Бруней отмени визите за граждани на Хърватия

Европейската комисия съобщи, че Бруней премахва визите за граждани на Хърватия. ЕК приветства това решение, с което се установява пълна визова реципрочност.

Обратно в новината

Коментари - Бруней отмени визите за граждани на Хърватия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Махайте визите,ще ви изпратим всички римляни,домъкнати от османските манафи през вековете.Ще направите нов Рим.

Утре тръгвам за Бруней.

Дайте да се уточним, за Австралия се искат визи и пак някакъв журналя е сра... извинете писал глупости. Сайтът на МВР: Списък на държавите, за които е необходима/не е необходима виза при краткосрочен престой (до 90 дни), за българските граждани, притежатели на обикновени паспорти, Последна актуализация: 01.01.2016 г. Австралия - Необходима виза Стига сте се гаврили с хората, а си проверявайте информацията. А Вие стига сте вярвали в това което го пишат платените драскачи.

чети внимателно!!!! За Австралия се изискват визи, но и австралийците за да дойдат в Европа си вадят визи. Докато за америка и канада трябват визи, те идват без визи.

как тогава тълкуваш това изречение от статията: "Липсата на реципрочност с Бруней, Австралия и Япония вече е премахната, което означава, че и трите държави позволяват БЕЗВИЗОВО пътуване за ВСИЧКИ граждани на ЕС."

Абе какъв Бруней ??? Преди няколко месеца, Милиони индийци отидоха в Малайзия, Индонезия и Бруней. Ако няма визи, тия може да дойдат и да завземат Европа, по съшия начин както идваха досега- сирийци и афганистанци. Трябва да има ВИЗИ за Бруней, за да не идват в Европа всякакви просяци и терористи !!!

Това им е пътя. Пъплят към малка и цветуща Европа. - От Африка, Мала Азия, Индия, ако се отприщи и Китай с някоя цветна "революция" за европейците ще има само легенди като за атлантите.

За Бруней не знам, но много цивилизовани държави горчиво ще съжаляват, че пускат свободно дивите балкански племена безконтролно да хойкат из техните земи. Нито ЕС щеше да се провали, нито Шенген, ако нормалните европейци се бяха оградили от Балканския полуостров с кльон. САЩ и Канада се оказаха най-предвидливи, ама и те ще се предадат, да не счупят хатъра на Меркел, която изобщо не си дава сметка, че е много по-опасно да пускаш в дома си балканци, отколкото сирийци.

През оня ми е дали ще има визи за САЩ или не. Нито ме интересува тая държава нито ме е грижа за нея!

А вие знаете ли, че брата на султана на Бруней си е кръстил двете яхти ЦИЦИ, а лодките зърно 1 и зърно 2 и има над 2000 леки коли .... самият султан е един от най-богатите хора в света - може би единствено Путин е по богат от него.

Естествено Путя Кривокраки е и по-крадлив от него - султана поне оставя пари на поданиците си - образованието и здравеопазването са безплатни ....

И аз не знам защо американското посолство е толкова голямо и изяжда превъзходен парцел от Южния парк? И го пазят една тумба полицаи, които само гледат страшно и вардят спокойствието на чужденците. А нашето в САЩ е една скапана къщурка. Пред която няма дори и портиер.

Ти не си виждал когато САЩ си строяха тук посолството! 30 мера надолу и 10 метра стена от бетон! Защо? Къде всъщност работят слежителите им и от какво толкова се пазят?

Шпионират, искат да завземат света.

Освен това две улици в София са затворени заради резиденцията на амер. посланик - Велико Търново и В. Априлов. Да се изнесе в посолството, като толкова го е страх.

Сега е ред на янките да клекат, ако не в редичка пред българското посолство.

Само че САЩ и Канада ще покажат среден пръст на ЕС. Никакво вдигане на визите !!!! Ще се напълни с мързеливи българопитеци и мамалигари, хленчещи за комунизма ама не си тръват от тука. Много се работело....много искали....с кво са повече от нас.....бла, бла, бла. Къв го крепите тука като ви мързи и не искате да се нагласите на американския начин на живот !!!

Ти си канадец колкото аз съм тунизиец, смешен трол.

Айде айде, знам колко сте работни и как кръшкате. Освен това е пълно с отрепки и дребни крими риби. Даже и си спретвате побоища по Новогодишните партита. И пълните залите като дойдат чалгаджийки и забравени естрадни звезди.

Тикво чалгаджийска,ти си толкова канадец,колкото самите...канадци са такива:)))!!!

Да ти пикам на смръдливите ти САЩ и Канада, между впрочем САЩ и Канада трябва на мен да ми платят за да им посетя държавите и пак не бих се навил да ходя там за каквото и да било! Европа е истината!

А остров Тамбукту дали също ще ги отмени ?

Да, много ни е важно. Смятаме да залеем и него.

Визи за орките искаме ,а не глупости. Хърватите сега ще се втурнат в Бруней.

Ние как сме с Бруней? Можем да изпреварим хърватите. Най-добре в Бруней да ни чакат на летището и да броят - подобно на англичаните.

Какво ни бъзикат тези? Значи на страницата на департамента по имиграция и защита на границата за България си пише, че има 47 вида визи за нас.

Не намерих никъде в интернет, че нямаме визи с Австралия както пише в статията, че са паднали още 2015. Ако някой намери потвърждение, нека даде линк.

министерство на външните работи

Ето какво пише там: ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ И ВИЗОВ РЕЖИМ При пътуване за Австралия е необходимо да притежавате паспорт с минимум шест месечна валидност след датата на влизане в страната и входна виза.

И още: последна актуализация: 29.12.2015 г.

Ето списък в кои държави ни искат визи и в кои не: link mfa .bg/uploads/files/Consular/List-Visas-ordinary-01-01-16. pdf Махнете интервалите

Като се има предвид този цитат: "да разгледат задълбочено и да вземат предвид възможните неблагоприятни политически последици" считайте, че Евопейската Комисия няма да защити България и Румъния и няма да въведе резипрочни мерки срещу САЩ и Канада. А за Бруней да ме фанат за чаршафа.

А Полша, дали няма да я защити?

"съответните институции на ЕС са задължени преди всяко предложение или решение да разгледат задълбочено и да вземат предвид възможните неблагоприятни политически последици, които биха могли да произтекат от тези предложения или решения" Това не го разбирам но пак ли ще се навеждаме пред САЩ ?

Къде е тази държава?

Питам кога са отпаднали визите на Австралия за България, защото доколкото знам няма такова нещо, тогава каква реципрочност имаме с тях?!

то си го пише юни 2015 година.

Нека някои не си мислят , че след като отпаднат туристическите визи за САЩ и Канада , че ще отворят и трудовия си пазар ?! Ше се увеличат шансовете само на средния българин - ( на "мангизлиите" никой не е пречил и досега) - да види и разгледа поне "обетованата земя"...( очи пълни - ръце празни)

България ще има визова реципрочност със САЩ, едва когато доларът девалвира и се ревалоризира. И когато си пожелавам нещо, много внимавам защото много за кратко време то се материализира/реализира.

Страхотна новина! Предполагам, че 80% от жителите на Хърватия не знаят къде точно е Бруней и най-вероятно го бъркат с Бахрейн. Убеден съм, че същия процент брунейци изобщо не са чували за Хърватия. Големият въпрос е визите за САЩ и Канада - дали и кога???

Obrazovatelnata sistema b Hurvatiq e mnogo po-Debra ot na BG.Sigoren sum ,che 90 ot hurvatite znaqt Jude e Brunei I znaqt razlikata menus new I Bahreyn

Бруней отмени визите за граждани на Хърватия Това е "грандиозна" новина. Но все пак, като се има предвид огромния "стокообор" между България и Бруней,и дълбоките "културни" и връзки между двата народ, не е лошо Борисов да звънне на Султана на Бруней и да му поиска обяснение за тази "визова" дискриминация на българите.

Я прочети пак - ние не сме сред дикриминираните а само хърватите (в минало време). Дори толкова проста новина не може да прочетете и осмислите. Все Борисов ви се привижда...

Проста,проста , ама новина. Иначе си прав грешката е моя.

Да поджвакаме дъвката. Не знаех, че мога да отида в Бруней ей така, с ръцете в джобовете. Една монархия е спокойна, че ние няма да я застрашим с присъствието си. А голямата демокрация. Страната на неограничените възможности за всички. Примера за подражание. Обектът на възхищение, има опасение за спокойствието и сигурността си заради нас. Вяно е, че ние не сме им на нивото, но нека бъдат по-толерантни към изостаналите. Ние се учим, най-старателно. Само да ни подадат ръка. Една надежда ни е достатъчна.

Визите ще отпаднат (може да не е точно днес, но ще отпаднат), но имай в предвид, че става дума за туристическите визи.

Ами туристическите визи ме интересуват, да не съм болна да ходя да работя в САЩ като афро-американец: без отпуска (или с 5 дена като начало, увеличаващи се до 15 за 40 години трудов стаж). Без здравна затраховка, или безумно скъпа, за основни медицински грижи, без право на болнични дни и под страх, че ще ме уволнят, ако боледувам. А, наистина трябва да не съм на себе си, за да се натискам пък и да работя в такива дъжави със социални стандарти от края на 18-ти век!