Коментари - Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел | Днес.dir.bg

Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел

Държавите от ЕС осъдиха "Хамас" за използването на болници и цивилни като "жив щит"

Обратно в новината

Коментари - Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел | Днес.dir.bg

Коментари

От всичко писано до сега разбрах едно, Хамас и Хизбула могат да изстрелват колкото си искат ракети срещу Израел. Но когато Израел отговори, веднага се надига вой за хуманитарна криза и човешки права.

Американската ПВО е на ръба на възможното! Пентагонът трябва бързо да прехвърли батареи Patriot в Близкия изток - там вече има 12. Те не могат да бъдат изтеглени от Европа на фона на войната в Украйна. Общо Съединените щати имат 60 от тези батерии, всяка на стойност милиард долара Те трябва да направят труден избор - дали да ги премахнат от индо-тихоокеанската посока или да изложат небето над САЩ. Продължават атаките срещу американски бази в Сирия и Ирак, където са разположени 3500 войници. 60 войници вече са ранени. В отговор Пентагонът за втори пореден път бомбардира позициите на проиранските сили в Сирия – но без особени резултати. Също така не е възможно да се постигне споразумение с Ирак за укрепване на сигурността на базите - Багдад настоява за изтеглянето на американските войници. Но в Конгреса имаше надежди за преговори в Катар със спонсорите на Хамас. Майкъл Маккол, ръководител на международния комитет, обяви подробности за предварителния план. Той включва размяна на израелски затворници срещу затворници от Хамас - и по-нататъшно примирие. Поради тази причина дори Байдън беше принуден да разговаря с емира на Катар. И ключовият съветник на Белия дом за Близкия изток ще последва директора на ЦРУ Бърнс в Израел и Катар - опитвайки се да изгради друг канал за комуникация между двете воюващи страни. Междувременно Съединените щати засилват натиска върху Израел - настоявайки да не се извършват кланета в палестински болници. Но Нетаняху вече открито се подиграва на американците - те казват, че не могат да победят Ал Кайда* за 20 години, но той е в състояние бързо да победи Хамас. От Съединените щати не идват окопи - и опитите на Байдън да поддържа ситуацията по управляем начин все още са напразни.

Американците могат само за една седмица да разрушат с бомби целия Близък изток, но не искат да го правят. Не влиза в плановете им. Иначе имаха едни много известни самолети Бе-52, които още през 60-те години носеха десетки тонове бомби и можеха да разрушат всичко по пътя си.

още ги имат :))) отделно Б-1Б и Б-2 , а удари могат и със Ф-15,16,18, А-10, че даже и Ц-130 за някои е война , за САЩ - тренировка

Какво е общото между Киевската хунта и ХАМАС Използването на цивилни като жив щит. Ще припомня, че Киевската хунта го правеше още в самото начало на конфликта. Също така ще напомня, че ако Киевската хунта не беше обстрелвала ЛНР и ДНР, а след това не беше вкарала войски на територията им, вероятно Русия нямаше да нахлуе в Украйна. Що ли ми се чини, че сценариите за пламване на войната в Украйна и на тази между Израел и ХАМАС са писани някъде от другата страна на Атлантическия океан?

Този който критикува Израел и пише тук против евреите е НАЦИСТ и ФАШИСТ!

Майната ѝ на Израел. На Нетаняху също. Можеш и с други думи да ме наричаш, ако искаш. Имаш свободата на словото за това. Не ми дреме.

Да,да. Така е! Той навремето и Адолф Хитлер е имал свободата на словото. То така се започва, с общи приказки. Докато накрая се стига и до концлагерите! И после, яааа, добрият чичко Хитлер какви ги върши. За всичко все евреите му бяха виновни. Докато накрая отвори концлагерите и започна световната война. То така се започва. Със "свободата на словото" против евреите. Ако си в Дойчланд, дали ще можеш така "свободно" да пишеш против Израел и евреите? Само питам.

@аз, ти в час ли си изобщо? Казах, че понеже има свобода на словото, този може да ме нарича, както си поиска. Не мога да му забраня да ме плюе. И както казах, не ми и дреме. Къде видя да пиша против евреите? Къде? Теглих една на Израел и на Нетаняху. Ако не си схванал контекста ( а ти не си, съдейки по останалите ти приказки ), плюя на правителството на Израел. Не на евреите. Започнеш ли да слагаш в една категория цели народи, значи наапълно са ти промили мозъка. Но понеже ми говориш за Хитлер и колко лош бил, ето ти да видиш, какви хора подкрепяш ( надявам се, че си добре с английския ): https://x.com/ShaykhSulaiman/status/1724019274627645808?s=20

Значи ти одобряваш убийството на 3500 палестински деца от евреите за 1 месец. Намирисваш ми на фашист.

Когато тази организация Хамаз отвлече стотици деца на нечии родители като заложници и започна тази акция, тя не знаеше ли че поставя в риск сигурността на палестинските деца? Това е война. Все едно съюзниците през втората световна да бяха стигнали само до границите на Германия, но да не нахлуват на нейна територия. Щото много немски деца може да бъдат убити или ранени. Ти сериозно ли смяташ, че войната е както на вашите електронни игри на телевизионния или компютърен екран? И какво? Кеф ти с джойстика щракваш и войната започва. Кеф ти щракваш отново и стопираш "войната" на екрана. Много електронни игри играеш и смяташ, че имат нещо общо с реалните войни по света. Прекалено сте се филмирали и откъснали от действителността с тези електронни игри-"войни". Ето затова аз ги намирам за крайно вредни. Как се спира една реална война по света? Как? Кой можеше да спре Първата световна? Кой можеше да спре Втората световна. Толкова младежи и малки деца загинаха през двете войни. При коя война не загиват деца? За това замислиха ли се палестинците, преди да започнат тези терористични акции?

Сега вече на арабските мангасари им е ебана в гъз. С евреите шега не бива. И ясно го показватЩе ги разстрелват като бесни кучета. След като стрелят по теб имаш пълното право на ответен удар. И ответните удари няма да закъснеят. След като превземат въпросната болница изведнаж ще се окаже че там се намира командния център на Хамас. И аче защо ще го защотака ожесточено. Ако е само една болница...

Еврейте Са Измет Гонени И мразени По Целия Свят !!!

В Монреал не е останала нито една синагога на която като минимум да не е запалена поне вратата и еврейско училище по което да не е стреляно.

Ние българите сме на страната на Израел. Дори и нашият Бог (божи син) Христос е евреин!

Не зная, защо говориш общо за евреите. Не виждаш ли, че почти навсякъде по света, евреите искат спиране на огъня и да се спре избиването на палестинци? Само в израел им пръска пяна от устата, като на бясни кучета. Но там са подложени на пропаганда от десетилетия.

И ти не можеш да си зададеш въпроса ЗАЩО? И не може да си отговориш на този елементарен въпрос? Всде едно в държавата в която живееш (България или Турция) постоянно да нахлуват някакви въоръжени хора, да отвличат, бият и убиват. Ти как ще се почувстваш? Ако превърнат държавата ти в разграден двор? Много ясно, че чужднците, пък дори да са евреи живеещи по света, тях какво ги боли? Че израелци били бити и убивани всеки божи ден. Този който пострада, питай него какво мисли. Ако някой непознат човек в твоя град, който не ти е роднина умре, теб какво те бърка? Не си слагаш траур нъл тъй? Не те засяга лично!

Говориш така, все едно има само дин актьор на сцената. Само бедните израелци, които биват непрестанно тормозни от злите палестинци. Питаш ме, как бих се чувствал, ако ме нападаха и отвличаха? Ами, ако моята държава непрестаанно тормози някоя от съседните, войските ни нон-стоп патрулират из нея, влизат в домовете на хората посреднощ, тормозят ги, арести непрестанно, убиваме ги, ако ни се усмихнат накриво, затворили сме границите им и няма накъде да избягат дори, контролираме водата им, електричеството им, всичко там, бавно и методично заселваме наши хора по земите им, които на своя глава също ги тормозят, подкрепени и пазени от нашите военни... Ако беше такъв случая ( за да е точна аналогията ), сигурно щях да го играмя много добре жертва. Щях да съм перфектен актьор и да се оплаквам на всеки, как лошите ни съседи, които искаме да изгоним от земите им, щото били наши, ни тормозят.

Открийте 10 прилики между Украйна и Хамас.

Открийте десет прилики между тероризма спонсориран от Русия и тероризма спонсориран от Иран. Всъщност нприликите са над 100. Русия нападна Украйна, Хамас нападна Израел. А Русия спонсорира арабелниците и техните терористични клетки от преди 80 години. Тогава все още беше СССР .....И винаги арабелниците са яли бой. И сега ще ядат бой....

Че то да не би да има разлика между ХАМАС и Киевската хунта? Аз разлика не виждам.

С Израел шега няма, четете Откровението на Йоан!

Сега Е важно Да Се Купи Атомно Оръжие И да се изтреля срещу Еврейската Измет Дано се Обединят арабите и да унищожът Чифутите !!!

Всъщност Израел имаьядрено оръжие. И няма да се покилебае да го използва. През 1973 г. Са били на крачка да го използват....Тъй че не се опитвайте да се ебавате с Израел че ще стане лошо...

Военното крило на палестинското движение Хамас, крилете на Из ал-Дин ал-Касам, обяви обстрел на група израелски военни превозни средства. Инцидентът е станал близо до ГКПП Ерез в западната част на ивицата Газа. Палестинските екстремисти използваха тежки минохвъргачни снаряди за стрелба. Успоредно с това друга палестински паравоенна групировка, Saraya al-Quds, съобщи за нападение срещу израелския дрон Heron TP. Според тях дронът е бил ударен директно. Heron TP е разузнавателно-ударен БЛА, използван от израелските въоръжени сили за извършване на разузнавателни и наземни удари. Малко по-рано стана известно, че за почти 40 дни война Израел е загубил около 88 танка Merkava и голям брой други бронирани машини.

Това са съкровенните мечти на руско съветските мекерета. И на арабските мангасари, спинсорирани от Русия. Тази работа с унишожението на това или онова е спортен. И въобще термина унищожен е спортен. Поразени, може би, но унищожение, едва ли. Между поразен унищожен военен обект има огромна разлика. И зада не разберат членове и симпатизанти на БСП, както и други руско съветски мекерета, ще дам прост пример. Вие сте с бронира а жилетка. Стремя се по вас. И винулучват. Ако не в зимата на брониранатажжилетка, вие сте поразен. В това няма съмнение. Но не сте унищожен. След няколко минути сте на крака. А информацията на арабелниците е пълна порнография. Как разбрах че са унищожили 88 танка. И то точно Меркава. И коя точно Меркава. Меркава 3 , Меркава 4.... Меркава 4 е доста трудна за унищожаване. Инвъобще всички израелски танкове. Така са направени. Защото босвен танковия екипаж превозват и спецназ. Тъй че.... Колко са загиналите при 88 унищожение танка. Всеки такъв танк има 8-9 души екипаж. Това са над 700 души. А такива данни няма. Тъй че....нещо май нещата не са точно така...

И после ревът, като изрожзденец за кур хахаха....... . .

да продължи десетина години, за да се вдигнат цените на недвижимите имоти в Кипър.

Само за това което направиха на 7ми ги изтривам тези мангали от лицето на земята.

Правилно. За терористите само бой. А на цивилните Израел дава 2 часа коридор всеки ден за да се изнесат. Ама ХАМАС не ги пуска. Те са му щита да си пази командните пунктове и да реве как страдат невинните цивилни!

Като края на вица как бащите от различни нации си разпознали бебетата... .............................................................................................................................................. Бай Ганьо към евреина: "Ей това разреваното и насраното е твоето!!!"

Дефиниция за ТЕРОРИСТ - всеки човек, който отказва да се подчини на волята на САЩ и Израел и се бори за свободата и независимостта си!

Бъркаш, само "който отказва да се подчини на волята на САЩ и Израел" е определението - на никой не му пука за какво се борят

По твоите разбирания ИД са някакви борци за независиомост. Всичките копейкаджии ли сте любители на терористични организации?

Ти за кои си ,че не си уточнил.

Интересно оправдание за терора на Израел срещу палестинския народ вече 80 години...

Ми осъдете и украинците тогава господа от ЕС. Те са се окопали в градовете и използват цивилните, спомняте ли си Мариупол, защо никой не каза нищо на Зеленски тогава? Даже Петър Симеонов и филм направи на тази тема, прилагам линк към двата филма, ако някой иска да ги погледне. Част едно: https://www.youtube.com/watch?v=6ir4hbea7k Част две: https://www.youtube.com/watch?v=m5sUzui4TA

Грета тунберг стяга багажа, отива да лови израелски бомби...

Израел са тези, които държат хора в болниците като заложници. Стоят около заведението и не пускат никой да си отиде. Стрелят на месо, ако някой опита да си тръгне.

Крали Марко, ти с оная си работа ли гледаш такава картина от Израел, по-конкретно Газа? Въобще, наясно ли си с този конфликт и с античовешките действия на Хамас и ислямските терористи? Ако не е Израел да дава вода, ел.ток, храни, лекарства и да разрешава на десетки хиляди палестинци от Газа да идват ежедневно да работят по строежи, пътища, ниви и градини в Израел (когато няма конфликти), знаеш ли, че тези жители на Газа нямат шанс да преживеят. Защото там, в Газа, няма никаква работа, няма и възможности за нормален живот. И Израел помага ежедневно, само мир да има. Знаеш ли, че Египет не иска и да чуе за Газа, че границата между Египет и Газа е непробиваема и никой не се допуска в Египет. Автономията на Газа е изцяло зависима от помощта на Израел и това, което Хамас прави, е да поробва своите палестинци там, без да им дава шанс за нормално развитие и мир с Израел.

Да потретя, защото дирци продължават да трият. Колко ви плащат за това от Израелското посолство, дирци? Израел да дава вода, ток, храни и лекарства ли?! Ти нормален ли си? Точно те са тези, които спират тока на болниците и цели квартали, обстрелват водните източници, унищожават депата с гориво, стрелят по линейките. https://www.aljazeera.com/news/2023/11/5/like-a-prison-the-palestinians-in-hebron-living-under-israeli-lockdown Едно от подзаглавията надолу в публикаята - ‘Absolutely surreal’ – soldiers deny access to medical care Виждаш ли заглавието: https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2023/11/3/israel-hamas-war-live-israeli-forces-gather-outside-gaza-city Чети: https://www.aljazeera.com/news/2023/11/4/israeli-strikes-target-schools-hospitals-mosques-on-gaza?taid=654728669f9ae3000140a4d2&utmcampaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utmmedium=trueAnthem&utm_source=twitter Четеш ли? Израел атакуват генератори и слънчеви панели. Ето ти го и признанието за тормоза на който постоянно са подложени палестинците там. https://twitter.com/CensoredMen/status/1720942756057460856?s=20 Ето какво се случва, когато Израел "помага" на палестинците в Газа https://x.com/AJEnglish/status/1723748535571554508?s=20

Коментари - Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел | Днес.dir.bg

Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел

Държавите от ЕС осъдиха "Хамас" за използването на болници и цивилни като "жив щит"

Обратно в новината

Коментари - Възобновиха ракетните атаки от ивицата Газа срещу Израел | Днес.dir.bg

Коментари

От всичко писано до сега разбрах едно, Хамас и Хизбула могат да изстрелват колкото си искат ракети срещу Израел. Но когато Израел отговори, веднага се надига вой за хуманитарна криза и човешки права.

Американската ПВО е на ръба на възможното! Пентагонът трябва бързо да прехвърли батареи Patriot в Близкия изток - там вече има 12. Те не могат да бъдат изтеглени от Европа на фона на войната в Украйна. Общо Съединените щати имат 60 от тези батерии, всяка на стойност милиард долара Те трябва да направят труден избор - дали да ги премахнат от индо-тихоокеанската посока или да изложат небето над САЩ. Продължават атаките срещу американски бази в Сирия и Ирак, където са разположени 3500 войници. 60 войници вече са ранени. В отговор Пентагонът за втори пореден път бомбардира позициите на проиранските сили в Сирия – но без особени резултати. Също така не е възможно да се постигне споразумение с Ирак за укрепване на сигурността на базите - Багдад настоява за изтеглянето на американските войници. Но в Конгреса имаше надежди за преговори в Катар със спонсорите на Хамас. Майкъл Маккол, ръководител на международния комитет, обяви подробности за предварителния план. Той включва размяна на израелски затворници срещу затворници от Хамас - и по-нататъшно примирие. Поради тази причина дори Байдън беше принуден да разговаря с емира на Катар. И ключовият съветник на Белия дом за Близкия изток ще последва директора на ЦРУ Бърнс в Израел и Катар - опитвайки се да изгради друг канал за комуникация между двете воюващи страни. Междувременно Съединените щати засилват натиска върху Израел - настоявайки да не се извършват кланета в палестински болници. Но Нетаняху вече открито се подиграва на американците - те казват, че не могат да победят Ал Кайда* за 20 години, но той е в състояние бързо да победи Хамас. От Съединените щати не идват окопи - и опитите на Байдън да поддържа ситуацията по управляем начин все още са напразни.

Американците могат само за една седмица да разрушат с бомби целия Близък изток, но не искат да го правят. Не влиза в плановете им. Иначе имаха едни много известни самолети Бе-52, които още през 60-те години носеха десетки тонове бомби и можеха да разрушат всичко по пътя си.

още ги имат :))) отделно Б-1Б и Б-2 , а удари могат и със Ф-15,16,18, А-10, че даже и Ц-130 за някои е война , за САЩ - тренировка

Какво е общото между Киевската хунта и ХАМАС Използването на цивилни като жив щит. Ще припомня, че Киевската хунта го правеше още в самото начало на конфликта. Също така ще напомня, че ако Киевската хунта не беше обстрелвала ЛНР и ДНР, а след това не беше вкарала войски на територията им, вероятно Русия нямаше да нахлуе в Украйна. Що ли ми се чини, че сценариите за пламване на войната в Украйна и на тази между Израел и ХАМАС са писани някъде от другата страна на Атлантическия океан?

Този който критикува Израел и пише тук против евреите е НАЦИСТ и ФАШИСТ!

Майната ѝ на Израел. На Нетаняху също. Можеш и с други думи да ме наричаш, ако искаш. Имаш свободата на словото за това. Не ми дреме.

Да,да. Така е! Той навремето и Адолф Хитлер е имал свободата на словото. То така се започва, с общи приказки. Докато накрая се стига и до концлагерите! И после, яааа, добрият чичко Хитлер какви ги върши. За всичко все евреите му бяха виновни. Докато накрая отвори концлагерите и започна световната война. То така се започва. Със "свободата на словото" против евреите. Ако си в Дойчланд, дали ще можеш така "свободно" да пишеш против Израел и евреите? Само питам.

@аз, ти в час ли си изобщо? Казах, че понеже има свобода на словото, този може да ме нарича, както си поиска. Не мога да му забраня да ме плюе. И както казах, не ми и дреме. Къде видя да пиша против евреите? Къде? Теглих една на Израел и на Нетаняху. Ако не си схванал контекста ( а ти не си, съдейки по останалите ти приказки ), плюя на правителството на Израел. Не на евреите. Започнеш ли да слагаш в една категория цели народи, значи наапълно са ти промили мозъка. Но понеже ми говориш за Хитлер и колко лош бил, ето ти да видиш, какви хора подкрепяш ( надявам се, че си добре с английския ): https://x.com/ShaykhSulaiman/status/1724019274627645808?s=20

Значи ти одобряваш убийството на 3500 палестински деца от евреите за 1 месец. Намирисваш ми на фашист.

Когато тази организация Хамаз отвлече стотици деца на нечии родители като заложници и започна тази акция, тя не знаеше ли че поставя в риск сигурността на палестинските деца? Това е война. Все едно съюзниците през втората световна да бяха стигнали само до границите на Германия, но да не нахлуват на нейна територия. Щото много немски деца може да бъдат убити или ранени. Ти сериозно ли смяташ, че войната е както на вашите електронни игри на телевизионния или компютърен екран? И какво? Кеф ти с джойстика щракваш и войната започва. Кеф ти щракваш отново и стопираш "войната" на екрана. Много електронни игри играеш и смяташ, че имат нещо общо с реалните войни по света. Прекалено сте се филмирали и откъснали от действителността с тези електронни игри-"войни". Ето затова аз ги намирам за крайно вредни. Как се спира една реална война по света? Как? Кой можеше да спре Първата световна? Кой можеше да спре Втората световна. Толкова младежи и малки деца загинаха през двете войни. При коя война не загиват деца? За това замислиха ли се палестинците, преди да започнат тези терористични акции?

Сега вече на арабските мангасари им е ебана в гъз. С евреите шега не бива. И ясно го показватЩе ги разстрелват като бесни кучета. След като стрелят по теб имаш пълното право на ответен удар. И ответните удари няма да закъснеят. След като превземат въпросната болница изведнаж ще се окаже че там се намира командния център на Хамас. И аче защо ще го защотака ожесточено. Ако е само една болница...

Еврейте Са Измет Гонени И мразени По Целия Свят !!!

В Монреал не е останала нито една синагога на която като минимум да не е запалена поне вратата и еврейско училище по което да не е стреляно.

Ние българите сме на страната на Израел. Дори и нашият Бог (божи син) Христос е евреин!

Не зная, защо говориш общо за евреите. Не виждаш ли, че почти навсякъде по света, евреите искат спиране на огъня и да се спре избиването на палестинци? Само в израел им пръска пяна от устата, като на бясни кучета. Но там са подложени на пропаганда от десетилетия.

И ти не можеш да си зададеш въпроса ЗАЩО? И не може да си отговориш на този елементарен въпрос? Всде едно в държавата в която живееш (България или Турция) постоянно да нахлуват някакви въоръжени хора, да отвличат, бият и убиват. Ти как ще се почувстваш? Ако превърнат държавата ти в разграден двор? Много ясно, че чужднците, пък дори да са евреи живеещи по света, тях какво ги боли? Че израелци били бити и убивани всеки божи ден. Този който пострада, питай него какво мисли. Ако някой непознат човек в твоя град, който не ти е роднина умре, теб какво те бърка? Не си слагаш траур нъл тъй? Не те засяга лично!

Говориш така, все едно има само дин актьор на сцената. Само бедните израелци, които биват непрестанно тормозни от злите палестинци. Питаш ме, как бих се чувствал, ако ме нападаха и отвличаха? Ами, ако моята държава непрестаанно тормози някоя от съседните, войските ни нон-стоп патрулират из нея, влизат в домовете на хората посреднощ, тормозят ги, арести непрестанно, убиваме ги, ако ни се усмихнат накриво, затворили сме границите им и няма накъде да избягат дори, контролираме водата им, електричеството им, всичко там, бавно и методично заселваме наши хора по земите им, които на своя глава също ги тормозят, подкрепени и пазени от нашите военни... Ако беше такъв случая ( за да е точна аналогията ), сигурно щях да го играмя много добре жертва. Щях да съм перфектен актьор и да се оплаквам на всеки, как лошите ни съседи, които искаме да изгоним от земите им, щото били наши, ни тормозят.

Открийте 10 прилики между Украйна и Хамас.

Открийте десет прилики между тероризма спонсориран от Русия и тероризма спонсориран от Иран. Всъщност нприликите са над 100. Русия нападна Украйна, Хамас нападна Израел. А Русия спонсорира арабелниците и техните терористични клетки от преди 80 години. Тогава все още беше СССР .....И винаги арабелниците са яли бой. И сега ще ядат бой....

Че то да не би да има разлика между ХАМАС и Киевската хунта? Аз разлика не виждам.

С Израел шега няма, четете Откровението на Йоан!

Сега Е важно Да Се Купи Атомно Оръжие И да се изтреля срещу Еврейската Измет Дано се Обединят арабите и да унищожът Чифутите !!!

Всъщност Израел имаьядрено оръжие. И няма да се покилебае да го използва. През 1973 г. Са били на крачка да го използват....Тъй че не се опитвайте да се ебавате с Израел че ще стане лошо...

Военното крило на палестинското движение Хамас, крилете на Из ал-Дин ал-Касам, обяви обстрел на група израелски военни превозни средства. Инцидентът е станал близо до ГКПП Ерез в западната част на ивицата Газа. Палестинските екстремисти използваха тежки минохвъргачни снаряди за стрелба. Успоредно с това друга палестински паравоенна групировка, Saraya al-Quds, съобщи за нападение срещу израелския дрон Heron TP. Според тях дронът е бил ударен директно. Heron TP е разузнавателно-ударен БЛА, използван от израелските въоръжени сили за извършване на разузнавателни и наземни удари. Малко по-рано стана известно, че за почти 40 дни война Израел е загубил около 88 танка Merkava и голям брой други бронирани машини.

Това са съкровенните мечти на руско съветските мекерета. И на арабските мангасари, спинсорирани от Русия. Тази работа с унишожението на това или онова е спортен. И въобще термина унищожен е спортен. Поразени, може би, но унищожение, едва ли. Между поразен унищожен военен обект има огромна разлика. И зада не разберат членове и симпатизанти на БСП, както и други руско съветски мекерета, ще дам прост пример. Вие сте с бронира а жилетка. Стремя се по вас. И винулучват. Ако не в зимата на брониранатажжилетка, вие сте поразен. В това няма съмнение. Но не сте унищожен. След няколко минути сте на крака. А информацията на арабелниците е пълна порнография. Как разбрах че са унищожили 88 танка. И то точно Меркава. И коя точно Меркава. Меркава 3 , Меркава 4.... Меркава 4 е доста трудна за унищожаване. Инвъобще всички израелски танкове. Така са направени. Защото босвен танковия екипаж превозват и спецназ. Тъй че.... Колко са загиналите при 88 унищожение танка. Всеки такъв танк има 8-9 души екипаж. Това са над 700 души. А такива данни няма. Тъй че....нещо май нещата не са точно така...

И после ревът, като изрожзденец за кур хахаха....... . .

да продължи десетина години, за да се вдигнат цените на недвижимите имоти в Кипър.

Само за това което направиха на 7ми ги изтривам тези мангали от лицето на земята.

Правилно. За терористите само бой. А на цивилните Израел дава 2 часа коридор всеки ден за да се изнесат. Ама ХАМАС не ги пуска. Те са му щита да си пази командните пунктове и да реве как страдат невинните цивилни!

Като края на вица как бащите от различни нации си разпознали бебетата... .............................................................................................................................................. Бай Ганьо към евреина: "Ей това разреваното и насраното е твоето!!!"

Дефиниция за ТЕРОРИСТ - всеки човек, който отказва да се подчини на волята на САЩ и Израел и се бори за свободата и независимостта си!

Бъркаш, само "който отказва да се подчини на волята на САЩ и Израел" е определението - на никой не му пука за какво се борят

По твоите разбирания ИД са някакви борци за независиомост. Всичките копейкаджии ли сте любители на терористични организации?

Ти за кои си ,че не си уточнил.

Интересно оправдание за терора на Израел срещу палестинския народ вече 80 години...

Ми осъдете и украинците тогава господа от ЕС. Те са се окопали в градовете и използват цивилните, спомняте ли си Мариупол, защо никой не каза нищо на Зеленски тогава? Даже Петър Симеонов и филм направи на тази тема, прилагам линк към двата филма, ако някой иска да ги погледне. Част едно: https://www.youtube.com/watch?v=6ir4hbea7k Част две: https://www.youtube.com/watch?v=m5sUzui4TA

Грета тунберг стяга багажа, отива да лови израелски бомби...

Израел са тези, които държат хора в болниците като заложници. Стоят около заведението и не пускат никой да си отиде. Стрелят на месо, ако някой опита да си тръгне.

Крали Марко, ти с оная си работа ли гледаш такава картина от Израел, по-конкретно Газа? Въобще, наясно ли си с този конфликт и с античовешките действия на Хамас и ислямските терористи? Ако не е Израел да дава вода, ел.ток, храни, лекарства и да разрешава на десетки хиляди палестинци от Газа да идват ежедневно да работят по строежи, пътища, ниви и градини в Израел (когато няма конфликти), знаеш ли, че тези жители на Газа нямат шанс да преживеят. Защото там, в Газа, няма никаква работа, няма и възможности за нормален живот. И Израел помага ежедневно, само мир да има. Знаеш ли, че Египет не иска и да чуе за Газа, че границата между Египет и Газа е непробиваема и никой не се допуска в Египет. Автономията на Газа е изцяло зависима от помощта на Израел и това, което Хамас прави, е да поробва своите палестинци там, без да им дава шанс за нормално развитие и мир с Израел.

Да потретя, защото дирци продължават да трият. Колко ви плащат за това от Израелското посолство, дирци? Израел да дава вода, ток, храни и лекарства ли?! Ти нормален ли си? Точно те са тези, които спират тока на болниците и цели квартали, обстрелват водните източници, унищожават депата с гориво, стрелят по линейките. https://www.aljazeera.com/news/2023/11/5/like-a-prison-the-palestinians-in-hebron-living-under-israeli-lockdown Едно от подзаглавията надолу в публикаята - ‘Absolutely surreal’ – soldiers deny access to medical care Виждаш ли заглавието: https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2023/11/3/israel-hamas-war-live-israeli-forces-gather-outside-gaza-city Чети: https://www.aljazeera.com/news/2023/11/4/israeli-strikes-target-schools-hospitals-mosques-on-gaza?taid=654728669f9ae3000140a4d2&utmcampaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utmmedium=trueAnthem&utm_source=twitter Четеш ли? Израел атакуват генератори и слънчеви панели. Ето ти го и признанието за тормоза на който постоянно са подложени палестинците там. https://twitter.com/CensoredMen/status/1720942756057460856?s=20 Ето какво се случва, когато Израел "помага" на палестинците в Газа https://x.com/AJEnglish/status/1723748535571554508?s=20