ВМЗ-Сопот може да произвежда 155-милиметрови снаряди, но само експериментално

В момента българската индустрия е изправена пред предизвикателство да премине от съветските към натовските стандарти

Обратно в новината

Коментари - ВМЗ-Сопот може да произвежда 155-милиметрови снаряди, но само експериментално | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тая е един от най-лъжливите радеви министри. Справи се с цените на храните , оня ден дрънкаше за тези на горивата , днес пък със снаряди се занимава. Да еба майка им комунделска , нямат свършване 30 години.

Експериментално? Скоро не е гърмело нещо?!

Той и Ковачки експериментално гореше италиянските боклуци в Бобов дол и експериментално ни тровеше. .....Спрете се докато е време, да не ви спрем.

Редно е да не увъртаме, а на даваме снаряди безплатно! Малко ли безплатен атлантически кур лапахме безплатно и дори обилно! Но безплатен лизинг няма! Редно е да платим със снаряди...

да влиза в затвора на сянка, преди да бъде пребит от бой.

Камако Ко плюят по-лека като миналия път...

Тези няма ли да спрат да говорят глупости?

Щом не отрича, че може експериментално какъв е проблема да бъде серийно? Може би не искаме да вземем едни пари, дето Европа ни ги тика в ръцете?

Ми да направят експериментално 1,000,000 снаряда. Кво толкова, само експеринтално, а Евроа пак - само експриментално да ги плати ... :-)

Надежди - каза ти се дирекно - ДАРЕНИЕ! :) Събирай си капачки за децата.

Каква индустрия на кой ще подарява бе, шемет?! Европа излива милиарди в това производство, Радев не ги ще - хубаво. Други ще ги вземат. А тоя дрънка как нямало да подаряваме това, което не произвеждаме, според самия него. Откъде ги намираме такива да ни управляват?!

Ама на нас Европа не дава, а Америка продава чертежи. Никой не налива, нито плаща- искат от колонията безплатно продукция. Утре ще ви питам, като трябва пак капачки да събирате

Дано войната преключи по бързо. България нама нужда от 155 мм. снаряди.

От 155 мм снаряди има нужда. Това от което България трябва да се избави са ватните мажоретки, подлизурковци и подметки.

"... в момента българската индустрия е изправена пред предизвикателство да премине от съветските към натовските стандарти" Ами да ви се%а в устите меринджейски...! България е в НАТО от 2005 г., ако си бях направил дете тогава, тази година щеше да навърши пълнолетие, а тия тъпаци още се изправяли пред предизвикателството да увеличат диаметъра на един метален цилиндър с 3 мм. Как може един да няма за 5 стотинки мозък в тия тъпи държавни предприятия бе...

Мата Хари им го изсмука мозъка, затова... работата е зле.

Или, което е по-вероятно, министърът лъже, защото е путлерофилски зелен чорап

Булгаристанския политик е винаги изправен пред предизвикателства (непреодолими, извън неговата компетенция, скъпи), когато трябва да свърши нещо реално и в полза на обществото.

Призвеждаме, но само за мирни цели каза президента.

За можене - може, разбира се. Но не трябва. Хората, поне повечето, НЕ ЖЕЛАЕМ.

Не жалаеш да произвеждаме боеприпаси...щото си 'гълъб на мира'?

путинскианус е. борец за мир

За путювите орки - само най-доброто! С 155мм - директно на концерта на Кобзон и то на първия ред :)

Пак оправдания

Чудя се какво се занимавате с тоя глупак? Вижте му сайта смешния с цените. Просто за нищо не става тия тъпак. И той като началника си Мунчо.

Кой сайт?

Идеално, експерименталните снаряди, ще бъдат тествани в големи промишлени количества от партньорите ни (никой не знае кои са)... Дано и заплащането не е експериментално, че на държавата и трябват пари...

_stankow

Заглавието е неправилно. Всъщност извратено. ВМЗ Сопот са произвели експериментална партия и вече могат да произвеждат 152 мм снаряди серийно. Което не е чудно, какви по-сложни изделия могат да произвеждат ... Артилерийските снаряди са от най-простите. И човекът ясно казва - можем, ако поръчате, ще ви произведем. Ето и на сайта е обявено - могат, приемат се поръчки: http://vmz.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f/%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bc%d0%b8/%d0%b8%d0%b7%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb-%d1%81%d1%8a%d1%81-155-mm-%d0%be%d1%84-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc107-%d0%b5%d0%ba%d0%b2%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82/ Парите е ясно - ще дойдат от европейския фонд "1 милион снаряда". Съвсем друг е въпросът дали българската държава ще внася в този фонд. Както разбираме - не. Още по-друг е въпросът, дали БА ще подарява снаряди. Пак разбираме, че не. Държавата е едно, МО и БА друго, ВМЗ - трето нещо.

_stankow

Корекция - могат да произвеждат 155 мм снаряди.

152 мм снаряди по съветски стандарт са с шнекован тротил (по-новите с А-9-1). 155 натовските обаче са с лят тротил, съвсен различна технология. Просто още нямат достатъчно гнезда за леенето, до сега е инвестирано в шнекове..

Точно обратното - снарядът е най-отговорната бойна глава, защото трябва да издържа на ускорение 20К земното. Най-малката уупла във ВВ може да взриви снаряда в цевта.

Дори нямат httpS на сайта. Пълна излагация.

Този дето е кликнал минуса, да обясни защо? Гугъл може дори да спрат да показват такива сайтове. Засега само браузерите показват несигурен. Закачат се едни сертификати.

Това недоразумение още ли е министър?!?

Гледам на сайта на ВМЗ, че ги правят отдавна и ги продават... Някой лъже, вероятно е с руско самосъзнание...

Щом пРезидента ни е тъп

На предателите дето ни включват в чужда война, да се подарят години затвор на съдебни решения! Те трябва да се ръководят само от интересите на народа (клетвата от конституцията), а не да обслужват чужди. ЕС и НАТО, плюс подлогите им тук, са най-голямата заплаха за просъществуването на България. Преди като се казваше, че НАТО ще ни включи във война, не вярваха. Ето го. С дори гласено ЕС да стане СЕЩ - съединени европейски щати - да няма държава България. За САЩ сме пешка за жертване за техни интереси, като Украйна. Просто още не сме на фронтовата линия - все още.

Егати ненормалниците сте налазили този сайт. Добре, че живея в София и що годе тук са нормални хора.

Аз то къде мислиш, че съм? От Москва ли?

Каква 'война' бе ватьо - 'спйецапирация' се нарича мероприятието и даже вървяло строго 'па плану'. 'Демилитаризицията и денацификацията' вървят с ускорени темпове.. кого обаче реално 'демилитаризират и денацифицират' е отделна тема :)))

Американците щяха да го кръстят мироопазваща операция, както обикновено. Наричат ги операции, защото е забранено в ООН да се обявява война. А за денацификатция търси ukraine nazi, може и azov, и гледай на снимки. Като тази: https://pbs.twimg.com/media/FMhOw5BaUAQ8ixu.png Или търси: neo-Nazi Azov Battalion Може и на американските държавни .gov сайтове. където покрай един избил 51 мюсюлмани в Крайсчърч Нова Зеландия бил се с тях, предлагат в конгреса да обявят АЗОВ за терористична организация. Само им ограничават даваното оръжие, че САЩ ползва всякакви терористи за целите си.

Абе, пуяк...! А тия всичките гранатомети и автомати, които България от 20 години праща за Близкия Изток и Африка, не те ли вкарват във войни? Или тебе само от бункерното джудже те е страх?

всички войнолюбци да видят за какво е първия референдум 1922 в България... тива ги чака

"Референдум за съдене на виновниците за националните катастрофи се провежда в България на 19 ноември 1922. Той е одобрен от 74,33 % от избирателите." Където губим територия и плащаме милиарди франка обезщетение. Месец след избори 1923г. където земеделците взимат 52%, от страх привържениците на италианският фашизъм (основно ВМРО) ги избиват - антидемокрация. Не случайно Фердинанд бяга от България с ограбено.

Този като го видя на снимка и винаги се сещам за Кубрат, Кобраааа ....

Какво стана с укропитешките танкова, които щяха да се ремонтират от нашите супер, мега спецове?