ВКС потвърди: 4 г. затвор за шофьорката, причинила автобусната катастрофа с 6 жертви на "Тракия"

32-годишната плевенчанка Цвета Таскова искаше по-лека присъда, но магистратите прецениха, че би било прекомерно снизходително

Обратно в новината

Коментари - ВКС потвърди: 4 г. затвор за шофьорката, причинила автобусната катастрофа с 6 жертви на "Тракия" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и не разбрах динамиката на инцидента..тоест една малка кола изпреварвайки кара да се обърне един автобус. Че той автобуса е като Тир/а иди го обърни, ако тираджията спи или гледа в компа карайки. Имаше един подобен обратен инцидент в чужбина- 1 кола с 2а пътника тръгва да изпреварва 1 Тир с румънски водач, и румънеца за кеф ги притиска към guard rail и ги уби.

Съгласен съм с теб частично. Тук не става дума за безотговорно изпреварване без видимост и принуждаване на автобус в насрещното да избягва челен удар. Но грешка е имало от нейна страна дори тя не протестира това ... по голям камък или кола ако удари предното колело автобуса може да се отклони и обърне. В заключение ще я пуснат след 2 години за добро поведение и доколкото може да се остави такъв случая зад гърба тази присъда ще помогне. И на нея и на хората загубили близки. Варианта да се измъкне като Стависки не е добре дори за нея.

При два подобни опита, при това с директно диагонално влизане и на предна гума и на задна гума едни такива колици отскачаха като коркови тапи по една и съща траектория,но не успяха да отместят мастодонта. Тази женица не трябва да лежи дори ,условно да, автобусния шофьор кой знае къде е зяпал или е бил задрямал и се е стреснал за да излезе и обърне автобуса в канавката.

А трябваше да осъдят заедно с нея, и на повече години, който я е учил да кара, и който я е изпитвал за книжка.

"Случаят е особенно тежък......... ефективната присъда от 4 години............"

Е, то всичко е ясно. Тази е закачила автобуса, шофьора на автобуса е чул шума, панирал се е, врътнал е рязко волана и айде у канавката. И двамата имат еднаква вина май, ако говорим за справедливост.

Смях! Долна съдийска паплач! Убиваш 6 човека и лежиш 4г. Позор....

Най честно би било вместо обжалване да и дадат в затвора едно въже и тя сама да прецени виновна ли е или невинна за смъртта на 6 човека. Или вместо затвор да живее по една година във всяко едно от семействата които е почернила.

Жена шофьор е като дървено желязо- няма такова нещо !

на волана на катастрофиралия автобус е бил мъж и явно е спал.

Да си беше нааела адвокат, а не да признава вина по сделка с прокуратурата, както вероятно я е посъветвал служебния защитник.

Може ли някой шофьор на автобус да ни обясни - как дребна колица като Пежо ще ме пипне отстрани и ще ме прати в канавката, ако продължавам да си държа волана изправен.

Мен ме интересува, каква ПРИСЪДА ще получат арабите- афганстанци и сирийци, нахлули в БЪлгария, през последните няколко дни-- Куршум в тиквата или ЗАТВОР ?? Тия дали ПОДКУП на някакви Предатели да ги вкарат през Турската граница в България.

Това хубаво, ама с Местан какво стана ?!

Същото, каквото и безакълния баща на необезопасеното дете.

Тези които са наши хора не бива да ги пипаме. Особенно спонсорите на партиите. За тях ,синовете и дъщерите им най много с гривна на крака в къщи , за да си играят на need for speed на спокойствие.

за последните 12 години на Власт бетонираха бесзаконието. продължавайте да гласувате за ГЕРБ и ДПС утре може да сте вие част от тази статистика

Тая шматка много елементарно я накиснаха за виновна, истината е че не тя а заспалият шофьор на автобуса влиза блъска колата,след което се сепва и рязко навива на другата страна и отива в канавката..

6 живота се равняват на 4 години ефективно. При добро поведение и участие в "дейности" ще и намалят присъдата и след има няма 3 години ще е излязла, а след още нам си колко ще кара и кола... А ако застреляш някой има няма 10 години... "....Ами сгазете ги, сър!" ...

Тя ще излезе ама преди това колко цели краставици ще обели с помоща на леля пена в сливенския си нямате идея.

Така и не видяхме адекватно обяснение как с 1 тон кола се обръща 20 тона автобус.

от съда си нагласят делата както на тях им е изгодно, не се интересуват от обективната истина .

И С МОТОР МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ АВТОБУС, АКО ГО НАЦЕЛИШ НА ТОЧНОТО МЯСТО Т.Е В ПРЕДНАТА ГУМА И МУ ИЗКРИВИШ ВОЛАНА.

Ти представяш ли си какъв трябва да си снайперист, че да се засилиш с колата и да нацелиш автобуса ама точно така, че да избиеш волана от ръцете на шофьора, да огънеш едната гума, да го засилиш в канавката, а на тебе нищо да ти няма. Том Круз ще трябва да се консултира с теб за каскадите !

4 години за 6 живота :@ ами ще мрем по пътя ,докато няма адекватни присъди за убийците на пътя. п.п днес точно четох как убиецът на 11 год детенце ще бъде 3 години евективно задържан/ нищо ,че има над 32 нарушения/

Пак че "случаят е особено тежък", иначе щяха да я пуснат с условна. По осем месеца за всеки загинал и наглата се жалва, че много й било...