Македония ще получи Благодатния огън от България

Македонската православна църква - Охридска архиепископия тази година за пръв път за Великден ще получи официално Благодатния огън, и с помощта на БПЦ.

Обратно в новината

Коментари - Македония ще получи Благодатния огън от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да запазим Република Македония с цената на всичко. Атаките, изолацията и нейното дискриминиране в действителност са срещу България. Прави се всичко възможно Македония да бъде обругавана, изолирана и задушена. Докато я има Македония има и надежда ширещата се там българофобия, спекулации, фалшивикации, кражби на история, някога да престанат и правдата за българската същност на тамошното не-мюслиманско и не-куцовлашко население да възтържествува. Една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, е безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Целта е да се унищожи поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други за които вече е забравено.

Това може да им е за последно, следващия път може да е от НАТО, те разполагат с най-добрия огън.

Миналогодишният благодатен огън вече не е ли такъв? С чии пари се превозва този огън ежегодно. Вместо с тези пари да се свърши нещо разумно, возим недоразумения.

Кога човечеството ще спре да се занимава с глупости?

Тома, ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали. Йоан 20:29

Чудно ми е как това католици, протестанти или представители на англиканската църква не са завзели Благодатния огън, а са го оставили на Източно православните?

Ми не е чудно, а е чудо. Опитвали са. Една година даже са затворили храма да не влезе там православният патриарх - и тогава огънят се е появил отвън и пак е запалил свещите на православния патриарх, а не на католици, протестанти или арменци...

А България от къде ще го получи?

Йерусалим

От моята запалка.

А газ за нея, от къде, от Турция ли? :)