Водата ще поскъпне с не повече от 10%

Няма основание за вдигане на цената на питейната вода с повече от 10% средно за територията на цялата страна.

Обратно в новината

Коментари - Водата ще поскъпне с не повече от 10% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

па нека посмеят да спрат водата на всички! Вън чуждите изедници от България!

Ама само говориме и нищо не постигаме,виждате хората по света как си извоюват правата,обединение и протести.С мрън мрън нищо не става.

Поредната гавра с народа!А дружеството излиза че работи на загуба тъй като не може да си плати дълговете та сега ще вдигат цените,ами до сега как са стигали сега изведнъж не стигат и на мене не ми стигат!Защо държавата продаде всичко което и носи огромен доход като НЕК,ВиК,БТК работещи заводи и сега няма пари и се чудят каво да вдигнат за да може да съберат някой лев за хората направили тези сделки ЗАТВОР и държавата да си ги върне обратно!

Каква работа да се даде на хора, дето не могат да четат и да пишат, бе многознайко?

Основната инфраструктурата трябва да е държавна. Това са ВиК. Основни Транспортни коридори. Основна Енергия. - Целта на инфраструктурата е да е най-ефтина и достъпно за всички. В БГ - това се превърна в частни Монополи - за печелене на пари. - Хората изнемогват. Смяна на политиците е нужна, на 2 години, 4 години са им много.

Виж какво,идейо за булгария точка орг,първо се научи да пишеш грамотно и без грешки на български език,после определяй кой е тъп /вероятно това искаш да кажеш като ме наричаш ПЪТ?/.Тези,че нашите правителства решавали всичко и всичко зависело от тях,ги разправяй на бебетата.Отдавна на хората е известно КОЙ кара влака.Нашите са само едни изпълнители на заповеди отвън. И са избрани с честни избори колкото аз съм избран за мис Свят.Колкото и да се пънете ,точно вие никога няма да успеете да се намърдате във властта. Колкото до приказките,просто сменете стилистиката,че нищо ново не казвате.Повтаряте до втръсване очевидни истини,които ги знае всяко хлапе...и толкова.И престанете да се изживявате като някакви месии и озарени свише свръхчовеци, изтрезнейте малко и вижте истината,че сте едни никому неизвестни емигранти, от мнението на които никой не се интересува ,макар че щедро го сипете по форумите.И най-голямата ти глупост пък е да ме сравняваш с този от снимката, след като нямам нищо общо ни с гербоваци,ни с комунета и царисти и всякакви други политически отрепки.Вие сте едни абсолютни досадници.

Ами ТЪП си а не ПЪТ си, защото не може да видиш, че ние не само казваме очевидни истини ,но и РЕШЕНИЯ -не голи идеи ,а почерпени от развития опит на Европа, която е минала вече по същия УТЪПКАН път. И тъпчовци при нас не взимаме, щото не ни вършат работя! И да ни молиш нема те вземем, ние искаме мислещи хора сред нас, а не лаещи като улични псета!

Англичани държат водата на България И ПРОВЕЖДАТ НОВ ТИП КОЛОНИАЛНА ГРАБИТЕЛСКА ПОЛИТИКА и това го допуснаха българските управляващи. Горния на снимката управленец е един от тях п- прилежен техен лакей. Сделката ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВАЛИ И АНГЛИЧАНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОНЯТ НАЙ-ПОЗОРНО!!!! Идея за България - алтернатива на статуквото

Не са англичани. Наши хора са скрити зад английска фирмичка. А иначе Софийска Вода е купена с кредити, след това всичко е ипотекирано и са покрити тези кредити, т.е. фирмата е лапната като за без пари от наши хора. Това, че са взимали кредити мен не ме интересува. Аман от политически рекет.

Много просто.В бяла цивилизована Европа не ограбват СВОИТЕ граждани.Преди са грабели от колониите,оттам джуджета като Белгия,без никакви природни залежи са постигали богатство и стабилитет/защото грабели Конго/. ПРимера с Англия и Индия няма да го давам-там пък нещата са потресаващи.Днес грабят нас-чрез концесии,банки-лихвари,ЕРП -монополисти,евродирективи и марионетни компрадорски правителства.Затова им трябвахме в ЕС и за санитарен коридор срещу ислямска Азия.А който има ИДЕИ за България ,да дойде да си плати данъците в България и да живее в България.Иначе лично аз никога няма да му повЕрвам на приказките. Такива умници вече ги видяхме-т.нар. крадливи юпита/дупита бяха същите мазници.

статуквото И юпита/дупита мазници нямат нищо общо с редовата българска емиграция, нито са казвали нашите думи. Те само са представителното лице на бащите си- политическата мафия, която ограби България. Редовите български емигранти работят по 16 часа навън под чужди закони продават си труда на чужди държави, обогатяват БВП на тази държава, защото собствената им Родина не може да им предостави достоен труд и заплащане, Те издържат родители бащи братя и сестри в България, понеже България не може да им предостави нито достоен труд нито достойно заплащане и на тях. Редовия емигрант е пратил 3 поти повече от теб данъците, за да живее Тошко Африкансик в България и да не умре от глад. Редовата емиграция е най-големия инвеститор в банкрутирала България.

За сведение на екзалтираните климактерици/чки от идея за България,нямам никакво намерение да членувам в дружеството им по интереси,нито някой отнякъде ми праща пари,за да се издържам.Работя и имам заплата,която ми стига..Ако чаках пари от тях,вече щях да съм умрял от глад. Останалите глупости и обиди ги оставям без коментар-с тях излагате само себе си.

На баба им хвърчилото е виновно за увеличаване на цената на водата. Какви заеми какви 5 лева, при положение че кредита е взет с преференциална лихва ? Търсят си оправдание за да дигнат цената това е истината.

А нали трябва да плащате и водата на циганите, които са заети само с размножаването си и вече приближават милиона.Народ, дето умее само да мрънка, заслужава съдбата си.Няма на света други такива будали.

Пак циганите са виновни? Отговори си на въпроса-Защо в другите европейски бели държави циганите сами си плащат водата ,а тук не могат?Това на български янарод го сервират неговите управляващи. Българският народ е будала, защото допуска едно МАЛЦИНСТВО МАФИОТИ вече 20 години да държи властта по- най- криминален начин и да управлява мнозинството в тази държава, противно на главните принципи на демокрацията. Идея за България

кой ти каза че в чужбина си плащат водата циганите? Циганите имат пари за ядене, пиене, веселба и правене на любов. Там дори е по зле, вземе ли гражданство циганина- край. Просто хората не ги легализират за да не трябва да ги хрантутят.

Правели инвестиции? Я да посмятаме малко. Вдигат цената с 10 ст. заради инвестициите, после я вдигат с ОЩЕ 10 ст. Значи първата година правят инвестиции, които се покриват с първите 10 ст., втората година - правят инвестиции, които се покриват с 20 ст.! След това пак има увеличение, значи инвестициите ПРОГРЕСИВНО нарастват всяка година, а не се правят периодично едни и същи инвестиции! Да, ама не! Спирам да плащам от момента, в който се вдигне отново цената на водата! Призовавам всички да постъпят по същия начин.

Куче влачи рейс просто. Нема сде опраиме още 658 госдини

Че нас какво ни интересуват заемите на фирмата, да си ги възстановява сама. Докога ние ще плащаме за некадърността на управляващите? Как пък един път не плати някой от виновниците. Ама като сме овце, така ще бъде. Какво ще вдигате бе, докога все ще вдигате, ние не сме ли хора, с какво да живеем?? Заплати не вдигате изобщо, дали пък няма изведнъж да се събуди тоя заспал народ...

АСЕНЕ, Да си чувал, че външния дълг на България достигна до астрономичнат цифра от 37 милиарда долара ???? ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ЧАСТ ОТ ТОЗИ ДЪЛГ СА ЗАЕМИ КОИТО ДЪЩЕРНИТЕ ФИРМИ ОПЕРИРАЩИ В БЪЛГАРИЯ СА ОТЧЕЛИ КАТО ЗАЕМ ПОЛУЧЕН ОТ БАЗИРАНАТА В ЧУЖБИНА ФИРМА МАЙКА !!!! Тези заеми се осчетоводяват като инвестиции които съществуват само на книга но не и в реалната действителност. Разбира се , че ние сме тези които плащат цената на тези "инвестиции"чрез цената на тока, парното водата , енергоносителите. По аналогичен на описания начин ВиК дружествата получават заеми от ЕБВР и ЕИБ, които се наливат в някакви ПРОЕКТИ оставащи само върху лист хартия. Разбира се, че проектите се изпълняват от чужди небългарски фирми. ПОПИТАЙ ТОЗИ ХУБОСТНИК НА СНИМКАТА В КАКВО СА ВЛОЖЕНИ СРЕДСТВАТА ОТ ТЕЗИ ЗАЕМИ ПОЛУЧЕНИ ОТ ВИК ДРУЖЕСТВАТА И ЩЕ РАЗБЕРЕШ, ЧЕ ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПОДОБИЕ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ЗАГРОБЕНИ В ГЬОЛА НА АЕЦ БЕЛЕНЕ. Цивилизования запад ни смъква не по една , а по няколко кожи за нереализирани и скъпоструващи ПРОЕКТИ оставащи само на хартия. Това е простата истина за най голямата измама наречена "ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ". Да са ни честити тези западни "ИНВЕСТИТОРИ". Повярвай ми, че колкото повече ги няма толкова живота ни ще е по евтин и необременен с цени на "инвестиции" , които никой не е видял и няма да види. ИНАЧЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ С ЦЕНАТА НА ВОДАТА.

Тези пегулаторни органи срещу комисионни само увеличяват цените. Махнете ги ефекта ще е по добър. Стига европейски цени сомалийски доходи, стига нямате ли милост из...............

Такива регулярни органи в белите страни няма- те там се наричат ПОСРЕДНИЦИ и се счита за най висш израз на корупция и завършват живота си в пандиза

Стига тъпотии, непрекъснато се вдога вдигнаха я през м. юни в Благоевград сега още. Явно ще станем всички в България скинари и ще се къпем един път в месеца. Старите вървят на измиране младите напускат страната накрая ще останете само тези които определяте цените и тези които продавате. Стига писна му на народа от.................

кажи го докрай- ПИСНА НИ от КОРУПЦИЯ И ЕЖЕДНЕВЕН ГЕНОЦИД НАД ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ!

Как един път не поефтиня? В големите градове водата трябва да е най-ефтина. Инфрастуктурата покрива много клиенти.

Сега вече е 100 процента сигурно , че ремонтите и смените на тръби са само за да се окрадат пари от НАШИТЕ ФИРМИ. Нали уж ще има икономии. Нали няма да има загуби. Това нищо не значи у нас. Екологичния ефект за българина ще бъде по-скъпа вода. То е ясно - ресурсите поскъпват и заема трябва да се връща с лихви ама защо бяха тея напъни - екологии, икономии, ефективност. Не ви щем икономиите бе. Искаме да ни е по-евтин живота.

Частни фирми на управляващите си приватизирали водата-НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА, теглят заеми, управляват тотален контрол над живота на хората, утре ще ви определят и колко вода да пиете. ЖИВО МУТРЕНСКО ОГРАБВАНЕ!

тя вече се повиши-пак ли.вече е 2.80

Прочтох 3 пъти причините за повишението на цената, но не разбрх нищо. Явно сам доста тъп, та ако може някой да ми светне.

И аз се питам бе човек. Заемите ще се връщат с лихви - добре . Една фирма иска да расте, тя трябва да расте, т.е. оборота и печалбата да расте. Ако с ремонт намали загубите то тя ще има по-малки производствени разходи и по- добра печалба. Това явно не им стига, защото сега няма да имат основания да ни начисляват някакви чудовищни изравнявания отчитащи загубите и некадърността на фирмите. Явно са ни цигъркали яко с тея загуби и сме кихали не двойно, а даже тройно за ползваното. Сега обаче ЕС даде пари - иска резуптат. Резултата е ясен 10 процента. Честита ви европеизация.

ideyazabulgaria.org

Каква европеизация,какви 5 лева? Защо няма същата европеизация в баш европейските страни? Там, това, което става с националните богатства в България ще го сметнат за ОГРОМЕН ГРАБЕЖ и държавникът направил подобни приватизации ще бъде изпратен на гилотината!!Знаеш ли тази европеизация? Не говорете, когато не знаете как е в белите европейски страни!

докога ще стоят тия некадърници на ръководни длъжности и се уговарят с енергофирмите, а после уж са спаднали два пъти исканията им за увеличение. Увеличението е точно толкова, колкото го искат, останалото отива в джобовете на тия търтеи.

като са теглили пари , да си ги връщат, защото вик бая нови служебни кадита си накупиха.

Да не плащаме!Това е грабеж ,който продължава 20 години -някои така натрупват капитала в "обрулена " държавица без никаква промишленост.През 1989 1 куб.метър вода струваше ....1стотинка-след 20 години -1.70 лв!Защо ,по каква логика? За тези пари трябва да има аквапаркове и водни пана дори и гетата.Знаете ли че заплатата на директора на ВиК е около 60 000 лева?

тоя Ангел Семерджиев определено не се справя с работата си и само обслужва интересите на монополистите - EVN/EON/ЧЕЗ .. както и водите и топлофикациите.. крайно време е да му бият шута!

Не трябва ли да говорим първо за направените разходи и после оценка за цената. Не първо се говори за повишаване на цената. Колко ВиК са взели заем та да се говори за общодържавно повишаване на цената. Дали е нова комисията или стара това е една съвсем излишна параванна структора. Принципала на дружествата да си поеме отговорността за сектора. Стига се е изявявал като звезда по телевизията. Да излезе и да обясни защо се повишават неоправдано цените на питейната вода.

ДКЕВР е един страшен паразит, който счита, че регулирането е само вдигане на цените. От тази институция няма никаква полза. Тя защитава интересите само на мародерските дружества.

Aко вие продължавате да вдигате цените, то пък ние обещаваме да почнем да правим като циганите - да не плащаме !

Демагози!

А с колко ще "скочи"? Първо те плашат с безумни цифри, после те "успокояват", че ще е с по-малко...и ти се лъжеш, казваш си "Е-е, това е по-поносимо, уф, отдъхнах си!" Пазарен трик.

...ДО КОГА БРАТЯ, ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТИЯ ИЗЕДНИЦИ ДА НИ СКУБЯТ-ДО ГОГАА!?ВЕЧЕ "ПЕРУШИНА" НЕ МИ ОСТАНААА-СВАЛЯТ НИ КОЖИЦАТААА!?!?!?

Откъде накъде аз ще плащам заемите,които дружествата са взимали ?

Всичко ще си дойде на мястото , когато потребителя , спре да им дава тези пари, Господ е дал вода , колко искаш, не може повече да ни изнудват.Определя си потребителя по средна цена водата, която е изразходвал и им внася с обратна разписка сумата , а другата част от парите не им внася. За 1 месец са фалирали - това е решението на проблема. СТИГА ТОЛКОВА 20 г- смучене на пари от народа.

ПРАВИЛНО. КАК е възможно до 1989 година цената на водата да беше 1-2 стотинки за кубик, а сега 1.50 и нагоре. Това е явна и очевидна кражба, измама и геноцит. Призовавам всички да спрат да плащат.

Да не коментираме излъчването на това същество от снимката. То е отвратително. ПО ВАЖНАТА Е ОБОСНОВКАТА НАЛАГАЩА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА. Проблема бил с обслужването на заемите които ВиК дружествата са получили от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Къде е бюджета на държавата и защо той не субсидира ВиК дружествата ??? ИЛИ ДЪРЖАВАТА Е АБДИКИРАЛА И ОТ ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ??? ИЗОБЩО ЗАКАКВО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И ИОСИГУРОВКИ ??? Здравеопазването и образованието е срещу заплащане, пари за пенсии няма Ремонта на улици , пътища и мрежи е със средства или на ЕБВР или на ЕБР. Къде отиват парите ни от данъци ??? къде ?? Има само един сигурен отговор Постъпват в СИБанк, а какво става после не е ясно.

Този небръснатият е паразит. Пие от кръвта ни и ни убеждава колко много се грижи за нас. Няма никаква разлика между него и предшественика му... Да си ходи!

Сега и нагледен пример ли ще почне да ни дава как да си икономисаме по-успешно от количествата вода пролята за ежедневни хигиенни нужди!

На ясно ли е Семерджиев,че ДКЕВР е създадена да защитава интересите на потребителите а не както сега на монополистите?

И този е като придишншя!!защитава интересите на монополистите!! То и сега цената е висока, а ми говори че щее е по-малко увеличение от 10% Е то бива,бива, ама вече прекалихте бе!!!!!

и касво значи това аз като взема заем на работниците във ф-мат да им намаля заплатите с 10 процента образно казано.пълен идиотизъм

Интернационалните измамници- Софийска вода, бяха изгонени с ритници от Аржентина, но в колонията Булгария имат 100 год. концесия дадена от продажните и корумпирани български политици!

Защо ли дружествата на ВиК вземат тия Големи заеми от ЕБВР-Ние,клиентитите-всички български граждани, да ги изплащаме-чрез постоянно растящите цени на Н2О- а МОНОПОЛИСТИТЕ-ДА СИ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТКИТЕ И ДА ПРИСВОЯВАТ СРЕДСТВАТА...ЕЕХ-ПРОДАДОХ СИ ТАНКОВЕТЕ ..ВЕЧЕ... ЖАЛКО....!?

Предишното изявление беше за 5% увеличение. Шушуловите номера продължават. Не трябва ли да се извърши пълна проверка на ВиК за направините разходи и чак после да говорим за увеличение или намаление на питейната вода. Ако някой не е виждал регулация да заповяда в школата на шУШУЛОВ И сЕМЕРДЖИЕВ. мНОГО ОПИТ ЩЕ ДОБИЕ КАК СТАВА ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ В ПРАЗНИЧНИ И ПРЕДПРАЗНИЧНИ ДНИ.

Темата с питейната вода ми наподобява процеса "скубане на гъска".ВиК се стреми максимално да оскубе колкото може повече пера от народа, при възможно най-малко крякане при скубането.Реално куб.м. питейна вода е със себестойност 0.25 лв., останалото е яко скубане-дране!

Мм-м-моля ! Какви десет процента, какви ` дружества(та) ....направили` не-знам( по-точно дето всички знаем !!!)-какво-си на ЕБВР , какви са и тия обикновени ( !!! ) откривания `... че някои от разходите те (дружествата) имат склонност да ги завишават ..`...!!! Що за индивид би могъл да изгъгне тези твоите тъпотевици бе, Геле ?!

Жалка реалност. Вдига се много лесно и безвъзвратно когато трябва да се плаща от потребителя, но минималната заплата упорито се натиска надолу. Кога минималната заплата ще стане седната за европа - 500 евро... риторичен въпрос нали :))

Аз съм един от тези дето ги правят на идиоти! Успокояват ме, че няма да се покачи повече от ...!!! По този начин съзнателно ни манипулират да си дадем парите тихо и мирно, без бой!!! А за ядене каквото остане! Жалки пиявици!!!