Весела Чернева: Икономически санкции от Европа могат да стреснат Ердоган

Изявлението на турския президент за възможността да пусне над 3 млн. бежанци е политическо, но не е решение

Обратно в новината

Коментари - Весела Чернева: Икономически санкции от Европа могат да стреснат Ердоган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ЕС иск да има бъдеще, час по-скоро трябва да създаде собствена армия и собствени финансови институци - независими от американските. Всъщност това все повече излиза на дневен ред. Т.напр. трите кредитн агенции, продължават да дават рейгиниг ААА- т.нар. А+ на САЩ, въпреки, че дълга им е по-голям от този н Гърция, които бяха определини с рейтинг DDD - боклук. Също така НАТО трябва или да преосмисли поведението си коренно или да се създаде Европейска армия както настоява Макрон. До момента дев НАТО-всик държави - Гърция и Турция воюваха за Кипър, а в същото време част от НАТО се замеси в Ирак, а част не се замеси. От тези които се намисаха не всички пратиха пехота. В Косово пък бе пратена военна сила, без санкция на НАТО? въобще НАТО трябва да преосмисли поведението си. То е създадено да противодейства на Русия и бе "умряло" чак до операцията на Путин в Крим, когато си увеличиха бюджета???? за какво??? в същото време НАТО не се бори ефективно с ИД - съвсем реална опаснност. И как ще се бори, когато тя е създадена от американците? ЕС се нуждае от ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ€ Такава е запланувана, предвиден е и бюджет, но кога ще се реализира - неясно.

Ситуация като тази, а такива ще има още много, само ще покаже на света, и то на Азия и ислямския свят, че недоносчето ЕС с 150 американски бази, си е чиста окупирана от сащ територия, сиреч колония. Едно голямо шарено куче на каишка, което дори вода не може да си поска, щото не му дават и да лае, когато е недоволно. Служи само за разплод на африка и бл изток

Ситуация като тази, а такива ще има още много, само ще покаже на света, и то на Азия и ислямския свят, че недоносчето ЕС с 150 американски бази, си е чиста окупирана от сащ територия, сиреч колония. Едно голямо шарено куче на каишка, което дори вода не може да си поска, щото не му дават и да лае, когато е недоволно. Служи само за разплод на африка и бл изток

АРмия на Турция -общ цифра от редовни, запасняци и резервисти - 1 МИЛИОН (редовни 300 000) АРмия на Гърция- обща цифра от редовни и запяснаци - малко над 400 хиляди Армия на България -редовните са малко над 24 000. има и запасняци, но те за нищо не стават. Молете се съседите да не ни нападат.

Цифрите са относителни и не претендирам за точност, но ще ви помогнат да се ориентирате Турска армия- редовни - 300 000 , резервисти - 300 000, запасняци - 300 000 Франция - 150 000 хиляди - редовни, запасняци 100 000 резервисти - няма. ...... Полша мисля към 80 0000 редовни, запясняци също някъде около тази бройка Германия - не поддържа армия Шотлания има 10 000 военни

От една страна, от друга страна, а пък човешкият живот кучета го яли.

Той ви плюе в лицето ,а вие му давате заводи да подържате икономиката на ниво ,ердо всико печалившо пройзвежда,а на на отровните и слабо платени пройзводства.А уж сме в ЕС ,но никакъв ефект.

За да се противопоставиш на един диктатор ти трябав АРМИЯ. когато той е четвърта сила в НАТО и девета в СВЕТА - след САЩ, КИТАЙ, Русия, и пр. , когато 1-милионната му армия е три път пъти по-голяма от Франция, когато Германия няма никаква Аримия, а Британия -смешна армия, когато ИНДИЯ, която е 2 милиарда души и Пакистан имат по-малик армии от една 80 милионна държава.....тогава се съобразяваш с този диктатор. Затова сега виждаш че Макрон който има някаква Армия се "зъби" на ЕРдоган, преди това - Саркози. А баба меркел се е нас---ла , с извинение. Германия турците могат да я прегазят за 24 часа.

Защо Ердоган рекетира непрестанно ЕС, а те му се връзват? Причините са две. Първата е проста. Ес - няма армия. Само Франция има що-годе военно сила - около една трета от тази на Турция. Полшиа има някакви части но са малки. Германия няма нищо. Турция е четвърта военна сила в НАТО и девета - в света. ОСвен това е 80 милиона. Оттам и самочувствието на Ердоган. И обратно - Самочувствието на Макрон иде оттам че той "охранява"4 Ес. Оттам и идеята за Макрон за европейска армия, за да бъде ЕС независим, от Русия, Ориента и САЩ. Аз съм петимен, но май ЕС не е дозрял. ИЗлизането на Обединеното кралство от ЕС, ще ги оголи още повееч във военно отношение. Втори проблем - Турция са галеното дете на САЩ, както пък Гърция - на Обединеното кралство. Турция е в НАТО, Турция има американски бази. Да, вярно че напоследък се заиграха с Русия, защото там има 8 милиона руснаци - най-вече туристи, но Турция си има своето лоби в Щатите. Ето защо ЕС не смее много да шътне на Турция, че да не ядоса Големия брат А на Тръмп му е все тая - океанът е далече имигрантите няма да допълзят до САщ.

ЕС се управлява от безгръбначни джендъри.

До 2008 г. кюрдите в Сирия нямаха паспорти или лични карти. Сирийците не ги признаваха за народ. Тогава отношенията между Ердоган и Бешар Есад бяха много добри и Ердоган убеди Бешар да ги признае и Бешар го направи. Сирийските кюрди имаха 13 партии . Пкк прехвърли силите си от Тр. в северна Сирия и веднага започна терор над сирийските кюрди.Ръководителите на партиите бяха убити и голяма част /550,000/ кюрди бяха насилстено изселени на към северен Ирак. Друга голяма част /450,000/ преминаха турската граница и сега живеят в Тр.

Всащност имам много познати кюрди - мога да ви кажа само едно... Радвайте се че имате цигани.

Почти съм убеден, че тази ситуация е дело на зетя на Тръмп - Къшнър и еврейското лоби около него. пак това лоби опропасти преговорите с палестинците, те вече се бяха разбрали с Тръмп да създадат държава в Газа и изведънж- признаване на Йерусалим за столица на Израел. съмнявам се че военното лоби има пръст тук, те нямат интерес да се изтегляг, нямат интерес и демократите след като направиха "арабската пролет4, нито пък повечето от рипубликанците, които гонят свои интереси в региона. Тръмп вероятно има договорености с Ердо и Къшнър, който се изживява като държавен секретар е бил посредникът. Крайно тъпа ситуация, Тръмп загуби голяма част от поддръжниците си във важен момент. Ето сега вееч вярвам, че няма да го изберат проигра ценен ход.

Глупости. колкото санкциите на ЕС и САщ стреснаха Русия за Крим, или санкциите на САщ -китай. Мижи да те лажем. Само военни дейстивия помагат.

Госпожо Весела (извинявам се не запомних фамилията) информирайте се моля Ви преди да говорите по радиото... свърши там каквото беше. Сирийската армия започва да поема контрола по границата, каквото било, било.... до 2-3 дена патакламата хептем ще кандиса!

Кой окуражава Ердоган? Направи южен поток, купи руски ракети и какво последва? Едно нищо. Даже напротив - Фолксваген отива с инвестиция за завод от милиард и половина.... Къде е границата бе Чернева? Едни локуми разтягате, а граница нямате и план нямате и най- вече ви е страх от един султан!

Ха Ха Ха Ха

Какви санкции от Европа. Фолцваген си направи завода там, вземат милиарди за бежанците от Европа. Реално прецаканите в Европа сме ние - та дори и без санкции.

Още никакъв завод не си е направил Фолксваген и едва ли ще направи Предупреден е да не прави а ако направи ще изгорят инвеститорите

Тъй де - пък от брюксел обещали да плащат заплатите и въглеродни емисии .

Самият опит да инвестират за завод показва ясно, че са двулични и не се гнусят от никакви мръсни пари

Хайде Веске, спретни му едни санкции на Ердоган. Американците ще са ти благодарни, че не трябва да си цапат ръцете...

Една от санкциите е - таз девойка да му пристане ...

Ей Хасан от Истанбул Обади се на Хасан от Пакистан да то разкаже как се жевее с долар на ден Щото скоро това те чака

Каква работа има ЕС да се меси на Турция? ЕС не е ООН че да отсъжда кой прав, кой крив и как да се изправи кривия - това при положения че и правия и кривия не са част от ЕС. Напомня ми за признаването на Гуайдо за президент на Венецуела. От какъв зор? Тъпи имперски амбиции.

Работата е във войната, от която губят всички. Пък и без това не е твоя работа да се месиш на ЕС на кого ще налага санкции и на кого - не.

LeGrandTulup

Изказването на мнение не е намеса.

3евзек

Признаването на Гуаидо също е само мнение, а не намеса. Между другото, налагането на санкции във ВЪНШНАТА търговия не е намеса ВЪТРЕ в Турция.

ЕС не е длъжна търгува със Турция И скоро няма да търгува Това е всичко

не е нужно да търгува- като им направи там заводите за автомобили- те сами ще ги произвеждат

Спирате полетите на Тюркиш Еърлайнс, спирате тировете, спирате продукция от и за Турция и след една седмица лично Ердоганя ще си храни бежанците! Ай стига с тоя вече! Щял да пусне бежанците, а вие не може ли да му ги върнете бе серсеми или да стреляте още по границите?! Това не е Европа, това е гейпарад...

Лесно е да се коментира. Какво щяхме да правим без първосигналните форумни политици? Ако беше толкова лесно да са го направили!

И една седмица след това - баба шмъркал публично се преименува на ферхунде .

Тая що говори глупости. Какви санкции, като Фолксваген отива там. Ердоган си е един сатрап и има нужда от война и външен враг за да си укрепи позициите.

Санкцийте са веселата част След санкцийте идва и турска пролет А после и Кюрдистан

Санкции на ЕС за Турция! Има ли нещо по-смешно?!

Ердоган, прави всичко възможно, един ден да има и „пролет“ за пуйките!!!?

Имам един прост въпрос - коя все пак е Весела Чернева за да да оценки изобщо и в частност по този въпрос ?

Кой си ти, че да даваш оценки на Весела Чернева?

Никът много ти тича !!!! А от кога задаването на въпроси е обида ?

3евзек

Благодаря, твоят ник също много ти тича. Нали затова си ги избираме? Но щом го приемаш като обида, значи има нещо.

Въпроса със санкцийте ще се решава тази седмица в Брюксел Ясно е че ще има но не се знае още какви ще са ? Въпроса е ще се противопостави ли Борисов ?

"Ислямска държава" основен враг е Западът".?!? Спа ли "западът" като се създаваше и въоръжаваше ИД? Службите и разузнаването да не беше ж отпуск по майчинство? Сигурен съм, че на политиците всичко е докладвано, ама те да не развалят кефа на САЩ услужливо са мълчали като пукали! Тогава не ги е интересувало. Ето, че сага изпитват небивал интерес, ама е късно за китка! Меркелица и пияндето Юнкер да излязат и да обяснят на средния кюстендилски зрител, глухи ли бяха или имаха сливи в устата, че не реагираха адекватно и навреме! После Асад бил лош, сатрап бил видите ли!Ай сифон!

Що ве, VW отвориха завод и ще инвестират 1млрд. долара в Турция.

Иначе как ще лъжат за дизела и как ще плащат по 3 лева на час? В Турция стачките са забранени.

Молете се да няма Кюрдистан, защото всяко прекрояване на граници, създава прецедент...Много ли ще е хубаво- Източни Родопи в Турция??? Всяка държава е в правото си, да защитава границите си. Турция това прави- на нея нови територии не й трябват, тя и с тези трудно се справя...

източните Родопи ще отидат в Турция као не е тайна, като тма има българи, а не турци? Отделно исторически това е България мног оповече от някаква Османска империя. това, че промиват населението е такива като теб е друга работа, деба нихилистите. Отделно преди източните ти Родопи е Сакар планина и там сичкото диворасляк ненавижда турчори, поеже са бежанци от Одринско.

След като балканските народи се освободиха от Османската империя, редно е това право да се признае и на кюрдите. А прецеденти има достатъчно - Косово например.

Обратно Точно Кюрдистан ще откаже Тирция да гледа извън границите си А ако си говорим за Родопите Гърция ги иска и връща Адрианополис Но не вярвам дасе стигне до там

Ако даваш равни права на етническите турци в Източни Родопи, никой няма да иска да се присъединява другаде.

Кви санкции, кви пет лева! Завод за 1 милиард му правят там.

Естествено че може...само да поска.. да наложат забрана за внос на автомобилите също...:))

Незабавно да наложим санкции на Турция - тотална забрана на излъчването на турски сериали! Турските сериали, освен пропагандно оръжие на режима на Ердоган, са извор на корупция и финансови престъпления, като пране на пари и укриване на данъци! Турция само фиктивно продава турски сериали, но всъщност плаща за това и издава фактури! Затова и бг-медиите "купуват" на поразия, хем получават необлагаеми пари, хем си оправдават несъществуващи "разходи" и си увеличават действителната печалба! Всичко спестено - в офшорни сметки, после джипчета, вилички, отборчета, "Арени", флотилии, яхтички, каравани, пластмасови жени с препарирани физиономии, екскурзии в Турция, почивки в Кушадасъ и Анталия...

Отново наблюдаваме турската политика на свършените факти ! Така изклаха и прогониха българите от Одринска Тракия. Така изклаха и изгониха арменците. Така ще изколят и изгонят кюрдите-евентуално. И какво от това.

Кое от свирепата страна в характера на Турция не знаем, та го научаваме сега?

Направо съм потресен от това ,,весело,, предложение!!! Абсолютно невъзможно на практика да се осъществи. Госпожата е под някакво въздействие,какво ли?

Млък бе шушляк ! За това ли ядеш парите на народа ? Да не би Меркел и Макрон да говорят глупости ?

PEYTSCH

В края на краияата светът ще признае правото на кюрдите да имат обединена своя държава и Турция ще умре от яд и недоимък...

....свят едни се скъсват от работа, а други само плямпат глупости,вкл. и тази безполезница ?

Само Путин може да го озапти, за съжаление Ердоган има респект само от Путин.............

Само САЩ. И ще го махнат Ердоган е заплаха за всичките им съюзници Плаши България Гърция Кипър Ирак Израел Заради тирски произвол Грузия е на път да изгони американските бази и да поиска помощ от Русия Системата за колективна отбрана не работи ако вече Ако преди година САЩ не приемаха идеята за Кюрдистан то сега това им се вижда напълно разумно

Еееей, Европа, какви бежанци ще пусне Ердо? Той да не е луд да изпусне единствения си коз, с който ни изнудва непрекъснато? Щото ако не са те, с какво ще ни плаши? Значи Европа ще му налага санкции, а САЩ, срещу които турските войски стреляха, не говорят за никакви санкции, даже си изтеглиха воиските да не ги обстрелват повече. Санкциите са икономическо харакири за налагащия ги. А Франция защо е против влизането на Албания и Македония в ЕС? Да не би да имат обща история, която макетата крадат нагло? Или македонския език да е френски диалект? Сега е времето ББ да натисне франсетата и да осигури безпроблемното приемане на македоните, с което после да се хвали по купените медии.

В очакване сме Ердоган да се уплаши от ЕС.

Вече е ясно че Ердоган ще свърши като Кадафи и Садам Не е ясно обаче какво ще стане с пощенския му гълаб Тиквоча В България място за него няма да има а в чужбина без език не е хубаво

Ха ха ха Тъкмо Борисов построи хъба и сега чака газта от Русиа И изведнъж ..... Пак е от страната на булката

И заем взе И парите ги даде на арабите да строят тръба до Сърбия Там да продава газ .... Муха ха ха

Тази, със сигурност не е печелила състезание за особена схватливост. Вижда дървото ама не вижда гората. Вижда парченце от пъзела ама не може да намери оново с усмихнатото лицице на Путин :) Изобщо нямам нищо против него! Играе си така тънко със света, че другите ирачи мудно мигат :))))

Много цинично изказване. ЕС няма да направи нищо освен да спре експорта на оръжие за известно време. И няма да направи нищо, защото Ердоган държи 3-4 млн. бежанци, които дори не е достатъчно да пуска, а само да премести в лагери близо до границите с България и Гърция, за да наводни всички. Подобни изказвания звучат малко като Германските обещания за силни санкции срещу Русия, докато работят с всички сили за бързото завършване на Северен Поток-2.

Престанете с тези санкции че вече само за накриво пикае,е не сте ги налагали... А колко ще да загуби за пореден път Европа от тези ''санкции'' за да угоди на сащ???? И тъжното е че пак такива подлоги като нас ще загубят защото се вижда как се увеличава стокооборота на Германия с Русия въпреки непрестанните санкции дето налагат ама май за други тъпунгери дето не се интересуват от интересите на страните си,.

ChatGPT

Ко? Не! Нека и дам на тази един пример: Европа налага санкции на Турция -> Ердоган заплашва с отваряне на границите за емигранти -> Европа си сяда на Д-то Истината е, че Турция е стиснала ЕС за единия т*шак, а САЩ за другия и каквото кажат - това става

А как ще правят санкции като заводите им са в Турция.. това е малко като да се санкционираш сам.

Тъкмо ще се върнат пак в Европа Да не мислиш че са щастливи че заводите са им в Турция

Щастливи са само от звъна на жълтичките, без значение как са придобити.