Вицепрезидентът е излишна фигура в българската конституция

Политологът проф. Румяна Коларова пред политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и от теб.Защо давате трибуна на тази!!!!!!

Професор Коларова моля Ви, не говорете излишни приказки !

Сегашната конституция само пледира за демократичност. Постът на вицепрезидент следваше да се конкретизира по време на избори. В Смисъл,, че не може да се кандидатира за вице от същата партия, от друга.

правилно!

То и президента не трябва сма драпа. Тая не се е по казвала години. Какво работи.

А ти си абсолютно ненужна за българската телевизия!

нЕНУЖНА И НА сОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕ . Професор с политическите си маймунджалъци

ненужен на света, изроде :)

Ами нямам никакви амбиции да защитавам позицията вицепрезидент или да изтъквам ползите от тази длъжност, но защо опираме само до тази позиция и тя ли е най излишната в държавната администрация? Аз не мисля така. Дайте да си подредим "къщата" а после да "оформяме градинките"!

А Радев е още по-излишна...

Проф.Коларова е напълно права!

оръфана

Ти явно се празниш като видиш дебелата другарка вице.

Ибрикчийката на крадците

Този дърт крокодилски вампир 12 години лиза мъдете и гзот на тиквата.

....и стана професор.

Горката! Нали и тя иска да каже нещо.....

Моето мнение е, че и президента е излишна фигура. Особено сегашният, който обърка държавата. Тепърва всички ще му сърбат попарата. Но прост народ, който не обича да чете и не помни историята, заслужава това. Гледам как всички плюят, че Борисов крал. Добре крал. защото е имало какво. Така беше и при бай Тошо. Още се краде от оставеното от онова поколение. Какво ще се краде от сегашните, които планират дълг след дълг?

сега разбрах защо Тулупът-футболист не се кандидатира за президент! Излишна фигура!!!!

Президентът излезе в карантина има нужда от Главнокомандващ .

Какво ще главнокомандва? Особено червенокосата лелка. Кораби няма, самолетите като излетят падат, танкове няма, войници няма( няколко автобуса дето ги разхождат по празници).

Коларова като излязла от съветски филм от 1972-ра, кой има нужда от теб?

Ako pitat men - i ot pREZIDENT niama nujda. Samo ogromni razhodi ot parizite na danwkoplateza.

И от Румяна Коларова нямаме нужда, но...

Тази е ясна като бял ден - ако президентът беше Плевню, Герджиков или някоя друга креатура на ГЕРБ от вицепрезидент щеше да има нужда, но за Радев - няма нужда!!!

Да жената на президента да е и вицепрезидент.Така хем ще се легализира ползването на служебни коли за ходене на фризьор и шивачки!

по излишна нямя!!!!!!

Коларова, каларова, грозна си, и мисълта ти е грозна. Платена кучка

Проф. Румяна Коларова, е права в изказването си, но забрави нещо съществено. По закон когато някой лобира за нещо е длъжен да каже от чие име лобира иначе престъпва закона. В цял сват има вицепрезиденти само ние не се нуждаем от това.

пак пуснаха лудите от лудницата, ми румянка днес не си е пила лекарствата, не й забелязвайте, иначе е много скротка - яде и спи редовно, ко повече да искаме от болни хора....

баси грозната мумия?!

По конституция, ние сме парламентарна република и , съответно, нямаме нужда от президентска институция. Ролята на служебно правителство може да се изпълнява от правителството в оставка до провеждане на нови избори и конституиране на ново НС с ново правителство. Добре би било правителствата ни да се формират на база на коалиция от първите 2 или най-много 3 партии, получили най-много гласове на изборите.

Edin hrantutnik po malko!

и Мунчо е излишен , какви са тия пет годишни синекури . Пет години по 180000 лв . са 900000 лв , едно напълно излишно разхищаване на пари от хазната .

30 години се призвеждащи ,,професори” от породата Коларова зависими от политици и парите им ,но неграмотноста отиде над 40%,докато в 1990 бе под 1%.Това е порочен кръг от скачени съдове ,,професори “и неграмотност.Тази ложка лайкучка е напълно излишна за България и се чудя ,защо журналистите я развяват като бустанско плашило с диплома в медйното пространство.

То у нас няма гражданско общество, а тя била във връзки с него.

Таз изтрещя напълно!

Ти си излишна Коларова,много си зле.Парите на баце не свършиха ли ,че още му слугуваш.Гъзолизка.

Може да е по любов.

Илиана Йотова да подаде оставка. Ако си въобразява че е политик да се яви на президентски избори самостоятелно или да ходи при Стефан Данаилов !

По-скоро плевню да ходи при сина си.

Това се връща бе идиот-на който го пожелава! КРЕТЕН МРЪСЕН!

България е пълна с тулупи. Едни са тулупи-професори, други - тулупи коментиращи. Тази професорка по научен комунизъм няма да я коментирам. Ще коментирам един тулуп, който е написал по-долу, че малка България има 5 вицепремиери, а голяма Германия - само един вицеканцлер. Абе пич, ФРГ е ФЕДЕРАЛНА държава. Там има 16 федерални провинции, във всяка има ОТДЕЛНО ПРАВИТЕЛСТВО с премиер. ТОЕСТ ИМАТ 16 ПРЕМИЕРА, имат 16 правителства, Всяка провинция си има собствен парламент (Ландтаг), свой конституционен съд и т.н. Подобно е в САЩ - пак федерална държава. Да се сравнява обаче политическото устройство на България с това на Германия е все едно да сравняваш "кръгли неща" със "зелени животни". Аман от тулупи тук!

България е по-малка от Бавария. Няма нито индустрия, нито наука и иновации, но пък има скоростно намаляващо и застаряващо население. Доста спорен е размера на администравно-мениджърския ръководен персонал, който живее на издръжка на данъкоплатците - в голямата си част слабо образовани, с нисък или дори никакъв годишен приход. Към тях като се добавят и имитиращите дейности, в които са заети десетки хиляди...Май само бърза помощ и полиция ни стигат.

Ама провинция Бремен се състои от два анклава - град Бремен и Бремерхафен. Площта на провинцията е 419 км², жители 600 000. Подобна е Берлин Подобна е с Хамбург...

В такъв случай е време Илияна Йотова да бъде отзована.

Нинова ли ще я отзове.

Сегашните ги виждам точно като Първанов, Станишев и председателя на първата тройна, както и Плевнелиев, Борисов и Караянчева. Сегашното ОФ си има пРезидент, председател и просто Киро :), но иска да си има и главпрок като Гоце Първанов - Б.Велчев. Сегашното ОФ е пак от БКП - ПП+БСП+ДБ и задкулисието на ДС. Време е политиците да осъзнаят, че има граници за "политическата им воля" и да не пипат т.н. "независими" сега. Не само прокуратура и спец съдилища би трябвало да са наистина независими, но КЕВР примерно.

то и президентската позиция е излишна... като гледам КАКВО имаме за пРезидент.

Служебните правителства са не просто излишни, а много вредни. Съществен дефект на нереализиралата се българска демокрация. Вицето е просто паразитна фигура на държавна издръжка, каквито храним с хиляди така или иначе.

Та последно каква е първата специалност на това недоразумение наречено професор?

Дрезгаво Плямпало.

Носи се смръдня на герберска гнилоч.Тази дърта кукумявка да ходи да плете чорапи на тиквата.

Е излишна.Президентът навсякъде ходи със съпругата си.

Тази герболожка да го беше казала по време на плевня и Маргарита. Или излишна е само Йотова, защото не е от герб?

когато беше от ГЕРБ не беше излишен

Тая псевдо професорка е завършила специалност "научен комунизъм" в СУ.Та въпроса ми е валидна ли е дипломата и ако е като каква се изживява ,за да баламосва студентите.

прочетох го в уикито, наистина така пише, такава специалност няма, има философия - със специализации социология и обща философия.

Проф. Коларова е напълно излишна на обществото ни. Професурата й е "подмиване на задните части на Бойко Борисов и глутницата му Герб". Аман от ибрикчии като Румето Коларова.

Чолаков ти си амбриаж! Да поясня: долен ляв педал!

Вицето ли само е излишно? Излишна е президентската институция като цяла, излишен е институтът "служебно правителство", излишни са "президентски избори". Достатъчен е говорител на НС, който то да се избира. Функциите на "главнокомандващ" и във външната политика могат да се поемат от председателя на парламента, а рутинната работа на председателя да се прехвърли към заместниците му.

как виждаш главнокомандващ сегашния председател на парламента, който прати в карантина управлението на страната точно в деня на протестите.

Най са излишни военните инове от 14 Май 1945 до ден днещен

Как така без вице? Първо, като имаш вице, се чувстваш по-значим и излиза, че без тебе не може и си важен. И второ - ако президентът вдигне температура /да не дава Господ/, кой ще го замести на някой форум? Може би Десислава Радева, а затова още повече не дай си Боже!

туй как е станало професор ... ?

С "конкурс". Както и всичките им останали "професори".

Тая е известна непоръбена досадница която си пъха гагата навсякъде и се взема за Ванга в политиката...

Честно казано от двама вицепрезидента е политика и трябваше да е президент? А президента става да слуша вицовете на вицепрезиднта!

Как да е излишна? Слуша вицовете на президента!

Ходи се пери бе жалкар.

Бе то таквиз "професори" кат теб на некакви си нови университети.. СА ПОВЕЧЕ ОТ ИЗЛИШНИ.. Много, много повече от излишъка на вицепрезидента..

Абе тая дърта комуняга защо не е на конгреса??

бесепарски теляци. Всички сте излишни , барабар с фигурантът и вицефигурантката.

Хайде пак на Бойко и коментиращия са им виновни майка им кърмилница БКП.Писна ми от олигофренщината на бивши членове на БКП- БСП и техните деца и внуци да плюват президента и правителството.

Професорката "м...да" отново омэрси пространството