Масова подписка за нов референдум в Обединеното кралство

Петиция за повторен референдум блокира сайта на британския парламент. Над три милиона британци заявиха, че искат да се прегласува "за" или "против" Брекзит.

Обратно в новината

Коментари - Масова подписка за нов референдум в Обединеното кралство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още доста подписи трябва да съберат британските привърженици на евроинтеграцията , за да достигнат до бройката на гласувалите за оставане в ЕС на проведеният неотдавна референдум.

АКО ИМА ОЩЕ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕДНО И СЪЩО , ЗНАЧИ ЩЕ ИМА И ТРЕТИ И Т.Н.

да гласуват пак със 76% участие -малко вероятно да стане,но сме в компютърна ера все пак. И ако останат в ЕС -голем келепир за нас!?Въобще те обслужват САщ- ако са такива резултатите значи американски интереси се поддържат.

Марин Льо Пен се подигра с глупавата им петиция - регистрира се като гражданка на ВБ, а за име си написа Наполеон Бонапарт - и системата я прие! Има клипче в нета ... Пълна гавра е тая петиция - един човек може да я попълва колкото пъти си иска, да си пише каквито иска имена - всичко се приема, няма никакви защити или проверки! Така могат и десет милиона "подписали" да си съберат ... Само че това нищо не означава!

Англичаните ми приличат на тъпи ученици ,с каквито изобилствува България ,на матура.Сега чакат и се молят за поправителна такава със занижени критерии

Доста точен коментар! +111111111111111

От излизането от ЕС губи само големия капитал , ако пък остане , на обекновения англичанин се обезценява пазара на труда . Защото мигрантите бакат по 13 часа и за по-малко пари . ,от там им скача и безработицата .

Мигрантите нямат нищо общо с членството в ЕС.

Сметките на една част от британците изобщо не са правилни. Повече приличат на атакистки изхождания за чужди интереси (неруски разбира се!), цени на злато, петрол и прочие популистки изцепки. Но и там както у нас, а и навсякъде по света има малоумни кратуни, които не знаят къде са. Британия едва ли ще излезе от ЕС. Въпреки местните там Сидеровци.

Ееее. Тия са прихванали явно от нашите "братчеди" - циганите :) Сакам - несакам :) Това вече не е сериозно! Дори и да направят втори референдум, дори и да не напуснат ЕС - късно е ! Духа от бутилката е изпуснат! Вече никой няма да гледа на UK като сериозна и стабилна дървжава! Ми то след некой и друг месец могат пак да решат да напускат - и така до безкрай. В това отношение институциите на ЕС са прави - ЕС няма интерес от продължаване на несигурността! Всъщност вече е късно и за ЕС - просто не вярвам, че тромавата бюрокрация на ЕС може да се реформира, камо ли пък и бързо. Часовникът тиктака - времето изтича за ЕС - без значение със или без UK

Времето изтича и за Путин. Парите му свършват през зимата.

Де го чукаш - де се пука :) Тука става въпрос за ЕС и за нас като държава, а ти като Мирча Кришана и краставицата ;) Успокой се :)

обаче не и златото.

С такива тикви като дд сме заникъде............... Простотия до шия...

Ще останат в ЕС

ЗА излизане са гласували над 17 млн. , така че ако минат тая бройка може и за се говори за нов референдум!

ДА СЕ МАХАТ АНГЛЕТАТА НЯМА ВЕЧЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ИЛИ ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО, ЩЕ ИМА "ОБИДЕНА ИЗОДЗАДЗЕ АНГЛИЯ"

много добре го играе Англия,ако почне открито да гони чужденците,ще се разпищят една камара организации,а така легално влошава жизнената среда на паразитите-инфлацията е вече неизбежна лирата се срива,цените на стоки,храни,горива-нагоре,помощи и social се режат с мотива-криза-ето ти влошаване на жизнената среда за паразитите.а на англичаните няма как да ми се отрази те притежават главното средство за изхранване-земята!и още вече са спрели банковите транзакции не можеш да превеждаш пари извън англия-още един удар по не англичаните! Короната вече е прозряла или ние или TE... EU няма как да плаши Англия защот треа гаси сам себе си- вече Финландия,Франция,Словакия искат референдуми... :mrgreen: духа вече е пуснат от бутилката и призрака на EXITA броди из Европа ...значи Извода е : ЗАЩО ДА ГИ ГОНИМЕ НИЕ? ВЛОШЕТЕ ИМ ЖИЗНЕНАТА СРЕДА-ТЕ САМИ ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ! Добре ли го е измислила Империята как ви се струва ? Шах и мат с кончето ! ами Врага EU какво ще предприеме Империята? ами как какво : НА ЕДНА КУЛА ОТ ПЯСЪК ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ И СТИГА ! така Империята с един куршум изби всички зайци !!!

много добре го играе Англия,ако почне открито да гони чужденците,ще се разпищят една камара организации,а така легално влошава жизнената среда на паразитите-инфлацията е вече неизбежна лирата се срива,цените на стоки,храни,горива-нагоре,помощи и social се режат с мотива-криза-ето ти влошаване на жизнената среда за паразитите.а на англичаните няма как да ми се отрази те притежават главното средство за изхранване-земята!и още вече са спрели банковите транзакции не можеш да превеждаш пари извън англия-още един удар по неангличаните! Короната вече е прозряла или ние или TE... EU няма как да плаши Англия защот треа гаси сам себе си- вече Финландия,Франция,Словакия искат референдуми... :mrgreen: духа вече е пуснат от бутилката и призрака на EXITA броди из Европа ...значи Извода е : ЗАЩО ДА ГИ ГОНИМЕ НИЕ? ВЛОШЕТЕ ИМ ЖИЗНЕНАТА СРЕДА-ТЕ САМИ ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ! Добре ли го е измислила Империята как ви се струва ? Шах и мат с кончето ! ами Врага EU какво ще предприеме Империята? ами как какво : НА ЕДНА КУЛА ОТ ПЯСЪК ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ И СТИГА ! така Империята с един куршум изби всички зайци !!!

Не мисля че е имало нещо за изиграване. Консерваторите в САЩ застават на изоластични позиции. При това положение консервативна Англия механично ги последва. Що се отнася до референдума , вероятно дъждът е накарал над един милион души да си останат по домовете и сега най вече те се събудиха . Саркози беше рекал , че предпочита да живее с Русия , а не с Турция и това решава , защото Франция остава единствената ядрена сила в ЕС , а това е единственото нещо на което Русия обръща внимание. ЕС би бил достатъчно силен за да респектира , но вероятно ще си плаща известно време на пазарни цени въглеводороден данък, защото , ако немски автомобилни компании минат само не електрика и френските и италианските ще ги последват. ЕС с Англия би имала по - голяма тежест, но и те участвуват в Северен поток 2 и това решава . Там има ядрени гаранции , а иначе по разни южни и не съвсем южни потоци ще има диктат и плащане на неустойки до дупка. По малките но високоразвити европейски страни , трябва да се съобразят дали да разчитат на европейска солидарност или да плащат. Малко или много това са хипотези. Оказа се че ние и без това сме си плащали и можем да се надяваме евентуално да не ни пребият и да не плащаме много повече. Тези които въртяха сопата в Белене и сега предлага услугите си , като на първо време дърдорят.

Квиченето на съветските тролове срещу нов референдум е напълно разбираемо и нормално. Путята хвърли толкова много пари за пропаганда и подкупи на Фараж, Джонсън и други знайни и незнайни продажници. Ако има нов референдум, това ще са пари, хвърлени на вятъра, ще трябва да се плаща пак, без Путята да е сигурен, че резултатът ще се повтори в негова полза. Те затова е този вой.

А ти чии трон си, на Обанго

Както казва народа - Късно е чадо, мандалото падна! Който се е прецакал-прецакал! Ние българските абдали в повечето случай сме прецакани! Толкова ни е акъла! Единици успяватв чужбина, а останалите мислят, че и те ще се уредят, ама не им се урежда нищо! Какво да правят? Нали са гяволета!

Не е късно. Резултатът от референдума е препоръчителен, а не задължителен и парламентът би могъл да отхвърли излизането от ЕС. Ама вас май много ви е шубе от нов референдум, а?

Парламентът едва ли ще го отхвърли щом Кралицата е казала "Не". И на мене ми е странно, но се оказа, че само с едно изречение-въпрос тя обърна референдума.

да вярно е! и аз даже дадох своя глас в петицията, каква несправедливост! искали биле да излизат, не може така!

грешиш!! втория ще анулира първия и няма изобщо да излязат! самите агитатори за излизане вече се уплашиха и дават заден! то си бе ясно - искаха само да си вдигнат рейтинга и да имат по-добри резултати на избори! Ама прекалиха и сега са се объркали - не очакваха резултата!

третият референдум няма ли да анулира втория ? чисто хипотетично. няма никъде написано след колко референдума се счита за окончателно. така ,че първо трябва да се произнесат по първия референдум - да напуснат. втория в този случай се обезсмисля. може да има трети в който да поискат отново да кандидатстват за влизане в ЕС.

вече са над 3 000 000!! абе и на тях им дойде ума в главата!! И те както ние - след злощастните избори през 2013! Да, след пиянството идва отрезвяване! и там грамотните хора в лондон са за ЕС, както и тук в големите градове! популистите са успели да излъжат само дъртаци и селяни! Ама такива са много! и там и тук! Уви!!!

защо да им е "дошъл ума"? нима като преди не са били в ЕС да са били по-зле ? за 2 дни се събраха 3 млн. поддръжници за оставане в ЕС. а само за един ден (гласуването) бяха 14-15 млн. останалите 11-12 млн осъзнати ли са или не са ?

Ами поинтересувай се как са били икономически в началото на 80-те, кога са започнали да дърпат нагоре и после задавай глупави въпроси. Поинтересувай се в какво състояние е била икономиката им, когато премиер става Маргарет Тачър.

на теб ти викат "точен" щото бащати е Точньо ? или щото си точен ?

РАБОТИЛ СЪМ С АНГЛИЧАНИ, БИЛ СЪМ СРЕД ТЯХ, ПОЗНАВАМ МНОГО ОТ ТЯХ - МОГА САМО ДА КАЖА, ЧЕ НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ НА ЕДНО МЯСТО ТОЛКОВА МНОГО ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДАЩИ ГЛУПАВИ ХОРА

Говориш ей така, най-общи приказки на които вероятно сам не си вярваш. Каква Турция бре? Ами нали заиграването с дивата държава Турция е една от многото причини, поради която Британците гласуваха за излизане от този съюз! Австрия е заявила, че бъде ли приета Турция в ЕС, тя веднага ще напусне. Ей така си дращите глупостите и после - Олеле! Олеле! Ма що? Ма защо?

Тия са като нас-протест-контрапротест,референдум-контрареферендум.

Подписката надскочи 2 милиона. Но съответно и започна да излиза информация. По ZIP кодовете се разбира, откъде са исканията за нов референдум. Има забавни моменти - самата Великобритания е някъде след 5-то място, от Ватикана (официално население 451 човека) са поискали нов референдум над 2000 души...

Това за Ватикана дежурният офицер на Савушкина ли ти го каза, или си го измисли сам? То бива да лъжете, ама понякога пускате такива небивалици, че ставате за смях. Като оня дебил вчера за референдума в Словакия, дето едва ли не вече бил проведен и Словакия също напуска ЕС.

someone

спечелих 120 лева от залог за резултата от първия референдум, ако има втори пак се надявам да спечеля пари.

позор за големите демократи ! не признават волята на народа си , като нашия външен министър ...нали казва че той знаел по добре от народа кое е добро и кое лошо .... и някой въпроси не трбявало да се гласуват ..., сега ще квичат като свине

Ситуацията е смешна - искат: референдуми докато не спечелим ние; старите да изпукат а не да решават живота на младите; започнаха с откровени лъжи като тази - обядвам си аз с приятелката в ресторанта и идва полиция и я експулсира за 45 минути... Питат ги - щом искате в ЕС, моля избройте поне 9-10 страни. Масово стигат до 3 - 4 (Франция, Германия, Испания, Италия), а много от тях добавят и САЩ. Хората в Лондон казват - протестират такива, дето през живота си и един работен ден нямат и - естествено мигрантите-мюсюлмани.

каква е гаранцията ,че старите не са гласували правилно? каква е и гаранцията ,че младите ще живеят повече от старите ? казано е от каква възраст нагоре може да се гласува и толкова. няма ограничения за млади и стари , куци, кьорави и сакати. вижда се и ,че напоследък идва все по-лош млад материал. ако не им харесва на младите англичани да живеят в страната си да заповядат у нас. :-)

Като се има пред вид броя на гласувалите против отделянето, този брой никак не е впечатляващ.Истерията, на която ставаме свидетели се дължи преди всичко на застрашените банкери, чиновници и служители на администрацията свързана с ЕС - те просто наистина губят завидни позиции и приходи, а и имат и добре смазана машина за въздействие върху медиите.

someone

може да има втори, и може да останат в ес, ако тези против ес си останат у дома, понеже им е писнало и не искат да се занимават втори път да гласуват.

Дотук британците ми харесаха - удариха един як шамар на еврогейската брюкселска продажна бюрокрация, дори старците-основатели се разтичаха да се срещат и да си говорят глупости по някакви вили ... А сега защо пак дават на заден?! Като искат да излизат - ами, излезте, и други ще ви последват - този ЕС е вече толкова извратен, в сравнение с първоначалния проект, че повече не може да се издържа, превърнал се е в диктатура на една чудовищно раздута администрация над населението на един цял континент, съсипваща икономиките на страните, да не говорим за суверенитета им, за традициите и обичайното право ... Добре е да излезе Великобритания, а след нея и всички други, които искат, за да се види кой остава и с каква точно мотивация! Какъв втори референдум по същия въпрос?! Трябва да се проведат референдуми във всички страни, а не да се преиграва Брекзит!

"Дотук британците ми харесаха - удариха един як шамар на еврогейската брюкселска продажна бюрокрация, дори старците-основатели се разтичаха да се срещат и да си говорят глупости по някакви вили " По точно е да се каже , че Англия може да си вкара автогол. Все още нейните намерения за излизане не са декларирани официално , защо по закон няма такова формално право, а по морал 52 % срещу 48 % са твърде малка разлика за да се разпадне това което е останало от Great Britan и да се обрече страната на 10 годишна стагнация, без ясни перспективи за по - добро. Лондон може да бъде световен финансов център на страните от атлантика - географски и икономически , но трудно може да играе такава роля в един бъдест свят , където първа и трета цигулка са Китай и Индия. Какво ще прави Русия там, и дали няма да има някой rusexit, като форма на някакъв нов национализъм и разочерование от едни безкрайни локални войни, донесли жертви материални и човешки . ..

Това да не е България....избори до дупка!

Само гледай! Сега като се почне една словесна еквилибристика... Направо ще излезе, че още на първия референдум практически са гласували за оставане в ЕС.

то си е така ... само някакви уелсци са искали за извън ЕС, затова сега трябва да ги отделят от Англия и да са соло навсякъде, като на Европейското по футбол

Последните дни най големите популисти и манупулатори от еврогейския не спряха да грачат срещу Беликобритания. Хората така се решили там а и не се заблуждавайте че и другаде не мислят като тях въпреки че все още не се предприели тази стъпка. Кристалината седнала да се грижи как щели да плащат повече ако приемат статут като Норвегия а не си задава въпроса защо норвежците предпочитат да плащат ''повече'' ама да не са под диктата на евродебили. Кристалинке не лъжи че някой ще иска да плаща повече БЕЗ да има по голяма печалба свобода и независимост от това защото сам си решава какво да произвежда и как да се развива без ''щастливи кокошки, криви краставици, бледорозови ягоди'',,,

Тя Кристалина е една продажна душица, за мен е ясна от момента в който каза, че "бежанците" щели да ни оправят демографската криза. Тая пее каквото и кажат и си трепери за хилядите евро заплата. Ама заслужават ЕС да се разпадне и ако трябва нанова и при други условия да се създава. Така не може да продължи. Една луда Меркел и пригласящ и Оланд да ни командват кого и колко да приемем и издържаме. Те като искат да си отглеждат радикални мюслита, после се вижда резултата.

"Във Финландия вече започна подписка за напускане на ЕС, а проучване показа, че една трета от германците също искат допитване до народа да остане ли Берлин част от Общността" това е за добро утро !

"info" ти ни зарина с инфо бре :-) рано-рано ти дойде музата за писане. изпих си кафето , но ще трябва да мина на студена биричка докато те прочета. има ли новини от острова?

Никой не бяга от хубавото. Щом обикновените хора казаха не значи има сериозни причини. И една от основните е емигрантството. никой не иска да храни хора които не работят а само ползват благинки. От близки хора живеещи и работещи там знам, че са приети нормално и никой не роптае срещу тях. Но пришълците от Азия и Африка без образование, но с много деца е в основата на проблема.

погледнато от страната на мигрантите и те бягат от лошото, от войната. къде да отидат?

Да се борят за доброто си на собствена територия както направиха англичаните...

Войната е срещу собствената им страна, ами да се емнат и да си решат проблема. Най-лесно е да избягаш и да чакаш друг да те храни. Те руснаците навремето ако бяха хукнали да бягат вместо да се отбраняват какво щеше да стане? Тия млади и силни мъже дето ни налазиха за мен са дезертьори, криещи се зад полите на жените и децата.

Когато говоря за обединение на хора аз имам предвид големи групи "ОБИКНОВЕНИ" хора, за народите, а не за управниците и политиците, за ръководителите, и е много важно даправим тази много съществена и критична разлика! Защото точно тук е "ключът" всъщност, ако всичко бе наистина открито и поставено на масата, ако цялата информация бе публична и пълна, хората щяха да се разправят, да спорят, да не се съгласяват, убеждават и дори се карат, НО НАКРАЯ В СПОРА, В ШИРОКИЯ СПОР И ДИСКУСИИ ВИНАГИ И НЕИЗБЕЖНО ИЗЛИЗА ИСТИНАТА! Но точно това ДОСЕГА И ЗАСЕГА НИКОГА НЕ СЕ ПРАВИ И МНОГО УПОРИТО И ПОСТОЯННО, НА ВСЯКА ЦЕНА СЕ ИЗБЯГВА! Познайте от кого:) Да, ИМЕННО ОТ УПРАВНИЦИТЕ И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ, С ТЕХНИТЕ ГОЛЕМИ И МНОГО ГОЛЕМИ "ДЪРЖАВНИ ТАЙНИ", ВОДЕНИ ОТ НЯКАКВИ "ВИСШИ ИНТЕРЕСИ"! И така докато настъпи по-голяма криза, като тази с бежанците, терористичните актове, гръцкия дълг, британското напускане,... И ТОГАВА ЗА СЕТЕН ПЪТ СЪС СТРАШНА СИЛА ЛЪСВА НЕПОДГОТВЕНОСТТА, НЕФЕЛНОСТТА И НЕЧИСТОПЛЪТНОСТТА, с други думи НЕПОДХОДЯЩАТА И РЕТРОГРАДНА, ВРЕДНА РОЛЯ НА СЪЩИТЕ "ВЕЛИКИ" ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ! И започват, ставаме свидетели на техните гърчове, срамни извинения и обяснения, на лъжите, манкирането и ослушването им И НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ОТГОВОРНОСТИ И ВИНИ ЕДИН ДРУГ СРЕД ТЯХ!

Идеята за обединение и по-близки връзки на хора и народи ВИНАГИ Е ДОБРА ИДЕЯ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛОША И НЕАКТУАЛНА ПО ПРИНЦИП! Тя съществува и е разбрана, осмислена и изстрадана още когато маймуната се е изправила и се е появил човека, който е разбрал, че за да оцелее и да живее по-добре ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРЕ С ОСТАНАЛИТЕ И ЗАЕДНО ДА СЕ БОРЯТ И ЖИВЕЯТ! Прословутото през вековете РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТРУДА И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯТА НЕ Е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН ФОРМА НА ОБЕДИНЕНИЕ от известна гледна точка, и т.н....Обратното - идеята за разделението, конфронтацията и крайната й фаза - войната пък е УНИЩОЖИТЕЛНАТА!... Но естествено за да се съберат и живеят заедно (големи груп от) хора СА НЕОБХОДИМИ ОБЩИ ДОБРИ ПРАВИЛА И ПРИНЦИПИ, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ (а не да се саботират и компроментират, каквото точно е "специалното" положение или претенции на някои, които да кажем са "по-силни", "по-специални", "по-заслужили" и пр...) Впрочем ОСНОВНИТЕ КЛЕТКИ НА СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО, НАЙ-МАЛКАТА - СЕМЕЙСТВОТО, КАКТО И НАЙ-ГОЛЯМАТА - ДЪРЖАВАТА, СА СЪЩО ТАКИВА ОБЕДИНЕНИЯ НА (ГОЛЕМИ ИЛИ НЕ) ГРУПИ ХОРА ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА!!! Така че ТУК ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС НЕ Е ДАЛИ, А КАК, НА КАКВА ОСНОВА И С КАКВИ ПРАВИЛА И ДАЛИ ТЕ СА ДОБРИ И СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ, ИЛИ НЯКОИ СА "ПО-РАВНИ" И "ПО-СПЕЦИАЛНИ", което по равило саботира и ерозира самата идея още при възникването и осъществяването й в конкретната общност! Прости неща, но не за прости хора!

Забележете до каква абсурдна ситуация се докараха англичаните. (Оставям настрана за момент неадекватното поведение и на ръководителите на ЕС, демонсртрирано и при преговорите с гърците и техните демократично избрани Ципрас и Сириза и при и около техния референдум и тяхното радостно ЗА ЕДИН ДЕН "ОХИ") - след като премиерът им Камерън се договаря за отстъпки с ЕС преди месеци и заплашваше с излизане от ЕС, СЕГА СЛЕД КАТО ТЕ КАЗАХА ТЯХНОТО "ОХИ" - дотук добре, ВМЕСТО Камерън веднага да подаде официално да подаде молбата на Великобритания, ТЕ СЕ ОСЛУШВАТ И СЕ ОПИТВАТ С ФОРМАЛНИ СТЪПКИ НЕ САМО ДА ЗАБАВЯТ, НО И ДА ПРЕДОТВРАТЯТ РЕАЛНО НАПУСКАНЕТО!!! Забележете - Камерън категорично отказва да направи необходимото, простата формална стъпка за оформяне на напускането, щял да си подаде оставката, ама не веднага (това да ви напомня нещо? да ви напомня например срамните пазарлъци, заплахи и накрая коленичене на Ципрас и гърците неотдавна?) И сега се получи "абсурдната" ситуация, когато ... ЕС НАСТОЯВА И "ПОДСЕЩА"Великобритания да напуска веднага, а "гордите" и "по-различни" англичани се ослушват и опитват какви ли не лупинги и срамни трикове... Живеем във време, когато всеки, който много дълго, години наред се е изживявая за "изключителен" и "по-специален", по-добър и над другите ( и тук си спомням и за французите след атентатите, колкото и по-различно да изглежда), СИ ПОЛУЧАВА РАНО ИЛИ КЪСНО ШАМАРИТЕ ЗА НЕАДЕКВАТНОСТТА! Хубавото на тази ситуация е, че след шамарите на нефелните английски политици и управници, НА ДНЕВЕН РЕД ИЗЛИЗАТ ОТГОВОРНОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ, НА ТЕЗИ НАЧЕЛО НА ЕС! И те повече не могат да се ослушват и правят на убити лисици ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ!

Хубаво си го написал. Само че, да очакваш адекватни действия от политици е нереално. Единствената им цел е как да запазят статуквото такова, че да продължават да "лапкат" независимо какви глупости вършат. Няма разлика къде - Европарламент, Великобритания, Гърция, България...

Забележете до каква абсурдна ситуация се докараха англичаните. (Оставям настрана за момент неадекватното поведение и на ръководителите на ЕС, демонсртрирано и при преговорите с гърците и техните демократично избрани Ципрас и Сириза и при и около техния референдум и тяхното радостно ЗА ЕДИН ДЕН "ОХИ") - след като премиерът им Камерън се договаря за отстъпки с ЕС преди месеци и заплашваше с излизане от ЕС, СЕГА СЛЕД КАТО ТЕ КАЗАХА ТЯХНОТО "ОХИ" - дотук добре, ВМЕСТО Камерън веднага да подаде официално да подаде молбата на Великобритания, ТЕ СЕ ОСЛУШВАТ И СЕ ОПИТВАТ С ФОРМАЛНИ СТЪПКИ НЕ САМО ДА ЗАБАВЯТ, НО И ДА ПРЕДОТВРАТЯТ РЕАЛНО НАПУСКАНЕТО!!! Забележете - Камерън категорично отказва да направи необходимото, простата формална стъпка за оформяне на напускането, щял да си подаде оставката, ама не веднага (това да ви напомня нещо? да ви напомня например срамните пазарлъци, заплахи и накрая коленичене на Ципрас и гърците неотдавна?) И сега се получи "абсурдната" ситуация, когато ... ЕС НАСТОЯВА И "ПОДСЕЩА"Великобритания да напуска веднага, а "гордите" и "по-различни" англичани се ослушват и опитват какви ли не лупинги и срамни трикове... Живеем във време, когато всеки, който много дълго, години наред се е изживявая за "изключителен" и "по-специален", по-добър и над другите ( и тук си спомням и за французите след атентатите, колкото и по-различно да изглежда), СИ ПОЛУЧАВА РАНО ИЛИ КЪСНО ШАМАРИТЕ ЗА НЕАДЕКВАТНОСТТА! Хубавото на тази ситуация е, че след шамарите на нефелните английски политици и управници, НА ДНЕВЕН РЕД ИЗЛИЗАТ ОТГОВОРНОСТИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ, НА ТЕЗИ НАЧЕЛО НА ЕС! И те повече не могат да се ослушват и правят на убити лисици ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ!

Що се касае до бъдещето на ЕС и дали щял и трябвало да се разпадне или не и всичките гадатели и пророци, които му бабуват, ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ОБЕДИНЕНИЕТО НА ХОРАТА ВИНАГИ Е БИЛО И ЩЕ БЪДЕ ДОБРА ИДЕЯ И ЗАЛОГ ЗА ДОБРО БЪДЕЩЕ, НО ... САМО АКО Е ИСТИНСКО И СЕ ПРАВИ КАКТО ТРЯБВА, А ТО НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА ДОСЕГА И ЗАСЕГА! Всъщност е просто - една работа се прави по един (или само няколко) начина ПРАВИЛНО, а може да се провали ПО ДЕСЕТКИ И СТОТИЦИ НАЧИНИ! И само за това, че НЕ Е НАПРАВЕНА КАКТО ТРЯБВА, КАКЪВТО Е ТОЧНО СЛУЧАЯ С ЕС, ИЗОБЩО НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ СТАВА! Но имаме, налице е СИСТЕМНА КРИЗА, КРИЗА СЪС СИСТЕМЕН ХАРАКТЕР в управлението и устройството на съвременните демокрации в Европа (и по света) И ТВЪРДЕ МНОГО СА ЗАДКУЛИСТНИТЕ И НЕЧИСТОПЛЪТНИТЕ ДОГОВОРКИ НА ОТДЕЛНИ ЛИЦА, ЗАДКУЛИСНИ КРЪГОВЕ И ОБРЪЧИ, КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ И ИСКАТ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЖИВОТА И БЪДЕЩЕТО НА ОСТАНАЛИТЕ, а нямат необходимите (и морални) качества или ИСТИНСКИ НАМЕРЕНИЯ И ИНТЕРЕСИ ОТ ПУБЛИЧНО ОПОВЕСТЕНИТЕ ПРИОРИТЕТИ, ОБЕЩАНИЯ, ИНТЕРЕСИ И НУЖДИ!

ЕС е като капан - влезеш ли няма мърдане - заляха британците с неистова пропаганда колко ще им се стъжни животът ако напуснат - едва ли не им предвещаха колапс. Има много държави, които живеят прекрасно без ЕС. Например Швейцария - е сърцето на Европа си поддържа изключително висок стандарт. Евала на британците, че си устояват на националните интереси. Само бюрокрацията на ЕС е в паника.

Примерът с Швейцария е във висша степен неадекватен, защото на практика Швейцария е силно обвързана с ЕС! Тя само дето формално не е член на ЕС.

Е да де, точно това се казва - не е нужно да си в ЕС... И с Македония имаме безвизово пътуване, и преди ЕС имахме с Гърция прекрасни икономически отношения... Това ЕС са някви политически тъпни и хората (а не някви чужди неща) нямат нужда от тях.

Почти съм сигурен, че никой от европейските политици не иска нов референдум. Нека за момент си представим, че въпреки всичко се проведе втори референдум. Ако подкрепящите Брексита отново спечелят, това ще е равносилно на взривяването на мощна атомна бомба в Брюксел. Мигновено ще стартира бърз процес на разпадане на ЕС, а еврочиновниците най-малко искат това. За ЕС един хипотетичен втори референдум представлява изключителен риск! Нали виждате как и Оланд и Юнкер и Шулц пришпорват Великобритания по-бързо да напуска. До вчера припяваха на британците да останат, защото без тях нямало да е същото, а сега започнаха да ги бутат към изхода. За ЕС, Великобритания в момента е pain in the ass .

е голям майтап. Току що се регистрирах в нея, а нито съм британски гражданин нито живея във Великобритания. При това положение могат да съберат стотина милиона подписа от цял свят.

Не се притеснявай, после ще бъде направена проверка на валидността. Ако не си имал право да се регистрираш, ще бъдеш премахнат от списъка. Никой не е чак толкова глупав, както си мислят някои.

тази сутрин казаха ,че щом са налице необходимият брой подписи техния парламент на първото си заседание, първа точка от дневния ред ще бъде разглеждането на петицията. до тогава надали ще успеят да отхвърлят излишните гласове, а пък за повтарящите се и на мъртвите данни да не говорим. ще им е много, много трудно.

Второ гласуване няма да има. Ако го има то от52% за напускане ще станат още повече. Техните интереси са в друга посока. Те знаят много добре какво ги чака и са го калкулирали добре. Историята тук решава най- много.

Четири дни преди обявяването на резултатите от референдума във Великобритания, Сорос коментира в Гардиън (The Guardian): Вотът за брекзит ще направи някои хора много богати, но повечето гласоподаватели ще станат значително по-бедни.Меко казано да ви акам на демокрацията на всички!

Все си мислех, че по-тъпи от българите няма, но се оказва, че великите британци с жалкото си поведение след собствения си вот, ни надминаха. Европейският съюз в този си вид няма никакво бъдеще! Тази агония и насъскването на отделните държави една срещу друга ще продължава, диктатурата на бюрократите в Брюксел ще става все по натрапчива, а хората все така няма да си взимат поука от историята...

Нямат сметка да излязат-като им натряскат данъците на стоките и паричните преводи ще бъдат ,като попарени.Стокообмена им с ЕС рязко ще намалее и ще трябва да се насочват към пазари извън Европа.

Мисля, че пак ще си издействат привилегии дори като излизащи.В-я си беше по- особен случай и като член на ЕС. Така че не вярвам англичаните да пострадат кой знае колко. Пак ще са по-добре от нас, нищо че сме в ЕС.

Великобритания--"Глезеното дете на ЕС". Още от създававането на ЕС,Великобритания поставя хеляди условия за влизането си.От една страна и англичаните страдат-например запада риболова им,поради наложените им квоти,но от друга банките им са тясно свързани с ЕС.Старото поколение изкара страната от ЕС,а младото настоява то да остане.Ако теглим чертата на "За" и "Против" ЕС в кралството надделяват загубите.Опиянени от радостта си днес,утре като изтрезнеят ще започнат да се вайкат.Най-смешното е че Доналд Тръмп ги е поздравил с този акт,след като Тексас иска да се отдели от САЩ.Брекзита разрушава централизацията и стабилността-Сев.Ирландия и Шотландия могат да поискат независимост,а кой губи от това.Когато пуснеш дяволите от торбата ,вече ще е много късно.Обидененото кралство ще загуби много с излизането си от ЕС.

преди час четох че били над 1 милион в подписката за нов референдум, сега чета че вече са два милиона. значи до утре сутринта ще са 20 милиона а в понеделник ще са над милиард. браво на журналистите, преизпълнявате си плана.

Теб какво те дразни чак толкова?! Това си е работа на британците. Ако решат, ще си спретнат друг референдум, ако решат друго, ще го направят. Това вече са си техни, вътрешни проблеми.

когато се даде думата на простите пръчки, без значение дали са англ. реднеци или родни чалгари. Референдумът е атомната бомба на демокрацията - онез вече натиснаха червеното копче...

На всеки му стана ясно, че човечеца никой не го бръсне за слива. Не е важно какво иска той или как гласува, важното е как иска да е едрият капиталист. Думата демокрация и капитализъм са несъвместими. Така беше със СССР, така е и сега с ЕС -разлика няма. Сега ще си правят референдуми докато не си докарат техното желание. Иначе ако "Оставаме" бяха спечелили с 0.10% щяха да всякъкви по-нататашни референдуми са незаконни.

ЩОМ И В КРАЛСТВОТО СА ЗАПОЧНАЛИ ДА СПРЯТАТ ОРАНЖЕВИ РЕВОЛЮЦИИ! МОЖЕ БИ НЕДОВОЛНИТЕ ЩЕ СЕ НАРЕДАТ ПРЕД ДВОРЕЦА КРЕЩЕЙКИ: " Всеки ден ще е така до победата" ТЕЗИ НОМЕРА ВЪРВЯХА В БЪЛГАРИЯ, НО В ИМПЕРИЯ КАТО БРИТАНИЯ ЕДВА ЛИ ЩЕ МИНАТ. Не е ли време МИ 5 да изолира тези подскокливковци. ВРЕМЕ Е И ИМ СЕ ПОЛАГА!

Поръчението е да се пише масово в черни краски, товарищи... Видя ли над 1700 коментара с бързи плюсове под тях - работата е отишла към затролване, за съжаление.

Голямата британска нация изведнъж я обзе страх от свободата и независимостта , а недай Боже да им спретнат една шарена революцийка като в Сирия или Либия !

само те да са спициални и да влачат значи.. брюксел по далечи от лондон.. примерно у виена.