Локомотив дерайлира заради срутване на скална маса

Локомотивът на пътническия влак Добринище – Септември дерайлира в района на спирка Цепина след удар в скална маса, паднала върху релсите. Няма пострадали.

Обратно в новината

Коментари - Локомотив дерайлира заради срутване на скална маса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази Линия е стратеги4еска

Народно събрание да се прави винаги под надвиснали скали!

Тази теснолинейка е уникална и по никакъв начин не бива да се закрива. Това е богатство за туризма у нас. Идете и се насладете на природата, защото това влакче минава през невероятни красоти и е единственият път за хората живеещи там, както и за туристите. Дано да опазим поне тази част от гората у нас, дано да не посягаме на това уникално влакче, дано не даваме на циганите да унищожат и последната красота там.

АЙДЕ БЕ ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ ВЛАК СТРЕЛА В БГ!!??

и на природата и писна от демокрация!

Ти пък кога си виждал демокрация в България, че на природата да й е писнало? Да не би някой да те е излъгал, че живем в демокрация?! Наивници на всякаква възраст има, да... Чукундурски посткомунизъм, глупако! 90% от икономическиактивното население на Бългиря днес е възпитано и обучено в комунизъм. Изобщо даваш ли си сметка какво означава това? Всеки случай не демокрация. Демокрацията я правят хора, а не конституции.

От Велинград до пътуват изключително малко хора. Обаче в участъка от Велинград нагоре по трасето пътуват жителите на всички селца/махали . За жалост не може да се закрие само първата част от отсечката, все пак влаковете се обслужват в Септември. Иначе там скали са падали и пак ще падат, макар че наскоро прочистваха. Просто като се топят снеговете така се случва. Добре че са се отървали невредими. И живо препоръчвам туристическа разходка с теснолинейката ( от края на април до средата на Октомври е най-красиво).

Хубаво е , няма пострадали, но 12 пътника и цял влак, е БСП , с таксита да ги извозва БДЖ по-евтино ще ни струва. Почти милиард всяка година потъват в БДЖ...

Тъп си, затова си избирател. И е ясно кого си избрал. Ами нали в другата част на линията ще пътуват от 10 до 60 човека? Дали ще е по-евтино с такси?

От такива тъпи избиратели пати цял народ!

12-те пътника били извадени....ви е.а и тъпите журналя, като варени яица от тенджера ли са били извадени?

Пише извЕдени, а не извАдени. И кой сега е тъпият?

Това са хората,които нямат пари дори и за маршрутка.От Септември до Добринище влак-а те мота за почти 3ч. и по това време можеш и един сън да му удариш :).

6 часа

Я да видим, кога за последно са правени проверки на трасето и оценка на риска от НКЖИ?

Тези скални участъци не са поддържани откакто хората от бригадирските движения са прокопавали трасето на железницата.Нищо не е вечно.Все едно да се чудиш,защо един човек на 60г. възраст боледува.

Железницата е строена и открита по царско време и едва ли от бригадири!

Хммм, user, това е идея! Поради видимия търкул на държавата към пропастта направо Боцко да започва да реже "обратни" лентички: днес закриваме ТЕЦ Варна, УРА! От утре си нямаме БДЖ, хип-хип! Захарните заводи на Литекс, които съсипаха, се режат на скрап - пак Ура! Така де, няма да гледаме "черги" по ТВтата, трябва да има все някакви репортажи!

Значи довечера по телевизиите ще гледаме Батман - 100% ще отиде на посещение и ще каже пред камерите дълбокомислено "Хм, скала" ! После ще я премести с две ръце, а журналистките доволно и влажно ще го аплодират ! Гнус !

Тази теснолинейка трябва да стане туристически атаркцион на частна компания иначе ще возим по 12 пътника

Аз цяла България искам да направя частна компания и да изгоня всички олигофрени от страната, за да не я мърсят повече

Вече няма адекватни коментари! Пълно е с тролове и сусороиди!

Аха,значи бил Джордж Сурос а не Джордж Сорос.Няма адекватни коментари няма.

Интересно виждане. За Плазмодий.

"В композицията са пътували 12 пътника, които веднага са били изведени от вагоните от персонала на влака." Ето защо трябва да се закриват линии и отговора се крие в по-горния цитат от статията, и най-вече шокиращия брой пътници.

БДЖ ТИ СИ ЕДИН ГОЛЯМ ТЪПАНАР. ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. ПО-ДОБРЕ СИ ТРАЙ.

Това не е ли теснолинеен релсов път?

Да Пипи! Това е единствената теснолинейка в БГ. Минава през едни от най-хубавите природни места. Дано да не я закрият. Ще бъде голяма тъпотия.

лудост.... само смахнати хора ще разкарват цял влак с хора за 1 маршрутка,че и у планини ще се блъскат:)))))

Седи си вкъщи и зяпай монитора. Тъп скапаняк!

пендел гнусен

Спокойно! Заради тази отсечка е измислен вица: "Машинист подвиква на 80 годишна баба: - Бабо, качвай се на влака, че потегляме! - Ааа, не, баби! Днес ще вървя пеш, че бързам!"

Браво,кажи някой друг:)

има и по-тъпо от теб

Иначе казано кухавелке, да затваряме тази отсечка, после БДЖ-то, после и държавата.

Тази отсечка не е за бързане, а за развлечение. Природните забележителности по трасето са несравними. Изживяването също, но за това трябва да имаш очи да го видиш, душа и сърце...