Великобритания напуска ЕС. Какво трябва да знаем?

Полезната информация за българските граждани за промените след Брекзит обобщиха от Министерство на външните работи

Обратно в новината

Коментари - Великобритания напуска ЕС. Какво трябва да знаем? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А визи за ингилизите от га

Настъпи 23:00 часа по Гринуич. Великобритания вдишва с пълни гърди първия свободен въздух.

Всъщност, каква нова информация казва Външно?! ... Загрижило се за таксите при теглене с българска банкова карта. А в РБ български граждани не могат да платят с английска карта таксата за смяна на паспортите...

Браво на англетата ще се отърват от една окупация а ние ще си останем подлоги за вечни времена преди СССР сега ЕС не че имам нещо против съюзите но се чудя защо не си останахме неутрална държава но нямаме политици а само продажници затва

Ще си го преместим в другия крачол точно в 23:00ч. Обещаваме!

Ще се вдигне ли цената на шотландското и ирландско уиски?

Няма, защото ще пием отлежало уиски от мазето на бай Киро по 15лв. бутилката

FREEDOM UK Новините по телевизията в ЕС: - Добър вечер, драги зрители. Е, дотук с добрите неща...

Брейк зит-празник за Европа! Тез комплексирани, подривни, расистки и двулични джуджета винаги са работили против европейските народи. Да не забравят да си зазидат и прохода под Ламанша!

45 години стигат! ..Амин!

Нали?

Твойта мам..., kамунистическа!

ОТНОВО ОБЩЕСТВЕНО ПУБЛИКУВАНЕ НА ЗАЛИЧЕНИЯТ УМИШЛЕНО КОМЕНТАР ОТ АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА ДИР.БГ FREEDOM UK ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ - НОВОТО РОБСТВО В ЕВРОПА Европейската интеграция е ПРОЦЕС на политическа, правова, икономическа, социална и културна интеграция на европейски държави. Моделът за интегриране на ВСИЧКИ източно-европейски държави е САМО един: изкупуване на СИМВОЛИЧНА цена на АТРАКТИВНИ отрасли от промишлеността им от американски ЧАСТНИ корпорации или техни ПОДСТАВЕНИ фирми, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за изкупуване са животоподдържащите отрасли: водоснабдяване, енергоснабдяване, обществен транспорт, телекомуникации, ПРИРОДНИ ресурси (злато, нефт, хора и т.н.) и снабдяване с хранителни продукти. Контрол върху финансите им, включване в контролиран от Запада, нефто-газопровод, принудително ТЕГЛЕНЕ на кредити и ЗАДЛЪЖНЯВАНЕ към западни банки, спекулации с обработваемата им земя и гори. Евро-атлантическата интеграция се провежда задължително от МАСИРАНА пропаганда. Средствата за МАСОВА информация също биват евроинтегрирани и КОНТРОЛИРАНИ централизирано и се заемат с ПРОМИВАНЕ мозъците на гражданите с евроатлантически ценности. Едно от най-популярните клишета на евро-атлантическите ценности е: "перспективата за всеки да притежава собствен бизнес, да бъде свободен в потребителския си избор и да се придвижва свободно зад граница." С напредване на евроинтеграцията, напредва и СПАДАНЕТО на жизнения стандарт и ВЛОШАВАНЕ на социално-битовите условия в държавите членки на Европейския съюз. Паралелно с влошаване качеството на живот в ЕС, се УВЕЛИЧАВА и нуждата от ПРОПАГАНДНИ кадри, които да ПОТИСКАТ критичните мнения сред гражданите на ЕС. Възникват и нови професии като астротърфинг, протестър, доброволци, както и нови институции - неправителствени организации.

FREEDOM PERNIK

"Ще има ли роуминг на телефона? Действащата в момента схема, позната като „Roam like at home”, може да продължи да бъде прилагана само, ако има сключени споразумения между българските и британските мобилни оператори." Това не е вярно. На практика се запзват всички правила и регулации на ЕС до края на 2020 г, а евентуално и след това, ако този период бъде удължен. Това се отнася и за роуминг-а - пише го и в Би Би Си. Казано по друг начин, всеки може да си пътува, работи и всичко останало, както е било до момента. Едно е ясно. Споразумение с ЕС няма да бъде сключено в рамките на 2020 г. Това го знаят както от ЕС„ така и от Великобритания. 1 година за постигане на подобно амбициозно споразумение, при което Великобритания иска предимно ползи, е крайно нереалистичен срок.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРОКУРАТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ БЕЗСРОЧЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ В чл. 39, ал. 1 от Конституцията на РБ и Директива на ЕС се установява - правото свободно да се изразява и разпространява (чрез различни изразни средства) мнение. Свободата на изразяване на мнение и правото на живот е фундаментална човешка ценност, и нейното зачитане и упражняване е условие за съществуване на демократичната държава. Администраторите на dir.bg всеки ден от няколко години нарушават основни права на гражданите, като им се блокира IP адреса или заличават умишлено коментарите на гражданите в dir.bg - обществен форум. С това администраторите на dir.bg ограничават умишлено основни права на българските граждани, за което администраторите на dir.bg носят индивидуална наказателна отговорност без давност. Чия собственост е сайта и от кого се финансира. Днес в България се нарушават постоянно основни човешки права - право на живот и правото свободно да се изразява, и разпространява (чрез различни изразни средства) мнение. България е част от ЕС. Следователно, неоспоримо е, че ЕС умишлено нарушава основни човешки права и то всеки ден.

Бъркаш. Коментарите под новините в dir bg, както и на който и да е друг частен сайт, е тяхна собственост. Това не е обществен форум, а частно притежавана и финансирана медия и свободата на изразяване на мнение не е защитена от Конституцията на Р България, по същия начин, по който ако не ми харесва какво говориш в дома ми, мога да ти покажа вратата. Иначе правилният въпрос е, кой притежава медиите в България?

FREEDOM UK ПРИВАТИЗАЦИИ И КОЦЕСИИ - НОВОТО РОБСТВО В ЕВРОПА ОСНОВНАТА ЦЕЛ на проект-мениджмънта на "демократизирането" в представителна "демокрация", подвид скрита диктатура - капитализъм: "свобода" и "демокрация", на ВСИЧКИ източно-европейски държави, е ПРИВАТИЗИРАНЕТО и колонизирането чрез КОНЦЕСИИ на животоподдържащи отрасли: енергийните ресурси и водата, така наречените "инвестиции на ЗЕЛЕНО". Вместо заводи и фабрики, се приватизират и колонизират чрез концесии, и се РАЗПРОДАВАТ на ЧУЖДЕСТРАННИ, и други "инвеститори": електроенергия, вода, обществен транспорт, телекомуникации, които остават БЕЗ КОНТРОЛ и РЕГУЛИРАНЕ от страна на гражданите. Все едно да ПРОДАДЕШ завинаги правото си на някой, САМО той да РЕШАВА кога, колко и какво ти ТРЯБВА да ядеш. Според експерти, войните на БЪДЕЩЕТО ще се водят НЕ за обсебване на нефт или злато, а за ОБСЕБВАНЕ на вода, тъй като водоснабдяването има ЕСТЕСТВЕН понопол. Никъде по света НЕ се изгражда повече от ЕДНА водно-снабдителна и канализационна система. За МАКСИМАЛНО увеличаване на печалбите си, приватизаторите-колонизатори и концесионери - паразити създадават ИЗКУСТВЕН дефицит на вода. Американската инвестиционна банка Goldman Sachs в нейно СПЕЦИАЛНО проучване заяви ясно и открито, че до 2025 година, една трета от населението на Земята ще бъде ЛИШЕНО от ДОСТЪП до чиста питейна вода. Приватизациите и концесиите, и колонизацията на енергийните ресурси и водата НЕ увеличава тяхното производство, нито подобрява качеството им. Увеличава САМО цените, защото докато са били на гражданите (държавни), са изхранвали ПРЯКО населението. А сега вече ТРЯБВА да изхранват и ПОСРЕДНИЦИТЕ: чуждестранни и други "инвеститори", които са колонизатори - паразити. Въздухът все още НЕ е интересен за "инвеститорите на зелено", ПОРАДИ физическите му свойства, които го правят НЕПРИГОДЕН за ограничаване.

FREEDOM PERNIK

За обикновените българи е важно да си обират крушите оттам, а оттук - насетне добре дошли на Острова ще бъдат "серийните изнасилвачи", укриващи се от държавата си на произход.Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.

Метрополията не иска повече да бъде мерена с един аршин заедно с подчинена Европа.

....окупирана..

Ягодките вече ще се берат с визи !

Ще си остана тука само с ..двете си ягодки.

Дано пък работата с банана се оправи.

СЕГА ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК СТАВА ФРЕНСКИЯ

За френския не знам, но френската любов ще намери много широк прием в ЕС!

Най-важното за българите е и те да се оттърват от ЕС.

FREEDOM UK КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И ЛИДЕРИТЕ Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и ПРИТЕЖАВАЩА вътрешен и външен суверенитет. Шепа представителни политици на държавите в ЕС ДОБРОВОЛНО са се ОТКАЗАЛИ от суверенитет. ЕС е империя, няма държави, има колонии безусловно подчинени на една централна власт от шепа хора - ЛИДЕРИ. Гражданите на ЕС нямат право на реална власт и реална, и пълна информация, защото те са роби, а не граждани - суверен. Никой НЕ е питал гражданите на тези държави, дали са СЪГЛАСНИ да бъдат колония, извинете, част от ЕС. Империята ЕС е изградена от шепа представителни политици, но БЕЗ съгласието на техните граждани - суверена. Даже гражданите в държавите от ЕС не знаят РЕАЛНО, какво са подписали от ТЯХНО име представителните им политици. Шепа представителни политици НЕ могат да изземват безусловно суверенитета на гражданите си, защото реално суверенът, това са гражданите, а НЕ представителни политици. Ако шепа представителни политици - лидери могат да изземват безусловно суверенитета на гражданите си, тогава НЯМА граждани, а има роби. Ето защо ВСЕКИ договор или закон, гласуван или подписан САМО от шепа представителни политици е узаконено беззаконие над реалния суверен - гражданите. Характерно за ЕС и представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм ( скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) са двойните стандарти - лидер и останалите. Там където има двоен стандарт, там ВИНАГИ има робство или фашизъм, там винаги има господар и роб, лидер и останалите. Когато някой се мисли за по-висш от останалите и твърди, че Вие трябва да го следвате - именно това е фашизъм. Само единният стандарт за ВСЕКИ човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Всеки човек е УНИКАЛЕН и НЕ може да бъде равен или представляван от никой друг. Това съвсем НЕ означава, че стои по-високо или по-ниско от себеподобните. Това означава, че всеки е ЕДИНСТВЕН сам по себе си тук и сега, и НЕ може да бъде представляван от ДРУГ човек, защото ВСЕКИ човек е тук и сега. Пример за орязана демокрация-свобода, Швейцария и Исландия, но ДОРИ и орязана, демокрацията-свободата започва тук и сега да работи за гражданите, само за гражданите, за ВСЕКИ гражданин. При демокрация-свобода няма преход, при демокрация-свобода няма утре, при демокрация-свобода няма вчера, защото демокрация-свобода е ВИНАГИ тук и сега, всеки ден, от и за ВСЕКИ гражданин.

"Великобритания напуска ЕС. Какво трябва да знаем?" - че и в България вече има брюкселско зеле за бране, ягоди има, има нужда и от чистачи, миячи на чинии, болногледачи и куп други работни места. ГЕРБоландия ви очаква - тук плащаш, за да работиш.

Да ви еба путката лелина с тоя брекзит. Утре Слънцето ще изгрее пак

Ама си възпитан та дрънкаш.

Как кое?! Да напускат и те!!!

"България зае тези предни позиции още в самото начало на процеса, благодарение на интензивна разяснителна кампания, осъществена от МВнР и посолството ни в Лондон от края на 2018 г. и през цялата 2019 г." Глупости! Всичко си имаше ясно написано и разяснено! Разяснения трябваха на неможещите да четат(не са малко сред нашата диаспора, факт!). Всички останали нормални хора, завършили средно и говорещи сностен английски си се псравиха без униканата, супер, дупер разняснителна камоапния! То бива глупости, бива простотии... ама това вече на нищо не прилича!

Ми най-важното за българите в ук е в събота да могат да фърлят салфетки в уникат 2 и съни бийч и да се правят на железни

Az li4no,no pirsonalno sam striktly dani sa napuska EU no tova e renegeratstvo. Rigres.

74 ГОДИНИ СЛЕД ПРОЧУТАТА РЕЧ НА ЧЪРЧИЛ в Уестминстър колеж, Фултън, щата Мисури, САЩ за Желязната завеса И 47 ГОДИНИ В ЕВРОПЕЍСКИЯ СЪЮЗ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРЕДАДЕ ЕВРОПА !!!!!!

Държава, която не може да отгледа една тиква ЦИГУЛКА и не може да направи едно ВИНО не ми я хвалете! Народ, коѝто не може да направи един суджук и да го нареже на тънко за мезе и коѝто смята, че доматите са плод, а не зеленчук, не е народ!

По принцип си прав за повечето неща, но доматът наистина е плод, поне според науката, наречена ботаника...

Спорът дали доматът е плод или зеленчук дори стигнал до съда през 1983 година. В делото американският съд решил, че от там насетне доматите ще се приемат като зеленчук, а не като плод! Съдията обявил, че е наясно, че доматите се числят от научна гледна точка към плодовете, но според него предназначението им в кухнята били по-важно.

Спорът е бил заради приложимостта на данъчните разграничения, защото били обложили зеленчукопроизводителите с допълнителни такси. И онези се сетили, че доматът всъщност е плод, та повдигнали въпроса за неприложимост на наредбата пред съда. Обаче съдът се извъртял, че ботаническото определение няма значение, а е важно приложението - щом се ползва като зеленчук, ще плащат и това е.

След броени часове броят на грозните жени в ЕС ще спадне с 80 %.

Нищо, като излезем и ние, в есчето ще останат 99% грозалии. И по-скоро да е!

Щастливци няма да бъдат дарители и няма да приемат емигранти

Само където Индия вече им каза, че ако искат търговска сделка, трябва да приемат свободно придвижване на хора между двете страни (което пък им беше очевидно най-големият проблем с Европа)

Индия не може да поставя условия на Великобритания.

Индия е част от Коммонуелт и Великобритания е задължена да приема индийците наравно с пакистанците, и останалите членове, на това бившо английско общество...

Правилно им е казала Индия. Страните, които са под английската корона нямат право на свободно придвиване, както някои по- долу пишат.