Благодатният огън пристигна в България

Благодатният огън е донесен от църковно-държавна делегация, водена от Ловчанския митрополит Гавриил.

Обратно в новината

Коментари - Благодатният огън пристигна в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Афера: "Когато българските свещеници днес в Йерусалим, начело с Ловчанския митрополит Гавриил, получили Благодатния огън, той бил поставен в огнеупорен фенер. Дете обаче се спънало, бутнало фенера и той се счупил, а родната делегация изпаднала в униние, че България ще остане без Благодатен огън. Тогава обаче свещеници от Полша се притекли на помощ и дали на братята си нов фенер, който те имали. Така Благодатният огън за България бил спасен, съобщава БНТ. И понеже българския народ не вярва в Бог, а в козунаците, печените агнета и се надпреварва да илюстрира във Фейсбук шарената си софра, с типичната вяра на Оня с шлифера, който не само му диктува държавата, но и живота, и който го учи да нарича Господ Началника, поне да вярва в знаци. Фенера с Благодатния огън за България, спуснат от Божията енергия и воля, се счупи. Какъв по категоричен знак за грешния път, по който си мислим, че пътуваме?! Родната църква, бъкаща от брокери в раса, народ, взрян единствено в лоясалия си пъп и келепира, управници, вонящи от корупция, алчност и мерзко лицемерие. Безнаказаност, простащина, безверие, гноясала бездуховност. Фенера на България с Благодатния огън се счупи. Едно дете бе посланика на Бог, за да ни даде поредния знак. Дали някой в тази територия, която пали свещи само за да ИСКА от Бог, ще се взре в знака? Или озарено втренчено ще се взира утре в екрана, за чуе Оня от Банкя, че нЕма страшно, защото първи му опитали яйцата от НСО. Христос Воскресе"!

Виждаме 2 броя ?! С огън между краката мейби ? Няма оправия в РБ, БПЦ и ДС !

НЕКА ЧУДОТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НИ СПАСИ ОТ УНИНИЕ,СКРЪБ И ЗЛИНИ !ХЕКА НИ ДАРИ С РАДОСТ И НАДЕЖДА ЗА ПОДОБЪР ЖИВОТ! АМИН!

не убивай! а почти всякой с кожено яке..в храма Му.

преди минута празника почнал истински... а преди ?

затова в българия е дошла смъртта и води ада подире си,защотo останаха само боклуците и безбожниците и там Господ няма кого да пази !

Стига сте ни занимавали с тези социални паразити. Запазете църквите ,манастирите и параклисите като реликва , но знайте ,че като народ имаме нужда от много по-смислени неща за да се развиваме .С молитви нищо не става .Напротив - притъпява се чувството на самосъхранение и се унищожава способността на разум . Всички религиозни ритуали са опит за блокиране на човешката същост.Не си губете време и средства по храмове,джамии и свързаните с тях хора.Те са на най-ниското еволюционо ниво

точно обратното. трябва да уважававаме религиите , поне трите в България засега, / защото един будистки храм на равно разстояние от трите е добро за мисъл поне/, истинските вярващи в тях трява да ги уважаваме. това ни е историята, архитектурата, уникалноста във времето и мястото.

на такива празници е, че човек може да влезе с бнт в крак с мода, телефони и лакеи. трябва да показват и на другите религии показванията, да не се ограничават правата..

през детектор на лъжата.

Домъкнаха огъня,и един вече се самозапали.

Ужас! Фенерът се счупил, някой пак ни го подал (огънят), Невестулката (т.нар. Цар) го приемат като държавен глава, държавния Плювчо (комуноидо-НАТО-идът) се пули....А къде е Наместникът на Началника, бе?! Ми къ тъка без Него?! А Съсела от Брюксел, атеистите от БСП, Патриотите от ФСБ, Атаката от Русия, Реформаторите от Костово село? Те къдя са? Ми няма да има Великден за тях. Но добре е, че все още има вярващи в РБ (религиозни или други), на които пожелавам "Во истина да възкресят" надеждите им!

Тази държава е оглупела тотално, има ли друга държава по света да праща правителствен самолет да носи огън? Да бяха пратили пожарникаря да загаси благодатния огън.

На великден 1939 г в полунощ гаснат всички свещи в ал невски.. почна втората световна война .. Сега ББ докара американски танкове..

ЧЕРНА ПРОКОБА! БЪЛГАРСКИЯ ФЕНЕР С БЛАГОДАТНИЯ ОГЪН СЕ СЧУПИ ! ПОЛЯЦИ СПАСЯВАТ С ТЕХЕН ФЕНЕР ! Чудо спасило Благодатния огън, предназначен за Българската православна църква, който пристигна около 19,30 ч. у нас, съобщи БНТ. Когато нашите свещеници днес били в Йерусалим, начело с Ловчанския митрополит Гавриил, и получили огъня, той бил поставен в огнеупорен фенер. Дете обаче се спънало, бутнало фенера и той се счупил, а родната делегация изпаднала в униние, че България ще остане без Благодатен огън. Тогава обаче свещеници от Полша се притекли на помощ и дали на братята си нов фенер, който те имали. Така Благодатният огън за България бил спасен, разказа репортерът на БНТ.

Еми на лошо е - политици един друг ща са избиват та тъй народа ша живне от тоз хомот тежък по тежък от турското робство!

гледна точка Господ дава знак на българина че за да гори огънят му не е необходим ветроупорен фенер.......че огънят му е достатъчно силен за да устои на ветровете на времето,дори и лишен от завета на фенера

Прокоба: Дете счупи фенера с Благодатния огън за България Страната за малко да остане без светинята на Великден Публикувано: 11 апр. 2015, 20:33 Обновено: 11 апр. 2015, 20:33 прочитания: 11376 коментари: 47 Йерусалим, Израел Снимка: REUTERS Още по темата Благодатният огън от Божи гроб пристигна 9 1621 Чудо спасило Благодатния огън, предназначен за Българската православна църква, който пристигна около 19.30 ч. у нас. Когато нашите свещеници днес били в Йерусалим, начело с Ловчанския митрополит Гавриил, и получили огъня, той бил поставен в огнеупорен фенер. Дете обаче се спънало, бутнало фенера и той се счупил, съобщава БНТ........На великден 1939 г в полунощ гаснат всички свещи в ал невски.. Юно почна втората световна война .. Сега бб дпкара американски танкове..

dobrin

дали не могат да направят нещо за приемане на една промяна на закона за границата на непулнолетието от 1ш на 17 години и така родителите да имат малко удулзаване на правомощията за благото на собстените си деца...

боже които си на небето измети крадливата ,гробарска пасмина и нека да си понесут всичките последствя+свините от прокуратурата! амин! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

въпреки че съм атеист, уважавам истинските вярващи хора, защото религиите в основата си ги учат да живеят в големи семейства и да спазват изпробвани от векове правила за добруване. затова мисля, че на религиозни празници кръчмите трябва да се затварят по рано, да не се разрешават сватби, митинти, протести... къде е религията, когато на терасата слушам силни музики, пищене на момичета, свирене на гуми.. не трябва на общините да се оставя отговорността за уважение към хилядолетия. а трябва да се узакони. купете подарък на близките ви, помогнете на нямащите, вместо да хвърляте пари и кръв по пътища, ресторанти и хотели. няма празник без семейство и дом. няма утре без уважение към минало. аре, че много ми дойде и на мен писаното на атеизма ми.

Религиозният фанатизъм е донесъл и продължава да носи страдания навсякъде по света - независимо за каква религия става дума!

Човекът не говори за фанатизъм, а за положителната страна на религиите и за влиянието им върху семейните ценности.

си собствения коментар... моя е достатъчно дълъг. май не си го прочел до края, но не е късно. надеждата не е история и не е прогноза. без нея някой в Люлин мирише като порция в чинията на някои.

забележка всеки вярва в нещо! Вие вярвате, че няма Бог - а вселенски закони и норми, другия - че има Бог и той е определящият законите, но месията му е .... а трети пък вярват, че с "колт (пистолет) в ръка и добра дума в уста" ще откраднат много повече, от колкото без оръжие ... проблемът е в това, че позволихме да ни управляват престъпници - а от там и липса на уважение, почитане на "другостта" и т.н.

да вярвам в НЯМАнето..?! нещо лъжеш ме май. ей на гледам и виждам - един държи свещ, друг снима с телефон. има. има вяра за всеки.

Страхотна новина. Напишете колко пари се изхарчиха, за да се повозят поповете до Йерусалим - 20 000, 30 000 или повече. Напишете колко бедни хора можеха да бъдат нахранени с тези пари. Христос пиеше от дървена чаша, яздеше магаре и поделяше всичко с бедните и угнетените, а неговите "наместници" на земята се возят в мерцедеси, носят ролекси и ходят с охрана. Къде е смирението, къде е покаянието? Останаха само търгашите в храма - светите хора отдавна избягаха от там.

Най-важната храна е духовната храна, най-много боли, когато боли душа.

Много слуги на ЗЛОТО - комуняги и неверници виждам тук. Жалки сте.

Радвам се ха Божията Любов към нас хората,към цялото човечество,въпреки грешките и лошите неща,които се случват!Да бъде МИР,ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!

Защо само българският фенер се счупи? Има ли връзка с управлението на ГЕРБ, със самозапалванията, с ордена даден от Синода на Борисов?

Скапания сайт ми въздейства на компа чрез джава скриптове,и ми резетва лан адаптера!

да и на мен ми се случ преди няколко чaса

Само преди час и на мене. Явно тестват пролуки на сигурността по различните браузъри чрез скапаната джава.

No Script! - ...и нямаш ангажименти!

И на мен също.

За едни огъня е БЛАГДАТЕН , а други направо ги ИЗГАРЯ! Мир на душата на 25 -т годишното момче стигнало до пълната липса на вяра в утрешния ден сложило край на живота си. И него кресливите медии ще обявят за луд. Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. УПРАВЛЯВАТ НИ ПЪЛНИ ИДИОТИ КАТО ОГНЕБОРЕЦА ЗА КОЙТО БОГ Е НЕГОВ НАЧАЛНИК , А САМИЯТ ТОЙ Е НЕГОВ НАМЕСТНИК ТУК ДОЛУ НА ЗЕМЯТА! ОСТАВАШ С УБЕЖДЕНИЕТО, САМ БОГ ГОВОРИ С УСТАТА НА БОРИСОВ. ТОВА ВЕЧЕ Е ПЪЛНА ГАВРА И С НАРОД И С ВЯРА ЗА ДУХОВНИЦИТЕ НИ НЯМА КАКВО ДАГОВОРИМ - те са се наредили един до друг - полковник , генерал , полковник , генерал, все с раса!! Каква вяра какви пет лева бе? ВСИЧКИ СА ВЪРКОЛАЦИ!!

Теб няма ли кой да те спре,само СПАМиш по сайтовете!

Гледайте видеото на ройтерс от уж магичния лъч дето запалва огъня, глупости на търкалета, но пък каква суматоха настава между уж благоверните, като на бой за телевизори преди 89 или черен петък разпродажбата

Ура! Имаме вече огън и то благодатен.Няма да ни трябва вече руския газ.Ще се топлим с измисления фалшификат от преди 2015 години. Да са живи и здрави поповете излезе им късмета.

Угоени мазни попове, бивши и настоящи доносници ходили с държавен самолет, на разноски на ГЛАДНИЯ НАРОД...А ти бедни робе, търпи и ще си спасиш душата.

Редно е само вярващите да финансират този полет. Тогава ще се окаже, че никой не вярва.

"Благодатният огън е донесен от църковно-държавна делегация, водена от Ловчанския митрополит Гавриил." БЛАГОДАТЕН!!!! За кой е благодатен и какво ще им ДАДЕ??? Тия хрантутници-гейове харчат народни пари за безумия!!! Кибрита в ЛАФКА е 4 ст.......

защо празнуваме така наречената коледа заедно с католиците а великден с православните . А православните празниват коледата на 7.01. !!? Май това е двуличие , за да се харесаме на запада , които са католици !?

е двуличие. Само ръкостискането на Молотов и Рибентроп не е..

ОЩЕ ПРЕДИ ДА КАЦНЕТЕ С ВАШИЯ ОГЪН ДРУГ ОГЪН ЗАПАЛИ БЪЛГАРИЯ - 25 годишен българин се самозапали !! Ловчанският митрополит Гавриил пожела радостта на Христовото Възкресение да ни съпътства, особено през тези дни, и да изпитаме този празник по най-добрия и най-радостен начин. КАК ДА СТАНЕ ТОВА БЕ ГВРИЛЕ?! СВАЛЕТЕ СИ ПАГОНИТЕ , ХВЪРЛЕТЕ СИ РАСАТА БЕ БОКЩЛУЦИ ТАКИВА! НАРОДА МРЕ КАТО МУХИ , А ВИЕ С ЕДИН КРЪГ ОТБРАНИ ИДИОТИ ПЕЕТЕ ПСАЛМИ ЗА НЯКАКЪВ ИДИОТ НАРЕЧЕН ЦАР И ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАСМИНА НАРЕЧЕНА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА! ВИЕ СТЕ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ БЕ!! МЕЖДУ ВАС И НАРОДА ИМА ПРОПАСТ! ЖИВЕЕТЕ КАТО КРЕСОВЕ И НЕ ВИ ПУКА ЗА НАРОДА! ВИЖТЕ ДОКЪДЕ ДОКАРАХТЕ ХОРАТА В БЕЗВЕРИЕТО СИ БЕ! НЕ ИМ ОСТАВИХТЕ И КАПЧИЦА ВЯРА В ДОБРОТО И НАДЕЖДА ЗА БЪДЕЩЕТО! КАКВО БЪДЕЩЕ КАТО ДЪРЖАВАТА НИ НАПУСНАХА НАД ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА БЪЛГАРИ?! ИМА ЛИ ЦЪРКВА?! ИМА ЛИ ДУХОВЕН ВОДАЧ?! НЕ! НЕ и НЕ! ВИЕ СТЕ ЧАСТ ОТ ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА СИСТЕМА!

Подкрепям те, аз съм 1 от тези 2.5 и съм за гражданска война и народен съд. Стига прошки те не ЗАСЛУЖАВАТ.

ако бяха пратили "тиквоний великий и неповторимий", той освен потупване по дупето лично от натаняху щеше да получи КУРабийки и патриотични напътствия ...

jingiby

Хубаво е човек да има вяра в Бога. Вярата е крепила и идентичността на българина през вековете. Без вяра по-трудно се живее. Иначе, ние сме свободна държава. Който иска може да си вярва в таласъми, в Путин, или дори в комунизЪма, а даже и в някой нашенски жалък политик. Проблемът си е негов...

то вярата в Бог не е да си събуеш гащите и да се надупиш на "богоизбраните"

jingiby

А ти пи ли си днес хапчетата?

"Хубаво е човек да има вяра в Бога. Вяра............" ....Спирам да ти чета глупостите до ТУК!.......Оттам на татък обясни за Бога и Вярата на родителите на 6-те деца, които бяха размазани от кола до неузнаваемост на "ВЕЛИК" ден 2011 година........

парирах Ви, при това преднамерено грубо, поради ФАЛШа на словата Ви! форма на пожелателност "колко би било ХУБАВО - ако не неше НЕХУБАВО" в краткото си изложение приравнявате вярата в Бог с вяра в невеществени или веществени частни обекти, което показва, че вие просто словоблудствате, а не говорите за ВЯРА в БОГ

СЧУПИ СЕ ФЕНЕРА С БЛАГОДАТЕН ОГЪН ЗА БЪЛГАРИЯ...Когато българските свещеници днес в Йерусалим, начело с Ловчанския митрополит Гавриил, получили Благодатния огън, той бил поставен в огнеупорен фенер. Дете обаче се спънало, бутнало фенера и той се счупил, а родната делегация изпаднала в униние, че България ще остане без Благодатен огън. Тогава обаче свещеници от Полша се притекли на помощ и дали на братята си нов фенер, който те имали.

И понеже българския народ не вярва в Бог, а в козунаците, печените агнета и се надпреварва да илюстрира във Фейсбук шарената си софра, с типичната вяра на Оня с шлифера, който не само му диктува държавата, но и живота, и който го учи да нарича Господ Началника, поне да вярва в знаци. Фенера с Благодатния огън за България, спуснат от Божията енергия и воля, се счупи. Какъв по категоричен знак за грешния път, по който си мислим, че пътуваме?! Родната църква, бъкаща от брокери в раса, народ, взрян единствено в лоясалия си пъп и келепира, управници, вонящи от корупция, алчност и мерзко лицемерие. Безнаказаност, простащина, безверие, гноясала бездуховност. Фенера на България с Благодатния огън се счупи. Едно дете бе посланика на Бог, за да ни даде поредния знак.

ти па как го измисли тоя коментар за по малко от минута след постването на предишния коментар и успе да пуснеш...

такова нещо. Вчера по радио София подчертаха специално, че ги купили в Москва поради липса на такива у нас..Друго сие като кажат "от Москва"... Поляците са културен и религиозен народ. Те са ни се притичвали на помощ, както и на христианска Европа при Виена. Но по радиото не успях да чуя за тази случка.

"свещеници от Полша ". Поляците са католици, те празниваха миналата седмица, какво правят в Йерусалим. А и те как са празнували, като "благодатния огън" е слязал днес ????????????

Двойка, Митко. Поправителен. Има поляци - православни. Както има и българи - католици.

Типичната показност на пребоидисаните комунисти търсещи начин да заменят обрядите си по посрещане и изпращане на разни другари. Интересно преди хиляда години, като е нямало самолети, как огъня е пристигал за един ден от Йерусалим.

Животът се развива. Мож в бъдеще огънят да пристига по газ-тръбъта направо до хъба и право в ръцете на Бойко.

Млад мъж се самозапали в Люлин и почина преди час

Съвсем спокойно можеха да си го запалят и тука, а не да се трошат народни пари за една измама!

С неверници нищо неможе да се постигне.

И аз това казвам - с тъпи вярващи България ще си стои все на това пост комунистическо мутренско дередже.

"И тате може, и аз мога, но Козата си иска Пръч!" (От мъдростите на Иванчо).