Кунчев: Има условия за епидемия от морбили у нас

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че има условия за епидемия от морбили у нас.

Обратно в новината

Коментари - Кунчев: Има условия за епидемия от морбили у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вече. Няма държава, няма контрол, пълен хаос във всяка една област.

Личните лекари, които вписват ваксини, като са сложени, а всъщност не са - също са проблем. Защото тези деца се водят ваксинирани, а на практика не са! За останалите поне се знае, че не са. Ето това е по-страшно и някак се замита под килима.

чудя се тези "защитници" на ваксините платени хора ли са, един човек ли е на който са му платили... но се усеща омраза

естествено, че ви мразим - вие не изпълнявате дълга си към нацията и мислите, че стоите над всички и сте специални, но равно с всички други обирате каймака на общите придобивки. Освен това вие застрашавате живота на много деца, и допускате развитието на сложни епидемии. За да ви сравня с минали времена - вие сте тези, които проповядваха хората да не се къпят и дрехите да не се горят при чумната епидемия и препоръчвахте молитва и пост.

Бладодаря за непокритите нападки и обиди. Написах ти по-долу че ако имаш интерес да получиш информация, показваща защо грешиш трябва да продължим в скайп или по и-мейл... Ако предпочиташ да всяваш страх, продължавай да драскаш тук в същия дух... сиг. си скептик, който пък не вярва на нито една "конспирация". Дано 1 ден си отвориш очите и видиш реално какво става по света, кое Е заплаха за децата и кое Е по-добре за България.

Щом мразите значи не сте способни да решите проблема... нито да проявите разбиране. Омразата не е професионално качество. И щом предпочитате тука да си пишем вместо както ви поканих да проведем личен разговор значи сами издадахте собствената ви цел и присъствие - да всявате страх и да атакувате всеки, изразил друго мнение. Успех ви пожелавам в това, да намерите 1 ден истината.

Значи който нарече идиоти анти-ваксинарите не е обида, но пък да обидиш обиждащия е обида :D Трябва човек да има избор... колкото и да не им се иска на някои хора... ВСЕКИ САМ трябва да ИЗБИРА и ПОЕМА РИСКА.

А рискът за околните, когато става въпрос за заразни заболявания къде го слагаш? Не знам дали знаеш, но бебета под 1 година няма как да се ваксинират срещу морбили например. Тях кой ги пази от фенове на свободния избор като тебе, м?

каква злоба.... В Англия даже има сумати деца без нито 1 ваксина. Да има епидемии? Ти проучвал/а ли си сам статистика? Знаеш ли какъв изобщо риск представляват неваксинираните деца? Струва ми се че някой просто ти е набил "страх" който озлобено те кара да атакуваш всеки с различно мнение....

поемете сами риска , но тогава трябва да живеете изолирано от останалата част от човечеството от 1 до 10 годишна възраст. без да си изваждате фалшиви бележки

за разлика от тебе злобно човече познавам родители, чиито са загубили децата си зареди ваксини. Но на промитите или платени хора като тебе не могат да разберат това какво значи.... или пък че НЯКОИ ваксини са повече риск от колкото каквото и да е друго. Да ревеш против "анти-ваксиниране" показва само невежество. Не става дума че ВСЯКА ваксина е лоша... или че всички са... а за ПОВЕЧЕ информация И ЗА ваксините И ЗА рисковете и да да ИМА ПРАВО човек на избор. Само болен мозък може да препоръча ЗАДЪЛЖЕНИЯ във времена, където твърде много конспирации са станали факт... толкова много ли ти плащат?

Моето дете има всички задължителни ваксини - не смея да рискувам въпреки че може в определени случаи да създадат проблем. Но съм абсолютно против противогрипните ваксини и не го ваксинирам.

Противогрипните не влизат в имунизационния календар и НЕ са задължителни.

Има ли ваксина срещу вредното действие на кемп-трейловете?

Не си ваксинират децата, но за сметка на това ги тъпчат с кроасани, чипс, солети, кренвирши, колбаси, сладкиши, бонбони, оцветени и подсладени напитки, включително кока-кола, пушат пред децата и те им вдишват дима... абе какво повече да говорим

Не, Ше им турнат по един противогаз като Японците, ЩОТО ЦИГАРАТА Е МИЛИГРАМИ, НО САМОЛЕТИТЕ НАД НАС, КОЛИТЕ НАВСЯКЪДЕ, А СЕГА И КОМИНИТЕ БЪЛВАТ ТОНОВЕ НА ЧАС, ще ги натъпчат с ПЕСТИЦИДНИ (за нитратите дори няма да споменавам), гниещи ГМО ябълки и моркови, та да им се покъсат червата, ще... Я кажи е кое, господарите ти не слагат ХИМИЯ?! Млякото? Хахааа, аз не съм виждал мляко от 20 години! Месото - същото ли, дето е перфорирано от инжекции и хранено с океански петролни отпадъци? Сиренето, дето смърди на... и мухълът му бил лукс ... С КАКВО ЩЕ ХРАНИШ?! Я погледни гнусотиите отровни в чинията си! МИИИИИИСЛЕТЕЕЕЕЕЕ!

Познавам няколко анти-ваксъри, чийто деца посещават детска градина. Как стават тези неща? Явно личните лекари издават фалшиви бележки, че детето е ваксинирано. Но не може да се докаже, освен ако детето не се изследва за антитела след ваксиниране. Така че, в България неваксинираните са много повече, отколкото се знае официално.

тези заедно с генералния НЕспециалист са за затвора.

Като го гледах този плюнчещ се от фанатизъм платен служител на системата, направо ме хвана гнус. за мен това е най-явното доказателство, че нещо има гнило, но не в Дания, а с налагането на ваксинация. Умните хора отдавна са го казали, насила хубост не става - с други думи, ако нещо е насила, това намирисва на фашизъм!

Едно време как всички си слагахме ваксини и никой не се съмняваше в полезността и безопасността им? Всичко дойде от статията на оня британски дилетант, набеден за лекар, дето обяви, на базата на 12 (дванайсет!) случая, че ваксините предизвикват аутизъм. Оттам въображението на феновете на световната конспирация свърши останалото.

Едно време... много си наивен, като сравняваш днешното с едно време... А за световните конспирации не си дорасъл да ги разбираш

Консвервативните типове, които живеят още в "едно време" като теб нямат реална представа за сегашното време... 2018, когато хората вярват на правителствата, когато в глобалните фармацефтични компании няма никаква корупция, когато хамериканските регулиращи органи са напълно карърни и тествали всичко за дългосрочен ефект.

направо ми се реве от вашата тъпота. просто питайте колко от сестрите на баба ви и дядо ви са си отишли като деца от заболявания, за които има днес ваксини.-

родителите анти-ваксинари са стъпка назад в еволюцията - това е ясно. Но става страшно, когато такива амеби представят фалшиви бележки за извършени ваксинации - в такива случаи би трябвало да лежат в затвора за застрашаване на нац сигурност.

Не, и в двата случая става дума за агресивно невежество.

кои два случая?

Наистина трябва още разяснения и обяснения. Защото в днешно време хората много често се информират от Интернет. И когато там присъства само отрицателното мнение, а за положителните ефекти от ваксинирането не се говори, няма я тази информация, понеже специалистите не смятат за необходимо да обясняват очевидни неща, тогава в Интернет остава да съществува само мнението на хейтърите и то става меродавно за четящите там.

А лекарите се информират от Светата Инквизиция :) Вие имате ли Висше образование, имате ли поне малко представа как се прави "наука" ДНЕС?!

Как се прави наука днес? Я ни осветлете малко нас невежите. Вероятно вие имате представа от първа ръка? Може би сте или професор, или научен сътрудник, а може би просто лекар? Или пък сте само трол, дето от нищо не разбира, но затова пък устата му е голяма?

Пак се започна с проваксинационните истерии и страхови кампании!

За отказана ваксина трябва да има глоба. Това, че някои псевдо информирани майки отказват с мотиви, че се отразяват зле на здравето на детето им, е начин за изнудване на обществото. И вместо да прехвърлят вината върху ваксините, да се вгледат в дефектните си гени, в следствие, на които децата им имат някакво заболяване.

Абе, казваш - направо да слагат табелата КОНЦЛАГЕР и Менгеле да идва, нали?

Каква е приликата между циганката и информираната майка! И на двете децата не са ваксинирани.

Та както стана ясно циганките с неваксинирани деца, вече си скубят косите. Ред и на "информираните" майки.

също и двете са против наука базирана на фактки - едната е про свръх естествените карти таро- другата про хипарските идеи за марихуана и моркови.

"Европарламентът предупреди за опасен спад във ваксинациите" Има невежи "антиваксери", готови да уморят децата си поради собствената простотия. Хване ли неваксинирано детенце морбили, то редно е да се даде на други родители- правата на децата са на първо място!

Тия ги разправяй на родителите с деца умрели ОТ ваксини! Ама техните права, кучета ги... А, то само кучетата имат права сега, нали? :)

В смисъл да ги разправя на арменския поп, защото не е известен случай на деца умрели от ваксинация. За сметка на това умрели от липса на ваксинация - бол. Спадне процента на неваксинираните под 85% ще стане страшно. В момента неваксинираните го пази единствено големият брой ваксинирани.

посочи ми бройката на деца умрели от ваксини на година моля те. аз мога да ти цитирам всеки един случай на морбили в Европа за последната година засегнал неваксинирани деца или деца в пре-ваксинационна възраст.