Окончателно: Условни присъди за смъртта на 9 души във влака София-Кардам

Пет години след трагедията във влака София-Кардам, при която изгоряха 9 души, делото срещу тримата подсъдими служители на БДЖ приключи с условни присъди. Те няма да лежат в затвора, реши окончателно Върховният касационен съд (ВКС).

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Условни присъди за смъртта на 9 души във влака София-Кардам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой уби прокурора?. Валери Мирчев бе наблюдаващ прокурор по делото за пожара във влака София-Кардам, при който загинаха 9 души. Делото сигурно преключва без право на обжалване?

Страна съм по делото, майка на загиналата 20 год студентка Валерия.Да поясня как споменатият И ЗАГИНАЛ Д.Вичев беше характеризиран в съдебната зала:(( Жертвите де, факто били ОСЕМ,Да влязат жертвите!! защото видите ли Даниел е могъл, ама не се е спасил:((

Напълно подкрепям условните присъди. Но ефективните присъди трябва да се дадат по високите етажи на БДЖ- който всъщност е позволил тези антики да се движат по релсите. Защото в България всичко е пълен абсурд. Отказваш да свършиш работата, защото е опасно - уволняват те, правят те черен пред света, даже може и да те осъдят за това, че си се опитал да спасиш хора. Ако направиш това, което ти се нареди и пострада някой - отиваш в панделата, но никой нищо не казва за този, чиято отговорност е това. Това е един от големите проблеми в Булгаристан - никой не поема отговорност. Е как да се оправим - правиш каквото си искаш и накрая - не поемаш отговорност, защото това било разбираш ли колективна отговорност. Ще се оправим като построят Белене (но не АЕЦ-а).

Убиваш 9 души - получаваш условна присъда.

Защо винаги дребните мишки, тези които работят за дребни стотинки и от които нищо не зависи ... трябва да бъдат виновни??? Хората, които вземат огромни заплати, за да вземат управленски решения, организират и контролират работата ..... те каква отговорност носят??? .... защо ги вземат тези пари ..... като дребните риби са отговорни???

най-евтината стока у нас е човешкият живот - 9 смърти, след 5 год.разглеждане - УСЛОВНИ ПРИСЪДИ, хората са мъртви не по своя вина, а виновни няма, направо живот без пари, без пукната пара - евтиния...

Горките съдии! Такива мотиви за оправдаване на убийство не се измислят лесно...пък ако им стиска да не измислят.

Понятието и чувството "вина" в българските съдилища е само инструмент за парични бонуси. Гангстери в тоги!

В Кенефистан има зор само за лапачка, узаконяване на мутренски бизнеси и наместване на бездарни лоени гъзове в чиновнически кресла. Грижата за опазване и развитие на обществените придобивки (в това число и железниците) не съществува. Поклонете се на Партията и нейните деца ! -:)

За 250 лв. заплата кой да ви работи по тия влакове? Нямали подготовка. Ми ясно, че няма да имат. Те ако имаха щеха да работят на друго място. Свикнали сте да очаквате качествено обучение от учители с 500 лв. заплата и неподкупни полицаи с по 700 лв. Глупости. В БДЖ - за каквото си платил, това и ще получиш.

''БРАВО'',...ДПС/БСП ,спасиха шефовете на ---БДЖ ,от зандана ! БАВИХА ,БАВИХА ,...И НАКРАЯ ДРУГ ИЗКАРАХА ВИНОВЕН ---БАЙ ПЕТКО ЧИСТАЧКАТА !

Като цяло железопътния транспорт е пълен възход по целия свят, от 70-тте години на миналия век. Няколко страни предоставят възможността на клиентите пътуване с влак със скорости над 300 км/час. В бантустанския кенеф железницата символизира крайна и хронична мизерия, невъобразим хаос, мръсотия, циганьор, зашеметяващ спад на превозени пътници и стоки, всекидневни кражби от страна на персонала, професионална накадърност, управленчески идиотизъм, безхаберие, простащина и алкохол -:)

БДЖ не е комунистическа, а Българска Държавна... В нея се возят българи, управлението също е от българи. Упадъкът е режисиран от няколко правителства, но виновен по високите етажи няма. Като отворихме темата, село Бисер природно бедствие ли беше или нехайство??? там дори не се търси виновен...

БДЖ е последният бастион на говняния социализъм. Идиот, Тулуп, Шурей, Баджанак, Тъпир и Крадльо бяха основните професионални профили приети в редиците на многохилядния социалистически кенеф.-:)

Браво на магистралките от вкс ! Като награда за положения труд ви каня на разходка с влакче. Пироефектите са от мен .

Да им даде Господ достатъчно време на "Невинните" и оправдалите ги изживеят нашата мъка и осъзнаят деянията си! Амин!

Не са виновни кондукторите! Виновни са високите етажи и най-вече директора на пътнически превози по това време - Димитър Петков и генералния директор Олег Петков! Като "наказание" Димитър Петков го изпратиха за представител на БДЖ във Варшава! Хвала на такова наказание и правосъдие!

Кондуктора осъдили за това, че влака бил неизправен и се запалил. Щото не изгорял докато го гаси, а си спасил живота.

Не разбирам защо хората се учудват. Държавата е ограбена - виновни няма, България е разрушена - отговорни няма, после загинали има - виновни няма. Това е! Ако ви харесва, ако не пре*рат и революциа - ама народа и шапкарите спят!

За съжаление тия двамата са мислели само за собствената си кожа...Сега отново в Бдж -и всичко по старому.Браво на бг съда.

Както и тогава писах, за мен виновните са тези, които са наредили да се заключват вагоните. Подсъдимите не били обучени - ами аз ли да ги обуча. Отделно има хора и хора - тези са ясни. Трябваше да отнесат по една ефективна присъда от по година примерно, не повече. Но онези отгоре трябваше да бъдат обвинени, съдени, осъдени ефективно и прибрани. А те си връткат далаверките или поне си харчат парите някъде на спокойствие.

Жална ти майка обикновен българино с това правосъдие

Всичко разбирам, но как е възможно да има толкова много загинали, а никой да не бъде осъден ефективно. Ето това не го разбирам. Как е възможно никой от шефовете на високите етажи да не поеме отговорност, а да си го отнасят най-нискостоящите. Кой е наредил да се заключват вратите? Кой е определил какви са им задълженията и отговорностите по време на пожар или катастрофа? Изпълнили ли са ги? Кое е отговорен в БДЖ за това персонала да е преминал през съответните обучения?

темата е много сложна, а материята - непозната за нас непосветените в лабиринта на съдебната ни система

То не е нужно много да си просветен в "материята на БДЖ", за да проумееш, че виновни и наказани де факто няма, Прометей е виновен!

Е че то от соца няма справедливо осъдени,че за какво целият свят е скочил срещу нас -заради корупцията.

Ей на това му викам правосъдие в България.