Започват масови проверки за добавена вода в пилешкото

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов даде начало на масирани проверки дали производителите на пилешко месо не влагат в него повече вода от допустимото.

Обратно в новината

Коментари - Започват масови проверки за добавена вода в пилешкото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че си луд...ясно. Ама си и тъп. Да не говори ли, бе цървул? Кой преди него направи нещо по въпроса?

kgb777kgb

Странно животно е Българинът , повече гадно , отколкото странно !!! Изхождайки от собствените си малоумия , търси непременно виновник естествено някой друг не той самият !!! Защо някой не отговори на един два нормални въпроса ? 1. Вие какво искате ,качествено месо или боклуци на ниски цени ? 2. Какво искате , контрол или безхаберие ? Значи , какво излиза : като има контрол , защо има , като няма защо няма ?! Като пуснаха стандарт " Стара планина " оревахте орталъка , че било скъпо , а по-наглите реват , че било същото ! Да ама не , има разлика и то огромна ! Лично купувах за проба , разликата е ОГРОМНА , но само от определен производител !!! И кои реват - тези които не си купуват Стара планина !!! С млечните продукти - същото , купувате палмово масло и ревете , че било некачествено !!! Пас ще ви го напиша - ментета има само в България , защото само тук има тъпаци , които да ги купуват !!! И разберете едно просто нещо - производителя който ви продава ментета печели МНОГО повече от някой , който ви продава по-скъп , но качествен продукт !!! С вашите пари мръсните крадци , които ви тровят с ментета станаха милионери / а може би и милиардери / !!

А кога ще накарате месокомбинатите да слагат месо в саламите, а не отпадъци, кожляци ,гмо китайска соя и многоооо химия ИЗТРОВИХТЕ НИ БРЕ !!!

Пич соевия гранулат е 3 лв. за килограм(кой е луд да ти слага соя). Слага се ПРАТ 1лв. за килограм.

Тези фирми-производители и търговци,да знаете не са от "нашите".Сега ще ги проверят масово,а после пишман-измамниците ще имат предизборен срок за изчистване на имиджа,чрез предизборно спонсорство.За народа остава изборът:вместо пилешко,да похапва на корем хормонално-антибиотични пържолки.За по-бедните-натурален,руски черен хайвер.Апропо,това за хляба и пастите,Мария-Антоанета,не го била казала.Което обаче не попречи на французите да й резнат нафризираната глава.Рано или късно,и у нас ще стане тъй.Само средствата ще са някак по-европейски,по към то 21в.

А кога ще проверите за съдържание на вода и замразените рибни филета?Като се размразят остават 1/3.Какво да се коментира друго,всичко е вносно и некачествено ,защото е за България

Направете сайт и им пишете имената на производители и търговци. Кой кога е бил проверяван, какво е намерено, колко е глобен, платил ли и глобата. какво е станало после. Иначе са поредни празни приказки. Все не е се знае кой е измзмникът. И все остава обикновени човек да се замисли, а той все едно си знае ВЛАСТТА Е ВИНОВНА, ТЯ ГИ КРИЕ ДУШМАНИТЕ! А дали е така, кой ще ми каже ...

Ама г-н Министре,то на темата "бъркане в джоба",от години е обявен национален маратон!Кой ли не ни нибърка лъжовно в джобчето?Монополите,енергодружествата,водата,мобилните,Вдянкофф и компания ООД,опорочените обществени поръчки,випиющата политическа корупция и лобизъм,дупките по пътища и улици,лошите горива.....да изброявам още,значи един час няма да ми стигне.Но....по-лошото е,г-н министре,че вече не иде реч за бъркане в джоба.А за жестоко бъркане на много по-свидно и срамежливо място.

сетил се на края на мандата си....

не знам дали ни бъркат в джобовете,но в и със здравето ни се бърка и обърква със сигурност. докогаааааа ще ни тъпчат като говеда...

Добре бе,а защо не се замислите,че всичко това не важи за пилешкото от страните в ЕС/ там не е забранено да се влага вода /.Те ще внасят колкото си искат ,само,че на по-ниски цени! Кой тогава е потърпевш.

Поздравления за министър Найденов за всеотдайните и непрестанни грижи за здравето на българина, застрашавано от мръсните измами на комунистите, които не се посвениха да посегнат дори върху храната ни! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Найденов, не е ли доста вулгарно това да го казваш ти, който вкарваше 40годишно ирландско месо с изтекъл срок на годност. Ти, на който пракора ти е Миро Мазното, да ми обясняваш как някой бил бъркал в джоба "ни". И да не забравим и друга част от биографията ти - шеф на "Екоравновесие" - известно с крупните далавери и нулев успех в борбата с бездомните кучета.

Затова да ядем ориз и картофи, а отвреме-навреме домати(перифразиране на песен на Уикеда)!

Чак сега ли го разбра бе главоч? От празноговорене и хашлашко заяждане с червените подражаваики на Бащицата, не ти оставаше време да огледаш какво ни работят харсъзите от моловете. Я кажи по-добре с колко ви купиха същите тези молове на които разрешихте да окупират страната за да изцеждат производители и купувачи.

Пилетата продавани у нас независимо в кои магазини не стават за ядене.Някои от нас които са живяли по-дълго, помним истинския вкус на храната която се предлагаше.Това се отнася за всичко "родно" производство-сирене, кашкавал,мляко и т.н.Асотиментът не беше голям, но храната беше истинска.Аз лично пилешко и нищо смляно не изобщо не купувам.

съгласен съм, но наскоро пуснаха едно (скъпичко, но много хубаво) - DUC или нещо такова. Пробвай го, преди това бях на лудогорско ама нищо не струва спрямо това. Другите пилета са като рахитични и бялото им месо е все едно дъвчиш картон. А, още нещо за DUC, седнъж попаднах на едно вмирисано, явно ги преопаковат, та затова подуши преди да купиш! Дано модератора не махне този пост, ако реши че е с рекламна цел - не е, просто от горчив опит казвам на останалите впечатления.

НЕ ПЛЮЙТЕ МИНИСТЪРА! НАЙДЕНОВ ОТ ГОДИНИ ОПИТВА РАЗЛИЧНИ ВАРИАНТИ, ЗА ДА НАЛОЖИ НЯКАКВИ СТАНДАРТИ ЗА ХРАНИТЕ, КОИТО ЛАПАМЕ ВСЕКИ ДЕН. МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ПРЕБОРИ С ИНТЕРЕСИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ РИБИ? ЧЕСТ МУ ПРАВИ, ЧЕ НЕ СЕ ОТКАЗВА. КЪДЕ СПАХА ПРЕДИШНИТЕ МИНИСТРИ? ОТ ЗАМЕНКИ И ДАЛАВЕРКИ НИХАТ КАБИЛ (ПРИМЕРНО) НЯМАШЕ ВРЕМЕ ДА МИСЛИ И ЗА НАС...

Това му е работата на Министъра: Да се грижи за здравето на народа, налагайки на всички нарушители полагащото се по ЗАКОН наказание. А ако не може да се справи, значи , не му е мястото там! Даваш ли си сметка за здравословното състояние на народа- отровиха го! За пари! Съд за такива!

ТАЗИ 5-БУКВЕНАТА ДУМА /ГОЛЕМИЯ ШРИФТ / , НАЛИ ЗНАЕШ , ЧЕ Я НЯМАМЕ В БЪЛГАРИЯ.................

А хормоните в пилетата, бе Найденов? А гмо храната им???

Аз пък не съм склонен да забравя 30 годишното ирландско, "ония" истории в Екоравновесие и заменките. Този от 3,5 години е министър - чак сега ли се сети? В Китай едни производители на отровно детско мляко ги разстреляха, тук този го направиха министър ?!? И какво като въведе стандарти? Храната пак е същата, който иска качествена храна - Македония и Сърбия са наблизо.

Дойде време да мразим и производителите на пилета. Откакто са Герб на власт непрекъснато има периоди на внушаване на вина на някое съсловие. Бяха лекари, адвокати и съдии, селяни, граждани, боклучари и т.н. Сега дойде ред на тези производители. Това , което прави министъра трябва да е рутинно ежедневие на неговите служители. За това те получават заплати и не е нужно да шумят какво правят. Омръзнаха ни от техните акции.

Миро пак откри топлата вода. Той определено не пазарува и не готви. Иначе щеше да разбере как едно пиле, след като мине през фурната направо изчезва. Остава само скелет. За месото е същото.

МИ НАЛИ ТОЧНО ЗАТОВА ВЗЕМА ТОЧНО ТЕЗИ МЕРКИ БЕ, ХЕЙТЪР НЕГРАМОТЕН! ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ КАКВО КОМЕНТИРАШ!

Е бре Миро,ти майче популистки,само се пънеш,а фактически нищо не е направено тези няколко месеца,откак беше обявена кампанията по санкциониране на мошениците!Твоята работа майче само е да се пънеш на приказки!Леко да се не изкилиш с това пнапъване!Добре е да се изнесат факти за санкциониране на месопроизводителни,но истински и на реално съществуващи фирми!То не,че почти всичките не са в нарушение!Едва ли ще се намери лоялна фирма,която да не прави тези шашми,но контрола не трябва да е само на бумажка!Резултати,при това реални са нужни,не плямпане и популизъм!

е българина,хем иска евтино,хем и да е супер качество,няма такъв филм,като искате нещо качествено ще плащате,вярно,че не знаете какво е това,но ще се научите,и още нещо да попитам,кой купува месо-всеки си има,ако не лично той да гледа все някой роднина го прави и му дава и месо,и мляко,ккаво ревете толкова

аз и хората около мен НЯМАМЕ роднини на село и разчитаме основно на големите хипермаркети

А бе животно,ами ние,дето си нямаме селяни роднини,като тебе,какво да правиме,вегетарианци ли да ставаме!Ей гомеми сте цървулковци!

То щото това което предлагат търговците е евтино ли? Аман от цървулани.

НА БЕСИЛОТО и производителите и търговците !!!!!

Да спрем да купуваме, но какви л..на да ядем тогава? Забрани, господин Найденов?!!! Лесно е - хващате производител в нарушение - затваряте производството му завинаги! Безкомпромисно! И ето реална дейност за господин Цацаров. Всеки нарушител на директивите за храните да бъде обвинен в тероризъм или опит за масово убийство!

Г-н Найденов,не ТЪРСЕТЕ водата в пилетата,УВЕРЯВАМ Ви ,че има такава,ТЪРСЕТЕ ДЮНИТЕ!

Както беше отбелязано в един от коментарите по-долу, това ще оскъпи пилешкото месо. Така че за когото това не е проблем, няма проблем. Само не разбирам, защо ще се наказват всички по веригата? Водата се добавя от производителя. Не я вкарва търговеца. Той само продава готовия продукт. Как един търговец може да разбере, дали написаното в сертификата е вярно или не?

Е, този път-поздравление за министър Найденов, правилна е посоката, но да не спира до тук Не само водата, проблем са антибиотиците, хормоните, солите, гмо фуражите и кой знае колко още шмекерии на производители и месопреработватели! Ако продължи да работи в тази посока, склонна към да позабравя 30 годишното ирландско, "ония" истории в Екоравновесие, а даже и заменките

Скъпи съфорумнико, продава се чудесно, чисто и нетретирано с нищо пилешко месо - 18 лева килото.. от щастливи и усмихнати гледани на свобода кокошки в Родопите - ама ако ви се вижда скъпо, има и по 3.99 лв./кг. Всеки избира сам - според джоба и желанието си. Сега поне имаме избор - колкото и да го плюят министъра. Само допреди 3 години нямаше такива стандарти за нищо! - нито за вода, нито за хляб, нито за колбаси, нито за кисело мляко, нито за сирене и кашкавал.

да си птицепроизводител, та така яростно се изхождаш по пилешки...Тц, 18 лв/кг пилешко - май чавка ти е изпила мозъка, Абе , ти само евтино свинско ли ядеш?

януари

Драги ми Мунчо, всебощият ни български проблем е,че всеки се спасява поединчно Аз не мисля, че е хуманно, цивилизовано, а и..европейски, който и да е мой сънародник да яде боклици, а често и отрови! Защото уважаеми Мунчо, качеството на храната ни е основен фактор, даже по-важен от тютюнопушенето, за здравето на нацията.. Статистиката сочи, че % на децата заболели от..диабет се е увеличил драстично, те, децата Мунчо, не пушат, даже и не пият, но се хранят с врдени и отртовни храни! Така е и с хипертонията, сърдечно-съдовите , онкологичните и още много заболявания!

Искам да цитирам първите редове от статията - на специалното внимание на червенотиквениците, в частност Муш! и другите никове, под които пише. Ако имате нужда от още разяснения - моля, не се колебайте да избълвате нещо гадно и да сложите минус-че в червен цвят: "Наредбата влезе в сила от вчера, Изискването на ЕК е страните-членки да започнат да прилагат тези норми от 1 юни 2013 г."

Точно защото винаги се правим на по-католици от Папата все нещо куца, като със стандарта "Стара планина". Разбираш ли можело да има соя в продуктите ама малко, колко малко е свободна интерпретация. Същото ще стане и с пилетата, ще може да има "малко" вода. Всичките тези акции и пушилка е с цел наши фирми да се нагушат, че избори идват и трябва да се пълни касичката на партията, а бащицата няма златни пръстени за продаване, та трябва хляб и лук да папка.

Ей харесва ми , че виждам ,че все пак има грамотни хора. За останалите ,заблудени малко пояснения , че неграмотния мнистър може да Ви е подвел с безумните си изказвания. Първо 4,3 не е процента на водата в месото , дори третокласник знае , че съдържанието на вода в организма е над 70 %. 4,3 е съотношението между количеството влага и протеиновото съдържание. То ест водата не трябва да е повече от 4,3 пъти повече от съдържанието на протеини. За тези които си мислят че досега не са се спазвали наредбите- спазваха се , само че въпросното съотношение беше 5 , което позволяваше добавянето на по-голямо количество вода. Тези , които смятат че биват ограбвани като се добавя вода- водата се добавя заради все по-големият натиск от потребителите за все по-ниски цени на продуктите а не заради по голяма печалба на производителите. То ест Вие като потребители сте виновни ,че си купувате евтините боклуци за да не дадете малко повече за нещо по-качествено с идеята да не се минете. Няма да обясявам с какво по -точно се инжектират , че е дълга тема , но за тези които обясняват какви отрови се слагат мога да кажа само едно - ограмотете се преди да пишете. И само искам да попитам, какво пречи високо инжектирани пилета и разфасовки да влизат от Румъния и да се продават тук ? Или можем да ограничиме вноса от Европейския Съюз?

Дреме им на хората като Муш! за обективната истина - партийното поръчение е да сеят словестна смърт за всичко, което се прави, защото в крайна сметка всички знаем на коя Партия приближените са едни от най-големите босове в областта на месопреработката.. на кой викат Свинаря, например.. или Черепа..?

Така е! Ако знаете пилешкото месо инжектирано с тези соли и не знам си какви влаго-задържащи агенти, как смърди - на фекалии!! На "Градус"пилетата най-много така смърдят!!!

БРАВО,САМО ТАКА ! ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА КУПУВАМЕ И ЯДЕМ БОКЛУЦИ ! ПРОВЕРЯВАЙТЕ НАРЕД И КОЛБАСИ И Т.Н. АМАН ОТ ТАРИКАТИ,КОИТО НИ ПРОДАВАТ НЕКАЧЕСТВЕНО МЕСО И ДРУГИ ПРОДУКТИ.

Искам, да споделя нещо. Цяла седмица коня на комшията е болен ветеринарният доктор го натъпка с антибиотици, но вчера прилегна и не става. Днес двама мургави го натовариха в един пикап и го откараха на някъде.ЩО Е ТО??? п.п. - Вече в магазинната мрежа официално се продава конска наденица.

против конското месо имаш,много е вкусно,сухо е и като се смеси със свинско става най-хубавата наденица

Горкото конче , защо не ги спря ??!!

Да е само вода - голяма работа... ама освен вода има химикали, антибиотици и ГМО фураж с който хранят птиците! Да има контрол на тези неща, а цената - според будалата, както каза министъра...

Защо проверяват само пилешкото месо ? Трябва и другите видове да се проверяват !! Вече ги киснат с вода преди да ги извадят на витрината !! Прясното месо и пълно с вода по магазините !!

Изключително силно е това лоби: на топлофикациите и разпределителните кърлежи, зърнопроизводителите, водни дружества, мобилни и кабелни оператори, фармацевтична и лекарска мафия, производители на хранителни продукти ментета, електроразпределителни дружества, депутати, нотариуси и адвокати, туризъм и т.н. Няма такива изнудвачи, тирикати и андрешковци и резултатът е виден за всички!

Питам и отговор не искам - Миро Лъжливото от колко години е министър? След като е обществена тайна, че всички помпат пилетата с какво ли не, защо чак като наближиха изборите решиха да свършат нещо? Какво стана с всичките PR инициативи дето вдигна много шум за тях? Защо хората му продължават да разпродават природата ни на безценица? Защо раздава субсидии на приближени фирми от месопреработвателния бранш? и т.н. и т.н.

По броя на минусчетата на твоя коментар съдя колко е ефективна машината за медиини манипулации на ГЕРП.....Иначе си прав, не може да си председател на ДВСК, после министър и да не знаеш какво се слага в храната! А, забравих, Миро Ирландеца много добре знае какво се слага в храната - нали през 2006-та го уволниха заради вноса на двадесетгодишното ирландско месо!

Брей, найденов типично за герб, бързо открива топлата вода. Само след 3.6 години на власт. Ама ако не ме лъже паметта, същия найденов не говори ли по същия въпрос и преди година-две. Ефекти има ли? Няма. И кво правим?

Нали преди година имаше решение за водата в пилетата.Защо не е изпълнено това и не е извършен контрол от хилядите клатещи си краката инспектори? И сега щяли да налагат глоби от по 10 хил....и къде ще отидат парите от глобите-пак откраднати от управляващите.Имам предложение-ПИЛЕШКИТЕ ПРОДУКТИ НА ХВАНАТИТЕ В НАРУШЕНИЕ/ОВОДНЯВАНЕ/ ФИРМИ ДА БЪДАТ ОБЕЗЦЕНЕНИ С 20-30% И РАЗПРОДАДЕНИ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ,Т.Е. НА НАС , КУПУВАЧИТЕ!

водата в пилетата ще преживеем,но "водата" в парламента ще ни изтрепе.... е те такива като теб и цецо ще ни избият до крак !!!

Проверки... и какво ? наказани няма ! всекидневни проверки трябва да има !!!! Плащаме за боклуци и ядем такива - пък имало проверка ??2А Млякото, сиренето какво стана с проверките????

Ей, ако всяка година имаше избори, Маймунландия щеше да стане Швейцария на Балканите! Аз пък съм "за" да се слага вода - поне нещо неотровно да има в натъпкните с гмо-боклуци мутанти, наричани по инерция от едно време "пилета". Между другото, въпросните "дупета", срещу които смелият защитник на народното здраве мин. Найденов се обяви преди време, съвсем спокойно си се продават пак както и тогава.

Мърша,мани ги тия кокошки,кажи за дюните и Калинката,дето ги подари за 20лв/дка.Или като не гръмна един воден пистолет и вече забравиме що за боклук си.

..вие сигурно сте от лобито?

А вие сигурно сте обикновен глупак?

Този палячо какво се е загрижил за H2O-то в пилетата? Над 95% от пилешкото в България е вредно за човека, не защото съдържа вода, а защото е изкуствено отглеждано и хранено с всичко друго, но не и храна...както и краставиците например, чиито корени нямат допир до почва, а само до химически гранули!

Потребителя не го мислете. Той еволюира.

Проблемът в България е,че ако не мамиш клиентите си и не пълниш пилета с вода просто фалирваш.Това важи за всички сфери в бизнеса.

Проблемът в България не е на производителя, а на потребителя...ако започна да произвеждам г.вна и всички ги купуват, аз ли съм кьоравия? Нека хората започнат да ИЗИСКВАТ качествена храна и да не позволяват да ги мамят...

Да, аз ще се оборудвам с една джобна лаборатория и с нея ще ходя на пазар. И ще ИЗИСКВАМ! И няма да позволявам да ме мамят! Що не се скриеш с тая глупост, която си изтърсил ...

затова като сваря месото, винаги изхвърлям първата вода, в нея се отделят повечето вредни добавки

Остава ли нещо? :-)

остава нещо, ама не е много

Да проверят и ТЕЛЕШКОТО-наблъскано е с хормони,а се дава на бебета и малки деца.

един път ни лъжат производителите, след това търговците , така че потребителите сме свикнали - не мисля ,че нещо може да се промени. който иска качествено месо да си гледа на село..........

В конкретния случай с пилешкото, как по-точно те лъжат търговците? Вкарват вода със спринцовки ли що ли?

деер

За некачествено гориво от 10 до 100 хиляди лева първа глоба , а за храна 10 хиляди! Ясно е за какво ни пука!