Благодатният огън идва в България с 4 фенера

На днешната Велика събота Благодатният огън ще бъде донесен в България от Йерусалим с четири фенера.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо във Варна ще получат огъня от румънската църква? Няма ли са тях един фенер от нашите?

пак ли? а кога най сетне ще пуснат една камера да снима как се самозаражда благодатният огън? аз не вярвам! искам да ме убедят, за да стана вярващ!

Пак се харчи държавна пара за шарлатании. С парите за фалкона можеше 1-2 деца да се спасят. И така в България вярващи няма, всичко се свежда до суеверие, пълзене под маса и плюскане по празници.

Средновековни измишльотини! И, защо светската ни държава участва в тази измама? Кръглите идиоти и в 21 век си остават кръгли!

Религията е опиум за народите! И докато лицемерните попчета баламосват лековерния народец, те си джиткат със пскъпарски лимузини, носят скъпи накити, правят гуляи и оргии по манастири и къде ли не, участват в масонски ложи и т.н.

Това некъв майтап ли е?

Днес, за първи път по руската тв,ще дават запалването на огъня в пряко предаване

Църквата казва: "Не е важно дали е вярно, важно е да вярваш, че е така". Затова се казва "вярващи", а не "знаещи". И тази вяра е създадена, за да се подчинява "вярващата" маса и да си мълчи, докато я ограбват в съучастие с управляващите политици. Държавата и църквата се крепят взаимно, за да крадат от народа. Последно доказателство: Църквата отдава на Гинка имот в центъра на София на символични цени. Въпрос: Чия е Гинка, която се ползва с такова благословено благоволение?

В 21 век България посреща Възкресението с фенери вместо с вътрешен духовен огън. На Великден има повече смисъл да се преживява цъфтежа в природата, отколкото тази циркова програма с фенерите и самолетите.

Каква е тази гробница на Христос щом е възкръснал от мъртвите. Доколкото си спомням от библията тялото е било оставено в пещера и после изчезнало от там. Единствения свидетел който е видял Христос жив е била Мария. Трябва да се карат от там горящи килимявки май.

Аз

Ако уж-Българската т. нар. държава полага такива грижи за християнството, защо не полага подобни грижи за всяка друга религия, която е представена в България - ислям, юдаизъм, кришнаизъм и прочие бози... А според последното преброяване се оказа, че в България има и доста джедаи, баси... За тях кво праим?! На дискриминация понасмърдява...

Аз

Няма да станеш вярващ. Ще станеш знаещ. А църквите знаещи не щат. Искат вярващи и незнаещи необразовани кретени.

Явно православните свещеници са най-добрите химици сред християнските свещеници, щом само на тях им се пали благодатният огън.

Какъв ли лицемер трябва да си за да празнуваш смъртта на Христос.

Аз

Абе... купили са си запалки от Лафка...

"...с правителствения самолет "Фалкон", с разрешението на министър-председателя Бойко Борисов"

4 фенера е лоша поличба, но когато са 3 специални и 1 обикновен, всичко е наред. Логика! Другият път 7 специални.

Има класически религии Юдаизъм, Ислям, Будизъм... Само Християнството, което е секта на Юдеизма, както и исляма се е увъртяло на интриги. Християните имат много секти освен основните клонове както педесятни протестанти, адвентисти и някакви неясни вариации, като Мормони. Всичкото това заедно с исляма гравитира върху Юдаизма. Това всичкото са Юдейски секти. В основата на всичките тези стои Талмуд.

Аз

1. Будизмът не е религия. Няма нито един будистки бог, макар че будизмът приобщава боговете на заварените религии. 2. Християнството и исляма се развиват от старозаветния юдаизъм и тората. Талмудът е книга на съвременния юдаизъм, който е развит по време и след Средновековието, което го прави по-млада религия от християнството, а дори и от исляма. Но няма значение. Въпросът е друг.

400 - 500 000 евро за полет на празен самолет разбира се не са безумна инвестиция, когато говорим за "чудото". Ако през това време самолетът трябва на някой с истински проблеми... лош тайминг!!!

Ще гледам на Руското НТВ запалването на благодатния огън ! На Българската лошо показват и онзи Горан Благоев да го махат ! Това е моя безмълвен протест срещу Горан Благоев !

Гледай да не пропуснеш и Путин. Сигурно ще се появи и той, без него не може.

струва толкова много. Но и аз се чудя, защо държавата плаща тези тюфлеци в раса да се разхождат до Израел.

Кой си ти и кой се интересува от теб,че да искаш чак да те убеждават? Каква"значима фигура" си ти, за да искаш някой да ти обръща специално внимание? По- добре си стой такъв, какъвто си. Никой не смята нищо да ти показва и в нищо да те убеждава. Ти просто не си "един от нас". И никога няма да станеш.А и не ни трябваш.На никой от истинските вярващи не му пука за такива като теб.

Няма да стане, нито вярващ, нито знаеш. Просто ще си остане соросоид,неолибераст и атеист- същият,какъвто си и ти.

Вие-соросоидите,безбожници,консуматори и атеисти,много си повярвахте в последно време. Но и вашето царство ще свърши. Наближило е. Господ си знае работата...

Ти нещо искаш да се изкараш много"човеколюбив" и загрижен.Кого заблуждаваш бе,соросоид? Вашата неолиберастка сатанистка секта умира от яд,винаги когато се честват Източно-православни християнски празници.

А ти внимавай на теб,догато гледаш за Путин някой да не ти пусне от най-новия газ-"дурачок"...:)

Да бе, на кой с истински проблеми? Ами направо да дадат парите на някой като вашия Дедо Сорос,че той нещо поприключи с неговите,откогато Чичо Дони започна да го щави... :)

Ами защото няма как да стане някое соросоидно НПО да получи огъня...те всички са атеисти и сатанисти...

Тези неща религийте трябва да бъдат забранени със закон. Също така и идеологийте.

В Банкя - с тиква!!! Като Хелоуин !!!

Горан Благоев да ХОДИ да праи молитвени курбан-байрам в Одрин в компанията на Севда Дюканджъ Севда Шишманоглу Гавазова Баксанова Кадиев Кадриев НЕ муе мястото сред Благодатния огън

И неграмотното писане не е лошо да се забрани.

Гинка е от СИКаджийско потекло от Бойковото коляно дружка е на МАЯ -конкубината на Бойо

Ако се екзекутиЙЙЙрат неграмотните писачи ще спре и писането, та няма да има нужда да се забранява самото писане.

Той е и възкръснал ако не си чувал. И ще убие Антихриста с дъха на устата си.

Днешният Ден е Ден за Тишина . За Духовност и Смирение . В очакване на Светлината , която няма нищо общо с религиите , а с Вярата . Благословия и Благодат за Древния Род Български . Да пребъде и да слави Бог Българина . Амин .

Така е като не си мие зъбите... Халитозата е кофти заболяване.

Соросоид е майка ти. Рубладжия такъв! До вчера се кланяхте на Живков, днес сте първи в църквата, лицемери с лицемерите.

Да се чете Бойко Борисов докара Благодатния огън в България!!! Хвала, осанна, конграчулейшън, Борисов!!! Господ здраве да ми дава - 100 години да ни управлява!! Ха дано амин Господи помилуй!

Аз

Утре... Денят на възкресението... Утрото на въздигащия се бог, както според един мухаха умник, сам исус наричал възкресението, което не би могло да е възкресение преди кръста... Само не се уточнява на кой, аджеба, от възкръсващите богове - Хор, Митра, Дионис и още 50-60 като тях... Хм... Чудно как хилядолетие преди евреина исус, траките и гърците са вярвали в роден от девица син на бог, съчетал божественото и човешкото, умрял и прероден, който превръщал водата във вино и когото наричали бог исус - дион-исиус... Ми как... Явно евреите са го откраднали от там, а еврейският исус или е бил местна градска откачалка в Назарет, или... и по-вероятно, въобще не е съществувал. Все пак няма нито едно, ама въобще нито едно историческо, археологическо или документално доказателство, че е съществувал. Поредната еврейска лъжа...

и ролесa ,като на ники пълдина

Матей 23 "37 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте! 38 Ето, вашият дом се оставя пуст. 39 Защото казвам ви, от сега няма вече да Ме видите, до когато речете: Благословен, Който иде в Господното име."

Брътвежи...

Аз

Ами не щат хората да се занимават с откчалки, бе! В какво ги обвиняваш?! Никой нормален човек не ще, освен психиатрите и самите откачени.