Коментари - Властите в италианската област Венето одобриха молбата за асистирано самоубийство на онкоболна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма Господ, казал Сатаната и се усмихнал зъбато! Аз уважавам вашия нов джендър!

В цивилизованата и демократична Белгия две момичета бяха евтаназирани.... ....защото са страдали от депресия.

Асистираното самоубийство е нещо, което би помогнало на доста хора в необратима фаза и непосилни болки да се отарвът от стрададанието си. Решението обаче трябва да е от много широка комисия, което да предотврати фалшифицирането на такова крайно и окончателно решение.

И това е първата малка, но решителна, крачка към Ад на Земята ... Интернет е пълен с интервюта, клипове и мнения на хора, които защитават подобна теза. Хора, които очевидно не са в критично физическо състояние, но заявяват, че очакват решение на комисия относно техния проблем. Хора, които правейки това което правят, въвличат и удължават агонията на всички свои близки, които със сигурност не искат да ги загубят, същевременно вменявайки им вина, че не са способни да ги задържат възможно най-дълго до себе си.... Нищо достойно няма в това. Човек, ако няма друг изход, трябва сам да поеме към изхода. Не да чака решение на комисия, която да му позволи да умре! Помислете само върху това - „Разрешете ми да умра“.... ? И последно - разберете, че това е първата крачка към краят, който определени прослойки от обществото биха желали да видят, за да могат спокойно да властват над останалата вече обезкървена част.

Хората, които страдат от тежко заболяване дори нямат силите “да поемат сами към това” да те цитирам.

В това отношение. Българското здравеопазване е многократно по напред. Даже не е нужно да си онкоболен.

Достатъчно е да си пациент.

За тези които мислят, че след смъртта всичко свършва явно няма проблем но за тези които вярват, че след смъртта на тленното тяло има живот и то истинският живот има проблем защото самоубийстваото е грах. Да не дава Господ такива тежки изпитания...

Извода какъв е? Всеки да си носи своя кръст. Така че ти и такива, като теб не им е работата да казват дали някой има или не право да избере искоряване на неизбежния край. Нали вие ще направите правилната стъпка, не е ваше правото да съдите.

На моя близка майка и (88 г.) в болницата молила доктора да и сложат инжекция за да свършат мъките и. Естествено са я оставили така, да вие от болка докато умре. Това по-добро ли е?

Хора , самоубийството е убийство . Покайте се , Господ Исус Христос е същия вчера , днес и вовеки . Той се смилява , спасява , прощава греховете ни , възкресява и изцелява всички болести ! Благословен да е Господ на правдата , на милостта , на светостта . Той ме възкреси от мъртвите и ме изцели . Слава Тебе Татко завинаги Амин

Таз жена явно не е изцерил

Трябва да бъде разрешено навсякъде! Който е против - да не му се налага да разбира за какво иде реч, че тогава бързо ще промени позицията си.

Но не трябва. Това напълно ще разруши устоите на обществото. Виж канадците - вече искат да позволят евтаназията на хора, които се чувстват бедни. Дори не знам докъде стигнаха - страхувам се да проверя, защото преди всичко трябва да запазим собствената си духовна хигиена, норми, етика, морал ... Възможно е да има ситуации от които това е най-бързият и безболезнен изход, но това се отнася само до конкретния човек, изпаднал в такова положение. Асистираното самоубийство предполага етична комисия, предполага и асистент-изпълнител на ... хммм .. вече започва да ми звучи като убийство. И тая глупост, сдружение „Достойна смърт“ или каквото там беше .. - какво достойно има в това да молиш някой да ти бие инжекцията!? Съжалявам, но най-достойният изход за хора изпаднали в подобна ситуация е сами да си вземат хапчетата, да си намерят достатъчно висок прозорец, скала и пр., вместо да въвличат в грях „хора“ асистент-изпълнители...

И как човек в ТЕРМИНАЛНА фаза на рак ще може физически да си сложи сам край на живота? Определено не знаеш за какво става дума. Той е прикован на легло, дали в болница, дали вкъщи. Хипотетично, не е невъзможно лекарят в болницата уж нецеленасочено да приближи до болния дозатора на морфина, който във висока доза слага край на мъките.

Те не ти "бият" инжекцията... те ти осигуряват възможността, ТИ САМ си натискаш копчето.