Глобата за залепена изтекла винетка скача 4 пъти

От 100 на 400 лева скача санкцията за шофьор на лек автомобил, който е залепил на стъклото на колата си винетка с изтекъл срок.

Обратно в новината

Коментари - Глобата за залепена изтекла винетка скача 4 пъти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъпи колегиводачи на моторни превозни средствавместо да давате по 97.оолв. за винетка,купете си по един пистолеттой струва дло-горе толковаи да ги почваме,от най-голямата тиква та до последния тиквеник.Успех на всички!!!!!!!!!!!

А ЗАЩО НЕ И РАЗТРЕЛ ИЛИ ЕВТАНАЗИЯ ТАКА ХЕМ ЩЕ СЕ РЕШИ ВЪПРОСА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО С ПЕНСИИТЕ ,ОСИГУРОВКИТЕ ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ЩЕ ИМА ЗА ПОВЕЧЕ МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА .

И това е най-големия държавен проблем.

пак идиотизъм ...!!!!!!!!

Крайно време беше да се приемат мерки, които да ни направят малко повече европейци. И за изтекла винетка, и за изтекла Гражданска отговорност трябва да има глоби. И то жестоки. Но дали неотлепянето на стара винетка или друг стикер е най-голямото нарушение? Знае се колко коли има. В КАТ може да има оперативна информация за коя кола има застраховка "ГО" и за коя няма. и всяка кола за която няма "ГО", а е засечена се движи (даже и един път, даже и по междуселски пътища) автоматично да се налага глоба. Но глобата да се събира от всички - в това е разковничето. Да, КАТ искат да си улеснят работата. Но то и сега всеки ден в София се регистрират 1500 нарушения, подлежащи на глоба. Само от системата за видео-наблюдение. а някъде излезе информация че се били писали само 100 акта. Смехория! Едва 7% са санкционирани. Ами за какво са тези камери? Вместо да се повиши ефективността им (спокойно те могат да се използват за засичане на коли без "ГО" или с изтекла такава), те се ползват формално. При 60 хил състав на МВР, все могат да се отделят 1000 души дето да пишат актове и да събират глоби. Което всъщност е най-важното. И с възпитателна цел и с цел попълване на финансовия ресурс. Не може да са положени толкова усилия да се установи едно нарушение, а да няма система да се съберат парите на нарушителя. Върхът беше оня симпатяга дето го гръмнаха - 62 акта! И си кара колата спокойно. Че защо да не си я кара? Като няма кой реално да го санкционира - "не е луд тоя дето изяда двете баници - луд е който му ги дава". В МВР има достатъчно хора. Който иска да въши работа ще служи в МВР. Който не - моля, торбичката и на село. Овчар. Или говедар, за каквото там става. Иначе няма да стане.

Незнам защо,но имам чувството,че фискът на тази държава се пълни само от преки данъци,глоби и санкции.

кога ще има глоби за дупки по пътищата? искам и те да са толкова, колкото ще скочат глобите за винетките!

вместо да увеличават глобите да увеличат заплатите а не да гледат само как да дерат

Това е правилна санкция, пълно е със коли на които челните им стъкла са като табло за обяви, имат по 5-10 стари винетки на стъклото - това е пълна немърливост, всеки може да отдели 5 минути и да си държи само по една актуална винетка на стъклото.

Съгласен съм с теб, но и тази глоба ми се струва малко нереално висока за такова нарушение! Нека да е 100 лв, но да се прилага ! Като знаеш, че ще минеш с 20 лв под масата каква е файдата дали глобата ще е 100 лв или 400??? А ако я погледнем на фона на глобите за превишена скорост ?

докато тия кретени са на власт, няма как българският народ да стане оптимист. това са управляващи-изедници, национални предатели!

И какво излезе в крайна сметка? Че стикерите са виновни за това, че не си сменяте винетките? Ех, Бай Ганьо......

Поредната рекетьорска кампания на Цецко и бандата полицайчета-имаше кампания за колани-напълниха си гушите-жертвите не намаляха-кампания за светлини през деня-все едно живеем зад полярния кръг-напълниха си хгушите-жертвите не намаляха-кампания за хендс фрита-пак същата работа - целта е да ни рекетират, сплашват и да сме покорна рая-за д амогат да си крадър на воля!!!!

за винетка 400 лв-за убито дете 300 лв .евалла...............

Повече от необходиво е да се предприемат спешни мерни за ремонт на пътищата /които са в окаяно състояние в цялята страна/ пък тотава да се мисли за винетните стикери!!!!!!!

А твърдят,че правителството не можело да измисли нищо ново. Такова фундаментално откритие за нищо ли го имат?Дори академиците от БАН не са могли да се досетят за което лично ни е светнал Бойко!Браво!

Това е върха на простотията при наличието на такава техника да лепиш и разлепяш лепенки и то януари месец в масовия случай когато температурите са ниски ( точно така миналата година си праснах предното стъкло - имах половин сантиметрова драскотина от камъче близо до залепената винетка и след сушоари и препарати стана 40 сантиметрова :))), въпреки че внимавах много. После следват от 130 - до 150 лв за смяна на стъклото). За какво ги ползват тези компютри в полицията не знам, един даскал навремето се майтапеше "..чупим орехи с тях ..." Държавата събира таксите , като продават винетките, да правят база данни за номерата на колите , събраната инф. да прехвърля в КАТ и те така . Всеки път кагато ме спират ми диктуват ЕГН - то, да продиктуват и номера на колата и ще стане ясно имам ли нямам ли винетка , а за седмичните и месечните - голямо лепене и отлепяне ще падне :))) тц тц тц .

А това камъче 90 % съм сигурен че съм го лепнал от брилянтно поддържаната пътна мрежа ( на село и за риба не ходя т.е. не ползвам черни пътища) и съм затворил кръга на личните си разходи за въпросната лепенка с 200 лв.

Пълна гадост! Искам винетката да ми е валидна една година след покупката както г.о. Иначе се чувствам излъган - анархия за знаците "Винетка" - няма знак - няма винетка!

А ДУПКИТЕ КОГА ЩЕ ГИ ОПРАВИТЕ БЕ НЕКАДЪРНИЦИ МРЪСНИ!!!

Цел на законопроекта е и хармонизиране на законодателството ни с изискванията и принципите, приети в ЕС и отнасящи се до въвеждането на нов образец на сертификатите за съответствие с техническите изисквания и техническа изправност за всички пътни преводни средства с двигатели ЕВРО 3, 4 и 5. С цел повишаване на контрола и избягване на злоупотребите, се предвижда задължение собственикът или ползвателят на пътно превозно средство собственоръчно да вписва в указано поле на винетния стикер регистрационния номер на пътното превозно средство. Предвижда се и ред за доказване валидността на винетния стикер в случай на смяна на регистрационния номер на автомобила. Регламентира се задължение за длъжностните лица на Агенция Митници да извършват продажба на винетни стикери на преминаващите пътни превозни средства през граничните контролно-пропускателни пунктове, където таксата може да бъде заплатена и в евро. С промените се предвижда засилване на контрола по прилагането на винетната система и завишаване размерите на налаганите санкции на физически и юридически лица по Закона за движението по пътищата. - Това намерих в сайта на минсъвета.

Хайде, видяхме ги и тия колко им е акъла ДА СЕ МАХАТ! ИСКАМ ДРУГИ! АКО ТРЯБВА ПРЕЗ МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА ГИ СМЕНЯМЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА КРАДАТ!

всичко това е демагогия.плаща се всичко наведнъж и караш.догодина пак така.който не плати -не кара.В КОМПюТЪРА ИЗЛИЗА КОЙ Е И КОЙ НЕ Е ПЛАЩАЛ.ТОВА Е ИСТИНАТА,НИКАКВИ ПОЛИЦАИ,УВОЛНЯВАТ СЕ 100 ПОЛИЦАЯ И НА ТЯХНО МЯСТО СЕ КУПУВАТ КАМЕРИТЕ.И ОТ 15 В СОФИЯ ГИ ПРАВИТЕ 100 КАМЕРИ,И НЯМА ДА ГИ МЕСТИТЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ. И АКО ИМА НАРУЩЕНИЯ ПРОЦЕНТА ЩЕ Е МИНИМАЛЕН.ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ОТВОРКО ДА КАРА С 1ОО ГРАДСКО НА КУКОВО ЛЯТО.............НЕ ИСКАТЕ ДА Е ТАКА НАЛИ?...НЯМА ХЛЯБ ЗА СИВАТА ИКОНОМИКА.

Добре е преди да налагат нови и нови глоби,да си оправят пътищата. Жалка картина навсякъде,дупки,гейзери,кратери на вулкани.....те седнали да се притесняват какви лепенки имало на стъклата на колите. Смешна работа

нали искаме да сме американци ами да го направят както е при тях - всяка година от техния кат ти дават стикер, който се залепя на тавелата. има едно обаче - ако не си си платил застраховката и минал инспекция НЯМА СТЕКЕР. отделно след датата на която ти изтече застраховката и ти не си я подновил ти изпращат по пощата честитка с глоба. ей тъпите американци са го направили като за тъпи хора ама действа ефективно. няма винетки има тол -такси ама са до 10-на $$$ и като се качеиш на платения път даже и ограничението е за за по-висока скорост и полицаи не се мяркат по трасето.

Това и по мое време го нямаше :)))

а най добре винетките да отпаднат, както масово не се плаща ГО така е и с винетките. плащат / и плашат / изрядните

е да отидеш да живееш в Африка. Там наистина нищо не плащат. Бананите ги ядат от дърветата направо.

Крайно време е всички хора да се осъзнаят...да започнат масови протести,стачки и блокади,като в Гърция и Франция.Да се свали от власт некадърното правителство и да се предизвикат нови избори!Никога не сме имали по-некадърни,и по-алчни управляващи...всичките са американски и западняшки шпиони...Целта им е цялата държава да стане слугинаж на американския и западняшкия бизнес!

А ти защо ползваш компютър и интернет, тези сатанински произведения на американския и западняшкия бизнес?

Лошото е, че тези които ни контролират, нямат нито винетка и в по-голямата част ГО. Горе в дясно само синята лепенка на принадлежността кам полицията.

Старите стикери като се свалят да се предадат в пунктовете за вторични суровими откъдето да им издадат стикер, който се залепя на мястото на стария. Ако това не се направи водача се наказва със 100 тояги на голо. Да се уточни къде и кой ще изпълнява наказанието. На мястото на тялото на наказания да се залепи стикер за нанесено наказание, което да послужи като свидетлство за съдимост пред съответните компетентни органи.

Ако може вече да дойдат и вкъщи да ме глобят 1000 лева че съм жив ще е най-добре. Абсурдна държава с все повече глупави закони

разгневенияяя,този проектозакон е много логичен

неразгневен, какво по- точно му е логичното??? На който му пречат старите винетки, да дойде и да си ги разлепи! Между другото аз нямам такъв проблем, моята годишна винетка я откраднаха, разлепиха я без проблем.. После в пътната агенция не ми я възстановиха, въпреки, че си имах едната част от стикера, квитанция и протокол от полицията.

Това,че по долу,разни неграмотни люде пишат по няколко коментара и абсолютно нищо съществено не казват,това не решава проблема с милионите дупки по българските пътища и държавния финансов рекет,който ни налага правителството на ченгета и физкултурници!Министърчето Плевналиев се прави на велик европеец,но е слепичък да види,как аджеба се правят тези неща в Европа!И хората си плащат за ползуването на пътищата,но си плащат наистина за пътища,при това строго категоризирани разграничен метод за самото заплащане!Винетната система в България си е просто един правителствен рекет,а и сего си ковът закони,с които да си го узаконяват и да потушава законодателно роптаенето на хората!Явно вече тече прехода към полицейската държава!

Всичко се покачва, дори и броя на дупки по улиците. Само пътищата пропадат надолу...

Спряха ме, бях забравил документите. Обадиха се по станцията и само по рождената дата не намериха в базата си с данни. Ето и едно предложение от мен : махат се всички стикери от стъклото( винетки, гражданска, годишен технически преглед- те са от ерата когато нямаше интернет- сега службите си имат защитени радиовръзки) Само като ти види номера на колата ще знае автоматично кво си платил, щото застрахователя е подал в базата им данни че си купил винетка ( и едновремено с това фискалното му устройство го отчита на Дянков)По същият начин и техническия преглед и винетките. Така няма да ни спират за по 20 лева ( щото спрат ли те се за нещо ще се хванат- неизпрана и неизгладена светлоотразителна жилетка и т.н.) Те и в момента могат да го въведат- обаче трябва да се вземат няколко милиона за печатане на винетки от наште хора

Много правилно и точно е това което предлагаш.Само че тъпите полицаи на могат да пишат а ти предлагаш да работят на компютър!!?? За тях е по-добре да ти вземат 10-20 лв. и никой да не разбере че са неграмотни и най-вече прости! Спавка - всички ,ама всички пътни полицаи с които всеки от нас е разговарял ,по принуда, ББ, ЦЦ и безброй други криещи се зад храстите и гледайки на нас като на овце без да ги е страх че може да ги хване шап!?!!?

Тия кожодери могат да измислят каквито си искат простоотии, но не бъдете овце! Всеки шофьор в България е страдал от БЕЗДЕЙЙСТВИЕТО, БЕЗХАБЕРИЕТО И ПРИСВОЯВАНЕТО НА СРЕДСТВА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ! АКО ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ НАИСТИНА ОТИВАХА ЗА ПЪТИЩА ВМЕСТО АСФАЛТ ЩЯХА ДА ИЗПОЛЗВАТ ЗЛАТО!!! НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ В ИСК СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ ЗА ГЕНОЦИД НАД ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ! ЩЕ НАПРАВЯ ГРУПА В ФЕЙСБУК ЗА ТОВА! ПОТЪРСЕТЕ ДНЕС ПО-КЪСНО И СЕ ПРИСЪЕДИНЕТЕ!

ОК! Съгласен съм с теб!!! Българина винаги си е бил овца с наведена главица! Направи група и аз ще се присъединя.

Докато не станат електронни като в Унгария, ще има измами...

Изглежда това е най-големия и най-важния проблем, няма да закърпят ужасните дупки, които са зейнали по цялата страна, а се чудят как да ни глобят за щяло и нещяло!

ГЛОБИ, ГЛОБИ И ПАК ГЛОБИ. АБЕ ТИЯ РЕКЕТЬОРИ ОТ КАТ САМО ЗА ГЛОБИ МИСЛЯТ. АМА ТО ТРЯБВА И ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ, А ТЕ ГО НЯМАТ. КАКВО СЕ ПРАВИ С ПАРИТЕ ОТ ТИЯ МИНЕТКИ, КРАДАТ СЕ ПОГОЛОВНО , А ПЪТИЩАТА СТАВАТ ВСЕ ПО .ОПАСНИ, КОЛИТЕ СЕ РАЗБИВАТ. ЗА ТОВА НИКОЙ НЕ МИСЛИ. НОВОТО МАЙ Е ЧЕ С ТИЯ ПАРИ СЕ КУПУВАТ НОЖИЦИ И ЛЕНТИ ЗА БОКО-МУТРАТА ЗА ОТКРИВАНЕ НА ОБЕКТИ

А за лепенки на Bon Jovi ще глобяват ли? Че масово ги има и бая пари ще съберат....

Това потвърждава, че управляващите са си чиста доза крадци от бедните и не правят нищо за да се подобри състоянието на българите, а само се чудят как повече да ги скубят. Сега следва показна акция акция за всички, които не са си махнали винетките. С отнемане на цялото лично имущество от Кушлев в полза на държавата и затвор поне 10 години... Продължавайте така и скоро ще ги стигнем протестите във Франция и Гърция...

Напълно нормално е да се иска старите винетки да се махат. И никак не е трудно.

Аз искам да видя как екип, състоящ се от: 1. Петър Кънев, депутат от БСП и собственик на печатница Демакс, която отпечатва винетките, 2. Цветомира Бориславова, приятелка на премиера и съсобственик на Сибанк, която спечели търга за винетките, отлепят винетка от предното стъкло. Винаги си отлепям винетката, но това е страшно трудно и отнема много време. Ако нямах чувство за естетика щях да ги оставям да си стоят на стъклото.

Предложение на Правителството на Република България 1. Винетните стикери Не се попълват собствено ръчно от шофьора, а се ходи до КАТ. Там ще ги попълнят и залепят професионално, като за услугата ще се плаща символична такса от около 150лв. 2.Целогодишно да се кара на фарове! За целта на всички автомобили ще се монтират електромери, които да регистрират изразходваната електроенергия. Монтажа на електромерите ще е за сметка на собствениците на МПС. Отчитането и заплащането на изразходваната електроенергия ще става в пунктовете на КАТ на всяко 1-во и 15-то число на месеца.

А вечер преди да легнеш при жена/гаджето си първо минаваш да си вземеш стикер за кревата, караш я до путкта да го залепят и перфорират. Ха-ах-хахахх!

нормални ли сте? какво им пречи на тапите шапки да си отварят малко очите. явно всички други проблеми на патя са решени,останаха само винетките *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредната гавра с хората.Това ли е голямия проблем много хора взимат по малки заплати от тези 400 лв.Смешно е само се измислят санкций.Никой не мисли по същество за хората .Не сме роби държавата ни рекетира непрекъснато

Да напълно прави са защо само 400лв. това е толкова страшно нарушение което застрашава сигурноста на пътя и живота и здравето на всички участници в движението няма да вдигнат глобите на тези дето карат като луди или пияни я .

майките им в п....ките... ми да научат катаджиите да четат и да пишат... ако е толкоз трудно - в една патрулка един грамнотен, а останалите - цветовете да познават... като в детската градина - има ли, иванчо, черешка на картинката? а какъв цвят е черешката? браво, мойто момче, червена е черешката! няма никога да се оправиме... и след 50 години няма да се оправиме... нашето законодателство и подзаконови актове съдържат 80% излишен материал... основно малоумни наставления и глоби за тях... вижте конституцията на сащ - 7 члена общо... вярно, дългички, но са 7. и това за точно един брой континент!

такова племе с толкова много кожи нема............

Абсоютно всичко е на ред в Б-я, само тази малка поправка липсваше за пълно щастие.

Само мрънкате - тез магистрали да не са без пари - как да врътна иначе далаверката с Плевенлиев ?:))

Край! Писна ми от простотията на управляващите!!! Ей сега си отлепям ТЪПАТА ВИНЕТКА, ще си купя една разбита джанта от моргата, слагам я на колата и я паркирам а в дупката на нашата улица, която идиотите, дето събират пари от винетките от 10 години не искат да оправят и ще заведа с иск за 2000 лв. имуществени и неимуществени щети!!! НЕ МОЖЕ САМО ДЪРЖАВАТА ДА КРАДЕ ОТ ХОРАТА!!! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ДОГАН!

И аз ще гласувам за Доган на следващите избори!

Наистина трябва да се строят затвори вместо заводи, както построихме магистрали за пациентите вместо болници.Пари от глоби ще има, вложете ги разумно господа управници.