Тереза Мей: Шотландия да се откаже от исканата независимост

Британският премиер Тереза Мей обеща днес, че ще се бори за "скъпоценния съюз" на Обединеното кралство.

Обратно в новината

Коментари - Тереза Мей: Шотландия да се откаже от исканата независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само че Никола Стърджън подчерта в речта си скоро, че няма никаква чуваемост от Мей. Подчерта го поне 2 пъти. Напротив има диктат на тъпите англичани. Затова Шотландия ще избере Европа, а не изолационизма.

НЕ СЪМ ПЛАТЕН ТРОЛ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ СВОБОДНИ СЪЧИНЕНИЯ, КАКТО НА ВАС ВИ Е ИЗГОДНО. Във Великобритания българските граждани са в очакване с Брекзит. Не знаят какво да сторят. Дори някои не смеят да си дойдат в БГ. Съвкупни са нещата. Не плачете на чужд гроб, гледайте си вашите заплатки и не ги мислете тях. Прокудихте ги и сега им се радвате за случващото се. Там ви е болното място , не на кой друг, а на българина, от завист ще умрете по чуждото.

Излизането на Британия от ЕС засяга всички страни членки. Затова хората се вълнуват. Има и разумни хора които разбират , че тази страна се ръководи от ограничени и живеещи с миналото расисти. А междувпрочем Фараж който плачеше за спиране на емиграцията е емигрирал , сега работи за Фокс нюз в САЩ и трупа милиони да промива мозъците на онези отвъд океана. В същото време не се отказва от заплатата си като евродепутат.

UK с този Брекзит вместо да изпишат вежди май избодоха очи. С действията си по този референдум показват, че само с един референдум е възможно да напуснеш един съюз. Шотландците няма да направят нищо по-различно. Референдум и изход от съюз. Като ги последват и ирландците и чак тогава UK ще разберат каква са я надробили с този референдум за Брекзит. Отделно резултата от този Брекзит е 51% за и 49% против. За мен това си е почти 50:50. Защо все повтарят че британците ясно са казали, че искат да напуснат ЕС не разбирам. От това по-неясно 50:50 не виждам.

ха, ха??? Излизане от евреопа? А кой излиза? Баба Кохари, сюлейман паси, лютфи мастан ... Някой от лунните религии (юдо-ислямизма) иска ли да се отправя към "майчиния си ..." или иска ние да го хрантутим?

По какво се различават Тереза Мей и Путин? По нищо.

Тази кукумявка е толкова подла и лицемерна , долна диктаторка Гледаме как ще стане Little Britain от Great Britain

my precious

От мъже с полички кво да чакаш освен пу.кини номера

Тереза Мей не е премиер на Обединеното кралство, а на разединено такова...

Тъпак, говори за овце вместо за хора и му е смешно.

Шотландия е най-известна с това, че има повече на брой овце - 6,7 млн, отколкото хора - 5,3 млн. Ха ха ха

и 50 милиона овце да има, щом са решили да останат в ЕС ще останат.

Сериозно ли? Може би бъдещата Европейска армия ще дойде да ги "освободи". Представям си главнокомандващия Хер Юнкер качен на танк Леопард 2

май си един (една) от 6.7 млн

Що не оставиш Бритнаските дела в ръсете на британците, ами ти внучето на Бай Ганьо си тръгнал да рониш крокодилски сълзи за грохналата държава - бивша империя.

Преди десетина години си избираха химн измежду 4-5 песни, коя от коя по-тъпа. Но най-шокиращото е, че химна им се пее на Английски. "Голяма" държава, "голяма" независимост. За да претендираш за идентичност, първо трябва да имаш ЕЗИК. Имат ли го? Имат го. Говорят ли го? НЕ ГО ГОВОРЯТ!

Ако мислиш, че химна определя една държава, значи си като онези ограничени английски недоносчета. Значи според това недоразумение Мейхам, брититата имат право да искат независимост от ЕС , но не дават право на шотландците да искат тяхната незвисимост. Какво двуличие! Тези си окачиха сами въжето на врата.

Преди да се освободи Шотландия трябва да се освободят САЩ,Каната и Австралия....така,че още им е рано на скотите.

Е колко ще бъде независима, като искат пак да с в ЕС? Пишман националисти. Ще предадат суверенитета си на Брюксел. Що за малоумие да замениш Лондон с Брюксел. Кой въобще ще ги брои за държава в ЕС? Кой шотландски политик ще седне на една маса като равен с най-големите?

Не ги мисли шотландците. С политик като Никола Стържант ще се оправят. Ти мисли накъде те води таз кобила Мей, самата тя няма идея накъде да тръгне. Изключително объркана женица, с претенции, въобразяваща си , че е велика. Ти да не би да си от онези лузъри дето гласуваха за Брекзита- необразовани и чакащи на помощи?

Сами "пуснахте духа от бутилката" и е съвсем естествено и другите народи от вашата държава да проявят своите искания за независимост от вашето управление и в действията си и право на самопределяне на съдбините си!

С Лейди и без Лейди, ОК излиза! А ти не говори много за самоопределяне, че току-виж каквото повикало, такова се обадило.

на ДОСТ та правиш такива намеци?!

Решението на англичаните беше за излизане от ЕС, а на шотландците за оставане. От край време шотландците не искат да им се подчиняват за да се подчинят и този път на англичаните и мисля че ще напуснат. Ако на референдума шотландците гласуват за напускане, мумията ще се гътне като Едуард I Дългокракия под виковете FREEDOM

Ами както вие се отделихте от един "скъпоценен" съюз, шотландците искат същото, да не са във вашия съюз. Сега се сещам, че във вечния календар пишеше, че Великобритания ще се раздели на 5 малки държави, 4-те са ясни, коя ли е петата, може би ислямска.

Петата държава е европейски Пакистан. Муахахахаха..

Тереза Мей да се откаже от БРЕКЗИТ , ние няма да се откажем от референдума.FREEDOM !!! Свобода и независимост за Шотландия !

да е било един въпрос за Да или Не ! Майка Тереза няма лесна работа . А работа на Surgeon също никак лесната. Дали от сериозното се стигне до още по-сериозно , въпрос на време , поне за сега . Не е тайна , че индустриалната политика след Тетшър изостанала цели райони без просперитет , висока трайна безработица , както при над 50 годишните така и при младите . Моментумът на така нареченият пазар на услуги е действал само в по-големи урбанизационни конгломерати , но не се е приложил като успешен модел , където старите индустрии били демонтирани . помежду друго , както в България знаем този опит , същото ще се очертае и за Украина . Из цяла Европа , така и в САЩ , индустриален брак , който не може да се оживее наново , защото технологии са изостарели и вече не ефективни . По каква пътека Лондон и Единвърг ще вървят , въпрос до голяматастепен зависим от общите им цели във индустриалната политика.

Това да не би било и сценарио за отношенията САЩ-Евросъюз 2017 година ?

Освен гайдите, другото общо между българите и шотландците е ината. С това изказване само ще ги амбицира да излязат. Ако беше казала че ще е по-добре да излязат напук щяха да останат.

Шотландците никога не са харесвали англичаните и враждата ще си остане и за в бъдеще. Сега е момента да им натрият носа. Шотландците бяха над 60% за оставане в ЕС.

Аз

Шотландия и С. Ирландия може и да напуснат Великобритания - различни народи, няма лошо. Но това няма значение - ЕС ще напуснат 100%. Защото все още са част от Великобритания, я Великобритания вече реши да напусне. Ако Шотландия и С. Ирландия напуснат Великобритания не могат да останат в ЕС, защото такива държави никога не са кандидатствали за членки и никога не са били членки на ЕС. Ако искат да станат, трябва да кандидатстват на общо основание - тепърва да удовлетворяват критериите от Маастрихт, да стартират преговорен процес, да затварят глава след глава и прочие. За С. Ирландия може и да е по-лесно - ако се присъедини към другата Ирландия.

Те вече са били в ЕС и едно пиленце ми каза, че за тях ще се направи изключение.

А не искате ли и да Ви посвирим на цигулка и китара, Госпожо?Да си идете така с танцова стъпка......

Тя е английски премиер доколкото знам, а не британски. На англичанин вяра да нямаш, ще те изработи докато се хили насреща ти,иначе как се прави световна империя,сега е кръстиха "общност на нациите"!. Кралицата е британска- с шотландско-германски корени. Също като Тръмп!

Новата заплаха за обединените кралства.

И сега какво излиза??? Моето си е МОЕ, чуждото не си го давам.... Типично по Английски... Започва да става интересно на острова, да знайш....

Страх тресе баба Тереза. Шотландия трябва да стане независима държава и да се махне веднъж завинаги от ингилизите, имат си достатъчно ресурси да си живеят отлично. Вие не трябва да се прекланяте пред мумията и ви е време вече за собствен химн.

Великобритания май ще се превърне в Малобритания! Някои , нарекли се националисти, така и не вдеват, че историята на човечеството е низ от обединения! Семейство => род => град => държава => федерация от държави... И след всяко едно такова обединение човешката цивилизация се е изкачвала по едно стъпало в развитието си!

Ха ха ма защо не пишеш след федерация от държави какво следва каква и крайната цел на "развитието " им ?

Вълчанов

Тези неща не се планират, драги! Те просто се случват и не зависят от волята на който и да е! Какво ще е след федерациите, ще разберем, когато се случи. Може би някакви континентални обединения, както се направи опит в Америка... Никой не знае, докато не се случи.

Вълчанов

Само ще добавя, че човешкият вид, ако е разпокъсан на отделни държавици, никога няма да успее да излезе в Космоса, да колонизира планети, да направи истински рай от планетата Земя, която е на всички ни! Ако я нямаше държавата, може ли да се строят магистрали? Те не са по силите на някой отделен град или село. Разбираш ли сега?

И ние колко сме ги вървяли тези светли бъднини... Мога да ти кажа Терезке къде свършва пътя....