IT вирус срещу световната промишленост

Световната промишленост обяви "обща тревога" след появата на компютърен вирус, който атакувал управляващите производствени системи на германския концерн "Сименс" (Siemens).

Обратно в новината

Коментари - IT вирус срещу световната промишленост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато Немците се научат да правят електроника и софт аз ще се прекръстя на Хасан. Не съм виждал по-голени недоразумения от техните Симатици и системите им за управление. Ама всичко е в името на по-бързото правене щото всичко е пари. Айде да им е честито!

А що никой не споменава нищо за ОС-а, под който работи въпросния софтуер?

Ха познай ;)

Не е тайна, че за да си осигурят пазари, от Сименс не се свенят да прибягват до лобизъм и корупция, така че е крайно време да почне да им се връща.

Сименс ако не хвтрляха толкова милярди в лобистика а просто правеха качествени продукти нямаше да се стигне до тук.. ма днешния човек само парите го интересуват и нищо друго...

Хич не е смешно - дето Сименс там и всички останали, а подобни системи управляват ядрените централи, енергоразпределенията, химическите заводи и т.н. При успех на тоя вирус - жална ни майка

Хакнало ги е някое нашо бабе заеършило МЕЙ-то и владеещо Асемблер, след като сименс се изгаврило с нея при подаването на документи за нова лична карта и тя е изпуснала да гледа турският сериал. Ех ако предрасъдъците не пазеха от Касперски...

И тия ли ша почнат да суопват Сименс с Ериксон? Голяма беда ша стане...

Сигурно е някой останал без подкуп...

Ето защо софтуера за новите паспорти забива и стават големи опашки.

Стига сте се заблуждавали, че документите се издават от германския Сименс с техен софтуер. Името е само параван, а софтуера най-вероятно е чисто българска (скапана) разработка. Подизпълнителят сигурно е взел 1/100 от парите и работата е свършена от група аматьори.

Той ще да е избегал от нашето МВР. Там той се беше уял и поукрепнал върху системите на Сименс за лични карти и вече иска да хапне предприятие или водоснабдителна мрежа.Мамка му и вирус!! А как точно познава системите на Сименс - не мога да се сетя! Затова си мисля, че този вирус ще да е некой отдел програмари на Сименс базиран в Индия и наблегнал повече на Кришна вместо на дебъгера!

Е, сега МВР ще "обясни" причините за грешките на системата при издаване на личните документи:))))))))

Казвах и аз на баба Нетка да не си купува тенджера "Сименс"! Сега, като и се бъгне манджата и вместо пиле, от там излезе октопод, ще я питам! Веднага трябва да се ъпгрейдне или да мине на swap-тенджера!

Сакън Бабо Чатке, пепел ти на устата;) Че и фриджера ми е Сименс и ако се бъгне и той току-виж станал на инкубатор! Че като се излюпят едни пилци с по осем пипала от яйцата, като пораснат едни джунгли от зарзавата... Ама най-ме е страх от мръвките, кой знае какви дзверове ще се пръкнат от там. Уф, ма Чатке как ма бъгна, сега цяла нощ караконджули и кикимори ша сънувам!

хахаха, видехте ли що имало проблеми с документите? Не било виновно меверето и мързеливите неуки лелки там, бил виновен вируса? цц да тръгва да боцка компютрите със спринцовка.

Ето причината за забавятено на издаването на документите за самоличност ;-))) Явно на много места са се осрали здраво тея...