”Вашингтон пост” изрежда 7 причини хората да ненавиждат ЕС

На фона на решението за Брекзит, американският вестник "Вашингтон пост" изброява седем причини, заради които европейците имат отрицателно отношение към ЕС.

Обратно в новината

Коментари - ”Вашингтон пост” изрежда 7 причини хората да ненавиждат ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Америка ще ви научи кой да обичате и кой да мразите ! те са на майната си но знаят ! защото са уникални

причините не са 7, а 77

Да, причините да ненавиждаме ЕС са 77, но причините да ненавиждаме Америка са 777!

Представете си, че сте пенсионер или безработен в ЮК и живеете с няколко стотин паунда на месец - жива мизерия! И си предстаете как всеки ден чете по вестници, слушате по радио, гледате по телевизия съобшения за това колко милиарда са безнаказано откраднати в страни като България например, където разни селски бейове си купуват с вашите пари яхти, луксозни коли, строят си имения, финансовите средства от ЕС се използват за политическо влияние, пазаруване на избори...хората на новоприети страни, вместо да подобрават живота си там, масово емигрират във вашата страна в търсене на работа и по-добър живот. Страни като България всъщност имат доста по-голям принос за напускането на ЕС на страни като ЮК, от кой да е британски политик. Нито размера на заплатите на брюкселските чиновници, нито брюкселската бюрпкрация, неща за които огромното мноьинство от гласувалите за излизане британци изобщо не знаят. Другото обаче, за окрадените им пари, заотнетите им работни места ги залива ежедневно.

Хубаво е и да четеш, след това да пишеш. Американците на първо място поставят брюкселската бюрокрация, големите им заплати и ненужни разходи, а също така вредни правни норми.

Вярно е всичко, което са посочили Вашинингтон пост. Но не е пълно. Не са споменали, че както еврокомисията, така и евродепутатите се занимават единственно с глупости.

а америката зер много я обичат, айде холан

ето за това говоря аз за тази разсипия на средства за тези 700 душие евродепутати събрани от кол и въже, хрантутници на всички нас, търтей излежаващи се на нашия гръб, как може как може тези използвачи да са толкова нагли и безочливи..те си гласуват колко пари да харчат как може как може...10 000 души бюрократи лапат яко лапат пари и разкош..и нашите бледолизци и търтеи евродепутати една стотинка не са изкрънкали от ЕС, защо са там какво и кого защитават?? безочливи хора са нашите депутати ами направи един доклад застани на трибуната в ЕС и кажи-"Хора от всички страни моята държава е бедна хората нямат какво да ядат, дайте малко пари поне 7-8 млд. евра да повишим жизнения стандарт на българина..няма братче..пълнят си джобовете с по 30 000 евра всеки месец и пеят песни и играят кючек по масите....направо трябва да ги изметем от там тези боклуци...нищо не ни помагат

Всичко е само заради тъпата америка

Съгласен съм с някои неща, но защо вестникът мълчи за политиката на "отворени врати", благодарение на която и с помощта на САЩ, Европа се напълни с орки. Дали някой ще даде отчет колко струва това на народите от ЕС и най-важното колко ще продължи?

Сигурно подобни глупости е чел Камерън, когато е решавал да се поиграе с референдуми (в ущърб или в угода на Брюксел, ако траещата години шумотевица бъде използвана за отклоняване на вниманието и създаването на димна завеса за продължаване на дейностите по приоритетните за Брюксел и Вашингтон операции). Цифри, данни и какво ли не, да важни, но все пак нямащи никакво отношение към такива съдбовни теми, като основният метод използван в Европа след Втората световна война за интервенции, индиректен контрол чрез мултиделения и конфликти, покоряване и в крайна сметка косовизация (трайно, дори с голяма вероятност необратимо, отчуждаване и завладяване на територии от Запада, чрез временното настаняване на тях на подходящо население, което според целите им неминуемо трябва да е напълно безпомощно и лесно контролируемо във всяко отношение), какъвто метод е масовото преселване на население в Европа, непрекъснато и по всеки възможен повод.

Или като харесват тези писачи толкова финансовите занимания, можеше да се опитат да изчислят с колко са спаднали активите на германците след като Меркел незаконно докара там над милион чужденци. Това по официални данни, които като бъдат коригирани с най-оптимистичния и минимален коефициент тип, Те както винаги пак лъжат се получават около 2 млн. души за година (предимно дипломирани инженери продали къщите си в Афганистан, Пакистан и Сирия, за да покрият пътните си разходи). Ако се приеме, че населението на Германия е 80 млн., то само с тази миграционна вълна (без да се отчита ежегодния прираст на население обусловен от предишните) дяловото участие в актива Германия на коренно население и бъдещите му поколения, само за броени месеци е окастрено с около 2,4%. Каква е борсовата цена на този актив, размера на спада в 'твърда' валута като еврото и кога гарантирано контролният пакет ще бъде трансфериран, сигурно знаят само експертите на Уолстрийт и Драги във Франкфурт, но все пак тя би трябвало да е колосална, като се отчита че такива ценности като дериватите на франкфуртската борса и добре съхраняваното германско злато, са само част от нея.

Америка ще ви научи кой да обичате и кой да ненавиждате ! това е , те знаят по добре от вас, защото са уникални, Вие (и аз барабар с вас) сме получовеци ... От сутринта търся някой американски задник да оближа, но не мога да намеря, помогнете ?

Според мен последната много яка капка която преля кацата бяха така наречените "сирийски бежанци" Желанието да ядеш криви краставици и банани някак си може да бъде преодоляно, но бежанците заплашват пряко безопасността на всеки

симо

ТТИП и производните неолиберални боклуци са ПО-ГОЛЯМ ВРАГ....Но НЕ се виждат...засега.Те са част от глобализацията/невидима/, бежанците също са резултат от глобализацията/ТТИП вече като РЕАЛНОСТ/ видима и болезнено осезаема.

"Привържениците на излизането на Великобритания от състава на ЕС заявяват, че британците имат право да решават колко извити да са техните банани." По-кратко и ясно обяснение за Брекзит-а- здраве му кажи! Следва Екзит - излизане на другите европейци от Европейския съюз.

Абе русссские наистина как може да има такива говеда бе.Или щом сте милиционери-тогава нема как да не сте говеда.

Писарите загробиха Рим! И Брюксел ще загробят! 200 милиона евро за нощувки!!!! 10000 души пътуващи чиновници и това данъкоплатеца го плаща!!!Представителни огромни заплати несъпоставими със заплатата на германският канцлер! Никой не може да изтърпи това! Еврозелките ще дадат курбан!

Ако аз напиша подобно нещо не знам къде бих се скрил след това от срам.Така повърностност...Толкова по детски наивно.Тоа сигурно си мисли че сме идиоти...

Написаното е абсолютно вярно. Например дневната ставка на един преводач в Брюксел е 500 евро. А местенето на Европарламента в Страсбург е само по настояване на Франция - за да поддържа влияние и печалби. Въобще цялата евробюрокрация се крепи на лицимерие, задкулисни договорки, интриги, безотчетност. И за това получават наистина несъизмеримо високи възнаграждения от европейските данъкоплатци. Не виждам какво повърхностно има в изнесени прости факти. Очаквам да видя твоята задълбоченост в подходящ текст.

Съжалявам но не съм ти майка да върша онова което тя не е свършила на времето.Възможно е по системата "pay per view".И не щото съм алчен а за да се опиташ да го разбереш.Ако ти е без пари,това нема да се случи и загубите ше са две:1)Ти нема да си станал по-умен,а 2)аз ше съм си загубил напразно времето.

Когато става въпрос за разходи и бюрокрация, да погледнат собствената си страна от тази тоалетна хартия.

За нашествието от джагали нито дума не споменава либералното вестниче !

Естествено. Да не искаш нашествието да се насочи натам? Не е хуманно. :D

Ами че то това ЕU все повече заприличва на КОМУНИЗЪМ- едни работят, други прибират благата и ги разпределят "справедливо" по тяхно осмотрение! EU е вече една "демократична" диктатура или диктаторска "демокрация"!!!!! И никой на може да ги мръдне, защото масите са тотално зомбирани или обезсилени и ще трябва много време да се съвземат, а дотогава.....кой знае...

симо

Не така...Няма го РАВЕНСТВОТО....Нали помниш-,,,всички еднакво БЕДНИ,,...Е сега сме,,различно богати,,.МНОГО РАЗЛИЧНО,БЕЗСРАМНО.

Само 7 ли са причините??Сутринта Джамбазки каза че сега умували какви да са бутилките за зехтина в тази толкова скъпа пирамида ес???

ТОВА КОЕТО НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НИКОГА ,ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИ .НА КОЙ Е РЕД СЕГА ЛИ .....ВИЕ КАЖЕТЕ .ПРИМЕР ХОЛАНДИЯ,ИСПАНИЯ ГЪРЦИЯ ИТАЛИЯ И ТН И ТН.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ ИЛИ ШОТЛАНДИЯ ,КОИТО ПЪРВО ЩЕ СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ А ПОСЛЕ САМИ ЩЕ РЕШАВАТ КЪДЕ.АПОМНИТЕ ЛИ ПРЕДИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ КАК РАЯН ГИГС НЕ ПЯ ХИМНА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА НЕ ГО ПЯ ЗАЩОТО ТОЙ САМ КАЗА ЧЕ Е ....УЕЛСЕЦ.ДА ТАКА И НАПЪЛНО ГО ПОДКРЕПЯМ ЗАЩОТО НА ЕДИН ФОРУМ ПРИМЕРНО ОЛИМПИАДА АНГЛИЯ ,ШОТЛАНДИЯ ,УЕЛС И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ СА БРИТАНЦИ И ИГРАЯТ ЗАБЕЛЕЖИ"ЗАЕДНО"А НА СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА ПО ФУТБОЛ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИГРАЯТ ЕДНА СРЕЩУ ДРУГА ,КАКТО БЕ СЛУЧАЯ ПРЕДИ ДВА ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ФУТБОЛ УЕЛС СРЕЩУ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ....А ПИТАМ АЗ СЕГА ГОЛЕМИ СЪПЕРНИЦИ ,А СЛЕД ДВА МЕСЕЦА НА ОЛИМПИАДАТА В БРАЗИЛИЯ КОЙ КАКЪВ ХИМН ЩЕ ПЕЕ .....ДРАГИ "БРИТАНЦИ".....И СЕ ПИТАМ СЛЕД ВРЕМЕ ЕВРОПА НЯМА ЛИ ДА СЕ УВЕЛИЧИ КАТО БРОЙ ДЪРЖАВИ ЕДНА РЕПУБЛИКА СРЪБСКА НЕ БЕШЕ ЛИ ОТКЪСНАТА ОТ СЪРБИЯ И ДАДЕНА НА ...БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ,БАСКИЯ И КАТАЛУНИЯ ОТ КОГА СИ ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТТА ....НО ЧИЧКОВВЦИТЕ ОТ БРЮК СЕЛ КАЗВАТ ЗА ЕДНИ МОЖЕ А ЗА ДРУГИ НЕ МОЖЕ............ТА С ДВЕ ДУМИ ЕФЕКТА НА КРИВИЯ БАНАН И КРИВАТА КРАСТАВИЦА/ХОРАТА ОТ БРЮКСЕЛ ИСКАХА "СТАНДАРТ"ЗА КРАСТАВИЦАТА И БАНАНА /ИМ ИЗИГРА ЛОША ШЕГА.....БРАВО НА ....КРИМ БРАВО НА ......БРЕКЗИТ ТОВА Е.ПЪВАТА ПЛОЧКА ОТ ДОМИНОТО ПАДНА.....................................................................................................А БЯХ ЗАБРАВИЛ ПОПИТАЙТЕ ,НЕ ЗНАМ КОЙ, ЗАЩО ТОЧНО ПРЕДИ РЕФЕРЕНДУМА В ШОТЛАНДИЯ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ОПРЕДЕЛИХА ФИЛМА "СМЕЛО СЪРЦЕ" С МЕЛ ГИБСЪН ЗА НАЙ ЛОШИЯ ИСТОРИЧЕСКИ ФИЛМ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА......

Причините са много повече от 7 , а и ЕС е най- голямата глупост правена някога в Европа ! И всичко това от алчност и простотия на една шепа изкуфелници , които им се лапа на готово за чужда сметка !!! Браво на Англичаните и поздравления ! Сега умрелите от стах Чиновници на ЕС се мъчат да всяват страх и паника , колко страшно щяло да стане за англичаните ! Страшното е за тях че ако се тръгне така навсякъде им свършва лапачката и унищожението на суверенни държави ! Само , че Англия не е мижавата БГ дето трепери на брюксел за всичко ! Англичаните ще си съществуват и извън ЕС и всички пак ще се съобразяват с мнението им ! Оцеляването и съществуването на БГ обаче е под въпрос и съм бесен ,че цяла сутрин слушам по радио и телевизия как Ганьо се е загрижил за англичаните и какво щели да правят - КАКВО ЩЕ ПРАВИМ НИЕ ???? - това е по- важен въпрос , ама се искат топки за това !!!!! В този съюз ни натикаха без никой да ни пита и ни разпродадоха и съсипаха държавата за нула време , точно хора които сега заплашват колко страшно било без ЕС ! 1300 г. история е на път да бъде заличена заради скапаните '' прави краставици '' и '' щастливите кокошки '' ! Този ЕС рано или късно ще се разпадне и много хора ще са щастливи да го видят !!!

симо

Британия си има ИМПЕРСКА ИСКРА....Ние даже топки нямаме.../Представям си топките на плевнелиев....не,не мога.Дори с последното лизане на френския бизнес го доказа...Язък за БОТЕВ и ЛЕВСКИ.

Само т.3 и т.4 са горе-долу разумни доводи. Останалите точки са "розов кахър", който много бързо и лесно може да се коригира.

Днес ЕС е най-доброто място за живеене, от както свят светува! Естествено след изгонването на Адам и Ева от Рая:) Разглезиха се хората - европейци и забравиха какви адски години са преживявали, съвсем наскоро , в близко историческо време;) Най-лесно е да разрушим този прекрасен свят. Ние хората сме способни на това!

И кой го разруши? Англичаните, като поискаха да се махнат от "рая" ли? Или го разрушиха идиотите от Брюксел? Или една дама, която взе самолично решение за емигрантите, а после накара целия ЕС "солидарно" да отговаря за малоумието й? Виновните са на сладки постове с големи заплати и нулева отговорност!

Откога Вашингтон пост започнаха да представят опозиционни гледни точки! ;) Статията е опит да съобщиш половината истина на хората, за да не разсъждават върху другата - по-важната половина! А именно това, че незатъмнените от пропагандата европейци ненавиждат ЕС, защото САЩ диктува политиката на ЕС, без да се съобразява с волята на тези все още здравомислещи европейци.

Докажи, че САЩ диктуват политиката в ЕС. Това според мене от твоя страна са твърдения хвърлени ей така за манипулиране на масите.

Нямам оръжията на САЩ, за да "манипулирам масите", така че бъди спокоен. Не е нужно да ти давам примери, които имат "две гледни точки". Просто се огледай около себе си и виж в какво се е превърнал светът. В който и голям град на Европа да отидеш, навсякъде вече мирише на САЩ. Не очаквай обаче да видиш табели "САЩ управлява тук" - все пак живеем в "демокрация" и трябва да си мислим, че сами определяме съдбата си ;) Ако не забелязваш това, обаче не мога да ти преинсталирам операционната система. Сам трябва да поставиш диска в компютъра.

Едва ли ще си позволи лукса да си губи времето, за да ти обяснява очевадни факти. Но аз нямам друга работа и мога да се опитам, накратко да ти сваля превръзката от очите. Никога в Европа не са били толкова концентрирано налагани толкова антиевропейски и мазохистично болезнени манипулации от страна на европейските политически водачи. Както е известно, европейските държави държаха изолационен курс спрямо източноевропейската работна ръка, докато сриваха икономиките на източноевропейските държави. По каква неведома логика, сега се изпълват с неграмотни, неподготвени, некултурни и агресивни маси, подгонени от американската инвазия, от собствените си страни? Няма логика, обясняваща убедително поведението на ЕС в интерес на САЩ. Тогава, какво остава, освен единственото логично обяснение: ЕС се управлява от САЩ Но Путин ще промени това. Скоро ЕС ще се управлява от Москва.

Едно време СИВ казваше - вие правите мотокати, компютри, вие това, вие онова и беше като, че ли по добре. Сега някой ще ни прави центрове, някой ще ни прави пречиствателни станции. Така не става. Фирмите вместо конкуренция и ноу-хау развиват само корупционни практики за уреждане на общ. поръчки и усвояване. ЕС не може да харчи повече за глупости. Само и единствено инвестиции, работни места и увеличение на БВП. Нищо друго. Кой иска цветен асфалт да си прави. Кой иска фонтанче - негова си работа.

Се произвеждат доста компютри и софтуерни продукти ТУК с местни високо конкурентни кадри , но към HP за Европа и Азия, пак мотокари, много повече ток изнасяме -2,5 пъти повече...., но ромите о преди, и сега масово са учели САМО ДО 10- 11г, и нарушават човешките права като правят ДЕЦА- БУЛКИ О ДЕТСКИ БРАКОВЕ, без да са боли част от работната сила, а и след раждане няколко деца ПАК МАСОВО НЕ СТАВАТ РАБОТЕЩИ ДАНЪКОПЛАТЦИ, а консумират все повече с многото деца , без възвращаемост/ ООН ДОКЛАД 2013Г РАЗЯСНЯВА ЩЕТИТЕ ЗА МИЛИАРДИ ОТ РАННИТЕ РАЖДАНИЯ И НЕ- интеграция с равни задължения, с критика и препоръки към държавите с този проблем - България, Близкия изток, Индия, северна Африка с мюсюлманско население.../....,Защо повече не е по-добре?!

Американски злобарлък. Троянския кон на САЩ го няма вече в ЕС, а сега да видим кой ще го замести. Ние бихме се предложили ама сме нищожни иначе плевнята щеше да ни уреди. Някой друг ще е , освен нас де.

ХРАНТУТНИЦИ И ЛАПАЧИ. Късният СИВ.

А какво ще кажете за отпусканите средства от евро фондове, които все пак са набрани от данъците на европейските граждани. А тук масово се "усвояват" демек крадът от "наши хора", близки до тази или онази партия. Това са пари отишли директно в джобовете на някой ,а не да допринесат за развитието на българската икономика. Нещо куца системата след като това е факт.

Тези европейски помощи, които се крадат от определени "елити" са именно онзи инструмент, с който се поддържа колониалния статут на подчинените държави.

какво против имаш колониалния статут? Колко по-спокойно беше когато имаше колониални държави! Ако си бяха останали колониални или ако САЩ не им бяха разбутали диктатурата, сега нямаше да плъзнат неконтролирано навсякъде по света и да всяват тероризъм.

Най-малко заглавието на материала звучи подвеждащо "7 причини хората да НЕНАВИЖДАТ ЕС". И се изброяват нещо, които в никакъв случай не могат да бъдат фундаментални и поради което ЕС трябва да престане да съществува! Всичко изброено носи повърхностен, козметичен характер и лесно може да бъде или отменено, или коригирано. Нормално е, ако се разрови човек, да намери подобни недомислици в законодателството на всяка една страна. Но това означава ли, че гражданите трябва да НЕНАВИЖДАТ своята страна? Наистина много, много тенденциозен и откровено враждебен материал!

Обаче материалът е абсолютно верен!

Вълчанов

И това ти дава правото да НЕНАВИЖДАШ ЕС, така ли?! Вместо да надигнеш глас за да бъде поправена определена неправда, ти директно започваш да ненавиждаш, така ли? Ненавиждат се неща, които са ти причинили голямо зло. На теб, примерно, какво голямо зло ти е причинил ЕС? А и още нещо. Ти, например, прочел ли си тази наредба за кривината на бананите? Аз не съм, както и тази за краставиците. Въпросът обаче е, какво е наложило издаването на подобни наредби? В тях е обяснено, но ти не знаеш! Ти просто казваш : "Хе! Я мога а ручам и криви краставици и ноого криви банане!" А всъщност, причината да има такава наредба, е че може би те предпазва от нещо, за което ти си нямаш и представа! Та така, с "кривите банани".

А ти да не мислиш, че гражданите много обичат страната си(България) ? И то точно поряди изброените причини .

Вълчанов

А това трябва ли да означава, че "поради изброените причини" аз трябва да НЕНАВИЖДАМ България и да искам нейното разрушаване и ликвидиране като държава? Не, нали? След три месеца има избори и там аз изхвърлям от управлението некадърници и назначавам други. Може би пак некадърници, а може и свестни да излязат. :)

Истенската причина е свободата. ЕС е загуба на суверенитет. Някакви си там командват държави и гонят неясни интереси. ЕС се изврати и е вече антидемократичен съюз. Чуди се как да притискат държави, къде за квоти, къде за друго. Чудят се как да няма референдуми - то ест избор на народите или демокрация в превод на гръцки. Най-изгодното е, ЕС да се разпадне напълно. Иначе и извън ЕС биха притискали страните. Няма нищо демократично в ЕС. Един демократичен ЕС, бе бил само на предлагане на икономически споразумения и който е съгласен да подписва, и да важи само в тези държави, но не и в останалите. С 0 принуда за каквото и да е. Само че бюрокрацията в ЕС, никога не би се съгласила да изпусне контрола! Затова единствения добър вариянт е, да се разпадне напълно. Тъй като обаче ние сме демократи, трябва да решаваме за себе си и да излезнем от ЕС. Другите си решават те.

Ами ЕС е точно това - поредица икономически споразумения между отделните страни, позволяващи свободното движение на хора, стоки и капитали! Т.е. членството в този ИКОНОМИЧЕСКИ съюз дава пълна свобода! От друга страна, съвсем естествено е, щом има споразумения между страните, да има и правила, по които да се изпълняват тези споразумения. Тук става въпрос за свободно движение на работна сила, стоки и капитали и е съвсем нормално да има изисквания по отношение качеството, например! Защото срещу това качество производителят получава определени субсидии, взети от джоба на всеки един данъкоплатец! Нормално е и изискванията да са високи. И това важи както за кокошката, така и за нивата, така и за зеленчуковата градина! Не може двама, получаващи еднакви субсидии за декар краставици, да предлагат на заплатилите субсидиите - единият качествена продукция, а другият деформирани по невъзможен начин и начупени краставици. Това не е смешно. Същото е и с другите неща. Не бива да се пишат просто небивалици, извадени от контекста!

Откакто сме в ЕС, ставаме все по-бедни. Срамувам се в каква бедност и недоимък живеем. Да се махаме от ЕС. Няма друго спасение.

Бедни,бедни...ама всичките си ходим с телефони от 500 лева, пазаруваме в мола, ходим по екскурзии и почивки и пълним количките в Кауфланд. Иначе в мрънкането еша ни няма. Българина е мързелив и вечно оплакващ се човек. Докато не запретнем всички ръкави,няма оправия.

Ти правиш изключение, нали?! А статията горе е написана от американски журналист, оплакващите се са англичаните и затова напуснаха Четвъртия райх. Който е тръгнал с Германия, добро не е видял.

Прав е Вашингтон пост-тия от Брюксел сякаш са били на стаж в Кремъл, с идиотщините си го слагат в малкия джоб, това с извивката на бананите е върха!! Да се махаме и ние от групата на лудите!! Рекзит в България!!!

Бюрократичният ЕС трябва да се разпадне - финансира и укрепва мафиотското робско статукво у нас! Нека опре ножът до кокал, за да се срине по-бързо най-големият терорист (не ни трябват вносни) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Щом Америка плюе, значи аз съм - за!

А колко са причините да не харесва света САЩ.

Европейския съюз не създава свобода , а абсурдни целенасочени правила и ограничения. Това с бананите и краставиците е показателно. Утре може да разпоредят и чешмяна вода да не пием. Прекалено много лобизъм и намеса.

А защо в Европейския парламент трябва да се говори на английски-който е основен и задължителен? Сега вече може основен и задължителен да е френският!

Не си измисляй!!! Няма такова нещо!!!

ами съобразяват се с боко маисъла защото той перфектно говори англииски,конгратулеишън

На 508 милиона души трудно се угажда на някой може архитектурата на евро парламента да не му харесва и други всевъзможни глупости.

Поредните американски глупости. Америка ВИНАГИ е ненавиждала Европа, защото е с манталитета на провинция и това никога няма да се промени. Европа е люлка на съвременната цивилизация, а Америка издънка и сбирщина от авантюристи. Европа е цивилизована и извисена духовно, докато Америка е материална и елементарна като мислене.

8 та причина е че ЕС стана много силен и иззе пазарите на янките и те се стремят да го разсипят,

това за скъпите преводи на всевъзможни езици е правилно, в европеиският парламент трябва да работят интелигентни , образовани хора, говорещи свободно англииски, общо приет за основен и задължителен.

Не лъжи!!! Няма "основен и задължителен" език нито в ЕК, нито в ЕП !!!!

Това, което се чува като рефрен във всяко интервю на обикновения англичанин, а тука в дания, причината са социалните помощи ( детски надбави и помоши при безработица),, които източноевропейците получават, както и социален дъмпинг пак заради източноевропейците. Като примери винаги се чуват България, Румъния, Полша. Това е причината провинциална Англия да гласува за излизане. Там гражданите на страната не виждат по- далеч от носа си и егоизмът взема връх. Освен това мечтаят да върнат времето с 30 години назад, тогава, когато Великобритания била добро място за живеене. Пропускат да отбележат обаче, че и те са били с 30 години по- млади и са виждали живота през друга призма. Като слушам изказванията, профила на гласувалия за излизане на страната от ЕС описва англичанин в края на 50те, провинциалист не само по местоживеене, с ниско образование ( много често в изказванията си казват, че тези в Лондон не са гласували правилно, защото са ходили в университети и не познават живота... И така, спирам дотук..

А според мене, без да подценявам написаното в статията, основните причини са: 1. Българските цигани; 2. Румънските цигани; 3. Френските цигани; 4. Афганистанците; 5. Иракчаните; 6. Африканците; 7. Меркел и инатът й!

Много е вярно това което е написано във Вашингтон пост. Събрали са накуп всичките недоразумения, глупави решения, прекомерни разходи на тоя ЕС. С тях отвратиха и отблъснаха обикновените хора от ЕС, а сега се получи и този резултат , който също не е добър. Корупцията дето я има в Б-я , там е в многократно по-голям размер. Трудно ще се реформират, трудно се взема кокала от устата на чиновника.

Не е трудно.ФИФА и УЕФА много бързо им взеха кокъла на Блатер и Платини.Тези да не са по различни.Да се развихри ФБР и нещата ще си дойдат на мястото.

След загубата на студената война от горбачов и след упадъка по времето на елцин,на дневен ред дойде въпроса за постсъветсото европейско пространство.Всички си мислеха че ще го изстискат по-добре от руснаците,но се оказахме лъзгав орех.Политиката беше изцяло в интерес на сАЩ.Сега се вижда че това не им е изгодно- колониалната поддръжка става по-скъпа от изказванията на роско демек.

8 причина - гей парадите и толерастията ?

Какво ми цитирате Вашингтон пост Българина не е прост тия да си гледат разпадането на Америка а ние си знаем квоти за неандерталци защо не разхвърлиха и нашите мангали по страните с квоти а ни забиват прави краставици ,та пърхаме като щастливи кокошки абе супер сме си но ще се оправим с турция в европейския съюз

Много си недоучен , то не само че не разбираш старите концепции, ами и със сегашните доктрини не си наясно.На трол биеш ама яко.

Тази статия, в този щатски вестник, като че ли Путин я е поръчал :) Пълни глупости, особено това за бананите. Бюрокрация има навсякъде, защото в крайна сметка държавната машина се крепи именно на бюрокрацията! Отделен е проблема, че бюрокрацията има способността да се самовъзпроизвежда. Възпроизвеждаше се доста успешно дори и по време на социализма. При капитализма си има някои естествени спирачки, които винаги се задействат в критични моменти, както е сега в ЕС например. Проблемът с мигрантите пък не проблем от вчерашният ден, а е проблем откакто свят светува. Винаги чинията на съседа е по-пълна и сянката в неговия двор е по-прохладна. Това е естествено движение на народите, което се подчинява на определени природни закони. Човек може само да забави или пък ускори тяхното действие, но не може да ги отмени. Няма случай в човешката история, при който подобна миграция е била спряна със сила! Тези неща ги е имало, има ги и ще ги има и в бъдеще! Проблемът е, че трябва да намерим начин, като общество и индивиди, да се пригодим към тези процеси и да ги преживеем(не преодолеем!) с възможно най-малки сътресения и загуби. Размиването на отделните по-малки нации и народи е неизбежно, както и преди не един път се е случвало и ще се случва. Винаги по-голямото поглъща по-малкото, но не винаги по-голямото налага своята култура над по-малкото. И по този повод има доста примери. Така, че това, което има да се случва, то ще се случи, било то по лесният, било то по трудният начин. Ние имаме правото на избор, но нямаме правото да отменим! Какъв е извода? Изводът е, че трябва да се използва силата на течението, за да се извършат промените с най-малки загуби, а защо не и с печалба за нас, европейците. Англичаните се уплашиха и избягаха. Ако и ние се изплашим и се разбягаме по дупките си, т.е. ако се капсуловаме като охлюви по време на суша, ще бъдем най-брутално потопени от новото Преселение на народите,защото то е неизбежно, то е циклично. Тази седмица ръководителите на нашият ЕС ще решават как ще бъде. Дано Бог им даде здрав разсъдък, за да вземат най-добрите, правилните решения!

както и за кокошките да не ти говоря за другите регулации че свят ще ти се завие.Вярно е това че са група бюрократи е високи заплати справка куневата.

Вълчанов

Знам кое е вярно и кое не е, защото живея в същия този ЕС :) Но това не е и не може да е причина, аз да намразя (както е написано в заглавието!) Европейски съюз! Та малко ли са простотиите в законодателството на САЩ на федерално и особено на щатско ниво? Но тоя господин не пише, че заради това е намразил САЩ! Нали така? :)

Този Бирмбаум 7като му гледам фамилията и то от Вашпоуст трябва да е от еврейското лоби.Същите на времето изработиха импийчмънта на Никсън защото беше направил опити да се сдобри с китай и тогава СССР.

Знам кое е вярно и кое не е, защото живея в същия този ЕС :) Но това не е и не може да е причина, аз да намразя (както е написано в заглавието!) Европейски съюз! Та малко ли са простотиите в законодателството на САЩ на федерално и особено на щатско ниво? Но тоя господин не пише, че заради това е намразил САЩ! Нали така? :)

Американците да си гледат Обора

Съществувалите до сега Империи са се разпадали във времето. Да спомена някои, Римската,Византийската,Турската, Съветската(СССР). Във всички империи доброволно или принудително е включвана и България. Сега нормално е да се разпадне и Европейската , България отново е включена.

Разбира се че си прав, та сега на ЕС и НАТО ли ще се дадем, започна се, стой та гледай :) !

за обамата и фащ нещо кажи стига с тия руснаци.