174 години от рождението на Васил Левски

Днес се отбелязват 174 години от рождението на Васил Левски.

Обратно в новината

Коментари - 174 години от рождението на Васил Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честит празник на всички българи!Ако зависеше от мен рожденият ден на Апостола щеше да се празнува със заря и почивен ден.В Малта така празнуват 775 години от канонизацията на св.Доминик/не рождение или успение/.В Уикипедия видях,че въпросният "светец" въобще не е стъпвал на рицарския остров и е инициатор на въвеждането на Трибунала на Светата Инквизиция в родната си Испания.Там жертвите са най-много от цяла Европа-евреи,мюсюлмани,еретици...За мен святостта на този инквизитор е спорна,но и до днес го почитат с почивен ден и заря.Не може ли ние да почитаме така Васил Левски,Паисий Хилендарски или славянските просветители?!!

допълнение към предишния коментар---- а и по време на делото има и много преставители от европеиските държави които следят хода на делото ,питам ви сега кога е имало правосъдие сега в момента или по онова време

какъв герои е тоя бе ,за тоя започват да пишат през 1920/19з0 год до тогава никои не знаеше за него а след това го направиха герои,50 год год след освобождението ,не му се знае и гроба къде е ,влиза в учебниците по история през ч0 десетте год на 20 век ,стига измислят историците някакви си легенди и не знам си какво,преписват му неща само и само да го направят национален герои ,щото никога нямало такива герои в българската история ,нека един историк изкара нещо за тоя герои,някакви документи или нещо таково от архивата ,да има някакви, но в тия документи тоя не е бил такъв какъвто го описват а е бил убиец на невинни селяни и то не само турци но и българи ,бил е хаидутин които нападал и обирал хората ,ще намери ли смелост някои от историците да ги публикува тия неща -едва ли, един се опита преди 4/5 год и още след първото му издание нещо изчезна човека. и да кажа тоя не е обесен за револционна деиност а е обесен за убииство на цивилни хора и то българи работещи при чорбаджията ,в съдебната комисия има и няколко българи и те му издават смъртната присъда

Ейй, пустата му турска мизерна и злобна душица, бе!

истината боли приятел а и ти продължаваи да вярваш на всичко като овца

Спи, Дяконе!Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти.От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите с джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви.Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На пътя към Европа се продават В ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

Айде стига с този рефрен, де ! Първо, Васил Левски не лежи под "черна пръст", а е в сърцата на българите и там, някъде на "небето" при Господ ! Второ, мечтите са за летене, а не за разпъване на кръст ! На днешния човек му трябват не сълзливи излияния, а духовно освобождение ! Пример за това е самият Васил Левски !

ПОКЛОН, ДЯКОНЕ! ДАНО ПРИЕМЕШ НАШЕТО ЗАКЪСНЯЛО ПОКАЯНИЕ...

Дяконе, що ти трябваше да се занимаваш да освобождаваш дядовците на родолюбци като гоце феса, сер-гей, боко тиквата и останалата банда юнаци?

Твоят син велик, родино мила, от бесило вдигна ти олтар и увисна там със страшна сила, даде ти живота си той в дар! И завет кодиран ни остави в питанките - четири на брой: НЕ ДА ЛАЗИМ, ДА СЕ БОРИМ ПРАВИ! СВОБОДА И ПРАВДА ИСКАТ БОЙ! ЛЕВСКИ!!!! Име чисто, свидно, свято, равносилно на човешка чест! И на всеки българин познато! ЛЕВСКИ КОЛКО НУЖЕН СИ НИ ДНЕС...

Писмо до Левски Спи, Дяконе!Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти.От там не виждаш ...съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви.Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На пътя към Европа се продават В ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. ...Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

Из Предсмъртното писмо на Левски: За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали, че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е смърт, смърт и пак смърт.

Най-големият гериозъм на Левски не е в това, че е дал живота си в името на каузата, а това, че не се е отказал от каузата през дългите години борба с овчедушието на българите, с тяхното дребнаво мислене, тарикатлък и апатия. Българите не сме се променили до ден днешен.

Поклон, Апостоле, от една България, която не те заслужава!

Най-великият българин. Няма вече такива... Поклон!

Поклон !!

Поклон!

Ако Апостолът можеше да погледне отгоре към България, щеше да слезе долу и щеше веднага да основе една нова Вътрешна революционна организация.

Напълно съм съгласен с теб!

Предполагам, че Дякона от горе много се е нагледал на нашите идиотщини-царски, комунистически и тем подобни.

Не е ли по- добре да спрем да чакаме някой да слезне от горе. Не съм срещал някой слезнал. То и Господ да слезне, като види каква е бъркотия, веднага ще си се качи обратно.

Ами, да, та ние всички сме слезли от горе и няма какво да чакаме !