ВМРО към Вартоломей: Ваше светейшество, не сте прав

Ваше светейшество, не сте прав, че Цариградската патриаршия е духовен лидер на Балканите.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв свещенник е тоя, да е говорил по важни за вярващите и християнството теми?! Да има вид на човек отдал се на молитви и пост?! Да уважава божиите заповеди за уважение към ближния?! Той се изказва повече, по-манипулативен и по-агресивен е по политически теми от Жириновски!?

Харесва ми този текст.

Този Вартоломей съвсем не е византиец. Византион, Византия са си наименования на град и на територия на Източната Римска Империя. Вартоломей си е чистокръвен грък, със притежание на всички негативни качества, които носят в душите си всички гърци. От него не може да се очаква никакво човешко добро, и най-малко да служи на Бога. Хубавото е, че сега в Света не зависи нищо от него.

А Валерката какво е казал?!

Що му дадохте орден Стара планина на този турски византиец при посещението му в България, ами не го изгонихте като мръсно коте, заради наглите му претенции към БПЦ?

Стара планина, защото този орден го раздават всекиму като за бог да прости и тези които го раздават никога не са оценявали действителния принос на награждавания към държавата ни, а в мнозина случаи го раздават и за да покажат своето "величие", което всъщност е собственото им духовно и национално нищожество!

да бъде като папата (епископа на Рим) за католиците та за това е зинал като ламя да погълне всички църкви и само той да е единственият що ги оглавява, защото е върховен глава и суверен на Източно православната цръква и е наследника на Свети Петър и суверен на Светия престол ?! Иска му се, ама няма как да стане, защото не нищо от това което е признато на папата и също вярващите в Христа източно православни коренно се различават от католиците по църковно устройство и начина на избор на духовните си водачи!!! Впрочем този гръцки наглец и друг път си е показвал магарията и демонстрирал нахалството си при посещение у нас, но е получавал достоен отговор и за това сега толкова злобее!

Какви са тези подмятания и заяждания, колеги? Става въпрос за Гръцкатра патриаршия, която в продължение на 350 години е тъпкала, смилала и гърчеела българския народ, а богослуженията са били на гръцки, толкова омразен и противен за нашите деди, докато преди 170 години те успевят да се пребопрят за независима българска патриаршия и бого служение на български език!

ХРИСТОС е нашия господ. За всички сатаносани папази разделили и орезилили вярата, шут в гърбазо.

Змии , жаби и гущери от устата на вселенският християнин патриарх. И аз съм християнин, и всеки който поиска може да стане християнин, но до днес още не съм видял жив християнин изповядващ духовните ценности на Исус Христос. Кръстоносците, църквопоклонниците и търговците в храма сме много, но ни липсва един истински християнин, поне един.

Появи се поредният поп загърбил християнството и християнските ценности. Този поп също така е забравил, че времето на фанариотите е отминало.

А за руския патриарх защо нямаше такова изявление, ВМРО?

АЙДЕ ДА ПОПРОЧЕТЕШ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ И ДА ЗАДАВАШ /УЖ/ ВЪПРОСИ!!!

Говорим за християнски ценности , а тоя политиканства, е стига де мистър трол !

Добре казано!

интересно евангелистите защо нямат схизма. едва ли иисус е казвал да има схизма. напротив казвал е обичай всички.

Защото те самите са част от схизмата на Римокатолическата църква и в частност на схизмата в протестанството.

Евангелистите нямат никаква църква. Това са сектанти отпаднали от Църквата, която е една. Каква схизма да имат?

НАТРИХТЕ МУ НОСА НА ТОЗИ МАСОН-ИКУМЕНИСТ!!! РОДЕН В ТУРЦИЯ,ЗАВЪРШИЛ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В ТУРСКИ УЧИЛИЩА,СЛУЖИЛ /ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!/В ТУРСКАТА АРМИЯ,МАСОН,ВЪРЛ ПРИВЪРЖЕНИК НА ИКУМЕНИЗМА,РЕДОВЕН ГОСТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ,КЪДЕТО ПРЕСТОЯВА ПО МЕСЕЦ-ДВА,ВИДЕН ЛИБЕРАЛ,ПРИЗНАВА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ПАПАТА,КАКВО ОЩЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА ТАЗИ ТЪМНА ЛИЧНОСТ?!

вартолоМЕЙ зМЕЙ

туземец

пропуснал съм -тереза зМЕЙ

Да бяха толкова остри и с руския поп, цена нямаше да имат, но сега имам едни подозрения ..........

Ваше светейшество, не сте прав. И майка ви не е права, и баща ви и целия ви род не е прав.

ми то и българския патриарх не е прав,прегърбен е