ООН: Земята е застрашена от недостиг на вода

В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН призова за по-бързи действия, за да не започне да страда Земята от недостиг на вода.

Обратно в новината

Коментари - ООН: Земята е застрашена от недостиг на вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Байкал-23% от световните запаси на сладка вода!Хайде,помислете малко!165

ми изсекоха дъждовните амазонски гори и сега пък почнаха да се жалват , че не валяло и имало продължителни убийствени суши и режим на водата там.....няма по-малоумно същество от човека в цялата вселена, което се самоубива сигурно и стабилно, реве, опаква се и после пак продължава да работи за самоубийството си, защото е просто и алчно и злобно

Спокойно, този проблем нас не ни засяга. У нас вода много. Е, ако в Израел има такъв проблем, това не е наш проблем!

d4

както не веднъж съм писал, третата световна ще е за вода. не за нефт/който е на изчерпване/, злато или диаманти. без нефт може! но без вода не!

Генетично още от древноста ни е заложено да имаме страх от липса на вода.Не може просто така лековато да пишете-всички и аз имаме страх.В България е имало много продължителни засушявания описани са и в литературата,когато и птички са падали на земята.Язовирите които са построени-добре,но не се вземайте за пожалени ами си вижте казанчетата в тоалетната и за какво отива питейна вода.

Мдаа Земята е само суша ..... нема къде да се удавиш! Знам и за добре платените хидринженери ....

Земята е застрашена преди всичко от недостиг на здрав разум. От всичко има за всички, но на някои никога на им стига и искат още, и още, и още...

Земята е застрашена от пословичната алчност на човека!!!

У нас язовирите преливат и стават наводнения, не знам в Бразилия как е- да им наливаме в цистерни ли , що ли-таман концесионерите няма да се бъркат за поддръжка.

Ще си поделим водата когато си поделим нефта. По-добре да си поделим парите, които тези нищоправци харчат за такива сборища.

това ми напомня за европрахусмукачките и озоновата дупка, добавете лудата крава и пандемиите ебола, тогава ще усетите вкуса на чиновниците от оон

Сега пък вода. Преди беше озоновата дупка която взе да се затваря. То водата ни отнесе отвсякъде, активизираха се свлачища, язовирите ги изпускат нарочно защото се пръскат по шевовете а те за липса на вода говорят. Тези синодални старци в ООН се скъсват от скука и нищоправене, крайно време е САЩ да им спрат финансирането, една куха организация пълна със шпиони и разузнавачи, от която нищо не зависи. Всеки си прави каквото поиска и си плямпа каквото му хрумне. Поне да ни пожалят като данъкоплатци и да ни спестят членския внос който плащаме за това нищоправене там. Проблема не е нито във водата, нито в парниковите газове, нито в озоновата дупка. Проблема е че 7 милиарда човечество е множко за планетата Земя. Редуцирайте ги посредством демографска политика и механизми до 3 - 4 милиарда и нещата ще си дойдат на място. Ще има повече ресурси за всички, ще се замърсява много по малко.

88 Дейвид Рикардо.

Половината България-в София.Отварям кранчето на чешмата-вода няма!

Аз пък имам вода (София), обаче под формата на контрастни (лечебни?) душове - ту вряла, ту студена. Налага се да стоя отстрани на струята и да регулирам постоянно темепратурата, при което изтичат огромни количества вода. Сигурно заради това нямате вода при вас.

Бразилия, която проведе олимпиадата в Рио с послание за екология....изсече джунгли за да построи стадиони....после направиха пласмасови костюми на палми и танцуваха... Това, че показват осъзнаване на проблема не ми вдъхва надежда.

с водата е като с парите. при едни е в излишък, други нямат. въпрос на разпределение. иначе като средна стойност е свинско със зеле.

Ако някой не знае защо е цялата врява и цялата подмолна акция срещу Русия- водата е отговора! В русия се намират 2/3 от всичките запаси на сладководна вода в света! Който владее водата ще владее и света! Ваш Щирлиц!

Бог винаги е владял и винаги ще живее. Живеем в перфектното битие понеже Бог царува от века до века и Неговото свято царство няма да има край.

Битието ни, нашето, твоето, и тяхното, на всички, не е перфектно заради греха. Това, че Бог се намесва активно и невидимо, за да ни изправя питещата - нашите, твоя, техните, на всички, не прави битието ни перфектно, защото грехът е в нас, в тебе, в тях, във всички.

..."сладководна вода"???...

Правилно е написано-сладководна вода- но по всичко личи че неграмотните в булгаристан се увеличават... Ваш Щирлиц

Световната Вавилонска диктатура с духовей център Ватикана бавно и сигурно пълзи към своят финал. Напоследък по-бързо понеже времето е кратко до финала на човешката история на тази Земя натрупана за огън, която еколозите няма да могат да спасят от Божият свят гняв. Божиите хора не спасяват планетата. Те помагат за спасението на хората грехът и смъртта. Ще има нова Земя на която живее правда довека.

Щото не пият вода ли?

ще пият, спокойно.

Да чакаме ли скоро нови сметки за вода?

Земята е застрашена от прекалено голямата човешка популация. Не се ли спре това пренаселване, никакви екологични мерки няма да спасят Земята.

Айдееее, другата БАЯЧКА! КЪДЕ ИМА ХОРА БЕ?!?!?! Русия намаля до 1/3, България до ... 0? Германия - 0?.... КОЕ Е ПРЕНАСЕЛЕНО?!?!?! ПУСТЕЕЕ ЦЯЛАТА ЗЕМЯ!!! Има 10-тина МАЛКИ островчета с мравки, по-точно ХЛЕБАРКИ, натъпкани, останалата ЗЕМЯ ПУСТЕЕ!!! БЪЛГАРИЯ БЕ ЦВЕТНА ГРАДИНА, СЕГА И ДЪРВЕТАТА НИ ОТНЕХА... ОБЕЗЛЮДИ СЕ НАПЪЛНО. КЪДЕ ИМА НАСЕЛЕНИЕ?!?! КЪДЕ!

отгоре сягаш живеят в пренаселено място. Само скачат, блъскат, чупят. Голямо пренаселение на някакви 50-60 кв. м. етам е пренаселеното място. И чрез система от язовири, ВИК инсталации и др. караме водата от Рила чак до комшиите, че и до градовете по пътя, директно до София.

Къде точно е пренаселена Земята?

как къде. тука се изля цялата паплач.

Става въпрос за питейна вода основно. Инак моретата са си пълни.

ХАХАХАааа, на това викам да изтъпееш до край! За тая песен дори задокеанските "мозъци" трябваше да имат задръжки вече, ама те винаги ни потрисат с акъл :) Обяснете, обяснете на Хората как няма вода, докато те се давят, докато къщите им всяка година тънат в поредното наводнение, докато пороите не спират ни зиме, ни лете, отнасят и хора, и коли, цели планини се свличат от пороя... КАЖЕТЕ ИМ НА УДАВНИЦИТЕ, ЧЕ ВОДА НЯМА УууХаххахаха А те да пият ПЛАСТМАСОВА ВОДА из Найлонки, НА ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО, щото тая в чешмата й баят колониалистите :)

Експерт до експерта и все същото.Земята застрашена от липса на вода,а тук в България потопи.Но Земята е застрашена и от удар от космоса,ако някой заблуден метероит ни чукне,или каквото се сетите.Ами войните на земята,откакто се помня сащ непрекъснато воюват,ами напалма,ами обогатеня уран.От войната в Сърбия,изсъхнаха крушите,ами забранените отрови на зеленчуците и плодовете,ами ГМОтата,ами промяната на климата с това което ръсят с безпилотни самолети,за да затулят Слънцето,ами харрпа,и милион опасности за Земята.Писна ми от експерти,анализатори,прокламатори,защитници,и прочие безпомощни пионки.

Елате в Хасково. Имаме предостатъчно и никой не иска да я пие.

хаирлийка

Единственото от което земята е застрашена това е наглоста на политиците от запада.

не е далеч деня когато русия ще продава вода на запада ,да видим тогава каква песен ше квакат еврожабите

Време е да се наблегне малко повече на технологиите за обезсоляване на морската вода. За още 30 години дано измислят нещо...

Щот тя малко се обезсолява чрез ЕСТЕСТВЕНИЯ КРЪГОВРАТ НА ВОДАТА - ЧЕТИ УЧЕБНИК ЗА 4-ти КЛАС, ЯВНО И ТОЙ ИМ ЛИПСВА НА ТИЯ В САЩ!!! Малко ли дъжд те вали или реките да не би да не преливат, пазиш ли се от язовирните стени, а а а ??? ТАМ СОЛЕНО ЛИ Е?! По-солено от ЗАПАДА НЯМА за Славните Славяни - създатели на Науката и Изкуството!

Та да изпием и моретата. Трябва да се наложи мярка на хората, това е.

САЩ са една от страните с недостиг на вода, а Русия една от най-изобилно снабдените с вода. Правете си изводите сами.