"Възраждане" иска КСНС за енергетиката, ДПС изтегли проекта си за "Лукойл" засега

От ДБ поискаха държавен контрол над рафинерията, за "да отвоюваме путинския анклав" в Бургас

Обратно в новината

Коментари - "Възраждане" иска КСНС за енергетиката, ДПС изтегли проекта си за "Лукойл" засега | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идиоти!!!!! Да сте гласували правилно на 2 октомври. Сега да ви шибат още повече…..

“Демократична България" призова парламентарните групи да подкрепят внесения от нея в Народното събравние законопроект, който дава възможност на държавата да наложи оперативен контрол над “Лукойл Нефтохим Бургас", предават от пресцентъра на партията. В декларация от името на ПГ на ДБ, обявена от парламентарната трибуна от Ивайло Мирчев се призовава България да защити националния си интерес и достойнство и да си отвоюва една изконна българска територия, превърнала се в путински анклав. Получилият популярност като “Законът Лукойл" документ всъщност е Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. И той дава възможност на държавата да се намеси в защита на националните интереси спрямо критична енергийна инфраструктура, независимо чия собственост е компанията. С поставянето на бургаската рафинерия под държавен контрол по примера на Германия и Италия страната ни ще може да гарантира енергийната си независимост. Това и ще принуди “Лукойл" да свали цените на горивата в бензиностанциите, а оттам и на хранителните продукти, и да плаща в пълен обем данъци, особено след като държавата си върне и пристанищния терминал Росенец, се изтъква в декларацията.

Дерогацията само захранва Лукоил. На булгар пак от трите най-дългот. Цените на горивата не само не падат, но и ще се вдигнат още преди Коледа и Нова Година. Смотаняци. Мунчо и компания пак преебаха дебилите и пълнят на русия касичката за военни разходи и терор върху Украйна.

ДБ и ДПС са сто процентови олигофрени. Щели да управляват рафинерията? И като няма руски петрол какво ще управлявате? Охлюви! Ще управляват дедовия. Няма такива измислени партии! Възраждане са 100% прави. Но заспалия народ ще го разбере, когато е вече 100% късно.

Абсолютно точно казано! Винаги съм се чудел, как троловете продължават да си мучат, въпреки очеизвадните факти, които подкрепят тезите на Възраждане?! Нещо повече! Ако се разделят групите на гласуващите по образование и възраст, се оказва, че за ПП и ДБ (другата страна на монетата на герб и дпс) са гласували млади и уж образовани българи, главно от столицата?! Или на младите софиянци им има нещо, или са заспали дълбок зимен сън!!! Събуждай се народе, точат ти брадвата!!!

Младите софийски ИТта изкарват по 5-7 бона месечно и ги бОли шмайзера дали нафтата е 1, 3 или 10 лв. те са зеуЕни, придвижват се с колело, градски транспорт и метро. Ако са по-така баровци, карат електромобили. Един вид софийски изкопаеми, които искат да определятживота на останалите 99,8% от населението в България. А па това население спи дълбок сън, яде и пие като за последно (според девиза "Яжте и пийче, че горе кръчми нЕма) и ги оставя да правят каквото си искат. Ей такава държава сме. Когато въведоха зелените сертификати, Възраждане протестираха, но моловете бяха пълни - или им бъркаха в носа, или "отиваха до магазина". Такива хора как да очакваш каквито и да е от тях. Съжалявам го Костадинов - с тоя народ няма шансове. Орбан поне е случил на хора.

Защитата на интересите на русия е висша форма на български патриотизъм, според дращещите тука.

Естествено! Липсата на ток и горива също е висша форма на евроатлантически демократизъм???!!! Нека да притиснат още малко народа към ъгъла, пък ще разберете троловете от де изгрява слънцето!!!

Тия произведени горива от въздуха ли се произвеждат? България получи отстъпка за да получава и преработва руски нефт за собствени нужди. Всякакви други простотии са откровени лъжи.

Депутинизация през Байдънизация. Напред (назад) към маймуните.

Ако я барна тая Искра искри ще ѝ хвърчат от дупето :–)

За едно са прави от Възраждане - никой не гледа интереса на Бъглария. Иначе за ЕС пълни глупости

Да отворим ли архивите на бкп и да видим колко от заводите и предприятията в българия са работили на печалба и колко на загуба? Държавно субсидирана икономика говори ли ти нещо? Или сега ще почнеш да ми отричаш и фалитите на българия по времето на комунизма? Или ще започнеш да твърдиш че кремиковци например е работил дори и един ден на печалба????? Или ще ми твърдиш че костов разпродал предприятията и заводите не е бил агент на държавна сигурност-въпреки извадените документи? Или ще твърдиш че закупилите същите тези заводи и предприятия не са членове на българската комунистическа партия-въпреки документите?????? Или ще ми твърдиш че от 89-та година насам нямаме нито едно комунистическо правителство може би???????? Я кажи другарю защо в прекрасната народна република българия трябваше да се редим на опашки за абсолютно всякаква стока включително и за хляб? Я кажи другарю защо в прекрасната народна република българия седяхме на режим на тока? Я кажи другарю защо не разрешаваха да излизаш от прекрасната народна република българия? Я кажи другарю защо за аналогичен коментар като вашите само че срещу българската комунистическа партия или дори за един виц вкарваха в затвора? Я кажи другарю защо като беше толкова хубаво в народна република българия застрелваха хората по границите, когато се опитваха да избягат от твоя рай????? Хайде кажи другарю възрожденец?

....За това са виновни враговете с партиен билет. :)

Добре си изтипосал антикомунистическите опорки, обаче забрави да добавиш следното: Всички едновременни комунисти се пребоядисаха и станаха демократи и социалисти! Всички те от козируване към руското посолство, сега го правят към американското! Ся някой ще пита, е добре де явно сами не можем да съществуваме (поради васални гени), тогава с коя държава е по-добре да живеем в разбирателство??? Дали с Русия, която е само на няколко стотин км, която ни захранва(ше) с петрол, газ и ядрено гориво , на приемливи цени, която ни е дала правото да се наричаме свободна държава и която не ни е искала милиарди за чертежи, а ни е давала оръжия, които фащ искат да подарим на Украйна безвъзмездно, без да имаме алтернатива, или Фащ, която с всяка нова политика към България, ни заробва все повече и повече! И за толкова години ни съкратиха като население и бъдеще?!

ДБ са национални предатели,затова прокуратурата и Гешев да се самосезира

Искат да прецакат Раша.

ДеБелите ДеБили нещо се оплакват ! На самолета и за Украйна !

На влакчето и към москва.

Вече се чудя- да се смея ли, да плач ли ..ДБ или Да България само , внася Законопроект за “Оперативно управление от държавата на Рафинерията ЛУКойл”, назначаване на “особен търговски представител” или нещо подобно ..И си представям : сяда Ивайло или някой друг , заедно с 3-4 –ма счетоводители и менажери в центъра, в сградата на ЛУК и ..започват да управляват една руска , богата , лъгала ни с данъци ,почтена “, цялата в бяло” ,съветска фирма) Около тях и до работните им места се РАЗХОЖДАТ руснаци с калашници – охрана ..За всеки случай на по- далечните нива, в тяхна ПОДКРЕПА , ИМА и гардове на фирма ИПОН- вече не на Барисавич, а на брат,чеда …И започва едно надлъгване , финансово, счетоводно- КАКЪВ е ПЕТРОЛА в танкера – руски или не е руски ..:) Имаше ли танкер или нямаше ?:) Колко нефт има в танкера ? Я вървете с мензурките и колбите – да проверите- руски или друг е нефта ? и т.н .. и т.н…  А “случайно: , може и да има “невнимателно боравене” с калашника, изненадващ-случаен изстрел, ,лошо боравене с оръжието и т.н… И седи нашият Ивайло на стола в ЛУК и”управлява” ….почтена руска рафинерия ..:)) хахахахаааа…Христооооо, стига глупости …Следва продължение … 2. Пиша го от месеци, преди ДБ и другите ..Най- добре е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ / изкупуване с ЦЕНА, определена от СЪД или пазара , на ЛУКойл, след започване на войната..Изцяло БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА , на първо време , РАФИНЕРИЯ , няма да има проблеми със сегашните санкции на ЕС . Може да имаме 2-3 месеца проблеми с доставката на НЕруски нефт и …толкова .:)) За рафинерията на ЛУК в Сицилия  Италианското правителство , СЛЕД въвеждане на държавно оперативно управление, ТЪРСИ КУПУВАЧ на рафинерията ..Говори се за ЦЕНА- около 1.5 милиарда долара ..При това , тази рафинерия е с около ТРИ ПЪТИ по- голям капацитет на преработване от ЛУК рафинерията - в Бургас / около и до 14 милиона това суров петрол – годишно- италианската ..:) .. Т.е., ЛУКойл – около 500 милиона долара ще струва ..КОГА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ Я ИЗКУПИ ? Става дума за Националната ни сигурност !! ЗАЩО вече не е на пазара ?? Защо винаги сме СЛЕД събитията и страхливите половинчати действия ? Защо и до кога ще се грижим САМО за руския интерес ? До кога , другари ? … И живи и здрави да са ЦЕНЗУРИТЕ , модераторите РУСНАЦИ-тук у нас , на ФЕЙБУКА в …Свободна, Европейска България:)

Щото ако обиждаше, и се поразходиш из България, която превърнаха в Абсурдистанът на Европа и Блаканите, щеше да видиш тоталната разруха, след като поне от няколко петилетки, Хамериканските интереси се следват неотклонно. Когато следвахме руските интереси, бяхме фактор в Европа и на Балканите.... Не бързай да ме наричах русофил, или тем подобни, тъй като аз не съм, а и никога не съм бил за Русия, но предвид случващото се в България през последните 33 години, съм твърдо против великата Хамерика, заради тяхното налагане на тяхната си "свобода" и "демокрация", от която страдат всички народи.

Кой построи концлагери в България -не бяха ли твоите комунисти другарю? От 45-та година насам колко комунистически правителства имаме другарю? Агентът на държавна сигурност костов дето разпродаде държавата-той да не би случайно да няма нищо общо с твоите любими комунисти другарю?

въпросните лагери, включително и Белене, щях да ги отворя, и да ги напълня с всички, които ни управляваха през последните 33 години, както и цялата им рода, и то до девето коляно. Така,че опорките за комунягитя, след 33 години, някак си, са несъстоятелни.

Отварянето на концлагерите от такива като теб. Кое несъстоятелното много моля-виденов луканов правителствата на бсп???? Те не са комунисти така ли? Костов не е агент на държавна сигурност така ли?

Тези американски подлоги от ДБ трябва да бъдат съдени за национално предателство и защита на интересите на САЩ

А възрожденците трябва ли да бъдат съдени за национално предателство и защитаване на интересите на Русия?

Значи, според българските депутати, които желаят само "доброто" за България, трябва да внасяме всичко от вън, щото явно сме по-богати от Катар, Люксембург и Сингапур примерно. Ебахте мамата на всяка една промишленост в България. Ебахте мамата на селското стопанство и животновъдството в България. Ебахте мамата на четирите блока на АЕЦ Козлодуй, а след като ви наредиха от великата Хамерика си засрахте отношеният с Русия, и сега няма руска инженерна поддръжка и ремонт з останалите два реактора, въпреки, че винаги до сега руснаци са извършвали подобни неща, или в тяхно присъствие са извършвани. Също под външен натиск от великата Хамерика се очаква в най-скоро време и да се спре купуването на свежо ядрено гориво от Русия, а отработеното такова ще ни трови нас, тъй като няма да има къде да го изпратим. До сега то се изпращаше в Русия, а те допълнително си го обогатяваха, тъй като последните им реактори от шесто поколение работят с такова ядрено гориво. Което пък ще рече, че те имат суровина за ядрените си централи за стотици години напред. Само след отрицателно време ще ебете мамата и на нашият лев, който заедно с нашата АЕЦ, и тецовете, които са с най-съвременни системи за защита на околната среда, са това, което ни дава достойнство и независимост. Какво правим с това Евро и в Шенген, с минимална часова вставка за отработено време, която се равнява на 2€, а след облагането с задължителните данъци и налози, от тези 2€ за положен труд на час, остават много по-малко? какво ще правим с този Шенген с реална инфлация, много, над 50%?

Я да видим сега как стоят нещата. Бай ти тошо го свалиха точно твоите комунисти. Пък след това пак те ни управляваха. Агентът на държавна сигурност костов продаде пак на същите комунисти всички заводи и предприятия в България. И същите тези любими твои комунисти ги нарязаха за скрап, именно защото много добре знаеха че тия заводи и предприятия никога не са работили на печалба. Да коя промишленост по-точно са ликвидирали за падняците и коя твоите любими комунисти?

Вероятността ти да си марсиянец, е много по-голяма, от колкото ас да съм комунист. Евроатланическият дупедавец и дупелизец, прозират от това което си написал, хубавеце сбъркан.

Ами като гледам какви простотии си написал явно се надяваш да дойде отново червената армия, да избие няколко десетки хиляди българи и да постави в такъв като тебе на власт.

За България надежда няма. А надеждата е последното, което е преди забвението. Така, че продължавай на вярваш, че мармотите завиват шоколадчета в станиоли, господинчо.

след като ни наритат в шенгената ще ни докарат милиони мароканци, синегалийци, сомалийци, сирийнци, либийци и др. такива, които завинаги ще ни освободят от задължението да си купуваме Вазелин!

Най-накрая радост и за теб.

-Сър, защо австрията, нидерландията, швецията и изобщо европата мразят толкова туземците, Сър? - Защото, Джон, когато през фалшивия 19-ти век унищожавахме Дунавска България те ни нанесоха такива шети, че никога няма да ги забравим!

Днес в Германия е предотвратен опит за държавен преврат от бивши членове на "Алтернатива за Германия" - може също да се прочете като "Възраждане за България"!

Онзи ден един бежанец уби 14 годишно момиче без причина. Човекът е под полицейска закрила, бил нестабилен... Та така, приоритети

Не е нужно много усилия да докажеш колко си умен. Когато Зеления показва национализъм е много добре, а когато в България някой покаже национализъм е много зле. Много плоско и елемнтарно.

Пърди ми се ще гръмна.

Тоя Мирчев и останалите изроди от ДБ трябва да бъдат съдени за национално предателство.

Американските марионетки,които получават пари от САЩ за да оплюват Русия,да унищожават всичко направено от руснаците,АЕЦ, Рафинерията в Бургас. От това ние българите само губим. Трябва да изгоним предателите от парламента.

Продажниците като тебе дето пишат платени коментари в защита на обявилата България за вражеска държава русия. Заплашила на всичкото отгоре България с ядрено оръжие.

До момента не иска да излезе с руските знамена и портретите на путин и да събира подписи за референдум за излизане от европейския съюз и присъединяване към руската федерация. Значи плешивия чалгар слави-искаше референдум излезе и започна да събира подписи. Обаче явно това е непосилно за великите възрожденци.

Наясно са , че освен шепата русороби у нас няма кой да им подпише подобни щения и няма как да съберат достатъчно подписи за подобен "референдум" :)

За да исказваш мнение, трябва да може да мислиш. Великите възрожденци все още не са дали окончателен отговор на инициативния комитет за референдума за еврото. Ама, чукча не читател, чукча писател.

От колко години възрожденците ревете непрекъснато за референдум за излизане от европейския съюз и присъединяване към руската федерация? Такива елементарни лъжи ли ще разправяш сега?

Възрожденците искат референдум да се пита народа дали да искаме ново договаряне на параметрите с ЕС и дали искаме да сме в ЕС, защото народа не е питан дали искаме да сме в ЕС, на нас белия господар го спусна на пуделите и те се надпреварваха да скачат. Такива откровени лъжи за присъединяване към руската федерация дори са под достонството ми да коментирам. Абсолютни лъжи. Ако имаш доказателства сега е момента да ги покажеш за да се отрека от думите си и да признач, че греша.

... а статията за възхвала на еврото е със забранени коментари, по обясними причини :)

Ти четеш ли ги? Те са същите като за ваксините, зеления преход и т.н.. ДВ пропаганда и евтини манипулации на база "изследване/проучване от чужбина"

++++ Тъкмо щях да напиша.

Имаш предостатъчно статии за русия за да си изкараш норматива.

Избори ще видим колко % ще успеете да откраднете от Възраждане... С тези темпове и машинки няма да ви помогнат

Не сте чак толкова много ненормалниците в България колкото си въобразяваш, просто вдигате повечко шум.

Абе доста сте!! И не сте само ненормални ами и супер тъпи!!

Толкова сте много възрожденците, че не смеете сами да събирате подписи за референдум. Я кажи възрожденето защото циганската махала гласува за твоя костя?

Да събираме? Чакаме да ходите на фронта, да си дарявате заплати и да събирате капачки за линейки , докато обгрижвате когото ви наредят от Америка. После като намалете ще се оправим сами

Нали непрекъснато ревете че искате референдум???? Като искате излизайте и започвайте да събирате подписи. А ти що не си доброволец в руската армия да защитаваш любимата и най-скъпа на сърцето за всеки възрожденец Русия?