Варненец има 2870,48 лв. сметка за ток

Варненецът Николай Лазаров взриви медии и социални мрежи с рекордна сметка от близо 3 хиляди лева за ток.

Обратно в новината

Коментари - Варненец има 2870,48 лв. сметка за ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пишете ли?? пишете си! а сметките трябва да си ги плащате! ток! киловат! ползваш, плащаш!

Ми те продължават и до днес, както се вижда. През зимата 2012-2013 даже леко се поуляха, та ГРОБ1 падна от власт след енергийното въстание. На 19.02.2013 г. в 3:00ч Боко-Харам-Бехар по чорапи ходи на еврейска молитва в Синагогата на Козяк 16, известна също като американско посолство и клон на ЦРУ за Балканския полуостров. Да не пропускаме, че ГРОБ1 допродаде и останалите 33% държавни дялове!

В целия Самоков, без циганската махала, щот там не съм ходил да гледам, като изкараха таблата по стълбовете и си наслагаха техни електромери, всички механични електромери, техни, отчитаха с 30% повече. След няколко месеца и аз поставих вътре чисто нов заводски сертифициран и пломбиран електромер, пак като контролен, купуван от мен по-рано - същата разлика от 30%. 2013-та тези "бързите" електромери наново бяха подменени, защото адски лесно можеше да ги хванеш - те не се манипулират електронно и дистанционно! И колкото откраднали откраднали от ЧЕЗ! Няма констативни протоколи, няма грам правила, няма грам законност. Тотална престъпност и липса на държава!

Всички, повтарям пак, ВСИЧКИ електронни електромери и топломери са манипулируеми. Колкото е по-сложен един уред, толкова ПО-ЛЕСНО се манипулира. За да пипнете механичен уред, трябва да го отворите. Електронните си имат директно оптичен приемо-предавател за връзка с компютър. Освен Инфрареда, имат и вградени модеми по силовата линия. Имат блутуут, GSM, GPRS, PLC, Scada, каквото се сетите. Имат и СОФТУЕР. Никой никога в България не е сертифицирал нито един процесор, нито един чипсет, нито един ред от софтуера! Със софтуера се правят логически процеси или входно-изходни точки за манипулиране на електромерите. Същото важи и със 100% сила за топломерите в абонатните станции, където всички до един са електронни уреди, понеже в тях се извършва умножение на дебита по температурната разлика по топлинния коефициент. Така че всеки електронен или умен уред е основна отправна точка за тероризъм от страна на имащите достъп. Свалане на правителства, блокиране на икономиката, извличане на спекулативни облаги, подпалване на ел-таблото, кражба, кражба и продажба на лични данни, физически грабеж на имота, когато ви няма, нещо което се разбира чрез тези електромери, това са само много малка част от терора, за който с тези уреди сме отворили врати.

Основният извод от прочетеното до тук е, че електромерите могат да бъдат манипулирани. Кой, защо и колко ги манипулира, е въпрос на интерпретация.

и рестото е в клиента...докато един ден на някои инкасатор манипулатор не му строшат тиквата

А инкасатора пък какво ти е виновен. Те повечето са външни фирми.

Това ми напомня зимата, когато беше свален кабинет Борисов 1. Тогава на много хора сметките бяха фантастични. Дали всички сами са бяха манипулирали софтуера на електромерите. Аз познавам едно много възрастно семейство, на което сметката тогава беше двойна. Дали са успели сами да си манипулират софтуера на електомера?

Не, проблема беше периода на потребление между 2 последователни отчитания за дните между декември и януари, което излиза във фактурата, която пристига за февруари. Понеже отчитащите направиха ранно засичане по електромерите в началото на декември, за да си клатят краката преди празниците, то следващото нормално засичане на електромерите става към средата на януари. Сам можеш да сметнеш, че от началото на декември, до средата на януари са повече от 30 дена + пика на потребление заради студ и празници. Съвсем нормално е да набъбне сметката. След тези 'хватки' за набъбване на сметки - периода между две отчитания НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ повече от 30 дена, затова тази година нямаше чак такъв шок в сметките, като изключим по-студеното време и рекордното потребление на електроенерия.

Манипулацията на електромерите се извършва от "енергото " софтуерно по следния начин. Уреда за дистанционно отчитане му се задава коефициент 1.2 между старо и ново отчитане и сметката скача с 20%. Така всички електромери се манипулират от електроразпределителните дружества.

ужасно много хора продължават да крадат ел.енергия и то и от по уж богати, но бедни духом крадци български, ако семахнат немците от бг съвсем ще я накъдрим

Ясно! Значи, че освен всичко друго, електроразпределителните дружества манипулират техните електромери, с които мерат уж нашия ток. Манипулиран вот, манипулиран ток, манипулиран народ. Има ли нещо, което да не е манипулирано?

манипулират електромери с / у определена сума и евентуално след време някой инкасатор си усеща и подава сигнал на дружеството !!

Енерго Про го хваща и си плаща гяволията !!!

Имам собствен мрежови анализатор със запис на всякакви параметри и пак неговите записи не могат да се използват за доказателство в съда. Знам действителен случай, за клиент внесъл си електромер от Чехия и пак не можа да използва неговите показания срещу показанията на електромера на дружеството.

Такива са ни правилата, а те са писани от монополистите на пазара. Свободният пазар на електроенергия у нас е утопия.

Ал

Въпросът е: Може ли клиентът да бъде отговорен за софтуерна манипулация на уред, собственост на доставчика? Възможно ли е външен човек да извърши такава манипулация? - Ако е възможно, то определено доставчикът носи вина, че е допуснал това; - Ако не е възможно, то за какво винят клиента? Тогава това си е вътрешен проблем на доставчика. Вероятно манипулацията е извършена чрез вътрешен човек, но и тогава трябва да се докаже съучастие и вина на клиента преди да му се начислява разликата. Кражбата си е престъпление и трябва да се наказва, но това което прави ЕВН си е самоуправство!

Абсолютно! Проблемът е,че техните си хора го предлагат,като "услуга" на определени клиенти и сега,нормално,да си плати за гяволъка. Рано или късно, тия ги хващат и го отнасят. Пак добре,че се е разминал само с начисление на това,което е откраднал,а спокойно могат да го съдят за тази кражба,така че,по-добре да си трае

Защо държавата не разрешава всеки да има отделен собствен електромер?Как да се доверя на някой в който е и ножа и сиренето?

Кой ти забранява да имаш отделен собствен електромер? Аз имам!

То хубаво имаш ама кой ти го признава?

Можешеш да си поставиш и 5 твои електромера след техния, ако имаш съмнения, че техния не отчита вярно.

А ако се съдим кой електромер ще признае съдът? Твоя или на ония обирджии

FuckTheEU

Всички ние си затваряхме очите, когато престъпниците политици разпокъсаха и продадоха за жълти стотинки на чужди фирми НЕК, сега гонете Михаля! Българинът не може да мисли няколко хода напред, не е в кръвта му.

Ал

Те това е ПРОБЛЕМЪТ!

Подробностите са важни. НЕК е български, електро-разпределителните дружества не са. А защо не са? Ами, когато ги управляваха българи бяха на загуба... Но да, чужденците са виновни, че ги управляват на печалба. Мръсници!

Ал

Глупости! Елекроразпределенията преди да ги приватизират бяха едно цяло с НЕК. А загубите на НЕК бяха заради ниската цена на тока.

Ми като е хаквал електромера да е мислил. Ако не е съсгласен да ги съди иначе да плаща. Аман от тарикати.

Ал

Ми АКО не го е хакнал той? Ако ЕВН в стремежа си да разхвърлят загубите върху изрядните клиенти са объркали нещо при манипулацията на уреда?

тези т.н. софтуерни бъзикни се правят от хора в енергото или не си е платил или са уволнили старите "спецове" и са назначили нови или комшия го е издал:) или електромерчето е за друг тарикат

Толкова кражби и лъжи НИКОГА не е имало!

Майка ми ги осъди. Бяха и начислили космическа сума. Месеци ходене по мъките, но си заслужава. Нито стотинка на тия търгаши

Тези от дружествата с устройствата си имат възможност и то от разстояние да ни начислят толкова киловати, колкото си искат. И ние трябва да вярваме само на тяхната чиста съвест. Редовно си засичам алтернативно електромера и винаги има в повече начислено при тях. Ако се оплачеш - казват ти, че толкова показва и даже великодушно го пращат на лаборатория, за да видиш, че не си прав. А иначе един хубав ден от 40 км. разстояние както си спиш, и показанията ти скочат с 200-300 кв. Лятото разликата е с по 10-20 лв., но зимата стига до 30-40, в зависимост от сметката.

Електромерът е тяхна собственост да са го поддържали в изправност! Така си покриват загубите от кражба на ток.

Да си търси парите от апапите, дето го излъгаха че ще е на кяр.

И с парното -дистанционно отчитане лъжат,нещо бъзикат уредите,защото за 2 апартамента по 60 кв.м. и при еднакво ползване на топлото,на единия сметката е 80 лв.,а на другия-240! Как става това,не знам ,но има нещо фалшиво.

ама не свъсем тъй - да те светна за парното там далаверката е в общия топломер...ти да виждако кой кога и как отчита...? иначе се правят на баровци връзват лаптопчета и тн ама като програмират на вход с половин градус повече и на изход половин по-малко сещай се за годината как то го набучват до сливиците...но феодализмът е още силен и скоро янма да си отиде...)))ако и Фандупката да се барва по вечеринкитте с модносини роклички и накъдрена каска....

На вилата ми имах такъв проблем! При 6- месечни отчети за по 50- 70 лв.- сметка 997 лв. От независима лаборатория, след демонтаж на електромера от електроразпределителя, се установи, че същият има " самоход", т.е. без товар си отчита пак. В съда адвокатът ми показал някакъв документ, съгласно който електромерът е собственост на разпределителя и той трябва да го обгрижва. Сметката ми бе нулирана,но си останаха загубените нерви и свободно време.

Много се е ''топлил'' завалията:((((

Хем си знае човекът какво е направил, хем се жалва в "социалните медии". Мила родна КЪРТИнка ;)) Тарикатчета всякакви. Този по нищо не се отличава от циганите - харчи ток, който плащаме ние, балъците. При това тъпо горд.

Ти гледай да не станеш следващия с такава сметка.

Se taia

Да ти кажа, не съм ставал и няма да стана. Простата причина - не се правя на тарикат и си следя какво потребявам. Добре ще е и останалите да правят така за да им е добре.

Три пъти са ме проверявали, като последния даже копаха в двора, за да проследят кабелите. Причината - съседите си направили подово отопление на ток и го вързали преди електромера. Хора, които само едната им кола е 140 бона.

Измерващи устройства, които позволяват външна намеса, не би трябвало да се сертифицират от дъжавната агенция. Тези електромери официално предоставят интерфейс за външна намеса, написано е на сайта на производителя. Така се предоставя възможност за злоупотреба и от двете страни и най-вече силен спад на доверието в доставчиците.

Я ти ми кажи кой измерващ уред не дава да се меси в него? Нали трябва да може да се свалят данни, да се качват настройки, да се инсталират програми и много други неща.

Свялянето на данни е пасивна операция. Виж качването на настройки и инсталирането на програми не виждам, защо трябва да се прави извън фабричните настройки и калибрация на уреда, освен с цел манипулация.

Може и да му е манипулиран електромерът на този, но искам да питам защо при включен един и същ уред целогодишно (едно малко сървърче) зимата ми отчита 2 пъти повече разход, отколкото лятото, при все че това е електроника и би трябвало лятото, заради това, че е по-топло, да харчи повече (за охлаждане)? Не съм от хората, които вярват много-много на конспирации, но това не ми се струва нормално.

След като имаш сървърче, трябва да ти е ясно, какво може да се направи с едно "смарт устройство" и как може лятото и когато има проверка да харчи едно, а в студени дни друго.

Вземи си едно уредче за 15 лв. , което мери консумацията и го бодни на сервера само. Така ще се разбере дали е от него разхода и колко е. Точността му е с грешка 2-5 % но все пак дава представа за разхода. Аз така вкъщи си проверявах климатиците и хладилника как са като разход. Ако имаш пък ups на сервера, което е задължително според мен - той има софтуер, който ти дава разхода.

Смятам в скоро време да си сложа контролни електромери вътре в къщата - тях никой няма да ги манипулира. И ако има разлики с показанията на тия, дето са в таблото на улицата, ще има СЪД. Само ще ми трябва добър адвокат, който да присъства на свалянето, запечатването и пращането им за изследване до поне 3 независими лаборатории в Германия, примерно... Аз ще си платя за това удоволствие, но после ще им съдя задниците до дупка, та ако ще и до международния съд ще стигна... На другия електромер са ми шибнали сметка 500 кинта.

Ако сървърчето работи повече през зимата, примерно ако има торент клиент и си натрупал 20 торента през зимата - разходът идва от въртене на твърдия диск. Примерно.

Е, той цех с машини ли има в дома си, или са го нарочили да плаща на цялото енерго сметките?

Никъде не пише за колко време е показанието.

Ами пише, че предния месец сметката му е била сто и кусур лева, логично е да си я е платил, иначе не би могъл да продължи да ползва услугите им.

Бая плантацийка трябва да консумира 40KW на час. И доста яка ел. инсталация :)

Има си човека. Защо ни занимавате с поредния селски тарикат от простолюдието, който си търси поводи как да измами целия свят???

Нещо ми се вижда не реално едно домакинство харчи за месец около 1000 кв. през зимата да си навъртял 20 000 този електромер ще трябва да е на доста години а те не ги ли подмениха скоро. Човека явно е и плащал някаква консумация.

Какво значи подмениха ги скоро? Това, че твоя са го подменили скоро не значи че на всички са ги подменили.

Ало преди е плащано преди по 300 няма как да се вдигне изведнъж смедката на 2000 лв.

Електромерите са собственост на дружествата. И само те знаят кодовете за достъп, за да ги манипулират. Нали именно затова инсталираха навсякъде тези електромери, за да им се манипулират коефициентите и съответно разхода динамично. Сега всички топят от кацата и потриват доволно тумбаци.

Абе те и БТК имаха ADSL модеми, на които "само те знаят" паролите. Обаче се оказа, че ползват едни и същи пароли за всички модеми на еднакъв план (адски умно!). Съответно имат и N техника, които ги обслужват. Оттам тайната става обществена и доста хора знаят паролите. Същата работа и с електромерите предполагам. Плащаш на човек от енергото и ти препрограмира коефициентите. После се оплакваш по форуми как те били прецакали.

Балъка си е балък. Аз винаги карам флаш паметта да работи в синхрон с показанието. Просто се слага един коефициент и работата спи.

А! Обясни ли им го сега. Още недоразбрали има ли?

Нали електромерите са в заключени табла? Ако е разбита бравата трябва да се търси извършителя, в повечето случаи обаче извършителите на манипулацията са хора от енергото, така че си търсете тарикатите при вас

Не лъжи. Извършителя може и да е от енергото ама собственика му е платил да го направи.

Значи заглавието трябва да бъде "Варненец краде ток!". Какви са тези заблуди.