Вдовици на военни призовават Путин да нареди мобилизация на милиони мъже за войната в Украйна

Ердоган планира утре да обсъди кризата с президентите на Русия и Украйна, обяви негов говорител

Обратно в новината

Коментари - Вдовици на военни призовават Путин да нареди мобилизация на милиони мъже за войната в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо? За да има още вдовици ли?

Олигофренията в Раша , край няма .

Искат някой да ги пази.Ами от кого да ги пази,като Русия нападна Украйна ,а не обратното.Явно искат някой да ги пази от Путин.

Нормално, всяка руска сука иска да умре и детето на друга руска сука. Не е нужно да познаваш много рускини , за да знаеш за какъв боклук иде реч Накрая няколко милиона ходят в черно , а останалите сакати умират в държавни скотобойни .

Ба си крантите. Понеже мъжете им убити да пратят и другите да ги убиват. Тази държава няма оправяне. Само идиоти в нея.

пишете и гледайте в тубата БЛЕСТЯЩЕЕ ВЫПОЛНЕНИЕ ПЛАНА . Владимир Квачков

Мечтата на 80% от българите е да видят на стадиона "интелигенцията" и соросоидите до 9 то коляно със свински опашки и към тях летяща цирконка.

Путин да мобилизира 5 милиона и Украйна може да има 5 милиона. Нека не забравяме че малка 4 милионна България мобилизира 600 хилядна армия през Балканската война. Но кой ще храни руската армия- сега за модерната война трябват модерно спътниково разузнаване, дронове, високоточни оръжия. Вдовиците призовават, но това не е решение на проблема. Русия трябва да се изтегли, да смени ръководството и да се сключи почетен мир който да не разпалва излишни страсти.

Гладния войник е по -опасен от нахранения.

В момента 1/з от жители на 43 милионното население на Украйна е емигрирало поради войната и поради липса на човешки ресурси и достатъчно икономически ресурси, въпреки военната помощ от САЩ и колективния запад, са принудени да мобиизират цялото мъжко населиние и даже да наемат наемници за водене на войната от колективния запад, Сащ и най-вече от Полша. За разлика Русия със своето население 145 милиона и достатъчно ресурси ще намери начин за продължително водене на война до осъществяване на целити си присъединяване на историческата област Новорусия, населена с руснаци към Русия.

Какво произвежда Русия в сравнение със света , който подкрепя Украйна, Русия дава един процент от БВП на света , Западът произвежда 50 пъти повече. 40 милиарда за Украйна са по-малко от 0.2 процента от БВП на САЩ . Западът като пръдне , Русия трябва се насира да наваксва.

РуZZка ватена кратуно иди нах#й Разправяй си небивалиците по кремълските форуми на руZZкий. Българския не си го научил дори за тройка. И запомни что курица тоже птица, а Болгария ето заграница.

Плащат ли ви за тази дезинформация!?

Понеже мъжете им са убити, искат да затрият и останалата мъжка част на РФ. Що за безумие?? Логиката им е следната - щом нашите мъже са мъртви - другите не трябва да са живи ... Путин, ако им се върже на акъла - списъкът ми с негови грешки нараства и аз трябва да си водя записки, да не изпусна нещо ...

Тогава ще има милиони мъртви и милиони вдовици.

Какво още каза баба ти??

Баба на руски означава жена. Инак бабушка е баба. А бабачка is a butterfly. Да ви светна, де...

Лелеле, яко въоръжение имат тея орки бе! Във STAR WARS - пасти да ядат с техните евтини лазерчета. Пушката си е пушка и ако има и щик забучен отгоре става най-страшното оръжия. Да не говорим , че е и модерно, и естетично, а най-вече си е страшничко! Те украинците само като видят тия страшни пушкала - ела та гледай, от смях ще почнат да се тръшкат и ще мрът като мухи останали без дъх! Хитър пълководец е малкия Йода-путинов, и знае как да въоръжава своята безаналогова армия, така, че наистина да е без аналог!!! Запленен съм от всиччко руско, там е бъдещето на човечеството!Най-моредните и напреднали, най-умните и смелите, най-дбрите и човеколюбивите... На мравката път правят !!!

А русофилистиците в България!???Само наследници на мародери и шумкари!?

И тая кочина ако е държава здраве му кажи.

Вдовиците ревът за кур и водка

Залагам за ; войната ще продължи без сухопътни операции ( дават се много жертви ) със отдалечени обстрели, поне десетилетие ( дори в Русия друг да вземе властта няма да посрещне Бандеровци с пита и мед), не знаеме Украйна докога ще издържи народът.

Че те, украинците не се гласят да ходят в русия.

Кукловодите на Зеленски , трябва да обсъдят

Статия е фейк, какви вдовици бе че нали фашиските формирования на путкин не дават жертви.. Некви там по стотина на ден ама това не се брои

Тези вдовици да внимават с исканията си, защото да не предизвикат срещу себе си осиротелите майки.

абе а като затворят границите как руската армия ще стигне до Украйна???

Никак Тя и в момента ''стига'' яко в обратна посока

Обстановката в Русия все повече започва да прилича на обстановката в Германия и Япония през 1945та година. Без модерни оръжия няма как пехотата да направи каквото и да било освен да бъде избита. НЕзнам дали трябва да ни е жал за руската пехота, тя е алкохолизирана по принцип, това е и причината рускините да си търсят мъже , които не са руснаци. За тях всеки, дори най-големи смотльо е добра партия, ако не е алкохолик. Смелостта и безразсъдството на руснака идва от алкохола, не са като нас българите, които и без алкохол можем да смачкаме врага, има разлика.

има и нормални руснаци, но и там са 5% жълтопаветниците. А това, че са алкохолици най-вероятно се дължи на жените им. Приказката за златната рибка нали я знаете всички?

Имат основание вдовиците! Какво ги бави тези фашаги Путин! Да ги ошаткат за една две седмици и в лагерите за оревъзпитание! Могат го, а се правят на много хуманни! Никакъв компромис с дивите укри - бой по простите черепи, че и краварите да си седнат накрая на дътата...

и така вече 10 месеца... а трябваше да са 3 дни.

Нормално е да има призиви да се вдигнат оборотите на войната. Не вярвам да има нова мобилизация но допускам употребата на вакуумни бомби, много подходящи са за окопни войни. Подготвя се общественото мнение в Русия че е Време месомелачката да смаже наемниците и останките от кадровите военни на украинската армия.

Ползваха ги и не веднъж самоче те трябва и да са на правилното място а няма кои да ги достави поне жив хахах отделно. фронта е толкова голям че няма да помогне

Нали се сещаш, че същите играчки ги имат и от другата страна?

Без още една, а може би и още две мобилизации - няма да се мине. Но все едно, Русия ще спечели.

Защо бе снайпер, опряхте до мобилизация, че една, че две, та трета вълна!!!!???? Къде са псковската, таманската, кантемировската дивизии - напълно обучени и оборудвани? Няма ги бате! Търкалят се по канавките и гният смърдейки! А танковете? Къде са? За флота и авиацията, май по-добре да не питам. Русия ще загуби войната, но това не е най-страшното! Страшното ще е после, по време на дългата, мъчителна и кървава трансформация на очовечаване на руското племе. На тази процес му викат ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. Неизбежна!!!!

грешиш. в русия очовечаване няма да има. Разчовечването вече си върви.

Ако в тази статия има и капка истина, то аз наистина греша. Това са някакви хуманоиди за които нормалното човешко съществуване и общуване са непознати.

следващият ход явно ще е мащабна мобилизация и истинска война. Украйна беше създадена от Русия и от Русия ще бъде унищожена.

Може, но съвременната война е високи технологии, информатика и кадърно командване. Русия вече от това няма нищо. Отана и живата сила, която дистанционно и методично в момента украинците унищожават.

Точно обратно, Русия е създадена от Киевската Русь както се нарича тогава Украйна,

Глупости! Украина е създадена от Ленин, азбуката от Пушкин!! Всяко дете в Русия го знае. Втората световна война е започнала на 22 Юни 1941 г, СССР е бил най миролюбивата държава а РФ никоя държава никога не е нападала.

Руснаците са се научили добре да умират във войните. НО НЕ СЕ НАУЧИХА как да живеят добре Беше болезнено да се краде много. А който е по-богат, той повече краде. Опасен знак! Нищо чудно, че в древен Китай мъдреците са казали: държавата се унищожава отвътре, а външните сили само завършват нейното поражение ... "Същото се случи в Украйна през 2014 г.

Боже Господи, какви са тези тетки? Още мъже ли да отидат за пушечно месо? На ден си отиват по 600. Малко ли са?

че това нищо не е! от 70 милиона мъже в русийката могат да си позволят. Ще им трябват 319 години, че да им свършат мъжете с тея темпове.

Поредната заблуда, която цели месомелачката на Путин да продължи кървавите си обороти. Първо беше защита н аруснаците в Донбас / същите доста намаляха след първите месеци на войната/ после денацификация , посредством специална военна операция / за три дни сме в Киев/. Последва борба с НАТО и тъмните сили /т.е. още мобилизирани и "доброволно" наети и хвърлени за месо на предната линия/. Много кърваво и жалко ще бъде, ако руснаците не се събудят и не осъзнаят накъде ги води касапина - президент.

пълна с множество болни мозъци...

Хаха ха!?Вие това вярвате ли го???Че Путин е луд това не подлежи на съмнение,че неговите пропагандисти са платени също е вън от съмнение но да откачи половин Русия това няма как да се случи!Също така знаем ,че ДИР.БГ е сред проруските електронни издания,но чак пък толкова!?Едно време на натегачите в казармата им казвахме да не се натягат толкова ,че ще се скъсат.На вас какво да кажем?Не виждате ли?Руските пари за вас ще намаляват непрекъснато!Докато съвсем свършат!Тогава на къде?Ще хвалите Запада ли?!

"съпрузите ни загинаха, докато защитаваха тези мъже, но кой би защитил нас" Тия са тотално изтрещели. Те са агресорите и окупаторите, а искат да ги защитават. От кого?! Какво майка си търсите в Украйна.

Защо не се приемат желаещи това руски вдовици в хотелите по Черноморието???Значи за украинки може а за рускини не може!Това е дискриминация,пуснете вдовиците!

Но трябва да са не по-възрастни от 23 години и не по-тежки от 58 кг.

Ердоган ги приема с удоволствие да ги оправят "чалмите":) А ако настояват за български мъже, да си плащат:)

Орките в Москалията съвсем изтерясаха.

Руснаците са зомбита. Понеже мъжете им загинали сега нека загинат и мъжете на всички от улицата, сепото, града. Ужас. Зомбита. Боклуци.

Тези вдовици с мустаци ли са?

Снимката, с която е илюстрирана статията, е на представителна група участвуваща в парада на Червения Площад и показва бойци, облечени с униформите на червеноармейци от 30-години на миналия век (и със съответното въоръжение) . Самият факт, че дир.бг вече за кой ли път я показва (заедно с други умни западни медии), илюстрирайки неотдавнашната мобилизация в Русия, показва невежество (ако е от незнание) или скудоумие, ако все пак е направено нарочно. Жалко!

Камуфлажно облекло за редовия пехотинец през 30-те на миналия век не е имало. А като им гледам Мосинките-трилинейки на ми приличат на специални части. Снимката е евтин "бъркоч", скалъпен от груба и некадърна пропаганда.

Логика....няма само моят мъж да е в гробищата искам и на другите да избият мъжете.

След първоначална мобилизация на професионално подготвени руски войници и тези от запаса, сега се мобилизират предимно млади, без военна подготовка. Т.е. предимно синовете и братята, а не съпрузите на реално овдовялите във войната срещу Украйна. И те се инвалидизрат и загиват с много по-висок темп поради неопитността си. Т.е. няма да има пари в бюджета на Русия за обезщетения и за инвалидите дори, защото загиват потенциала от млади руснаци, на които би трябвало да се разчита за работеща икономика и попълване на национални бюджет и фондове.

_stankow

>>>След първоначална мобилизация на професионално подготвени руски войници и тези от запаса, сега се мобилизират предимно млади, без военна подготовка Е да де, ама не. В момента никого не мобилизират, освен по някой доброволец. Първоначална мобилизация нямаше, имаше "частична мобилизация". Доста време след началото на войната. И нито един "без военна подготовка" не беше призован, камо ли мобилизиран. Само отслужили. Ще повторя за вас - отслужили, макар че подозирам, че не разбирате какво е това. Ако бяхте отслужил, щяхте да знаете какво е "отслужил" :) :) И изобщо "първоначална мобилизация на професионално подготвени руски войници" - този израз само Гала от "На кафе" може да го измисли и дълбокоумно да го напише в някой неин пост. Професионалните, служещите по договор военни, не се мобилизират. Те са си винаги на разположение да заминат с частта си където им се заповяда.

... силно да редуцира народа си и то, предимно млади, прави и с потенциал руски мъже:) Чеченците, бурятите и от другите малцинства вече почти не се мобилизрат. А след войнта именно тези мъже от азиатските малцинства ще преобладават, оплождат и създадат следващите руски поколения от монголоиден нискоинтелигентен произход.

Крайно време е Русия да сформира женски военни формирования, за да победи Украйна. С мъжете се видя , че нещо не се получава така както им се искаше на Русия.

... Защо не поемеш лична отговорност за това предложение и не отидеш лично ти да се биеш в Украйна? Или шубето е голям страх, или сеирджията да гледа как се изпобиват братски народи надделява над всичко човешко...

А кой запали войната в Украйна ? Путин просто се хвана на въдицата на САЩиниситите, които отдавна се чудеха как да разбият ЕС , за да не са сформира нова икономическа сила в света, срещу която трябва да се борят освен Китай? А както знаете Хитлер е пращал 15 годиншни на фронта .

Войната в Украйна я запали мегаломанията за величие на Путьо, който изпрати добре въоръжени, без обозначителни знаци "малки зелени човечета" в Украйна да я окупират и окрадат. И то, след като 2 пъти лично се е подписвал под договори - веднъж за признаване на международните граници и независимостта на Украйна като самостоятелна държава, след това като гарант за ненападение на Украйна след унищожаването на нейна територия на военновременните запаси от СССР. А, има и трети път, когато Путьо подписва най-новата енциклопедия на Русия, в която се описват именно тези исторически факти и се показват документите с неговите подписи за признаването на независима Украйна в граници, включително с Крим.

Тези екземпляри са много манипулирани или силно увредени. Или по малко от двете. Има принцина разлика между вдовиците на загинали наемноци, другото име на Професионалните войници , и загинали наборници. Първите са отишла в армията по собствено желание. Дълги години са получавала заплата и други привилегии. Второто са докарани насила, против волята си. Но и едноте и другите щяха да са живи ако не бяха идиотските идеи на Путьо и путьовците около него. И пълната им военна некадърност.

А що не питат Путлер и олигарси колко синове са загубили на фронта - 0. Не питат, защото това е путлерска организация за сплашване на народа. И ще искат само каквото Путлер им напише.

Не ми дреме за това как квичат руските изроди! Но искам да попитам българските проруски пачаври дето обясняваха как за Русия всичко върви по-ПЛАН! Ако плана е да се изтреби цялото мъжко население на тия ИЗРОДИ, аз го подкрепям с две ръце! Вървете и мрете в Украйна с хиляди вашата мамица нещастна!!!!

Абе няма нужда чак до Украйна да ходят - вече ги трепят и на руска територия.

На 2 януари в телеграм канала „Войнишките вдовици на Русия“ се появи публикация с молба към руския президент Владимир Путин да обяви „мащабна мобилизация“ и да забрани на мъжете да напускат Русия. "Важни истории" разказва как това може да е свързано с обявяването на нова вълна на мобилизация. Telegram каналът „Войнишките вдовици на Русия“ се появи преди месец – на 2 декември 2022 г. Първото съобщение гласи, че Soldiers' Widows е „проект на всяка вдовица“ и не разкрива създателите му. В последвалите съобщения се споменава, че „съдействие за получаване на отговори (на въпроси от вдовици на войници – Ред.) от държавните ведомства активно ни оказва администрацията на президента на Русия Владимир Владимирович Путин“. Друго съобщение на канала рекламира кампанията #MYVMESTE, която се организира от Всеруския народен фронт за подпомагане на военнослужещите, включително тези, които са били мобилизирани. Информацията за акцията беше публикувана в отговор на запитване до руското Министерство на труда и социалната защита на известна Ирина Владимировна Вдовина, уж представител на Войнишките вдовици на Русия. Каналът "Войнишки вдовици" публикува и линкове към новината, че съдът е отхвърлил иска на вдовицата на боец ​​от ЧВК "Вагнер" срещу руските власти, споменава руската пропаганда Анастасия Кашеварова, към която каналът се отнася с "огромно уважение", и критикува решения на Санкт Петербург. Каналът също така критикува публикацията на Meduza, която казва, че символичният статут на женската вдовица сега се актуализира. „Вдовиците като социална категория ще декларират правата си, символични и социални. Но държавата все още няма достатъчно средства, за да задоволи вдовството. Това е мъка. А скръбта може да бъде алчна“, казва джендър социологът Елена Здравомислова в интервю за Meduza. По-рано каналът публикува и призиви за издирване на укриващи се от военна служба и предаването им на службите за военна регистрация и набор.

Според експерти призивът може да стане формален повод за обявяване на нова мобилизационна вълна. „Както знаем, Путин проведе първата вълна на мобилизация „по искане на Министерството на отбраната и Генералния щаб“. Вторият може да организира по заявка на изникнал от нищото проект под претенциозното име "Войнишките вдовици на Русия". „Вдовиците“ току-що се обърнаха към него със съответния призив“, пише политологът Абас Галямов. Той добавя, че след подобна стъпка може да се създаде впечатлението, че "президентът на Русия се страхува да прави непопулярни стъпки от свое име и затова се крие зад женските поли". Прогнозите за нова вълна на мобилизация бяха и преди. „Важни истории“ бяха разказани още през ноември, позовавайки се на източници от руската ФСБ, че до лятото на следващата година загубите сред мобилизираните, много от които бяха хвърлени на фронта без подготовка, може да достигнат около 100 хиляди души. Преди няколко дни началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов каза в интервю за Би Би Си, че Русия планира да започне нова вълна на мобилизация от 5 януари. Според него руското ръководство е решило да започне нова вълна на мобилизация поради липса на жива сила.

По време на мащабната война с Украйна руското ръководство многократно прибягва до призиви от обикновените руснаци като начин да маскира непопулярни решения или събития. И така, днес на траурен митинг, който се проведе в Самара и беше посветен на загиналите в Макеевка, съпругата на генерал от руската армия Андрей Колотовкин каза, че е помолила съпруга си да отмъсти за загиналите войници. Освен това в края на ноември 2022 г. Владимир Путин се срещна с „майки на военнослужещи, участници в специална военна операция“. Както разбра Meduza, сред „майките“, поканени на Путин, бяха специално вербувани хора, свързани с Общоруския народен фронт и Единна Русия. Според украинската страна тази среща е била необходима, за да се „създаде илюзията, че диктаторът е с народа“ по време на неуспешната мобилизация.

Какво ще ги правим тия недоклатени вдовици.Май пак ще се ходи по Русия за въстановяване на популацията.

В пост в "Телеграм" "Групата на вдовиците на военни в Русия" призовава Путин да нареди мащабна мобилизация и да забрани на мъжете на възраст да бъдат мобилизирани и пратени на фронта да напускат Русия. "Имаме пълното морално право да поискаме подобно нещо, тъй като съпрузите ни загинаха, докато защитаваха тези мъже, но кой би защитил нас, ако те избягат от страната?", казва групата. Ако аз се насера, ще имам ли моралното право да пиша на Путин цялата им група да се насере? Не, че нещо, но моралът и желанието да живееш доста често са несъвместими!!!!!!

Колорадската лентичка съвсем поевтиня!

Пригожин, "готвачът" на Путьо поздрави с ЩАСТЛИВА "ЧНГ" своите наемници от "ВАГНЕР" в морга, докато редят телата на част от загиналите между тях: https://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%80-%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-news1150246.html

И така изплисква легена, но има накъде още. Следва организация на майките на загиналите войници, да поискат от Путин да мобилизира и другите им деца. А т.н. СВО да почне да се тълкува, като "свещенна" военна операция. Имат си и щатен и твърде послушен на диктатора патриарх да го направи

Въпрос на време е военните действия да се пренесат на руска територия, а когато руснаците започнат да се колят и бесят един-друг, голямо клане ще падне.

При тях винаги до това се стига! ... диваци сър!

Ха-ха, аре пак некадърните манипулатори извадиха тази снимка, която всички хора вече знаят че няма нищо общо със сегашната руска армия. Още от лятото се опитват да ни пробутат тази снимка от историческата част на парада по случай победата във втората световна война, като снимка на съвременната армия на русия. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Като веднъж са те разкрили, след това да продължаваш със същите визуални глупости предизвиква обратен ефект - американските лектори не са ли ви го казали или сте пропуснали този урок?

Ли най-силно те впечатлява в статията? По рождение ли си така или срещу пари?

Снимката веднага се набива на очи показвайка, че тази статия ще е тотална пропаганда! Оттам нататък всяка дума я поставям под съмнение!

И за комикси да става дума пак опира до четене Пататчо.

До: Дори Прав си, четох я, но както казах, когато някой се опитва още преди да ми е казал нещо, да ме излъже, аз си мисля че и това което е написал е също толкова лъжливо! Защото освен че някой чете, е хубаво да се знае, че това някой го е писал и той може да не иска да казва истината, а да ни лъже! Не винаги всичко написано е истината и само истината!

Понеже са плеснали каквото са имали над информацията за този абсурд не е вярно!? Така ли? Ти каква снимка би сложил? Нещо с родина мать? Как изглежда кръвожадна вдовица?

До: Демек Бих сложил снимка на хората пред военното окръжие, движещ се сред полуразрушените села танк или поне съвременно въоръжен руски войник в разрушеното село! Така поне няма да показва неимоверните усилия за пропаганда, как е изостанала руската армия! Дори американците във военните си анализи казват, че украинската армия няма големи шансове (меко казано).

Аре къш в Сибир!

А ти go to the Alaska :))))

Наистина призовават към широкомащабна мобилизация: https://t.me/s/vdovasoldata?q=%23%D0%A2%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BA%D0%BE_%D0%9F%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0

В интерес на истината, от военна грледна точка са напълно прави! Ако направят мобилизация и пуснат добре въоръжена армия от 2-3 милиона военни, войната наистина ще приключи за 1-2 седмици и то с много по-малко жертви от страна на русия. Това го пише във всички учебници по военно дело - колкото е по-голямо предимството на атакуващия, толкова по-малко жертви дава във войната. Тогава обаче украйна ще остане само като една изорана нива. Точно поради нерешителните и половинчати мерки на кремъл, путин е критикуван сред населението!

Всеки народ си заслужава управниците.

Какви милиони каква мобилизация . А бе тия руснаци толкова ли не се усещат що за ДИКТАТОР ги управлява. Егати хората.

Остава открит въпроса как точно "защитаваш родината" като нахлуваш в чужда страна, която е по малка и по слаба и по никой начин няма да те нападне или да ти навреди. След което избиваш десетки хиляди жени и деца (въобще не говорим за военните), унищожаваш инфраструктурата й, оставяш детски градини, училища, болници, страчески домове и квартали с мирни граждани без ток и топлина през зимата. И за капак крадеш от територитя й, правиш измислени референдуми и пр. мошеничества. Вероятно родните на загиналите в агресията руски войници имат основание да са гневни, но продължавам да не разбирам защо настояват за продължаване на това безумие.

Защото това племе, приятелю е ДЕФЕКТНО. То не познава мира и съзиданието и от раждането им набиват в главите, че са заобиколени от врагове. Така кремълските идиоти манипулираха и нас 50 години. Гърците, турците и сърбите ни бяха ВРАГОВЕ. СССР и РФ нямат в съществуването си НИТО ЕДИН МИРЕН ДЕН. Те винаги са били във война. Повечето хора там отдавна са загубили човешкото в себе си.

Неестествено, нелогично и нечовешко е някоя жена да е принудително останала Вдовица и да настоява за мобилизация на останалите й около нея живи мъже, които да отиват на фронта да мрат. Няма жена, която да желае да загине или да се завърне осакатен другият й син, ако единият й вече е осакатен или загинал... или пък брат й, баща й или съпруга й.