаследник.

какво значение има дали са вярващ или не !? от дебилите не зависи нищо.

Затова пък от ПРОСТАЦИТЕ зависи почти ВСИЧКО.

Водите в България са предостатъчни и не може да се говори за недостиг сега или в бъдеще. ВиК дружествата получават водата безплатно и от повечето водоизточници включително и язовирите тя е съвършенно чиста и бистра. Прави се само задължително хлориране за дезинфекция. Основните водоснабдителни съоръжения деривации, водопроводи и селищна мрежа са изградени през периода от 09.09. до 10.11. за 45години. Водата през този период беше 5ст. за кубик. Сега водата вече гони 3лв. за кубик което значи 60 пъти поскъпване. И при тази скъпа вода ВИК дружествата са си издействали да има централни водомери по които да се измерва водата и разликата от централните и индивидуалните да се заплаща от живущите в блока. За какви кражби може да се претендира след като всичката измерена вода се заплаща? Друг е въпроса защо трябва да се добавя вода като разлика , която индивидуалния водомер не е отчел. Ако има някакви кражби ВИК дружеството да си търси крадците.Защо трябва ние консуматорите да я плащаме? От друга страна всички така наречени СТИ/ средства за търговско измерване / подлежат на метрологичен контрол. Защо този контрол се извършва от лаборатории на самите дружества а не от Държавен метрологичен контрол? И ако все пак държат на централния водомер, тогава да премахнат индивидуалните и водата да се разпределя на калпаксъобразно броя на живущите в блока ,което ще е по-справедливо.

Голяма простотия! Докато ВИК изключва консуматори само като им сваля водомерите и за дружеството тези хора не консумират, а сметките им се разхвърлят на останалите не ми говорете за глоби.

При това положение онези от Соф. вода направо трябва да ги избесят, без съд!

А КОЙ е казл, ЧЕ ВОДАТА ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА СЕ ПЛАЩА?

Цели университети и науки сме ви измислили по темата. Няма да гледате какво правим, ще ни слушате какво ви говорим и ще ни вярвате! Иначе ще ви съдим за дискриминация!

По времето, когато Българите у нас бяха 9 000 000, водата беше 2 стотинки за кубичен метър и стигаше за всички. Сега сме 3-4 милиона, половината изобщо не се къпят, каква криза ви е патила? Или пак си измислихте начин да приберете някой лев?

У нас е много модерно да се говори, че много се краде! Но зад тези приказки се крие бездействието на длъжностните лица в държавно-обшинските ВиК дружества. Защото до сега не съм разбрал някой наистина да е хванат да краде! Много по-лесно е по комунистически: когато някой се провини-наказвай всички! Без да се интересуваш кой е този "някой". Или когато не си си свършил работата (не си отремонтирал водопровода), загубите обяснявай с кражби и ги разпределяй на всички потребители! Важно е сметката да излиза!

Само дето май трози % иска наказание за властващите крадци защото техните кражби от джоба на българина са непрестанно нарастващи.. Измислени платени ''анкети'' дето резултата е според парата..

Не ми се вярва "избиратело" да е само 15%.

Имам съсед, води се "милионер", който не плаща вода изобщо - откакто сме се нанесли в кооперацията преди 22 години! Няма водомер, не допуска никого в жилището си, прави ремонти и чудесии, когато си иска, а сметките му се разпределят от ВК върху всички останали - нас, другите трийсетина апартамента! И Соф. вода нищо не прави по въпроса - не си ги търсят от него, както би трябвало, казали на домоуправителя да се оправя с него. Как точно да стане това, като оня е нахален бивш селянин от Варненско, турчин или циганин - не е ясно, защото говори някакъв смесен език, а "майсторите", които работят по неговите фирми и ремонти, джомолотят нещо, което ние не разбираме - не е български, но какъв е - не знаем. И така си караме вече толкова време! А той има вана с джакузи, ползва вода колкото три апартамента - но не плаща - това е! Домоуправителят се оплаквал в общината, говорил някъде по полицията - и те нищо не можели да направят - така казват. Защо не му се спира водата при това положение - не е ясно. Искат да ни накарат нас да се бием с него, може би?!

Е те това си го измисли

Едва ли не плаща. По-вероятно, му начисляват някаква сметка на база брой живеещи. И базата никак не е малка. А това, че не пуска никого вкъщи си е негово право. И аз никак не харесвам разни навлеци да ми се мъкнат.

е, кой е тоя, дето ще глоби безценените мургави избиратели на гроб-бсп-дпс?!?

Отново "заиграване" с народния вот и публикуване на лъжливи анкети от страна на оялите се български чиновници, станали подлоги на чуждестраните инвеститори у нас, ламтящи за огромни парични печалби и дивиденти! Къде забравиха тези пройдохи от МРРБ за последното драстично увеличение на водата, където тя достигна до 3 лева за кубик /в някои региони на страната/, или трябва ние всички вкупом да откажем да плащаме надутите сметки за вода, та барем най-сетне да "мирясат" тези пладнешки разбойници!

Хубаво,ама аз искам и за кражбите на ток,защото хората на които електромерите са си вътре в къщите крадат ток повече и от циганите,а ЧЕЗ отдавна спря да инвестира в това.

Как разбра че крадат повече от циганите? Нали не си им чел показанията на електромерите, защото са вътре в къщите. Лъжеш значи. Смислено би било да се подеме национална компания за изгонване на монополите от къщите на хората - да си преместят електро, водо и прочее мери извън дома на българите. Нарушават конституционната неприкосновеност на жилището.

Стига сте ни обработвали за да вдигате цена на нещо което принадлежи на всички,но една чужа компания ни го продава на все по висока цена.Загубите на вода не се намаляват,но печалбите на компанията растат.При капитала -цена 2,30/за сега/,при "диктатурата на комунистите"-0,02 лв.

ами циганите как ще ги глобявате??? те...милите и вода и ток си берат колко душа им сака. ама...нямат с какво да платят глобите???? или ще имате да вземате а между другото за ,,загуби и пренос,, ще ни цакате пак нас , малкото работещи и плащащи данъци....? алоуууууу накъде отива всичко???

Като изключим ромите които по принцип не плащат такива работи, останалите крадци на вода са богаташите и тия с някава власт! Интересно ми е, как ще ще почнат да глобяват такива самодоволни и нагли крадци богаташи? Иначе, аз предпочитам не глоби, а да се вкарват в дранголника за известно време от по 5-годинки например!

КАЗА НА ТИКВАТА И ГУМЕНКАТА СПЕШНО ДА ПОВИШАТ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА А НЕ ГЛОБИТЕ. ТАЯ КАЛИНКА НАНКОВ ЗНАЕ ЛИ ГО ТОВА?

Само се тиражират тъпотии: - Българите били за ТОЛ таксите, но да има и сВинетки - Българите искали глоби за ...... . Слагайте каквото искате на точките. - Българите са ЗА увеличени на цената на ххххххх. Мислите ли , че е вярно?

А глоба за ВиК дружествата, които получават водата за стотинки от язовири и я продават за левове. Това не е ли кражба от джобовете на хората

А знаете ли с какви водомери измерват ВиК -и капките се отчитат.В така монтираните уреди какво се случва когато спре и тръгне въздух в системата . И нещо много важно : ,,милите" от ВиК отчитат водата по ...фактури,т.е. по изхода ,а никой не им държи сметка на входа , сиреч колко загуби от аварии .И така ,,милите" ,,поддържат" и подменят съоръженията САМО по собствено желание !?

90 000 км тръбопроводи, които социализмът изгради, демокрацията не може да поддържа

Кражбите на вода са напълно УЗАКОНЕНИ! Самата идея, че може да се плаща вода "на база" предполага огромно разхищение, което си е кражба. Бабата в съседната къща плаща на база за един човек, а ми е пуснала маркуча да си поливам доматите колкото си искам. А аз моя водомер го ползвам само за измерване на разхода за битови нужди. А ползвам стотици кубици от "базата" на комшийката. За което съм ѝ безкрайно благодарен и в знак на благодарност ѝ покривам половината от месечната сметка за вода. Другата половина я покрива другия комшия на бабата по същата схема :)

Според мен 85% от хората не се вълнуват от тази новиина. Само си търсят повод да повишат цените

Кражбите на вода са проблем, но загубите от лоши тръбопроводи са двоен, защо не се третират еднакво? Да се глобява компанията допуснала ги!

Пък при мен на село ВиК са отворили кран в магистралата и си тече водицата на воля. Налягането било голямо и им се пукали водопроводите... Богата работа!

Поливай братко, ако не ти, то този чиято е нивата, грях е бистрата водица да изтича.