Канада облекчи значително визовия режим за българи

Българските граждани ще могат да ползват значителни облекчения при пътуванията си до Канада от следващата година.

Обратно в новината

Коментари - Канада облекчи значително визовия режим за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е същинско нахалство и безочие от страна на "братските" ни Канада и САЩ. Това не е облекчение, а замазване на проблема. Ако сме стратегически партньори трябва да ни третират като останалите страни-членки на ЕС, т.е. БЕЗ ВИЗИ !Иначе всичко е празнодумие и прах в очите на слепите. Незабавна рекация от българското правителство и никакво подписване от BG на споразумението за свободна търговия!

someone

звучи като отстъпка с 1 стотинка от цената. облекчение, но минимално.

Абе откакто пътуваме по европата свободно, не съм се сещал за Канада или САЩ :) да си държат визите колкото искат :)

Цялата идея е като гласуват на есен споразоменйето за свободна търговия между ес и Канада да може наще да го одобрят. Свърлят ни пясък в очите само.Визи за канада се дават супер трудно трябва да имаш бизнес или доста пари за ко са им на тях бедни да ходят там.

Късно е либе за китка.

И ние да го облекчим за тях- всеки канадец който си е правил селфи с бяла мечка да бъде освободен от българска виза.

това не решава проблема. Как ще пътуват стоте хиляди старци да видят децата си, емигрирали в Канада, като 90% от тях нямат компютри и не са чували за електронно регистриране?

Канадците се "наиграха", вкарвайки тъмнозелени индивиди от Конго, Заир, Нигерия и т.н.т. Африкански "републики", и сега просто търсят бели, които да работят, за да плащат осигуровките на по-мързеливите канадци. Това е истината, останалото е парлама.

ГОЛЯМ ПРАЗ

Kalin

Нещо като нищо.НЕ виждам никакво облекчение просто някаква мимикрия я от наша страна я от тяхна.Важното е че ББ бие барабана че има нещо-като нищо.

А който няма визи не само в последните 10г ами въобще няма и никога не е кандидатствал? Кога ще отпаднат визите за българи? ЕК да ги натиска повече, иначе както казаха от ЕК ще въведат визи за всички канадци, американци и австралийци за страните от ЕС. Аз не че ще ходя в Канада, там е ужас и малцина оцеляват. Но така е редно, както те могат да ходят и работят без визи във всички страни от ЕС така и всички страни от ЕС трябва да могат гражданите им да ходят и работят в тях.

Или слабо грамотни.

Капанче за тъпи мишки

Стига сте писали глупости !!! Никой не ви е дал визи !!!! Стойте се в БГ , тука си е супер, мангали , социално слаби , инвалидни пенсионери , пенсионери по възраст и малко работещи да издържат останалите българи !!!39

Доста злоба гледам тука във форума. Повечето злобни постове са от хора които не знаят нищо за Канада. Това е една наистина уникална страна създадена от емигранти, но за разлика от другите не се стреми да ги претопи а напротив стимулира запазването на етническите традиции, но при едно много важно условие, те не бива да противоречат на законодателството и не бива да притесняват останалите. Точно това етническият мир и толерантността за мен е най забележителното в Канада и добър пример за всички останали.

Най-после ще можем да се изнесем на по-хладно! Иначе все със Сибир ни плашат!

кой те стряска пък тебе?

Те канадците не че са умрели за нас ама нали им трябват нашите пристанища срешу Русия. Не вярвах, че Канада може да падне толкова ниско и да се прави на умрела лисица в Черно море.

а стиге бе, верно ли? На Канада не ѝ стига че граничи с Русия и в Арктика са гъз до гъз, та е опраля да напада през Черно море и България? Аман от платени малоумници

Може ли някой да ми даде смислен повод по какви причини трябва да емигрираш в Канада? Преди години, в началото на демокрацията, българите бяхме без никаква надежда за живот. Маса мои познати заминаха за където смогнаха. Хора с професии почнаха да мият чинии в Канада например. Някои ги мият и до днес, други се оправиха, трети се прибраха. Канада е далече, полетите скъпи, климатът е студен, рядко населена територия. Само за да имаш няколко долара повече.....

Не искам в Канада, искам ТАРАКЛИЯ.!.!.! Коментира вестник Le Monde- На 3 април проруските депутати в молдовския парламент дадоха на южния регион Тараклия автономен статут. В Тараклия живеят 50 хиляди души, разпръснати между два града и няколко селища с предимно българско население. Нашият регион трябва да запази българската култура, затова Тараклия трябва да има специален статут, заяви депутатът от Комунистическата партия Елена Боднаренко, която е съавтор на проектозакона за автономията. Стремежът към автономия на българското малцинство притеснява Кишинев. Този проект изглежда безобиден, но целта му е автономията. Това е опасно, в момента създаваме ново огнище на нестабилност, казва проевропейският депутат Валериу Мунтеану. Защо това се крие от нашите власти? Това е български автономен анклав! Защо не окажем помощ на братята ни за автономия? Защо не им предложим присъединяване към България?

Е каква е разликата от сега никаква пълна заблуда че са облекчили нещо само драсканици за новините !!!

То се иска . малко мисъл..как се постъпва.

Търсят се три синджира роби да попълнят свободните места на геройски загиналите.

Канада се облекчи върху българите.

Не българите са облегчени, а самата Канада се е "облегчила" върху достойнството и честта на българите с едно позорно изявление, което не променя визовия режим.

за тез дето в ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ са отскачали до КАНАДАТА.. НЕ Е ЗА ВСИЧКИ. Който не е ходил, ама иска да прескочи - СИ Е НА ПАНГАРА ПО ДОСЕГАШНИЯ РЕД.... ГОЛЕМО облекчение - НЕМА ЩО...

Какви визи бе, идиоти? Чели ли сте хартата за правата на човека? Дето уж само Американците не бяха я подписали? Или отначало я подписаха, а после се отказаха от нея? Демагози, на български-фурнаджийски лопати. Ама нашенци не смеят да им въведат реципрочни визи, да видиш какъв писък ще се нададе...

Чакай сега, нещо си се объркал. Американците са си го написали черно на бяло на портата - "Всички животни са равни, но някои са по-равни от другите". Но да сме точни, това го пише и на британската порта и на френската и на германската че и другаде. Просто Оруел го е сумирал в една малка книжка.

Чел съм всички "малки книжки" на Оруел. И съм съгласен с факта, че между равните, някои са по-равни. Ама не разбирам защо са тези възторзи под подобна "новина". И ми се иска да сме ДОСТОЙНИ Българи, и да им отвърнем със същото, с което те ни посрещат. Я им спретнете интервюта в Българското консулство, с такса от сто и петдесет долара, и с откази на 15% от кандидатстващите за виза. Тогава ще съм удовлетворен, че живеем в ДЪРЖАВА! А сега сме РОБИ от последната Бананова република! Без достойнство и чест.

Може ли някой да даде разяснение на решението. Имам приятел тук в Ню Йорк, който е със студентска виза и учи. Според тази наредба, това което разбирам е, че от 2016 той ще може да отскочи до Канада без да се налага да изкарва канадска виза поради факта, че вече има американска??? Бъркам ли се нещо или? Статията е малко объркваща по начина по който е написана. Това за хора с всякакъв вид американски визи ли е или само с определена категория? Благодаря

доколкото и аз разбрах , да, за вашия приятел. защото е с неемигрантска виза за щатите.

ще раздават и канадки на летището.

по-добре шведки

Това не е нищо - преведено, ако имате проблемно лице, мацнете пудра или фон дю тен, демек - все в гъз! СРАМ И ПОЗОР!

Mного се радвам. Tака близките ми ще могат да идват по-често и по-лесно, както и близките на всички българи в канада, които не сме никак малко. Cупер! :)

Ти случайно да си чувал, че от няколко години се издават супер визи, с които може да се пътува многократно до Канада за срок от 10 години? Никаква новина или "напредък" не е това, просто поредния кьор-фишек. Вижте какви големи политици сме - издействахме Ви нещо, (което съществува от години и важи за цял свят).

Канада копира всичко от Америка, като че ли е американски щат. И канада и Америка вече не са притегателни за българите. Тези, които дойдохме тук преди няколко десетки години сега не можем да се върнем в България, защото ще ни лишат от пенсий, а в България нямаме пенсий. Затова сме като затворници, които са с доживотна присъда.

"пенсий" трябва да е някой гръцки бог предполагам?

Не,застарял римски пълководец :)

3ащо лъжете, само вие си знаете, а ние пък се досещаме. Hа бас , че не сте стъпвал(a) в Kанaда. :)

всички американски а канадски граждани могат да си получават пенсиите извхн тези страни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А, защо въобще има визи? Нали сме равноправни атлантически партьори?

eii dirnik,komentara mi e tochno po temata,moga kniga da napisha za komunisticheskata diktatura v kanada

Запътил съм се :) .И Европа има студени места. Само дето за разлика от Канада са по близо. Освен това ако не мине котка :) , ще си взимаме пенсиите от там на топло в България. А от Канада-та ..едвЪ ли! :)

Що не се пробваш в Русия, публата е следващата световна валута! :)

Мислиш ли..че руския Бат Бойко, ще допусне граждани на ЕС да си вземат нещо от бащинията му..хаххах. Е ако ни направи 16-та република..ще сме принудени да ги взимаме в рубли :)

охх,канада.охх,канада.палим мошната си лада.

Аз навремето получих Зелена карта за Канада ,бях в Кебек и Монреал. Имам много приятели състуденти,които са си все още там,аз си имах и други възможности и се завърнах,но с тях се виждам,като си идват в България.Изминали са почти 20 години откакто съм се върнал, мисля,тук на топличко да продължавам да се виждаме,не мисля да се възползвам от това,което съм имал,за да посещавам Канада отново,а там е и много хитро,замислено поробването -като се пенсионираш,ако се прибереш в България,или друго топло местенце извън Канада -ти нямаш право да си получаваш пенсията.За да я получаваш,трябва да живееш в Канада.Това е изключително несправедливо и всеки,който се замисля и за бъдещето,не би останал там да живее (лично мнение).Иначе,е истина това,което някой по-долу беше написал,че храните там са основно ГМО (но има и натурални,доста по-скъпи,разбира се).От една страна не е лошо там,но просто зависи кой как гледа на нещата от живота...!

Пихте ли си хапчетата за шизофрения днес, за Канада "зелени карти" няма и никога не е имало. Явно пак халюцинирате.

Ще го пия ако трябва.А зелени карти има,но не са като щатските лотария,ами събираш точки. Дълго е,ама ако се интересуваш,бих могъл да ти обясня процедурата. Общо взето,без подробности,ако сте млад (под 35 год) ,ако имате образование и др. струват повече точки и имате по-големи шансове.Ако сте семеен,дори само единия от съпрузите да получи,то и другият получава от него.Трябва френски език ,на по-късен етап се държи изпит по френски за поданство (това конкретно за Кебек става дума).

Здравейте, напълно съм съгласна с вас, аз живея в Торонто, и едва издържам, климат ужасен, прекалено студено, няма социален живот, демек си като куче единак и откачаш или чакаш някоя неделя някой да те покани на 100-на км., за да прескочиш за по едно питие, някакъв кошмар, твърдо мисля за местене и в момента съм пред голяма дилема....накъде

Как къде, откъдето си.

Канада се облекчи на визите за българите

знаете ли оная приказка за гроздето дето било кисело шашкънина и на луната да го пратиш си е пак шашкънин

Тия защо ни правят на идиоти? Колко смехотворно звучи: "....са освободени от кандидатстване за разрешение за пътуване до Канада." Уж щяли да махат визите някога си? Голем смех! Премахнали са разрешението за разрешаване на резрешителното за кандидатстване.... Леле, обърках се! А за Канада пак ни искат визи!

Много мислиш бе Пепи. Що се напъваш изобщо. Хората са ти написали - регистрираш се в елетронна система и тва е! Не подготвяш документи, не плащаш, не пращаш до Румъния! Кво повече искаш? Пари за път ли?

думата "значително" да бъде веднага заменена с "незначително", защото това е всъщност истината в новината.... смешници

по лошо от това,да падне самолета на заминаващя в атлантика,е,да кацне в цанада и кандидат канадеца да остане в цанада.живях там 5години-само с белезници вече ще ме закарат там..

Циганите в Канада не се чувстват добре !

Ти си бил много издръжливо копеле:), аз с мъка издържах 2 години и ако не правих магистратура щях да са махна почти моментално. Мен и с белезници няма да ме накарат да се върна в "рая", предпочитам да се удавя в Перловската река вместо райска Канада:)

Седете си в България по-добре, и такива хора трябва да има.

Добре дошли в страната на ГМО !!!!!

Там са българските ескимоси, лесно се познават, те са боси. Не знам дали Недялко Йорданов е ходил в Канада, ама си ебаш така както го е написал

И да е ходил - не е прокопсал и се е върнал. А и ти едва ли си бил. Кисело е гроздето.

Българите във Канада много са.Стигнали са вече и до полюса.Там са българските ескимоси,лесно се познават те са боси.

Ромите идват, гответе се скрийте желязото,и пазете бабите.

Като ви чета изпитвам облекчение че никой от вас няма да може да стъпи тука при нас , за да позори българите и България. Явно доста сте изпростяли.Просто за нищо не ставате истинска трагедия за България.

Ходи подреждай рафтовете в Доларамата и бърши масите в Тим Хортънс-а и не се прави на интересен/а. Жалки пропаднали и бедни БГ имигрета, които си придават важност в БГ форумите.

Ако ти си правил това, кво.... всички българи ли са прости?

Не стига,че миеш чинии, но и с претенции. На нас не ни пука какво мислят в Канада за нас, но на теб явно ти е важно.

Ако сме малко по-сериозни, верно ли е, че българите в Канада официално сте се обърнали към вашето правителство да не облекчава визовия режим за нас, дето ви позорим?

Нормално за Българите извън Родината, който се спасил - спасил, другите да си седят в мизерията.

Хайде да не правим крайни заключения, защото постоянно четем по новините как български емигранти в Канада правят измами с кредитни карти, правят се на психично болни за да взимат помощи и държавни жилища в Торонто и т.н. Аз лично живея в Сащ и съм карал до Канада няколко пъти. Хубава страна е, приятни хора и т.н. Никога обаче няма да си позволя да вкарвам всички българи в общия кюп и да казвам кой да емигрира и кой не. Във всяко стадо си има мърша без значение какъв ти е пощенския код.

Дремем ми!Пари да ми давате,все ми е тая,потапяйте се в кенефа!