Държавата ще ваксинира 75% от 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка

Министерският съвет прие Националната програма за профилактика на рака на маточната шийка, според която 75% от 12-годишните момичета ще бъдат ваксинирани срещу човешки папилома вирус (HPV), който е основният виновник за онкологичното заболяване.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази ваксина в белите страни е ЗАБРАНЕНА! Не ваксинирайти децата си, ако ги обичате

Нека да не прибързват с това решение. От къде да сме сигурно, че точно тази ваксинация на младите момичета, няма сама да предизвика появата на това заболяване. Доказано е, че човешкия организъм сам може да произвежда антитела за вирусите. Навременното и редовно профилактично посещение при лекаря също би дало резултат. Ако ваксинацията стане задължителна ме навежда на мисълта, че сме опитна бройка, подготвена за поддържане на фармацефтиката у нас...

ваксините са създадени да се продават скъпо и да поддържат организма на човек в хронично болно състояние

не му задавай конкретни въпроси,защото не знае какв да ти отговори.

Господине, това е много странен коментар. Реагирате все едно някой ви принуждава да ваксинирате деца си!? Ваксинацията не е задължителна, но според мен като родители сме отговорни да се запознаем с всички факти преди да вземем решение за здравето на децата си. Не сте ли съгласен? Например госпожата, която по-долу коментира, че една от ротовирусните ваксини е изтегланта от пазара, защото причинява чревна обструкция греши и в двете си твърдения. За съжаление този тип погрешна информация се размножава по форуми и звучи правилно на първи поглед. Не смятате ли, че е правилно поне да се опитаме да разберем кои твърдения са истина и кои не? Защото отговорността ни не спира само с това да не поставим ваксина на дъщерите си, защото в много, много редки случай има странични ефекти както при всички други ваксини, а и това, ако не направим нищо и те се разболеят да знаем, че сме могли да го предотвратим.

Извинете,но госпожата не греши!Аз сссщ съм чела информацията в мог авториттни изтчници.

чудих се, чудих и ей тъй на, не мога да схвана защо 75 процента... уж всички, ама не всички. уж задължително, ама дали за всички... ? и как пък го изчислиха точно 75 процента... и ако това е само запълване на пространството с уж "компетентна" информация, дали пък да не взема и аз така "компетентно" да я пропусна покрай ушите си и тя да не постигне никога децата ми!!!

една ваксина за да има отрицателен ефект трябва да има проблем в организма.ма,засто винаги трябва да обвиняваме някого!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

pinx

Никога не допускайте да ваксинирате детето си с подобни боклуци.. има десетки хиляди документирани случаи на ужасяващи странични ефекти от приложението на тези ваксини. Предимно в страни от 3тия свят, каквато е и България без съмнение.

Не вярвам, че ще направиш каквото и да е. Отдавна ни прецакват и унижават по всякакви параграфи, а ние най-многото, което правим е да се зверим по форумите... И какво ще направиш, ако по време на учебните занятия решат да ви ваксинират децата? Като студентка 95-6 година някъде, си спомням, че ни ваксинираха - даже никой не ни каза за какво и знаеш ли какво ни беше казано - който не се ваксинира няма да му заверим семестъра - да, супер гадно и демоНОкратично, нали?? С мои приятелки се възмущавахме, бунтувахме...и накрая естествено се предадохме. Уви - понякога не можеш да се бориш директно със системата, твърде гадна и античовешка е и все пак трябва да оцелееш, и то духовно. Голямо предизвикателство.... А иначе за ваксината - доколкото знам тя е довела до смърт на ваксинираните момичета и до инвалидизация при много от тях! И това го знаят и с цялата си наглост ги правят задължителни! Мръсни изроди, ама ще си платят! А иначе - риторичен въпрос - кой, коя институция и т.н. има право да ти налага нещо, особено ваксинация против твоята воля - все пак става въпрос за твоето тяло и твоето дете!!

Ами инструктираш детето, ако искат да им бият инжекции в училище да се обади веднага по телефона или ако трябва да избяга. После отиваш заедно с 1-2 телевизии и искаш отчет.

и аз за този вариант помислих като единствена алтернатива...

Боже пази децата ни от ненаситните продажници. Удрят по най-милото ни. А толкова безпросветни родители има в тая татковина - супер удобни за манипулации. При това става дума за солидна сума. Ууууууужас!

..новина за фармакомафията . Лошата новина за тях е, че има Бог и ще си получат със сигурност това което заслужават...ако не го получат и по-рано от ръката на някой "щастлив" от ваксината родител

Хайде, ваксинирайте си всички дъщерите, нали трябва да се спазят изискванията в UN Agenda 21 да намалим населението на земята. Да ваксинираме бъдещите майки е най-лесният вариант да станат стерилни след време. И без това жените все по-трудно стават майки, за ин-витро вече записват чак за 2014 г.! Аз моята дъщеря обаче няма да я ваксинирам в никакъв случай.

След,като направиха десетки опити със здрави граждани на България, сега започват експерименти и с децата! Срамота! Я първо да видим кой предлага това ваксиниране, кой ще внесе ваксината? Колко ще спечели едикойси лично... Нека се подложи и на широка дискусия за вредите, ползите и рисковете при ваксинирането и едва след това да се предприема масово ваксиниране на здрави и прави млади български момичета-бъдещи майки!

няма задължителни ваксини, никой не може да ме накара да си ваксинирам детето ако не искам!!!

Брей, този форум е пълен с "експерти" по темата. Надявам се никой здравомислещ родител да не ви чете преписаните глупости от "интернет" и жълтата преса. Ваксината срещу HPV ще спаси много човешки животи, а анекдотите които преписвате от интернет са в някои случаи много, много редки реакции към ваксината, но в повечето случаи са пълни измислици. Ваксината е толкова "опасна", колкото и и всички останали, които ни се прилагат от както се родим (погледнете си картоните за точната бройка). Ако пък не вярвате във ваксините като цяло, замислете се как са живели хората в средните векове преди тяхната употреба.

Моля те,ограмоти си малко и повече помисли за децата си!

Господине, коментарът ви ме накара да се усмихна. По образование и професия съм молекулярен биолог. Напълно съм съгласен, че ограмотяването на човек е процес, който отнема цял живот, но в конкретния случай смятам, че знанията ми по темата са по информирани от повечето в този форум. Всъщност, многото неверни и лъжливи твърдения за ваксината тук са сериозно доказателство за това.

А кой поема отговорността ако не понесе добре на детето и се получат усложнения?Все пак това са деца- не са вещи или домашни любимци, които можеш да замениш с нови от магазина...

Никой няма да поеме отговорността, това е нова ваксина и тепърва ще се натрупват данни за страничните и реакции като това ще продължи поне 10-15 години. На практика мониторирането на сигурността на ваксините продължава и след въвеждането им в масова употреба. Някои дори се спират като напр. ротавирусната ваксина, която причини чревна обструкция при кърмачета. Ерго - всички, които ще бъдат имунизирани у нас с тази съмнително полезна ваксина, ще играят ролята на опитни зайци. Пазете се от фирми-дистрибутори на ваксината - те се ръководят от комерсиални цели и ще направят всичко възможно да ви убедят да имунизирате децата си !

Резидент на двете корпорации в нас-"Мерк" и "Глаксо" е печално известният гешефтар Лъчезар Иванов - Мозъка, който сам казва за себе си, че е "бивш гинеколог".Предложението за реимбурсация на тази ваксина от НЗОК беше внесено от д-р Лъчезар Иванов. Обстоятелството, че по света деца умират или остават за цял живот умствени и физически инвалиди, не стига до широката маса.

Конатитуция на РБ Чл. 29. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. ВДПЧ 12. Hикой не трябва де бъде подлаган на ПРОИЗВОЛНА НАМЕСА В ЛИЧНИЯ МУ ЖИВОТ, семейството, жилището и кореспонденцията, нито на посегателства върхy неговата чест и добро име. Bсеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства.

До тук постовете демострират колко ограничени, и колко медицинско невежи хора има и то с компютър под ръка !!

Аз - ограничената , няма да си ваксинирам дъщерята, ти като си образован ( а ) - ваксинирай твоята

???

като си толкова компетентен, защити позицията си с аргументи. Но май нямаш. Или си от антуража на главния санитарен инспектор-гешефтар Ангел Кунчев, който стана пръв лобист за всякакви ваксини. Интересно, не може ли ДАНС да провери как въвеждането на нови ваксини се отразява на имотното състояние на въпросния господин?!

Държавата ако се грижеше със същата упоритост за болните деца- нямаше да има нужда хората да събират чрез концерти, предавания и пращане на SMS- и пари за да спасяват някое болно детенце. Омръзна ни от фалшива загриженост за нашето здраве!

Ако имаш дъщеря направи й ваксината,ако пък нямаш дъщеря-от сърце ти желая да имаш такава и като му дойде времето да я ваксинираш с ваксинта,за която коментираме.

точно така в великобританя е спряна, след като са ваксинирани з0000 момичета, но се забелязват много лоши ефекти след това преди 2-3 години не помня

Ръцете долу от децата! Никой няма право да налага на друг да става опитно зайче на големите фармацевтични концерни. Това не е никаква грижа за хората, а си е чиста алчност!!

Като чета коментарите, не мога да се въздържа и да не възкликна: - Я тоя народ или поне този, който има достъп до интернет се е събудил. Значи надежда има...................

Операцията при рак на маточната шийка е една от най-добре платените от здр. каса! Как няма да зачестят случаите! Ваксинация - гаранция - Франция!

Аз не съм против ваксините, но съм много против точно тази ваксина. Пусната експериментално в Мексико и САЩ, съвсем скоро след това е забранена заради високата смъртност след поставянето и, както и за ДОКАЗАН стерилитет на ваксинираните момичета в Мексико след тази ваксина. Дано родителите мислят много преди да решат.

Понеже светът видя, изпита и изстрада подобни многомилиардни гешефти на фармацевтичните корпорации с нагнетяването на психозата за задаваща се пандемия от измислените "птичи грип " и "свински грип", продажбите на ваксината срещу рака на шийката на матката не вървят. А е и безбожно скъпа. В такива случаи корпорациите си купуват министри и депутати, които вкарват закони за поголовна консумация на "лековете", които често се оказват отровни, понеже са ненужни - те лекуват несъществуващи болести. Случаят с Гардасил/Силгард и Церварикс е точно такъв - кабинетът "Борисов" трябва да бъде накаран да купи огромни количества от тази отрова, за да налее наведнъж няколко милиона лв. от оскъдния бюджет за здравеопазване в касите на "Мерк" и "Глаксо

Държавата ще ваксинира момичетата, ако родителите им са достатъчно глупави, за да го позволят! Нека някой се опита да ваксинира дъщерите ми, не го виждам после.

Напълно съм съгласен! Не позволявайте това да се случи на вашето дете независимо от заплахите от страна на некадърните и корумпирани управляващи!

Как така?Нещо това правителство почна много да си позволява.Ваксините са гадост.

Целта е ваксината срещу "полово предавания рак" (!?) да влезе в задължителните програми за имунизация, така че правителството да плати милиони на корпорацията производител и на вносителя. Комисионата на местните рекламни агенти е процент от стойността на сделката. И не че не знаят за осакатяващото й действие - знаят прекрасно! Но в условията на гарантирано беззаконие алчността на парвенюто, на облечения във власт простак, на самозабравилия се търгаш не знае граници. Нито срам. Родители, не допущайте това да се случи!

Лошото е че има доста неграмотни родители, които ще затрият децата си като ги ваксинират с тая глупост мислейки, че им правят услуга. В интернет е пълно с информация за вредата и абсолютно никаквата полза от ваксините

Майки и бащи, не подлагайте невръстните си дъщери на този експеримент, с който господина Кунчев смята да си напълни гушата!

не може да е задалжително. ясно е че някои иска да направи пари, но не може да инжектираш микроби и вируси у някои,които може никога да не се разболее, защото си мислиш, че ти си даржавата. не не си! стига сте морели народа с вашата нескончаема алчност.

"Ваксина срещу рак мори американски момиченца. "Гардасил"/"Силгард" причинява поражения на мозъка, лицев неврит и дори смърт." Разказахме как след редица смъртни случаи в Европа и САЩ властите прекратиха масовото инжектиране на деца с нея. В Британия например Националната здравна служба (NHS - аналог на нашата НЗОК) спря ваксинирането срещу HPV още през 2009 г., след като 14-годишната Натали Мортън умря един час след поставянето на инжекцията - както си стоеше на чина в класната стая. Сега "Мерк и Ко' и "ГлаксоСмитКлайн" са захапали "провинция" България - тук е територията на корупцията и невежеството, кой ще ти е чувал за "Гардасил"/"Силгард" и "Церварикс"?! Тук народът пасе трева. Тук от години шепа гешефтари, угоени с комисиони, рекламират по телевизията отровни ваксини уж срещу хепатит, птичи грип, свински грип и бизнесът върви с пълна пара.