Благодатният огън идва в България с 4 фенера

На днешната Велика събота Благодатният огън ще бъде донесен в България от Йерусалим с четири фенера.

Обратно в новината

Коментари - Благодатният огън идва в България с 4 фенера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В САМОЛЕТА - ХЕМ ПАТРИТИ , ХЕМ ГО ГРЕЯТ

На фундаментално ниво съществуването е повече от несъществуването. Нещо което има начало има и причина, а причината е винаги е по-голяма от следствието и. Животът има единствено смисъл само когато е съзнателен, интелигентен, морален и вечен за да може да осъзнава своето съществуване, смисълът му и да си поставя цели към които да се стреми съгласно своите духовни и физически нужди. И защото само когато е вечен неговите познания, стремежи и постижения няма да бъдат изгубени завинаги. Но вечният живот има единствено смисъл само когато е в любов, истина и правда, които са абсолютно необходими за да има хармония, радост и смисъл в битието през вечността. Вечната правда, любов и истина могат да бъдат гарантирани единствено от вечен несътворен, всемогъщ и всезнаещ Бог, чиито съвършен и свят характер не се променя през вечността, а Неговата воля посветена на живота не може да бъде осуетена. Никое сътворено от Бог съзнателно същество не може да пребъдва през вечността в правда от която вечният живот има жизнена необходимост, ако не е зависимо от Бога вседържател, Който единствено е свят, непогрешим и всесилен духовно и физически. Затова двете заповеди които даде Исус Христос са: "Възлюби твоят Бог с цялото си сърце, душа, ум и сила. И втората възлюби ближният както себе си." Това е абсолютно необходимо условие за вечният живот в Божието свято царство сплотено от любов. Бог е разкрил своят характер, закони, порядък и спасителен план за човекът в своето Откровение към хората записано в Библията. Хубавото е че можем да има абсолютно доверие в Господ защото е верен и истинен. Нашата абсолютна цел е да живеем така в общение с Господ, че нашите характери да бъдат все по-близо до Неговият свят характер. Това ще бъде вечно освещение и щастие, радост и смисъл за светиите които победят грехът в този паднал свят с могъщата подкрепа на Господа Исус Христос и Светият Дух.

Матей 23 "37 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте! 38 Ето, вашият дом се оставя пуст. 39 Защото казвам ви, от сега няма вече да Ме видите, до когато речете: Благословен, Който иде в Господното име."

Брътвежи...

Аз

Ами не щат хората да се занимават с откчалки, бе! В какво ги обвиняваш?! Никой нормален човек не ще, освен психиатрите и самите откачени.

Аз

Утре... Денят на възкресението... Утрото на въздигащия се бог, както според един мухаха умник, сам исус наричал възкресението, което не би могло да е възкресение преди кръста... Само не се уточнява на кой, аджеба, от възкръсващите богове - Хор, Митра, Дионис и още 50-60 като тях... Хм... Чудно как хилядолетие преди евреина исус, траките и гърците са вярвали в роден от девица син на бог, съчетал божественото и човешкото, умрял и прероден, който превръщал водата във вино и когото наричали бог исус - дион-исиус... Ми как... Явно евреите са го откраднали от там, а еврейският исус или е бил местна градска откачалка в Назарет, или... и по-вероятно, въобще не е съществувал. Все пак няма нито едно, ама въобще нито едно историческо, археологическо или документално доказателство, че е съществувал. Поредната еврейска лъжа...

Днешният Ден е Ден за Тишина . За Духовност и Смирение . В очакване на Светлината , която няма нищо общо с религиите , а с Вярата . Благословия и Благодат за Древния Род Български . Да пребъде и да слави Бог Българина . Амин .

В Банкя - с тиква!!! Като Хелоуин !!!

Тези неща религийте трябва да бъдат забранени със закон. Също така и идеологийте.

И неграмотното писане не е лошо да се забрани.

Ако се екзекутиЙЙЙрат неграмотните писачи ще спре и писането, та няма да има нужда да се забранява самото писане.

Ще гледам на Руското НТВ запалването на благодатния огън ! На Българската лошо показват и онзи Горан Благоев да го махат ! Това е моя безмълвен протест срещу Горан Благоев !

Гледай да не пропуснеш и Путин. Сигурно ще се появи и той, без него не може.

Орлин Данев

А ти внимавай на теб,догато гледаш за Путин някой да не ти пусне от най-новия газ-"дурачок"...:)

Горан Благоев да ХОДИ да праи молитвени курбан-байрам в Одрин в компанията на Севда Дюканджъ Севда Шишманоглу Гавазова Баксанова Кадиев Кадриев НЕ муе мястото сред Благодатния огън

400 - 500 000 евро за полет на празен самолет разбира се не са безумна инвестиция, когато говорим за "чудото". Ако през това време самолетът трябва на някой с истински проблеми... лош тайминг!!!

струва толкова много. Но и аз се чудя, защо държавата плаща тези тюфлеци в раса да се разхождат до Израел.

Орлин Данев

Ами защото няма как да стане някое соросоидно НПО да получи огъня...те всички са атеисти и сатанисти...

Да бе, на кой с истински проблеми? Ами направо да дадат парите на някой като вашия Дедо Сорос,че той нещо поприключи с неговите,откогато Чичо Дони започна да го щави... :)

4 фенера е лоша поличба, но когато са 3 специални и 1 обикновен, всичко е наред. Логика! Другият път 7 специални.

"...с правителствения самолет "Фалкон", с разрешението на министър-председателя Бойко Борисов"

Да се чете Бойко Борисов докара Благодатния огън в България!!! Хвала, осанна, конграчулейшън, Борисов!!! Господ здраве да ми дава - 100 години да ни управлява!! Ха дано амин Господи помилуй!

Какъв ли лицемер трябва да си за да празнуваш смъртта на Христос.

Той е и възкръснал ако не си чувал. И ще убие Антихриста с дъха на устата си.

Така е като не си мие зъбите... Халитозата е кофти заболяване.

Явно православните свещеници са най-добрите химици сред християнските свещеници, щом само на тях им се пали благодатният огън.

Аз

Абе... купили са си запалки от Лафка...

Аз

Ако уж-Българската т. нар. държава полага такива грижи за християнството, защо не полага подобни грижи за всяка друга религия, която е представена в България - ислям, юдаизъм, кришнаизъм и прочие бози... А според последното преброяване се оказа, че в България има и доста джедаи, баси... За тях кво праим?! На дискриминация понасмърдява...

Има класически религии Юдаизъм, Ислям, Будизъм... Само Християнството, което е секта на Юдеизма, както и исляма се е увъртяло на интриги. Християните имат много секти освен основните клонове както педесятни протестанти, адвентисти и някакви неясни вариации, като Мормони. Всичкото това заедно с исляма гравитира върху Юдаизма. Това всичкото са Юдейски секти. В основата на всичките тези стои Талмуд.

Аз

1. Будизмът не е религия. Няма нито един будистки бог, макар че будизмът приобщава боговете на заварените религии. 2. Християнството и исляма се развиват от старозаветния юдаизъм и тората. Талмудът е книга на съвременния юдаизъм, който е развит по време и след Средновековието, което го прави по-млада религия от християнството, а дори и от исляма. Но няма значение. Въпросът е друг.

Каква е тази гробница на Христос щом е възкръснал от мъртвите. Доколкото си спомням от библията тялото е било оставено в пещера и после изчезнало от там. Единствения свидетел който е видял Христос жив е била Мария. Трябва да се карат от там горящи килимявки май.

В 21 век България посреща Възкресението с фенери вместо с вътрешен духовен огън. На Великден има повече смисъл да се преживява цъфтежа в природата, отколкото тази циркова програма с фенерите и самолетите.

Църквата казва: "Не е важно дали е вярно, важно е да вярваш, че е така". Затова се казва "вярващи", а не "знаещи". И тази вяра е създадена, за да се подчинява "вярващата" маса и да си мълчи, докато я ограбват в съучастие с управляващите политици. Държавата и църквата се крепят взаимно, за да крадат от народа. Последно доказателство: Църквата отдава на Гинка имот в центъра на София на символични цени. Въпрос: Чия е Гинка, която се ползва с такова благословено благоволение?

Гинка е от СИКаджийско потекло от Бойковото коляно дружка е на МАЯ -конкубината на Бойо

Това некъв майтап ли е?

Религията е опиум за народите! И докато лицемерните попчета баламосват лековерния народец, те си джиткат със пскъпарски лимузини, носят скъпи накити, правят гуляи и оргии по манастири и къде ли не, участват в масонски ложи и т.н.

и ролесa ,като на ники пълдина

Средновековни измишльотини! И, защо светската ни държава участва в тази измама? Кръглите идиоти и в 21 век си остават кръгли!

Вие-соросоидите,безбожници,консуматори и атеисти,много си повярвахте в последно време. Но и вашето царство ще свърши. Наближило е. Господ си знае работата...

Пак се харчи държавна пара за шарлатании. С парите за фалкона можеше 1-2 деца да се спасят. И така в България вярващи няма, всичко се свежда до суеверие, пълзене под маса и плюскане по празници.

Ти нещо искаш да се изкараш много"човеколюбив" и загрижен.Кого заблуждаваш бе,соросоид? Вашата неолиберастка сатанистка секта умира от яд,винаги когато се честват Източно-православни християнски празници.

Соросоид е майка ти. Рубладжия такъв! До вчера се кланяхте на Живков, днес сте първи в църквата, лицемери с лицемерите.

пак ли? а кога най сетне ще пуснат една камера да снима как се самозаражда благодатният огън? аз не вярвам! искам да ме убедят, за да стана вярващ!

Днес, за първи път по руската тв,ще дават запалването на огъня в пряко предаване

Аз

Няма да станеш вярващ. Ще станеш знаещ. А църквите знаещи не щат. Искат вярващи и незнаещи необразовани кретени.

Орлин Данев

Няма да стане, нито вярващ, нито знаеш. Просто ще си остане соросоид,неолибераст и атеист- същият,какъвто си и ти.

Кой си ти и кой се интересува от теб,че да искаш чак да те убеждават? Каква"значима фигура" си ти, за да искаш някой да ти обръща специално внимание? По- добре си стой такъв, какъвто си. Никой не смята нищо да ти показва и в нищо да те убеждава. Ти просто не си "един от нас". И никога няма да станеш.А и не ни трябваш.На никой от истинските вярващи не му пука за такива като теб.

Защо във Варна ще получат огъня от румънската църква? Няма ли са тях един фенер от нашите?