Възрастта за пенсия ще се вдига с по 4 месеца всяка година

Възрастта за пенсиониране ще се увеличава от 31 декември 2011 г. с по четири месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Обратно в новината

Коментари - Възрастта за пенсия ще се вдига с по 4 месеца всяка година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбрахте ли след някоя и друга година няма да има вече пенсионери. Сега тез дето са над 70 г. са изкарали живота по гол;яа част от живота си през комунизма- живяли са спокен и сигурен живот. Тези които са сега до 45 г. няма да изкарат повече от 59 г. след като живота е пълен с стрес, ядем химическа храна, и ни тровят с радиация и отровен въздух. Т.Е Няма да има пенсионери

"Далаверата" е добра. Освен, че много хора ще получат минималната пенсия и ще се плащат и здравни осигуровки. Изобщо хода е пресметнат. Ако не платиш данък здраве ти идва съдебен изпълнител.

Всички на протест до парализиране на страната и оставка на правителството ! Колкото се налага - толкова дълго ! Добро начало е да въстане транспорта и сигурността. Ако синдикатите не поемат инициативата предлагам да се създадат истински синдикати и да започне война за освобождение от колониалната администрация.

КОИ 'ВСИЧКИ"? ВСИЧКИТЕ 4 БАБИ ОТ КЛУБА НА "ПОЗИТАНО " ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ? АБЕ, ДА НЕ СТЕ СЕ НАКЪРКАЛИ ТАЯ ВЕЧЕР?

Аз винаги съм бил на принципа:"Да работят маймуните,за да станат хора!"Уважаващия себе си Човек присъства само на"веселата част"-секс,плажове,морета,бамбини по монокини,ядене,пиене,сръбско,гръцко,турско,арабско.щракане с пръсти,гледане на футбол от Шампионската лига,бистрене на родната и световната политика и други все от тоя род! На сутринта:гореща шкембе чорба,люти чушки,зелев сок, горещи кафета,ледени плодови сокове,масажи:))) А сега мен какъв ще ме изкарате-Комуноид,гербераст,или седераст!

Е това е приказка !

Депесар.

2222- мило червено другарче, отмина времето, когато всички работехме за вас и за дребни стотинки, с които нищо не можехме да си купим. Не разчитайте на това, че скоро няма да има кой да си спомня вашата омерзителна "диктатура на пролетариата"! Всичко има своята цена, свободата да решаваш сам живота си -също. На вас, комунистите ,не ви щем нито жилото, нито меда.

сега всички работим и плащаме на и за мутрите и мутрогените

Синьо боклуче, това което казваш е лъжа .навремето работехме за да оцелеят всички. Сега работим за банкерите да си раздават коледни премии от милиони.

ЗАРАДИ ТАКИВА, КАТО МОЯТА БАБИЧКА НА 68 ЗА БИЗНЕСМЕНИ-СИВУШКИ, ЩЕ ВДИГАТ ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ И С ПОВЕЧЕ ОТ 4.

.........и така до края света!

Ако има работа и човек се чувства работоспособен, тогава може, но при тая безработица и тоя здравен статус на българина, просто обричаме честния и работен човек на глад и смърт. А тези които си точат държавни пари по различни начини ще продължат да го правят и не знам до кога приоритет в държавната политика в България ще е кражбата.

Мили хора това е то капитализма. Докато имаше социалистически лагер капиталистите бяха по меки, страхуваха се на хората да не им хареса социализма и те да останат без роби които да експлоатират. Да знаете това е само началото. Докато не набутат всички в блатото и не закрепостят всички с дългове към банките няма да мирясат. Жалко че загубихме всичко което нашите бащи, майки, баби и дядовци бяха завоювали с кръвта си. Младите маже би не разбират за какво говоря, но ще дойде време когато те ще са готови да се жертват за децата си.

ДАЙТЕ НОИ НА ТЪРГ АКО НЯМА ДРУГИ КАНДИДАТИ ГАРАНТИРАМ ПЕНСИИ НА 60Г И 500ЛВ

Сериозно ли? Без субсидия? Нещо бизнес плана води до... харакири.

Не било субсидия. Било дотация. Все тая - пари "отвън", невъзвращаеми.

добре смяташ ,ама освен че хората вият и правителството пхк не може да смята. зашо то не си оправи вхобще пенсионната система, ами сега увеличава на тези дето наи малко са внасяли или не са работили достатхчно. и в европа увеличават годините за пенсия, но у нас, това не се прави както трябва. така от днес за утре да се вземат решения за схдбите на цял народ, не може........

колко тхпо, да получаваш 20 заплати , като си работил по малко от другите. и се пенсионираш само за 25-27 години работа. а другите да работят 37-40 години... без такива заплати

така е, но не говорете че родителите са ги изпратили. децата даже и не питат като заминават. а мога да ви кажа че сега младите още повече ще искат да заминават. след като тук не могат да си уредат живота , доходите и прилична пенсия. за какво да стоят тук, за да ровят по боклуците ли или да стават милиционери, за да се пенсионират по рано. ако имате деца , ще ви питам и вас след години, какво ви чака........

НАЙ-МНОГО ВИЯТ ПО ФОРУМИТЕ ТЕЗИ, КОИТО ИЛИ НИЩО НЕ ВНАСЯТ ЗА ОСИГУРОВКИ ИЛИ - МИНИМАЛНОТО... Я СМЕТНЕТЕ! АКО ВНАСЯТЕ ПО 10 ЛЕВА МЕСЕЧНО ЗА ПЕНСИЯ ЦЕЛИ 40 ГОДИНИ, КОЛКО ПЕНСИЯ ВИ СЕ ПОЛАГА? ЩЕ Я ВЗЕМАТЕ СРЕДНО 10 ГОДИНИ. ЗНАЧИ? 40 ЛЕВА! ЗА ТОЛКОВА ВНАСЯТЕ. ИСКАТЕ 1000 ЛЕВА, НАЛИ? АМА ВНАСЯТЕ ЛИ 250 ЛЕВА НА МЕСЕЦ САМО ЗА ПЕНСИЯ?

Внасяме, Клатитко, внасяме, но понеже е ясно, че ще си останем само с внасянето, от 01.01.12 ще намалим внасянето!

КОЛКО ВНАСЯТЕ? АЗ ЛИЧНО НЕ ПОЗНАВАМ ЧОВЕК, КОЙТО ДА ВНАСЯ 250 ЛЕВА ЗА ПЕНСИЯ. А ПОЗНАВАМ МНОГО ЗАМОЖНИ ХОРА... АМА ВСИЧКИ ИСКАТЕ 1000 ЛЕВА ПОНЕ. Е, ОТКЪДЕ ДА ДОЙДАТ?

остават ми 5 години до пенсия, ама спирам да се осигурявам. поне това мога. 37 ми стигат

Сега ще видим дали ще има вето от все още действащия президент Първанов!

Така след пенсионирането си служителите на агенцията за национална сигурност ще получават 15 брутни месечни възнаграждения вместо 20!?!?!?!? Вместо по 40 000, ще взимат по 30 000, много са ги намалили.Няма що! Та кой друг взима толкова пари при пенсиониране?

Е, затова пък МВР и МО си запазват 20-те бона! Един вид ДАНС-джиите са "прекарани и онеправдани" в сравнение с тях!

Крайно малко ми се струва псуването,просто не знам какво по-силно да отправя към дУпетатите.

Просто им пожелай да живеят до края на живота си така както един нормален средностатистически българин. И децата, и внуците им... - да имат един нормален, спокоен, лишен от пари и възможности живот.

Махнете изобщо пенсионирането идиоти такива и без това голяма част от хората умират преди да се пенсионират

Възмутително е, че най- големите мързеливци- военните, се пенсионират по-рано и ще продължават да взимат по 20 заплати при пенсиониране! Какво работят всъщност те?!

Какво ли? Пазят милата родина от враговете й!!!!

Нека няколкото неподкупни медии да публикуват имената на 82-мата национални предатели за да се знаят от хората и да останат в черната история на БГ.Относно ответният удар аз от два месеца съм в сивия сектор,но сега ще премина в черния и освен,че няма да плащам данъци и осигуровки ще източвам НОИ с болнични и помощи за безработица.Все пак не се смятам за по-прост от 82-ма дупедавци.Нека всеки работещ да последва моя пример,иначе оправия няма.

Мислете и се организирайте, за да свалим това мракобесно правителство и да изгоним мародерите от парламента, а след това ще променим законите. Правителството на мутренската олигархия доказа, че мрази народа ни.

как да се организираме

Абе пенсионерите не разбраха ли, че като си изпратиха синовете, дъщерите и внуците в чужбина, не останаха българи, които да им изкарват пенсиите.

прогонени от престъпниците, натресли ни криминалната контрареволюция. Няма такъв бе, глупчо, който ще прогони детето си да скита немило недраго, да слугува на чужди народи. 23 години България се управлява от престъпници (с едно изключение - Жан Виденов). Не задавай тъпите въпроси на изгладените мозъци, а използвай собствения си по предназначение!

това е съпер казанооо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пенсиите на пенсионерите не трябва да зависят от синове и внуци, на тези хора цял живот държавата е дърпала осигуровки, които именно трябва да са формирали мноооого отдавна необходимите фондове. Именно затова пенсиите са заменили миналия век отглеждането на 10 деца - за да си си изкарал парите за гарантирани от държавата старини, а не да разчиташ на деца да те гледат на старини като преди 5 века. След като има толкова много пенсионери според Тотщвци и Дянковци, значи ужасно много хора много години са трупали в държавната хралупа пенсионни осигуровки. Ако някой ги е тафил, Бориско да каже и държавата да води дела, не да ни прави на идиоти.

Ти колко пари вкарваш всеки месец в България бе? Защото аз по 3000 евро всеки месец - от чужбина! Ако всички отишли в чужбина се приберем, България ще фалира, не се ли сещаш? Брутният вътрешен продукт на България е 8 пъти по-малък от този на фалиралата Гърция!

Това е крайния резултат от един процес в който държавата се е превърнала в мафия рекетираща и тровеща с поведението си цялото общество. Зад сикаджията Борисов наднича тиквата на неговия цар за който ние българите не струваме пукната пара. Повервахме първо на него после на ученика му Станишев , а сега и на охранителя му Борисов. Нека името на този изпълнен с толкова омраза към нас българите старец наречен Сакскобургготски бъде отписано от книгата на живота. На неговата съвест лежат стотиците хиляди разбити човешки съдби пренудили милиони българи да напуснат родината си бягайки от нея като от чума.

Който може, да смята: 82 за, 51 против, 2-ма въздържали се=135. 240-135=105. Къде са били те и имат ли самоотлъчки.

Къде са синдикатите, защо мълчат, а не вдигат народа на стачка!

Съгласна съм с ПАПАТА ,че се цензурират мненията. Нали уж има СВОБОДА НА СЛОВОТО!!!!!!!!

Абе вие запитвали ли сте се от къде идват парите за социални помощи на братята роми??? И защо за тях никой нищичко не казва... аз лично мисля че и те са от общия кюп наречен НОИ...

те такова, братята роми си ги вардат за изборите. Даже ромския цар са го оставили да прави каквото си иска. Абе ГЕРБАДЖИИ, какво искаш.

Тази система е от доста години, не е от преди две. Помощите за циганите се плащат десетилетия.

Трябва да направят задължително осигуряването на парите от минималната заплата, а който иска повече по своя преценка да си внася в пенсионен фонд по избор. Системата, която работи в момента е престъпление спрямо гражданите.

Призовавам всички жени над 55 г. и всички мъже над 60 г. да не плащаме соционални осигуровки! Така или иначе, според управляващите ще се пенсионираме на 65. Защо тогава да пълним хазната, като ще вземем минимални пенсии. Аз от днес спирам да плащам.

СЪГЛАСНИ СМЕ

Само едно мога да кажа - "да му изсъхнат ръцете на всеки, подкрепил този терор над хората"

Въпрос към ,,дир-бг"--Кажете (публикувайте) да не пишем сре-щу властта,за да може да ни се публикуват мненията-ще го нап-равим.Не виждам причина защо не ми се публикуват мненията.То при Т.Живков нямаше тази цензу-ра,а сега уж е ДЕМОКРАЦИЯ...

Къде са синдикатите, защо мълчат, а не вдигат народа на стачка!

Ми защото ги купихме.

Този измислен парламент да вземе да гласува да се самозакрие! Егаси безумията! Как може да се увеличи пресмятането на 24 и 18 месеца обезщетенията за безработица, майчинство и за болест по време на криза, където масово остават безработа?!?! Значи може 20 години да внасям по една торба пари, но да остана 2 години без работа и после да не мога да се разболея, така ли бе некадърници такива? Какво е това?!?! ГЕНОЦИД ли? А заплатата на депутатите защо не е спрямо минималната заплата, а спрямо измислена средна заплата?

спрямо тази на държавните чиновници и няма нищо общо със средната.

Писна ми!Преминавам в сивия сектор! Няма да дам повече една стотинка за 20 заплати на полицаи и военни, да се пенсионират на 40 години с по една шапка пари.....Всеки да си поеме своята част от тежестта на кризата!!!

Другарю оператор,то биво некадърност и заспала мързеливост,каквото притежаваш в изобилие,но толкова не бива!Благодаря ти ,че непрекъснато разпалваш словесните войни помежду ни,но този феномен на омразата,който си демонстрирал,особено ме отвращава!Да пожелаеш смърт на милиони невинни хора,е наистина върхът на омразата,простащината,скудоумието ,вулгарността,злобната посредственост,политическата посредственост и фанатизма на инфантила!

Тука има много ( нерегистриран ) 08.12.2011 21:43 не с така, освен от пенсионните вноски, в други държави се дотира и от държавата.

Предложех да си създадем партия и на следващите избори да влезем и вземем властта.И тогава да премахнем тия безобразия.Никой не обърна внимание.

Това е единствиния начин да се спасим от комунистите и мутрокомунистите!

Това правителство е вече в миналото.Проклиням се по 100 пъти на ден ,че гласувах за тия ЛЪЖЦИ.

Гласувал си ама друг път

неграмотни хора,които представа нямат от макроикономика!То ако ставаше така:аз искам това,аз пък онова и незнам какви си си глупотевици!Финансите са нещо много сложно ,но принципът е един:не можеш да харчиш повече отколкото си изкарал!Освен това:няма страна с развита пенсионна система и с високи пенсии,които да разчитат на текущите си разходи-т.е. на държавния бюджет!Пенсиите навсякъде имат един източник:натрупванията на пенсионните осигуровки в продължение на десетилетия-или това са пенсионните фондове!За съжаление бедна България няма такъв ,а с 300 зора се мъчи да го създаде!

Извинявам се, ама аз съм от мнозинството неграмотни според теб хора и имам въпрос към теб грамотният. Ако може? Пък и да не може! Та въпроса ми е : Може ли да се напълни каца без дъно? И ако може втори въпрос: Умни ли са хората дето пълнят каца без дъно? И един съвет от неграмотните: За да напълните една каца която няма дъно, ремонтирайте кацата а не носета залудо вода!

Решението за пенсиите вече е факт!Това,което си целеха ГЕРБ- това си и приеха.Защо обаче не се взе решение за т.н. ,,държавни служители"?Не им изнася!А нали се прави реформа,защото в пен-сионния фонд нямало пари.Или за държавните служители има заде-лени?Най-големите консуматори на фонда-държавата ги е осигуря- ва,а ако трябва да се осигуряват сами-ще им бъдат повишени зап-латите.И пак да питам-нали няма пари.Явно за държавните служи-тели всичко има-те са богопомаза-ни!!!

На коя дата ще бъде националната стачка за сваляне на това правителство.Това е сега въпроса а не кой и как е гласувал.

Има Господ, има провидение, ще им го върне, цял народ ги проклина, това няма да остане безнаказано!

определен е така

Господ ще ти помогне! С клетви не става, трябва със сопите, а може и с друго.

82-ма ЦЕНТУРИОНИ под командата на цезарчето Боко ОБЯВИХА ВОЙНА на цял един народ, най-бедния и най-болния в Евлопа, сд най-ниската продължителност на живот! ТОВА НЕ СА БЪЛГАРИ, ИЗРОДИ, БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ !!!

И щом един цял народ е клекнал пред "82-ма ЦЕНТУРИОНИ под командата на цезарчето Боко" какво очакваш да се случи? Заври се в мишата си дупка и си мълчи! Няма народ вече тук! Толкова!

Ако всеки си мълчи в мишата си дъпка,наистина не сме народ. Дано не е така. А дали ще клекнем пред цезарчето, от нас зависи! Синдикатите, къде сте??? Само вие можете сега да организирате хората да се борят за прлавата си!

без осигуровки щом няма да ползваме пенсия,да го ..........

Прочетохме за 15-те заплати при пенсиониране за ДАНС и 20-те за военните. А за полицията - защо мълчат? Да не би да са им дали по 25! Всички тунеядци са облагодетелствани и ще живеят на наш гръб. Да се премахнат работещите пенсионери - или пенсия, или заплата!

ьььььь

Край! Нямям възможност да се махна от тук, но от утре минавам в сивата икономика, ще работя за себе си, не съм луд да им внасям цял живот пари за някаква имагинерна пенсия, която я ще я видя, я не!