Обмисля се двускална цена на водата за бита

Обмисля се въвеждането на двускална цена на водата за бита, в зависимост от обема на потребление. Това стана ясно от коментарите на министъра на околната среда и водите Нона Караджова в рамките на семинар за журналисти, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Обмисля се двускална цена на водата за бита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно,бе хора,защо не въведете за водата дневна и нощна тарифа,та да ни убедите ,че за водата требе да се плаща като за златото,направо вържете цената на водата за годишната инфлация. Ще взема да си инсталирам домашна лаболатория за съединяване на водород с кислород и ще се къпя всеки ден - ще ми излезе по-евтино отколкото да плащам "златните" кубици,които майката природа,а не ВиК е произвела. Интересно къде изтичат парите,които плащаме на ВиК всеки месец? Или отново търсят нЕкой концесионер да му дадат само Инкасото а за нас спуканите тръби и канализациите. За мезе ни взехте вече,не се траете!

Чудя се дали тази новина е официално признание, че живеем в пустиня?

Хората пестят водата, защото им се навърта на порфейла, но трябва всички ръководители на ВиК от 60 до сега по списък да влязат в затвора за разхищения и безстопанственост и течовете и дребните кражби ще пресъхнат. А на Нона Караджова може да им сложат водомер на четири скали, и една гратис да си промива кухата глава. Вода няма не само в Израел, Дубай и Турция.

По 3,5 м3 на водомер,нали?!Защото в някои апартаменти има по 2 и повече водомера!

тия нормалнилиса!

Тая Нона що не вземе да го издуха

Мисля примера е неуместен.В Сахара има местанца където потреблението е 0,001 л на месец.Мисля че е по добре с там да се сравняваме а не с тези който от пустинята направиха гора , а ние от горите пустини

Всяко усложняване на скали и т.н. е вредно и абсурдно."Икономията е майка на мизерията", както е известно. Големите разходи на вода са в промишлеността, не в бита. Не трябва да се внушава на народа, че трябва да "пести" вода по някакви причини. Водата е толкова, колкото е валяло, пестенето и не я повишава по никакъв начин. И не помага на африканците хич /каквото внушение има в оригиналния текст на изказването/ Идиотите слагат кранчета вече и на планинските чешми, които са текли свободно от столетия ! ВиК сектора и изобщо т.нар. естествени монополи нямат морално основание да са частни. Това са сектори, които трябва да са държавни или общински и да не преследват ефективност. Ярък пример е Софийска вода - съкращаване на българския персонал, големи течове, износ на печалбата.

СПОРЕД МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ ВИК ИМА 60% ЗАГУБИ ОТ ТЕЧ ЗАЩО ТОГАВА СЪЩЕСТВУВАТ ТЕ ИЗОБЩО?! УТРЕ ЗАГУБИТЕ ЩЕ СТИГНАТ 80% И ТЕ ПАК ЩЕ ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ ? И НИЕ ПАК ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ! ДОКОГА ?

Каква чудесна идея , а "Ютилити" компанията ( каква хубава дума настръхнах ) колко ще спечели от това а не може ли тази допълнителна печалба да отива нещо за околната среда или ще отива за коли и яхти на някой воден феодал.Водата е на всички и не разбира защо някой трябва да печели от доставката и.

Направо да направим така - който взима до 500 лв чиста заплата да не плаща нищо на държавата, тъй като е много под минимума за оцеляване.

Защо не започнат инвестират в подмяна на старите водопроводи ''копелетата'' от ВИК,а а само отклоняват печалбата

Ами ако делегацията беше посетила не израелски кибуц, а пустинен мираж, сигурно щяха да ни спрат съвсем кранчето... Подходът трябва да бъде: преценка на родните водни ресурси и цената за доставка до потребителя! Защо не посетят Екватора и да направят парното безплатно...

Защото не им оттърва....

Нали гласувахте за тази измет - ГЕРБ, сега живейте както те ви наредят! Защо ревете сега, а?!

Да се забрани къпането на населението и пиенето на всякакви течности.Да не се пикае.Управляващите нямат да имат проблем тъй като пият само шотландски питиета.Изобщо що не си вземете дърмите тъй като сте гола вода

АМИИИИИИИИИИИИИИИ НИЕ ОТДАВНА НЕ ПИЕМ ВОДА,НЕ ПИКАЕМ И НЕ СЕ КЪПЕМ-НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ МИРИЗМАТА?

Понятието да си ,, взема един душ ,, трябва да изчезне . Колкото и абсурдно да звучи трябва да се спира водата по време на къпане . Българина разбира всичко само и единствено когато му бръкнат в джобчето .

МАЛКО УМСТВЕН БАГАЖ ЛИ ИЛИ НЕ Е РОДЕНА ЗА ТАЗИ СЛУЖБА? ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЗАГУБИТЕ НА ВОДА ОТ ОСТАРЯЛАТА ВОДОПРОВОДНА СИСТЕМА, А ПОСЛЕ ОСТАНАЛОТО. КАК ЛИ Е В ИЗРАЕЛ? КАКВИ ЛИ СА ТЕХНИТЕ ЗАГУБИ?

Както винаги, ще плащат потребителите! С количството, предполагащо по-ниска цена, живеят космонавтите на орбита! караджова да прочете хигиенните и строителните норми. Или ще почваме само да се забърсваме с влажен парцал?

първо да вземат да опишат чешмите,дето ги ползват ромите-колко вода са ползвали,колко са платили и да не се правят от Соф.вода,че не знаят къде има озведени чешми покрай и в ромските махали.

Сакън, не думай! С противогази ли да се возим в трамваите заедно с циганите или въобще да не се качваме...

Поне да я отчитаха реално! А те ти забиват някаква висока прогнозна база и те друсат по нея. Скапана държава. Докато българите се съгласяваме с това, ще ни друсат като брашнян чувал.

НАЗДРАВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Цената на водата и в момента е твърде висока. Защо трябва всички да плащаме и за неприлично високите загуби на вода - средно по 61,5%. Още повече ще се оскъпи водата, ако има две тарифи, по които да се изчислява водата.

имаите милост то не бяха нажлонови торбички'които плащаме, то не беше ..

При комунистите Манева беше министър, а Нонева зам. министър. Сега обратно. И двете са без съответното образование, култура и владеене на чужди езици. Нищо ново под слънцето. Не се учудвайте на решенията им. Може всичко да се очаква от тях. Пази Боже от некадърници във властта.

Bодата ви попива в мозъците. До момента България се управлява от комунистите и техните фирми нямат водомери и електромери и те не плащат мито и данъци, ползват всички ресурси на държавата безплатно , защото считат това за техно изконно право.

Представям си, как мангалите с дузина членните си семейства ще се плацикат еди път годишно. Впрочем - на тях всичко им е платено.

Господа, Караджова твърди: "Фактът, че никой не пести вода означава, че има резон за подобно нещо" . Има друг факт - никой не е проучвал пестят ли гражданите. Следователно, Караджова лъже.

ТАЯ НОНА НЕЕ ДОБРЕ В ГЛАВАТА ЩЕ СРАВНЯВА ИЗРАЕЛ С БЪЛГАРИЯ ТЪПАНАРКА.

Какво значи семейство?? От 2 души или от 5. 3,5 кубика на кого???

Нона имаше размери за манекен или съдийка, но майка й се запъна

Като идея не е лошо, но поне да са 8-10 кубика и до този обем да се плаща на една цена , а кубиците над тези на друга, която да е доста по-солена. За водопреносната мрежа да не говорим, тя трябва да се подмени тотално защото е без всякакъв смисъл да правиш икономии, в земята да изтича още поне толкова, колкото се консумира.

Не бойте се юнаци, измисли са и уред койтото да отчита колко въздух дишаме и ще ни накарат и за това да плащаме

Супер! Предлагам - вдишаният въздух по време на работа да се заплаща по-малко, а през останалото време - тройно! Пенсионерите и децата, понеже не произвеждат блага за Караджова и компания - да се облагат направо "на база" - 10 пъти по-скъпо! На инвалиди и неизлечимо болни - направо да им се спира доставката на въдух!

Няма нищо лошо в идеята, стига да не чакам по 30 минути да се затопли "топлата" вода. За мен големия разход на вода идва от Топлофикация, и допълнителните загуби които се начисляват всеки месец, независимо, че съм с водомер

Първо госпожата Караджова би трябвало да знае,че по водни ресурси България и Израел са несравними по водни ресурси.Страната Израел "пие" вода само от едно ЕЗЕРО и от някава станция,която деминализира морска вода.Разбира се и страната ни не е цъфнала от към водни ресурси,но да се сравнява с Израел........Госпожата Караджова първо да повдигне въпроса в Министерски съвет за огрмните загуби на вода по мрежите в населените места,които са абсолютно НЕДОПОСТИМИ!!!Това което предлага сега,значи българите да плащат ВОДАТА КОЯТО ИЗТИЧА НА ХАЛОСТ ОТ ОСТАРЯЛАТА И РАЗБИТА МРЕЖА НА СТРАНАТА,затова че ПРАВИТЕЛСТВОТО и ОБЩИНИТЕ НЕ ВЗИМАТ МЕРКИ!Така че пак се канят да натоварят българина да ПЛАЩА ЗА НЕСВЪРШЕНАТА РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА!Госпожа КАРАДЖОВА оправи ТЕЧОВЕТЕ, пък тогава искай норми на ползване на водата!

Министъра на околната среда и водите Нона Караджова е завършила през 1982 г. ВИИ "Карл Маркс" - сегашния УНСС в София със специалност "Труд и работна заплата". Къде е ТРЗ, къде е околна среда и водите??? При такова образавание - такива управленски решения.

Защо никой не казва че е алкохоличка?

Защото се ръководи от правилото: по-добре анонимен алкохолик от колкото известен пияница.

абе чета и не вярвам на уцшите си нека каже някоъ дали от 50 години ни е управлявал грамотен човек *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези "стратези" дали си дават сметка, че ВиК не са служби към ГРАО и няма как да следят колко члена има дадено домакинство за да му определят коретен лимит. При премане на такъв подход се създава нова корупционна среда за инкасаторите.

А така , нямали тези които крадат вода да плащат по-малко , а тези които са редовни консуматори да плащат двойно и тройно

Абе на тия няма ли кой да им види сметката, безбожници такива. Сутрин от чешмата тече черна вода, нищо няма като света в тая скапана държава, България. Никога няма да гласувам за герб, никога!!!

Караджова нали е алкохоличка - тя вода не пие - що не вдигне цената на водката!!!

Нона Караджова сигурно се къпе цели три пъти годишно!

3 месеца ми костваше нерви и време за да им докажа на гадовете от ВИК,че тези 350 кубика обща вода,дето бяха ни я надписали не сме я ползвали! В крайна сметка успях,а те даже не ни се извиниха!!

Безкрайно тъпо ми звучи това.Значи над половината вода попива в земята поради скапаните водопроводи,но гражданите не пестели!След като заплащат и тези течове.

Тия са мега-зелници, а още повече ние, ако се позволи това да се случи! Гледайте как съшиват с конци несъвместими с реалността неща. ПЪРВО България не е Израелската пустиня! Тук нямаме воден проблем! ВТОРО 3.5 кубика на никое семейство няма да стигнат. Така че на практика всички ще плащат много повече (а те се опитват да го рекламират като намаление едва ли не!!). ТРЕТО олигархията не ще да плаща за ремонт на преносните системи и затова ще плащаме ние - умножено по няколко пъти...

Който не се къпи - печели, който се къпи - не пичели:) Да живеят мангалите! Те хем се къпят и се перат, хем не плащат. А тия от правителството бая кир натрупаха, ама ще им я остържа то от раз - барабар с кожата...

абе хора,питам ви ас вас-как ще си мят мижетата другите седалищни части балгарските дами?те и бес това си смардят,ами сега и още повече ще се вмиришат....ако се наведе човек да удари едно езиче и може да поварне... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Министърът даде за пример възприетата практика в посетен от правителствена делегация израелски град, където семействата с месечно потребление до 3,5 куб. метра плащат значително по-ниска цена на водата. " има едно африканско племе кадето парвата брчна нощ , вождовете трябва да осеменят булката, това е голяма чест . нащие министри скоро се канят да посетят тази дарява за обмяна на опит , така че саграждани дупе да ви е ............. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Даммм, мъчат се и ще направят всичко възможно да ни принизят с немските (европейски) свине да запушваме умивалиника и да се мие цялото семейство с една вода... Не е измислица за говоренто на немски език само с конете... Ама кой ли си спомня.... Коко мъка има по тоя свят...

Ако направят

кой я хариза на разните ми съмнителни дружества той да даде отговор защо не са се справили със задачата. В коя страна се признават кебапчета и чорапи за инвестиции?

Очаквайте да се въведе и такса въздух. Всяко домакинство което диша до два кубика на денонощие ще плаща по малко. Който диша повече по скъпо. Нона още не се е поучила от този добър модел в Психария. Но не се притеснявайте изборите минаха вече може вкупом да духаме супата.ще дойде