Спасиха млад румънец, изгубил се над Владая

22-годишен румънски гражданин, изгубил се в района на Владая, бе открит след 7-часова спасителна операция, съобщиха от Планинската спасителна служба при БЧК.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха млад румънец, изгубил се над Владая | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълна лъжа че са го издирвали или пък намерили.Момчето беше в нашия хотел БОЕРИЦА/www.boeriza.eu/НА БЛИЗО 1800 М Н.В. Беше чисто гол ,и докато се появят полицаите го облякохме и той заспа от умори и студ. Момчето е болно, археолог от международна група спяща в станцията на синдикатите над Владая.Това е истината.

Нищо не са намерили. Сега казаха по новините, че сам е дошъл до хижата, бил гол и е аутист.

Сега планинските спасители да му теглят един хубав пердах, после на патрулката до Дунав мост, черен печат за забрана 10 г. да влиза в България и шут по гъза, но преди това да си плати разноските. Ако не може да плати да го тикнат в ареста докато му донесат пари родата или от посолството или да бачка обществено полезен труд за обществото докато изплати борча и дето сме го хрантутили тук.

За виртуалните планинари - става дума за изгубване нощем, без дневна светлина. Ориентири не се виждат, не може да вървиш все в една посока, поради релефа на местността и липсата на светлина. И става дума за чужденец, който не познава Витоша от малък.

Сега калтака да плати разходите по издирването.

Пак неадекватна снимка са сложили! Точно по същата причина стана гафа с Плевнелиев и американските планини...

да вземат да го почерпят в хижата един качамак и да посвърши нещо полезно там, ха дано ама надали ;-)

Има нужда, сигурно е прегладняло адски момчето.;)

Да оставим настрани останалите правописни грешки, но вижте прекрасния изказ:"....като е започнало от рано сутринта към 5.00 часа и е продължило малко преди 12 часа."

дира е уредил на работа некой бежанец , нема лошо !

Аз на Витошка се губя, камо ли на Витоша...

И аз. Странно, но тая улица не мога да я опозная. Ако ме отведат със затворени очи и ме оставят някъде на нея, никога нняма да мога да кажа в коя част съм ,като отворя очи.

3евзек

Тренирайте в дебрите на ЦУМ и после ще ви е по-лесно.

Напил се е и се запилял в неизвестна посоча! като го намерят, ако го намерят жив, да плати за издирването-да му е обеца на ухото. Никой не е длъжен да си зареже спокойствието и семейството и да дири влашки пияници и з планините!!

дайте на едно обучено куче да помирише мамалигата и ще ви заведе до румънеца !

добре , че ме послушаха ! у нас кучетата най-добра работа вършат ...и на същата заплата !

Много добре познавам Витоша и въпреки това, ВСЕКИ може да се загуби във ВСЯКА планина. Витоша НЕ ПРАВИ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. И действително пътищата са много лошо маркирани. Това, че планинарите си знаем пътеките СЪЩО не означава, че не можем да се заблудим. На групата, с която обикаляме из Витоша,ни се е случвало няколко пъти да се губим и да обикаляме в кръг. Какво остава за чужденец...

маркировките са лоши, но никой не го е карал да тръгне през нощта в непозната планина!!!

ли да посочиш пример къде точно сте се загубили и сте обикаляли в кръг тази група опитни планинари във Витоша ? Имаше едни, които търсеха барчето на Черни връх - беше им се припило студена бира. Не знам те какви се водят обаче - изгубени, загубени или друго производно.

Не е възможно при хубаво време да се загубиш в българска планина. Просто няма как. Възожно е да се объркаш, да не стигнеш там дето искаш, но да се загубиш в смисъл да не можеш да стигнеш населено място е невъзможно. Планините ни просто са малки, и България е гъсто населена страна.

Леле какъв глупак. Ти помирисвал ли си планина и гора.?

Няма как да се загубиш във Витоша, ако си опитен планинар. Нужно е да имаш познания за посоките на света и да отчиташ кое е долу и кое горе:)) Тръгнеш ли надолу от Черни връх, за 5-6 часа максимално си долу в основата на планината . ;)

Да, бе! То от Черни връх опънали една магистрала право надолу, няма ни баир, ни река, ни склон ни камък да ти попречи и да те препъне. Как се събрахте толкова коментиращи идиоти тук? Дето никога не сте изминали 5 м пеш в планина

А какво стана с изчезналия на Витоша компютърен специалист?

TIREX

баси на 1 баир зачезнал мамалигаря...

Баирът е лесен. Вървиш надолу и стигаш до населено място. Но първо трябва да ти зарастне счупеният след спъването крак. Иначе може да си умреш.

Ако е в посочения район ,лесно ще го открият.

Омръзна ми снимката ви за "турист". И как няма да се загуби като в България актуалните табели се броят на пръсти.

Какво значи " актуални табели", умнико? Витоша е една от милион години и какво да и актуализират за идиоти като тебе. Като не знаете, не ходете, Нито "актуални" , нито виртуални табели ще ти помогнат.

На Витоша загина нашият министър и много добър планинар Башев . Тази планина е коварна и не се ходи сам , без подготовка. Дано го намерят момчето! Младо е ! Ще издържи!

не се ходи сам на Витоша - при -25 и виелица ли ? За тогава съм частично съгласен, иначе ако някой има проблем с ориентацията в нея - определено не е за планина или разходка в природата. Такъв и на плажа ще се изгуби. Не се знае румънецът по каква програма е в България. Доста от тези по такива програми са фенове на зелените листни маси, хапчетата и прахчетата за освежаване, и не се знае накъде е решил да се отправи.

Витоша е коварна , защото много бързо се сменя обстановката , от Слънце изведнъж излиза буря . Опитни планинари са обикаляли в кръг . Не се правете на много отворен , защото с планината шега не бива , както и с морето . Черната статистика го потвръждава .

Кой дънер може да се загуби във Витоша бе, не говорете глупости.

"Дънерът" е чужденец. Не виждам причина за идиотската ти ирония. Ти може и да си израснал на Витоша, но за непознат, Витоша си е непознато място.

Това не беше ли до София, къде може да се изгуби?

Може да се изгуби в голямата планина, наречена Витоша. Владая е квартал на София и е в полите на Витоша (планина, не булевард).