Паника на световните борси след британския референдум

Паника настана на световните борси тази сутрин, след като се разбра, че британците са гласували на вчерашния референдум за излизане от Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Паника на световните борси след британския референдум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Този шок е по-силен от "черната сряда" през 1992 г., когато машинациите на милиардера финансист Джордж Сорос наложиха излизането на паунда от европейския валутен механизъм, отбелязва Ройтерс" Да си кажем истината. По именно.

Елатe ми на гoсти във вегaнската ми сладкaрница на Раковски до Опeрата.

сбъркал си темата. Явно е от храната. Да си чувал за "тъп лъв" или "глупава пантера"? Затова пък има "тъпа овца" и "просто говедо".

брекситът за пореден път доказа, че планът на клинтънови за ново, световно господство над народите се провали. не вярвайте на из/разкривени от злоба и цензура бабички, а вярвайте на Народа си!

Георги Парцалев го каза ясно- ако намерим 5- 6 люмоня ще хванем Ламичката що краде ябълки от дървото. Ама и тетка Тодора нямаше люмоните- но имаше ябълките на раздора.

Ко речи?...

Рекох туй дето не можеш да го разбереш, но ти обещавам да го видиш скоро.

1.толкова струва реално паунда. 2. Какъв бардак може да направи един властолюбив, вкопчен във властта.

сага пак обръщам внимание на залаганията преди, и след брексита. Помислете в чия полза са те? Икономистите - в кое съветско блато сте правени от крякащите жаби? :-)))

между другото, неграмотната цензураторке в името на статуквото, как е по-правилно да се напише: неграмотен, или негримотен обама?

На времето Де Гол след него Филип Димитров,а сега и Камерън,си вкарват подобни автоголове.

Най-бързите спекуланти са т.нар. оператори на световни борси. Те от всяко събитие (изригнал вулкан, появило се цунами, в случая Брекзит и т.н.) правят паника и в резултат на това - пари.

Борсите не са онова, което бяха. Сега те са едни от най-големите манипулатори, и ако предприемат нещо в момента, то е заради реализирането на бързи и големи печалби, от нещо, което въобще не касае борсите. Колкото до англичаните, те ще се оправят. Ние какво ще правим, след като ни свалиха гащите? С вазелин, илибез вазелин ще ни оправят?

В момента се правят милиарди от глупостта на тълпата. Просто безценно! Ако си мислите, че Ротшилд няма да печатат милиардите лири за покриване на евентуалните загуби нещо не сте наясно с бизнеса. ако си мислите, че в момента англичаните не са убедени, че има катастрофа /което е много вярно, но не и катастрофално в същия смисъл/, някак не виждате очевидното. Катастрофата ще се прояви след няколко години, след като англичаните останат без износ и свежи пари от продажби, като останат без работа, като започнат да си показват паспортите за чужбина, като се види, че нямат влиянието, което са имали докато изнудват и блъфират ЕС, като изчезнат производителите на коли и остане производство за покриване на английските нужди. Това няма да се прояви по- рано от 3-4 години. До тогава даже ще ни убеждават, колко е хубаво извън ЕС и какъв ръст на икономиката има, което ще е голямата лъжа. Без 250 милионния европейски пазар, англичаните може да търгуват през океана , но пак ще плащат за транспорт и ще им е по- скъпо. Качествените резултати, ще дойдат по- късно и ще са забавени.

Китайците, норвежците, швейцарците, американците,...като не са членки на ЕС, как продават в ЕС без да са загинали?

Всяко чудо за три дни... Ще поулегнат коментарите, всичко ще се намести някак си. Не виждам чак такава драма в брекзита.

а защо има паника? та нали според теориите, хаосът може да се самоуправлява благодарение на разума. неее, оставете тоя булшит! борсите са най-ирационалното мислене на човека и се основават не на разума, а на страховете да не загубиш нещо, което и без това не притежаваш. Аз не притежавам, за това и оцелявам! - Природен закон. Пак се опитайте да го надскачате :-)))

неграмотната цензураторка, която денонощно кеси у форумите, които цензурира да се обоснове икономически за минусите, които поставя денонощно на разума. Ако обича, неграмотната цензура да се обоснове, защо? заради поредната манипулация на мнения, която подготвя чрез цензурата на малцинството от "избрани"?

Банкерите са лесни,ами помислете за английските кокошки и прасетата, на които вече нито щастието, нито играчките ще са гарантирани от ЕС. Подозирам,че най-много ще намажат от ситуацията английските криви краставици!

Само в ДИР.БГ котировките на паунда не се сменят и са същите като от преди 3 дена, въпреки въпросната тук дописка на същият този дир. :)

Да ...му..е....и шибаните спекулативни , измислени фондови пазари. много са чувствителни...една пръ...ня и се калтят ве4е...Има още много наивници..., но светът се пробужда..

ИКОНОМИКАТА И ФИНАНСИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО ''ТРАЛА-ЛА'' В КОЕТО ВЛЕЗЕ БРИТАНИЯ. Представете си какво би станало ако България излезе от ЕС! По-добре цунами .

споко, пазарите както се сринаха, така и ще се възстановят

Англия е изконен враг на България.

бе кой ви слуша вас бе. Англичаните драснаха заради евро мевро политичеки тралала като тия двамамата

GBP 2.55347 курс за днес. До утре ще е 1.65. Супер нека се махат да им падне изкуствено завишената лира.

БНБ: Обменни курсове за 27.06.2016: Британска лира - 2.34512 лв. Далечко е от 1,65, а? Дано не си дилър на форекс пазара, че направо го сриваш.

Не ме гледайте какво правя, а слушайте какво ви говоря.

Мъка, мъкаа поскъпнаха страпоните, но поевтия лубриканта.

Живяхме във времена, когато цареше всеобщо въодошевление от края на Студената война и разширяването на ЕС в края на 80-те и началото на 90-те години. Къде отиде онзи оптимизъм? Уви, тогава имаше световни лидери като Хелмут Кол, Маргарет Тачър, Франсоа Митеран, Роналд Рейгън, Михаил Горбачов...., които вземаха исторически решения. Сегашните такива се омотаха в история от грешни решения, които съсипаха голямата идея...!

НОСЯТ СЕ СЛУХОВЕ ЗА СРИВ НА ПАУНДА НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ. АМА МОЛЯ ВИ СЕ НИЩО ПОДОБНО. БНБ Е МОЖЕ БИ ЕДИНСТВЕНАТА В СВЕТА С "ПРОЗОРЛИВО" МИСЛЕНЕ. НАПУК НА ОСТАНАЛИЯ СВЯТ НИЕ КАЧВАМЕ ЦЕНАТА НА БРИТАНСКАТА ЛИРА! МНОГО СМЕ МЪДРИ!

Да, а на долара и швейцарския франк цената пада. Малоумници.

бързи избори, нов мандат и нови по добри условия за великобритания

Путин купи някой и друг тон злато преди няколко месеца и вече си изби загубите от ембаргото

Той отдавна фалира, според Каролев;-).

Златото най-напред пада при кризи!

златото и среброто поскъпнаха с 4.8 и 3.05% бре, лиара се срина с 11%, евртото с 2.7% и продължава да пада, дойчебанк се срина с 11,8%, Лавината тепърва започва. Гледате борсите кво става

ейй пак влязох по погрешка във форума на висшите икономисти, финансисти и анализатори. извенете! нищо кой знае какво не се е случило,за бг няма да има никакви последствия щото нямаме икономика, затова на изобщо какво на интересува, кенефи в англия винаги ще има така че да не се притесняват тези които планират да заминат, просто ще има работни визи нищо повече

отново дойде черния петък

А ОБАМА ПРАСКА ДЖОБЕН ТЕНИС В ЕЛ-ЕЙ В ТОЗ МОМЕНТ ..ЩЯЛ ДА ГОВОРИ КЪМ 12 ЧАСА ЙИСТЪРН ТАЙМ :)))

Паниката я създават журналистите, анализаторите и тъпите изказванията на политиците!

ОТ ТРОЛОВЕТЕ ТА ЧАК ДО ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРАМЕНТ ДЖОН КЕРИТО ВСИЧКИ СА В ПАНИКА .. И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КА ДА РЕАГИРА :)) ...

Ка' па да не знаят... Нали имат един смел хибриден солджър у "територията".... Ще го активират и ей ти я войната...!!! :::))) Да...!!!

Путин е умен. И далновиден. Накрая пак Русия ще спасява Европа от моралния и материален разпад, както преди 70 години. Помнете ми думата!

Това ще е 5-то спасяване, ще има и шесто

to i garcite glasuvaha da izlqzat ot es no koi slusha naroda

АКО ПУТИН Е ХИТЪР ПИЧ СЕГА Е МОМЕНТА ДА ОСВОБОДИ УКРАЙНА ОТ НАЦИСТИТЕ И БОРСИТЕ НАПРАВО ЩЕ ДУМНАТ :)))

Скоро късокракото ще освободи и теб селски дебил.......е няма толкова тъпи пръчки каквито са тук

А ти скоро ще усетиш ан...но на късокракото третото краче!

Джуджака плешив в мАсква доволно потрива артритни кунки!!

Джуджака си е бомба, защото има акъл в главата, за разлика от кухите евроатлантически лейки, за които сме вързани и ние

Писна ми от тези финансови спекуланти. Англия напуска, дреме ми. Срива се паунда, дреме ми, паунда отдавна не е фактор на валутните пазари. Иначе най-важния извод от този вот е, че не трябва да се дава право на глас на простите и неуките хора.

Да но цените на петрола падат? Дреме ли ти или не?

Най-страшното е това, че много хора решават, че не трябва всеки да има право на глас. А този път води само към диктатура. Днес няма да имат право на глас безработните, утре и среднистите, вдругиден хората с под 5000лв. месечен доход...

От тази империя нищо добро не сме видели. Да се разкарват

Великобритания подкрепя Съединението и възпират османските войски да не ни атакуват.

Великобритания подкрепи разпарчатосването на България на 7 части на Берлинския конгрес, едната част остана под управлението на султана, другите заминаха при съседните държави, Княжество България остана само в границите на сев. България - по-малко от половината територия, която Русия освободи. Така че шменти-капели ги прави на други места!

Мързеливите Англиийски помяри искат да Еврапейците да им работят за жълти стотинки и да им бършат насраните задници

Ей, имало и по-прост народ от нашия

за да настане паника? Да не би някой да е умрял /вярно - застреляха си една млада жена с 2 деца, за да наплашат хората и да гласуват за оставане/, някой да е обявил война /освен в продажната глава на Плевела, но и той не е уточнил кой срещу кого ще води тази война, изглежда има таен агент в щаба на НАТО/. По-скоро е развихряне на някакви спекулации от международни мошеници и престъпници като Сорос, но нали западната "демокрация" е най-великата във Вселената, би трябвало да може да вземе някакви мерки, въпреки че кой знае защо уж е против офшорните зони, а пък не ги закрива. А пък не съм чувал да има офшорни зони например в С.Корея или Сомалия - всичките зони са при тях, така че не виждам какъв им е проблема, а пък не го решават.

Теб само война ли те притеснява, другарю? Няма ли да се попритесниш леко ако за 6 часа останеш с 10% по-малко пари?

Ма нали искаше свободна инициатива??? Ко се жалваш????

пазар, бе брато, пазар. Нали Сорос командва, всичките пуделчета в България са на заплатка при него. Е сега заплатите им паднаха с 10%

Никой не е останал с по-малко пари. Тов аса финансови спекулации. Всичко ще си дойде на място след 3 дни

Така. така. Сега трябва да бъдат въведени визи за британските граждани за страните от ЕС, както и данъци върху инвестициите и за собствениците на надвежими имоти в България.

Трябва да се реформита хрантутната брюкселска система!!! Същите глупотевини, взели е много на сериозно празноглавци!

Нинче, това не ти е махленската пейка,да се обиждате и да решавате по клюкарски нещата....Има толкова фактори в отношенията ЕС - ЮК ,че визите са най-малкия проблем....Като им наложиш данък върху инвестициите, кой ще инвестира в нашата дупка?Ний без данъци ги караме да дойдат и те пак не щат ти визи и данъци ще им слагаш.А кой ще смучи алкохол в Сънито тогава?Все едно циганка да те черпи с кюфте - безплатно е, но ще го изядеш ли?

Умнико,пияните англичани по морето ли са "инвестициите" на Англия тук?Само неграмотник може такива глупости да сътвори но я кази какво е инвестирала старата госпожа тук?Един завод във Варна направиха и за 2 год. го ликвидира пазара а половината коли които идват тук от ЕС се сглобяват точно в Англия и за това са скъпи та като излязат(аз точно на това се надявах) да видим колко завода на японците и корейците ще останат там и колко на германците....изобщо цялата английска икономика е един сапунен мехур и ще гръмне с трясък а ингилизите ще се научат как се берат ягоди за да има какво да папкат

То има бе Нинче, само върху недвижимите имоти

Англия е губеща, но Русия ще бъде също губеща, след като петрола спадне до 30 долара. Глупавите са доволни, умните знаят какво ни чака и вземат мерки.

Гольо не знам за какви глупости говорши. Как така ще пада петролът??? Та той от както КЗК провери за картел все се дига, вече с 20ст.!!!! Не мой ни заблуждава, че тогава ще лъсне КАРЕТЛЪТ!!!

Сега бедните хора във Великобритания ще станат още по-бедни, защото сами си го избраха !!! Защо винаги се случва едно и също !!! Тези, които искат бедните да живеят по- добре гласуват за тях, а самите бедни хора гласуват срещу себе си !!!

Щото слушаме тези които са с парите!!!

Либерализмът е проява на принципите на хаосът и умишлено е въведен в обществото последните няколко десетилетия, с идеята да се доведе до абсурдна крайност и то да бъде скандализирано и разклатени силно неговите морални и икономически устои. Паралелно с това се предизвиква контролиран хаос в целият свят чрез терористични групи, рожби на службите и контролирани от тях, и частни корпоративни армии от вида на ИД (названието им сочи култ към богинята Изида от езическото трио изида, сет, и хор - IHS), които играят ролята на световните плашила действащи под фалшив флаг, с идеята да се изплаши световното население и да се направи по-склонно към някой "нестандартни" решения в бъдеще. Тези организации предизвикват хаос и дестабилизация на ключови места по света. Тогава хора ще започнат да търсят своите корени и изконни морални ценности за да спрат деградацията и разрухата в обществото. Използва се ефекта на социалното махало и колкото по-силно се отклони от равновесно положение в едната крайност, толкова по-бързо и по далеч ще стигне в другата крайност, което е целта - от крайна свободия до въвеждане на тотална световна диктатура под духовното и политическо водачество на папството, което вещае нови тъмни времена чиито прототип е тъмното средновековие. Либерализмът и престъпната еволюционна идеология, която няма научна основа, ни донесоха морална деградация и закона на джунглата, икономическо и политическо издевателство над по-слабите държави. Запазена марка на либерализма са крещящите натрапени гей паради демонстриращи усърдно морална разпуснатост. Хората със сексуални девиации са най-лоялни на вавилонската богохулна система, понеже в Божието слово те виждат своето явно осъждение.

Те не обичат Бога заради своите страсти и Неговият справедлив съд, затова имат силна подкрепа от строителите на вавилон , които са придобили финансова и политическа власт чрез беззаконие и пропагандарират усърдно еволюционната митология, за да направят хората толерантни към тяхното беззаконие и волни или неволни съучастници в него. Това беззаконие е нужно на новият вавилонски ред, който търси подкрепата на масите и за да го предизвика, прилага продължително и усърдно социалният инженеринг възпитаваш във валилонските "ценности", които са анти християнски. По своята същност вавилонската система е кулминацията на бунта на нечестивите против Творецът начело с падналият. Успоредно с черният пиар на ИД и компания усърдно изработван от масовите медии, чиито собственици са стрoителите на вавилон, имаме също толкова усърден пиар на папството, което е класически пример за теза и контратеза - работеща Хегелова диалектика. Белият папа "миротворец" и "обединител" - духовен баща на нациите от една страта и черните джихадисти разрушители сеещи хаос по целият свят от друга страна. Тогава изплашеното и скандализирано общество ще потърси морала и сигурността и не е трудно да се досетим чии морал ще му бъде предложен като решение на тези изкуствено предизвикани световни проблеми, създаващи нужните предпоставки за приемане на желаните от духовният Вавилон решения. Папският морал ще бъде натрапен и фалшивите небиблейски доктрини (виното на Вавилон) представляващи езически култ към слънцето - символ на падналият, проповядвани от тази отстъпила от Божията истина църква.

Ало, превъртелият! Тук не ти е църквата. Или детската градина, ако се има предвид по какво си падат поповете.

Руснаците и арабите изкупуват на безценица британската икономика! Да им е честито на "патриотите" гласували за брексита!

Толкова ли е реална и слабо оценена британската икономика? Пък и руснаците нямаш а пари. К ак го правят?

2-3 руски олигарха закупиха някои отбори и някои активи и това ги прави големи играчи на икономиката ли???Германците са основния играч там заедно с араби и китайци...те диктуват политиката там и е интересно какво ще направят сега

Бюлетините са били печата ни в Костинброд!

И ков, гадните борси пак изкараха кинти от глупаците, като се динге лирата, пак ще изкарат кинти. Е сега е момента да ни обяснят че требе да се дигне цената на тока и петрола, а що не и на други услуги???

Е сега е много интересно какво ще се случи в самата Великобритания. Половината британци са за оставане в ЕС, другата половина обаче печели референдума, като нанася сериозни материални загуби на първата. Сега ще почнат да режат спечелилите, защото трябва да си поемат финансовата цена на излизанет. Ще ги режат с намаляване на пенсии, намаляване на заплати и т.н. В крайна сметка честно е който е отговорен за решение, той да понесе по-голямата тежест.

Има само бонуси и умните са го осъзнали.

Абе вие милиционерите вярно сте били като във вицовете.

британския парламент въпреки референдума да не отправи искане за излизане от ЕС!? По някое от радиата чех ,че има такава възможност,т.е. резултата от референдума падлежи на санкция от парламента!