Великобритания няма да участва във военни действия в Сирия

Великобритания няма да участва в каквито и да било военни действия срещу Сирия. Американският президент Барак Обама заяви, че в такъв случай ще вземе решение според интересите на САЩ. Над 12 страни от НАТО твърдо са отказали всякакво участие без одобрението на ООН.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания няма да участва във военни действия в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имало разумен парламент в този свят.

старата проститутка англя не може да играе друга роля в исторята . исторята се пише от великите не от лузарите.

MariaEM

Приятна изненада, може малко да се поучим от тях, че не всяко решение се прави с цел потупване по рамото от по-големия батко.

Abu Talib

Както вече се писа, г-н Волен Сидеров е завършил висшето си образование по теологи в Шуменския Университет.. Ако все пак се изказвам по някои въпроси тук по Форума, отнасящи се до т.нар. Стар и Нов завет, то е дотолкова, доколкото да разбера какво мисли той по доста от спорните въпроси, които всеки може да долови, четейки тези текстове. Според названията първите пет книги от библията нашата църква ги нарича Петокнижие. Според чужди автори и най-вече французи, те ползват наименованието Torah, без да се произнася буквата H накрая. Лично на мен ми се струва, че много преди нашето хилядолетие, учени-теолози са да това наименование Тора, за да индикират факта, че библията включва мъдростта на Тот- Господа на мъдростта от Египет и Ра- за да индикират, че част от текстове са писани от фараони. Според мен, обаче, първата книга не е писана от Моисей, както се твърди, а по-скоро е имало два идентични екземпляра; единият оставен нарочно в архивите на фараоните след Изхода, а другият е даден на Моисей за сведение. Във Вторазаконие петата книга се казва: 3 В четиридесетата година, в единадесетия месец на първия ден от месеца, Моисей говори на израилтяните според всичко що Господ му заповяда за тях. Оттук насетне следва пълната безпомощност на поколенията слред Моисей да поведат хората си там, където трябва.Самият фараон Akhenaton е съзнавал това, тъй като се е знаело, че Бастет ще е господарката на земите на дедите им и едва ли ще могат да преминат безприпятствено на Север без да оставят костите си по бойни полета. Ето защо писанията след петата книга само формално поддържат писаното преди за обещаната земя, и писания от шестата книга нататък са датирани по времето на Давид най-вече. Буквата която цитирах по-горе, е осмата по латинската азбука.Но това число 8 означава нещо в музиката- октавата от осем тона.Нали е казано, че Давид на Арфа свирел звучно.Това са казали теолози преди Сидеров. Вторият екземпляр от петте книги вероятно е оклепан още повече от следващите фараони, така че евреите да не се осъзнаят въобще накъде е духал вятъра по време на техния Изход от робството в Египет, продължило по договор с Хамурапи за срок от 430 години.. И едните и другите са писали и истини и неистини. Но една не може да бъде никога забравена, нито заобиколена - Пасхата. И заповедта на Akhenaton да не забравят да квасят млякото. Писало се е за да се повдига воинския дух, не че е имало крайна необходимост от историчност.

стига глупости моля! че англичаните са умни и едни от най политически грамотните хора е факт, но тов за "руската мечка" е абсурдно, даже смешно. възхищение будят шепата олигарси, начинът по който се харчат(пилеят) огромни количества пари, грандоманщината, неограничените ресурси и за сметка на това ниското ниво на цивилизация на "мечката".

първо да кажа не подкрепям войната! става въпрос за друго. това е началото на края. щом Великобритания трядиционният проамерикански парньор дава фира значи нещата вътре в него започват логичното си развитие. с толкова много "повеликобританчени" азиатци гласоподаватели резултатът е съвсем нормален. а това е само началото. след 10 години не ми се мисли. лошото е, че няма връщане назад. в Източен Лондон англичаните са малцинство и са от най нисшата прослойка. днес работих до обед и се разходих из един от източните лондонски квартали близо до центъра. имах чувството, че се намирам в Пакистан или някоя от подобните му държави. повечето хора с които се разминах бяха мъже с бради и обелчени в широки подобни на "чаршафи" бели дрехи. както пеша така и в автомобили. та се замислих с какво ли изкарват прехраната си тези хора и така ли всеки ден си се разхождат гордо из квартала докато аз съм на работното си място изкарвайки пари голяма част от които отиват за данъци. аз който нямам британско гражданство и за да имам право да ходя на работа и плащам такси трябва да "нося от 9 кладенеца вода в 10-я"... въпреки че отдавна имам отговор на този въпрос той отново ми се натрапи и то съвсем логично. не е луд който яде баницата това е ясно, но нещата не отиват към добро. това се усеща с всеки изминат месец и година. качеството на услугите и на всичко във всяка една сфера върви надолу и надолу. може коментарът ми да звучи объркващо за повечето читатели, но тези които са или са били тук разбират какво имам предвид. наистина жалко тъй като британският начин на живто винаги е бил идеален за мен, а в момента съм свидетел как всичко бавно, но сигурно се разрушава. мога само да наблюдавам и толкова.

Борисов: Цецооо и ти бе Плевньо кой ви би та тръчкате като пуле пред майка си?

Англичаните винаги са вземали най-умните решения, в интерес на държавата си, при всички военни конфликти. Ако се съди по изказването на "умника Николай Младенов - бившия външен министър", в нашата "цъфтяща и завързала България" хуманитарна криза може да има, ако на ден пристигат по 500 бежанци. Боже, пази ни от продажници!

Съгласно интересите на САЩ. Много точно казано.

Един разумен ход.

Само Вагинин!!!!! А коне и камили както по горе? Не се притеснявай вече свикнахме с твоята сексуална ориентация!Можеш да пишеи свободно! (Абе момче много грозен тоя твоя любовник със страшната физиономия!)

Да живее Франция, родината на свободата и демокрацията! Напред деца за отечеството!

Тръгнах! Спряха ме на летището.Кризата отминала! Можеш да се изправиш, да избършеш задните части,да си вдигнеш мини-жупа и да се връщаш! (И махни снимката на твоя любовник от твоите коментари)

Камерунчо се насра.Сега трябва да върне парите на евреите.язък

Ти още ли си тук? Айде бе мъжага че те чакат в Сирия да оглавиш атаката!

Mоето лично мнение е че , за всичко което се случва по Cвета у Hас са виновни Cv.Cv. и B.B.

даа, и за войната в сирия ,пак те са виновни.говедо си ти -No Name govedo

Барак ХЮСЕИН Обама-"Ще взема решение съобразно ИНТЕРЕСИТЕ на САЩ""?????!? А какви интереси може да имат САЩ в този регион???Ако се върнем малко назад във времето ЩЕ се види че:- през 3,5,7или12 години САЩ УЧАСТВАТ НЯКАДЕ по света във ВОЕНЕН КОНФЛИКТ??? Това е така защото през такъв период от време ПОДЛЕЖАТ на смяна видовете ракети приети на въоръжение в щатската армия. САЩ са ТЕРОРИСТ 1 на планетата!!!!

Мисля, че ти трябва да се въреш назад във вреето и да прочетеш малко военна история. ПРИМЕР вОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ. Кой мислиш, че я започна? Не аМЕИРКА, НЕ аНГЛИЯ А ИМенно Франция я започна и после се скри в кучи гъз и само гледаше сеира. Сега и в тази уж война Фрнция се надява да стане така. Добре, че Англия е умна държава. Евала правя на Америка. Всяка държава трябва да си знае интереса.

ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРЕСИ ГЛУПАКО -Е В Р Е Й С К И

WALL STREET. сигурно вече си бъркат в носа до вчера петрола и златото скачаха като полудели сега обаче нещо се запекаха нещата. Бравоо мизерници алчни Хайде нали са мн ербаб хамериканците и много отворените еврей... от нато се дръпнаха защото са на ясно че при евентуален конфлик с намесата на Русия Китай Иран Ливан както и Хизбула и др подръжници на сирия. Европа може да заприлича на близкият изток. Ах как искам най-после да разоблечат Гадните Американоеврейси лъжи

Франция не са се отказали !!

Явно само англичаните се уплашиха от руснаците.

няма по-ужасно нещо от война-отговора на България трябва да е НЕ

Позицията на Бг трябва да е добре премерена и обмислена. Балансирана.

ХА ХА ЧИЧО ПУТИН УДАРИ ПО МАСАТА И ЗАПАДНЯЦИТЕ СЕ НАСРАХА. ИЗВОД ЗАПАДНЯЦИТЕ РАЗБИРАТ САМО КОГАТО ИМ БИЯТ ЗДРАВИ ОГЛУШИТЕЛНИ ШАМАРИ. СЛЕДОВАТЕЛНО ОСТАВАНЕТО НА РУСКИЯ ФЛОТ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Ходи да подкрепяш Катар и Саудитска арабия, там са шейховете дето плашат на малоумните европейци да се бият срещу Башар , но палачинката се обръща!!!

12 натовски държави отказват военно сътрудничеств на САЩ. Такова нещо никога не се е случвало. Това вече САЩ ли е, или някоя второстепенна разпадаща се държавица ??? И още, могъщите някога САЩ, търсят съюзници, защото не могат да се справят с малка Сирия....

още от 2001 беше ясно че това е нов вид стратегия да си нападаш която държава пойскаш като гониш невидим враг който всъщност работи за теб. и когато направиш нещо зловещо като да си сабориш небостаргачите само и само да настоиш общественото мнение да те подкрепя в гоненето на невидимият враг. е най долната световна измама на всички времена.. Всичко това са корпоративни интереси заляти с еврейски булйон.. Рвдвам се че най после маската започна да пада.. Ааъмерика щяла да си гледа интереса-да си дойдем на думата. фактически се получава че след като Русия и Китай затвориха границите на сирия и не допуснаха инвазия от запад. Марионетките. от ал кайда гризнаха кола това вече изнерви западните олигарси и инсценираха химическа атака от страна на Сириският режим както го наричат. Хайде сега замислете се кой има интерес да усъществи химическа атака.. Голям шамар за западната улигарсия Бравоооо!

"...ключови интереси на САЩ са заложени на карта"

Пълна лудост е да"удариш"суверенна държава, да гледаш ужаса в очите на децата , да избиваш невинни хора, господи, трябва да си дрогиран или луд, за да хвърляш бомби върху сгради и убиваш хора, независимо от вярата им!!!

"...трябва да си дрогиран или луд, за да хвърляш бомби върху сгради и убиваш хора, независимо от вярата им!!!" Не е задължително. Може да си просто заблуден и да смяташ себе си за елит/избран, а "другите" за добитък, стадо, рая, гои и да се отнасяш с тях, както повечето хора се отнасят към добитъка от т.нар. "месодобивното производство".

Че досега режима на Асад е избил над 100 000 хиляди, колко още да трепе....Единия като трепе за да запази политически позиции може, а другия като действа против спиране на това трепане, е интереси и враг на целия свят !!

Сирия се оказа в центъра на бурята, между шамарите на алчна вихрушка, която жадно е насочила поглед към две огромни находища на природен газ - Левантийски басейн и Южен Парс.Така, логиката подсказва едно: със сигурност находищата в Средиземноморието са една от основните причини за кризата в Сирия. И със сигурност става въпрос за много, много милиарди долари.Находището Южен Парс, което се поделя между Иран и Катар, не е просто голямо находище. То е най-голямото находище в света на природен газ, чийто обем е 6 пъти по-голям от второто по големина находище на планетата - Уренгой (Русия). То е и в основата на напрежението, което се получи между сунити и шиити през последните години. Разбира се в момента Иран е истински трън в очите на американците - страната е на второ място в света по доказани ресурси на природен газ, с изчислени 33,5 трилион куб. метра. КОЙТО МОЖЕ- ДА МИСЛИ!!!

Съвсем уважително искам да те коригирам. Сирия има потвърдени 240,7 милярда куб. метра природен газ. На 44-то място в света е по този показател. Сега, възможно е да има повече защото има доказани залежи от нефт за 2.5 милярда барела /не е кой знае какво/, а нефта често е съпътстван и с находища от природен газ които е трудно да бъдат изчислени точно. При всички случай е възможно но не сигурно- да има 1-1.5 трилиона куб. метра газ. Но дори и това количество не е достатъчно за изграждането на някякъв мащабен износ, че да повлияе на икономиките в региона. Най-много да задоволи собствените си енергиини потребности. Както и да е, газа е само част от картинката която далеч по сложна. Според мен нито природните й ресурси нито геостратегическото й положение са чак толкова важни при тази криза. По скоро има борба на идеологии и утвърждаване на определена международна политика в света. Спомни си че при по голямата част от тази игра беше замесен съвета за сигурност на ООН Това е далеч по важно от няколко трилиона куб. метра газ.

Обама закъса. Нещо скърца в хамериканската машина. В телефонен разговор фрау Меркел категорично отказа всякакво военно сътрудничество и настоя за дипломатическо решаване на проблема Сирия. Оланд съвсем се скри в Париж и дума не обелва. Камерън зачита решенията на съвета за сигурност и се оттегля. Останаха Обама, Иречек и Соломон Паси .... и донякъде Роско Плевнелиев, с трита кугера и двата спартана...

Браво на Путин, не трябва да изоствя приятелите си на агресорите!!!

Събитията по Земята ми приличат изключително много на тези във "Фондацията" /Айзък Азимов/. Кризите за замислени за да стимулират развитието на човечеството и на всяка една криза има едно единствено решение заложено в събитята довели до нейното създаване. Но дори и да си способен да "видиш" или изчислиш какво ще стане преди то да е станало ти няма да можеш да го промениш. Енергиите които движат събията са много над възможностите на отделната персона, върхушки или малки групи от хора. Хари Селдън /перефразиране/

Изумена съм от тези дето подкрепят САЩ за военни действия, срещу суверенната държава Сирия.Тези нашите агресори искат унищожаване на ХРИСТИЯНИТЕ!!!!!

Почитателите на г-дата Путин и Сидеров да знаят, че "високоръстовите" мъже са силно комплексирани и ако се допуснат до властта правят много поразии на човечеството. Това "тъпите" марихуанци го знаят много добре и не допускат такива елементарни грешки.

КОМПЛЕКСИРАНИ?!!!!!! Точно ти говориш за комплекси? До сега мислех че ``ИРЕЧЕК``е идиот. Сега разбирам че идиотите са ``ИРЕЧЕК.``

Той е чиста проба фашист!!!

понеже следих на живо голяма част от дебата в парламента: нямаше един който да не каже че асад е тиранин и изрод :))) изобщо не ги бройте за "ваши" хора опозицията се опря на това че няма данни от разследването на оон

Вече 12 държави от НАТО отказват военно сътругничество със САЩ. Какво ще прави Обама тези натрупани бомби и ракети? Те не се ядат, нито произвеждат ток или бензин. Само залежават безполезно по хамериканските военни складове. Трябва да се употребят по някакаъв начин, за да се произведат и продадат нови. Както е било винаги до сега.

Ще се сражаваме сами, то и без това останалите са само баласт. Българските съюзници са ни предостатъчни.

Заформи се нова тройна коалиция - Обама, Иречек и Хан Путку... Горко на Асад...

Америка ще докаже коя

научи да говориш правилно парво ,не се казват хамериканци а американци.виждам че много харесваш другаря путин,които е полош , отколкото асад,тои pak изтрепа dosta narod в чеченя?или там не са хора?

явно сирия изведнъж си изгуби залежите на петрол и газ и сатаните от англия се отказаха да ги нападат :)))))

Кумирите на форума са г-н Путин и г-н Сидеров? В ХХI-и век? При свобода на информацията, на движението на стоки, услуги, хора, капитали?

Все пак ХХI-и век сме. Модерни хора, табутата са паднали.

Днес не чета, колко сте сигурни за имперските подбуди за атака върху Сирия...

Най-сетне се разбра. Истинските съюзници на Обама са Иречек, Доминант и Соломон Паси. 3 в 1 Другите се изпокриха ...

Обама е един блестящ интелектуалец, перфектен учен, децат ми са го слушали като гост лектор в Колумбийския университет, преди първия му мандат, където е отговарял на въпроси на студенти, доценти, професори и се е представил фамозно в областта на конституционното право. Това е един държавник-интелектуалец от най-висока класа, отговарящ на изискванията на ХХI-и век.

Прекрасно,но това няма нищо общо с общочовешкия проблем,който се коментира! По света има много блестящи интелектуалци.

Боже, такова фамозно гъз.близане рядко се наблюдава. Направо с дълбоко всмукване. Направо ще си го копирам. До къде може да дегенерира един човек.

Дано поне децата ти не станат такива бастуни като теб.Отричаш ли,че Щатите вървят по света,организират атентати и после "освобождават" замесената в случката държава?

Арабската пролет доведе до неочаквани (за някой) резултати:Огромный плакат с изображением Путина в форме ВМФ и надписью на арабском языке Бай-Бай, Америка! появился в северной столице Александрии рядом с изображениями генерала Абделя Фаттах аль-Сисси и любимого египтянами президента Гамаля Абдель Насера." "

И Волен Сидеров с униформа на генералисимус, апропо, той служил ли е войник?

Май Волен смущава съня ти ... Виждаш го навсякъде ...

много кофти за САЩ , изоставят ги и последният им силен съюзник в защитата на собствените си американски интереси.И на тях им писна сигурно ту да помагат на терористи,ту след това да ги унищожават с чуждо пушечно месо.

САЩ не защитава своите интереси , а тези на ИЗРАЕЛ !! ТОВА ГО КАЗВАМ НЕ АЗ , А ЗБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ !! Америка се превърна в МАРИОНЕТКА на Израел !!!!!! Предстои отсвирмането на БАРАК Хюсеин ОБАМА !!!

Защо бе орли? Защо така подвихте опашка? Сега чичо САМ ще трябва да разчита само на нас. Дано поне единя от двата Спартана да може да лети та да има с какво да закараме масажистите и теляците.

В момента Съветът за сигурност има само един официален отчет от руски експерти, които бяха изследвали факта на използването на химическо оръжие през март тази година в покрайнините на Алепо. Тогава бяха предоставени неопровержими доказателства, че това е дело на опозицията.

о'бомба....ша си мисли сам самичък как да защити интересите на сащ, тероризма и ал кайда....буш искаше да обява въи на тероризма...обама ша обяви война на анти- тероризма...нима има по-големи галфони?

В момента Съветът за сигурност има само един официален отчет от руски експерти, които бяха изследвали факта на използването на химическо оръжие през март тази година в покрайнините на Алепо. Тогава бяха предоставени неопровержими доказателства, че това е дело на опозицията.

ВАЖНО!!!!! ВАЖНО!!!!! ВАЖНО!!!!! На темата СИРИЯ ГОТОВА ДА ИЗПОЛЗВА ПИЛОТИ-КАМИКАДЗЕ СРЕЩУ ЗАПАДА на втората страница от края и под заглавие ИНФОРМАТОР ще получите подробна информация за евентуалната светкавична атака срещу Сирия от командоси-страшилища участващи в настоящите форуми

кво се радваш като малко дете :))) новината е стара вече

ИЗПЕРКАЛ ЖИД !!

Аз познавам един сирийски пилот.Онзи ден си тръгна от София да се прибира.И знае къде е София....

Абе,вие и тримата в ред ли сте? Вижте първо за какво става въпрос! Особено последният(ЛОШО)