Христо Явашев-Кристо помага на българския Лувър

Прочутият авангардист Христо Явашев-Кристо ще изложи няколко свои творби в бъдещия национален музеен и арт комплекс в София, наречен българския Лувър.

Обратно в новината

Коментари - Христо Явашев-Кристо помага на българския Лувър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При условие ,че в България тънат в мизерия, изоставени невероятни исторически достопримечателности по-стари от египетски пирамиди - да се строи музей на нещото не ми се вижда разумно. Не е ли по-добре да се реставрира и рекламира това което има в България? Не съм против модерно изкуство , но пък имате уникални исторически паметници , които имат нужда от финансиране, а тъй като финансите са ограничени - по разумно да се насочи към тях. Построим Лувър но пък съсипем Перперикон . Натам неща вървят

Кристо помага на българския Лувър, защото като го изградят, той ще го опакова. Това му е тъпия занаят.

Благодарности на Кристо! Колкото до "Лувъра", остана на Левски да казваме българската Жана д'Арк. На Ботев - българския Косцюшко, на Вазов - българския Шекспир. ...Нация с комплекси...

Еййй пак ми го няма поста,идва ми да се прострелям в капачките от вас.

Lalina

.Trumi., как така ти няма поста???? Кога си го пуснал?

Димитър

Споко бъзикам се.Исках да ти кажа добро утро :)

Димитър

сериозно писах преди 1 час някъде ама.... почвам да се съмнявам дали аз непрецаквам нещо.Примерно от невнимание да съм натиснал ВЛЕЗ а не ИЗПРАТИ... чудница

дълбоко неуважение към този човек - та той се срамува от родината си ! какво му са виновни сегашните хора които живеят тук, и със какво го обидиха, и високомерното му държание , и това че не иска да каже и една българска дума - това е достатъчно - въпреки всичко каквото е сътворил като творец да не има моето уважение .

+1

jizast

Избягал е от комунистическата сган, която издевателстваше по онова време над хората. С какви изроди трябва да е била пълна България за да накара хора като Явашев да се отрикат от всичко българско. Нека не забравяме, че техните синчета и дъщерички сега доразграбват каквото е останало...

"...дал му е мой каталог да види, че не става дума за чиновник", каза Вежди Рашидов. ---- предполагам, че Кристо се е смаял от гения на джуджето-скулптур!!!! Освен ако не е бил каталог с уиски и пури))))

Човек може да бъде обиден и неудовлетворен от отношението на представителите на една държава спрямо него, но никога срещу своята Родина! За да съдиш някого е необходимо да го превъзхождаш! Когато започнем да се разбираме по-добре, ще престанем и да се съдим един друг. Кристо е явление от световна величина! Всеки народ би се гордял с такъв като него! Българин не може да мрази българите! Това е Божествен закон! Този закон винаги ще побеждава конюнктурата! Останалото: съмненията, че ще бъде оплют или ограбен у нас са неверни! Човек като него най-добре го знае! Не трябва да обръща внимание нито на хвалбите, нито на ругатните за да остане време за големите дела, които му предстоят!

Баси надъхания коментар! Осъзнай се!

Всеки може да мрази народа си. Примери в историята - хиляди. Така че няма такъв "божествен закон".

"Българският Лувър"-такава тъпотия няма никъде по света. Това наименование беше измислено от един тъпак и предател и се преповтаря от слугинските медии. Измислете нещо оригинално и престанете да си подлагате ...А като не ви бива, пръждосвайте се и не се появявайте повече в публичното пространство! То бива простотия....

Арабите от Дубай са купили от франсетата правото за няколко години да нарекът музея си Лувър. Ние тук си го развяваме как си искаме и то без мангизи :).

Не си осведомен. Не са купили името, а са взели ПОД НАЕМ ПРОИЗВЕДЕНИЯ ОТ ЛУВЪРА! Така че в Дубай наистина ще има Лувър! (ако не са постороили и пуснали вече)

Правилно ! Какво общо може да има този български музей с "Лувър"-а, разположен в огромния дворец на краля ?! Очевидно българинът е голям тарикат даже в областта на културата: хем иска да подчертае важността на музея като изцяло български и като изцяло "на модерното изкуство", хем, ако може, да бъде нещо като световно-известния "Лувър". Дано ръководните органи измислят най-сетне името на този музей и престанат да го сравняват. От сравнения и глупост България губи своето очарование.

Не мога още да повярвам, че ще се излеят сума ти пари за поредната изложбена зала, която ще е пълна с посредствени "произведения на изкуството".

Кристо че не е Христо, това е ясно на целия свят. Отказал се е категорично от България. Сега да му ближем подметките, защото има много пари и влияние. С това няма да направим особено добро впечатление. Майната му, плюл на държавата си, да си стои където си е. Пътят България да привлече световно, или поне европейско, внимание е да се стегне, да няма кражби и далавери, да се плащат данъци, да се построят пътища, да има болници и училища, полиция и добро обслужване в хотели и ресторанти. Защото колкото по-лошо в държавата става, толкова повече емигранти, празно скитащи по чужбините, като тоя Кристо, и лоша реклама за България.

Точно така! Да духа супата! Никога не е казал и дума на български и никога не се е считал за българин!

На Кристо Явашев му дреме за младото поколение на България. Имах честта да се срещна с него, но по негово желание разговаряхме на френски език. Отначало си помислих нещо, но после разбрах, че не е човек, който може да бъде обвиняван в родоотстъпничество или подобни блуди. Ако е обиден, в което се съмнявам, то е на тия които са били млади преди десетилетия. Просто той е изискан, високо културен човек и е намерил за нормално да не се занимава с комунисти. Стой си там Кристо, не ни пращай нищо, защото непременно ще те охрачим !

Не е нужно да го храчим, защото той не се счита за българин и няма за какво да го храчим. Ако той има, все още, политически обиди, заради онова комунистическо време- жалко за него! И не става дума за родоотстъпничество, а самосъзнание. Не ще да е бг- ок, така е решил. Да си опъва платната.

Разсмя ме, но си прав;) Да опъва платната! След като не се интересува от родината си няма защо да му се слагаме.

Този нито е българин, нито е човек на изкуството. Горе долу като нашия министър, въпреки че той макар и безпросветна пияница, поне е добър скулптор.

Taка е.Не може да се отречеш и забравиш,че си българин,и да очакваш в България да ти се кланят...

Ади,ади.Това,че в България под човек на изкуството се разбира чиновник и"придворен" клакьор,не значи,че Кристо не такъв по международните стандарти.Всички културтрегери в България трябва да видят филма за него,показан по БНТ преди година или повече време.Да видят как се прави изкуство.Със собствени средства и на свой риск.Че то е бизнес и не е грижа на държавата.А за тиражираните глупости за вината на държавата за бездуховността е същото като със спорта.Ако имаш световни и европейски постижения на елитни спортисти в двадесетина спорта,това не значи,че нацията е спортна и води здравословен начин на живот.Жив пример американците.Мисля.че е по добре да не сваляме на хората и последната риза от гърба за да храним армада от самозвани"творци",а да оставим хората да си оправят начина на живот.А,ако някой прави наистина изкуство,ще СИ намери кой да го издържа.Така е"белите"държави.